Δώστε το Αιγαίο και καθαρίσατε...
Re: Δώστε το Αιγαίο και καθαρίσατε...
Και τι θα κάνει το Τούρκικο αεροπλανοφορο, θα κόβει βόλτες στο Αιγαίο σε αποστάσεις που ήδη φτάνουν (μέχρι να το βουλιάξουμε το μπουρδέλο τους με τις τορπίλες απο το Ναβαρόνε) ή θα κάνουν εκστρατεία στις αποικίες τους; 

We're on a mission from God 777
-
- Phorum.gr user: independent_44
Κι εμένα άχρηστο μου φαίνεται.
Για φιγούρα μόνο και για τη μεγαλομανία του Ερντογάν.
Για φιγούρα μόνο και για τη μεγαλομανία του Ερντογάν.
- Northern Spirit
Για την Ρωσια η συζητηση ειναι να ειναι παγκοσμια υπερδυναμη...Και λεω οτι μνε οικονομια επιπεδου Ιταλιας δεν μπορεις να εισαι παγκοσμια υπερδυναμη..fonfon έγραψε: ↑06 Ιούλ 2018, 23:03Η Τουρκία δεν είναι Αμερική,ούτε Ρωσία.Δεν είναι μεγάλη χώρα.Δεν μπορεί εσύ ο ίδιος παραδίπλα να μου λες για την μικρή Ρωσία με οικονομία Ιταλίας και να έρχεσαι εδώ να μου λες για την μεγάλη Τουρκία που δεν έχει καν οικονομία Ιταλίας.Αυτή η Τουρκία εκτός της Ελλάδος,θέλει να βάλει πόδι στην Μέση Ανατολή.Έχει θέμα με κούρδους.Θέλει να παίξει κόντρα σε σαουδάραβες και άλλους για την πρωτοκαθεδρία στο Ισλάμ.Ακόμα και μεγάλη να είναι η Τουρκία,που θα πάει;Θα τα βάλει με όλους;Με το Ισραήλ πάλι τσακωμένη είναι.Northern Spirit έγραψε: ↑06 Ιούλ 2018, 22:34Kαι οι Αμερικανοι πολεμουνε σχεδον 20 χρονια σε Αφγανισταν και Ιρακ, αυτο δνε λεει τιποτε..
Οι Τουρκικες απωλειες ειναι σχετικα μικρς και ελεγχομενες ενω ο στρατος σκληραγωγειται απο τις μαχες..
Τα μεγαλα κρατη παντοτε πολεμουσανε λεμε..
Δεν είναι μόνο το στρατιωτικό κομμάτι.Πέφτουν και λεφτά για να πολεμάνε οι κατσαπλιάδες.Με μια λίρα που πάει κατά διαόλου.
Για την Τουρκια η κουβεντα ειναι αν ειναι περιφερειακη υπερδυναμη..Και ναι ειναι αφου στην περιοχη της Μεσης Ανατολης- Βαλκανια παραμενει η ισχυροτερη στρατιωτικα χωρα..
Υπαρχει η κοντρα με το Ισραηλ αλλα οι δυο δεν προκεται να συγκρουστουνε στρατιωτικα..Δεν εχουνε καν κοινα συνορα..
Οσο για τους Κουρδους ενα μυστικο:Ιστορικα για να βρεις ανεξαρτητο κουρδικο κρατος πρεπει να πας 5-6 αιωνες πριν.Τους εδωσαν ενα η συνθηκη των Σεβρων αλλα ιστορικα οι πιο πολλοι απο απο τους Κουρδους ειχανε και εχουνε συμμαχια με τους Τουρκους..Γι'αυτο και παρα το πληθυσμιακο τους μεγεθος ποτε ουσιαστικα δεν επειδιωξαν οργανωμενα την αποσχιση.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Η οικονομία της Τουρκίας δεν δικαιολογεί όλα αυτά που ονειρεύεται ο Ερντογάν.
Το πρόβλημα είναι τα κοινά σύνορα.Αλλιώς δεν.Υπάρχουν πόσες συγκρούσεις χωρίς να υπάρχουν κοινά σύνορα.Υπάρχει και η θάλασσα επίσης.
Αλλού μας λες οι δυτικοί θα κάνουν κουρδικό κράτος και εδώ μας λες τα αντίθετα.Πόσες οργανώσεις έχουν οι κούρδοι;Μήπως οι επαναστάτες τα βρίσκουν πάντα μεταξύ τους;
Το πρόβλημα είναι τα κοινά σύνορα.Αλλιώς δεν.Υπάρχουν πόσες συγκρούσεις χωρίς να υπάρχουν κοινά σύνορα.Υπάρχει και η θάλασσα επίσης.
Αλλού μας λες οι δυτικοί θα κάνουν κουρδικό κράτος και εδώ μας λες τα αντίθετα.Πόσες οργανώσεις έχουν οι κούρδοι;Μήπως οι επαναστάτες τα βρίσκουν πάντα μεταξύ τους;
Λίγο-πολύ συμφωνώ με όλους σε διάφορες προτάσεις που γράφτηκαν. Διαφωνώ σε κάποια.
Η δικιά μου εκτίμηση της κατάστασης είναι η εξής:
- Η Τουρκία σε απόλυτους αριθμούς υπερέχει από την Ελλάδα-Κύπρο.
- Φαίνεται να έχει σχεδιασμένη πορεία σε όλες τις κατηγορίες (οικονομία, τεχνητές υποδομές, στρατό, βιομηχανία κ.α.). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Turkish Airlines. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για εμένα και μπράβο τους. Η πολιτικοί τους εργάζονται πάνω στο σχέδιο αυτό.
- Η "ποιότητα" των αριθμών δείχνει μια έτοιμη προς κατάρρευση κατάσταση. Μπορεί να λέμε ότι έχει 70+ εκατομμύρια κατοίκους με τόσο στρατό με τόση οικονομία αλλά η συνοχή όλων είναι μικρή και αυτό το φοβούνται οι ηγέτες της Τουρκίας. Σε αντίθεση με εμάς που η συνοχή μας είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ (ακόμα) και θα είναι περισσότερη εάν συμβεί πόλεμος. ΑΥΤΟ το δεδομένο θέλουν οι εχθροί να αλλοτριώσουν με την είσοδο λαθρομεταναστών, προπαγάνδα κατά τους Έθνους, στρατού κτλ
- Οι πολιτικοί μας εργάζονται στον ωχαδερφισμό, χωρίς σχέδιο, πάντα ότι να 'ναι.
Η ζυγαριά έχει κάποιες μεταβλητές, όπως γράφτηκε, ίδιες και για τα δυο κράτη. Οι τιμές των μεταβλητών παίζουν και δίνουν το αποτέλεσμα. Όταν γείρει η ζυγαριά πέραν κάποιου ορίου θα έρθει ο πόλεμος, μικρός-μεγάλος, γενικευμένος ή μορφή "επεισοδίου", θεωρείται πόλεμος κατ' εμέ.
Όσον αφορά την Πόλη, ακούω κι εγώ προφητείες κτλ, όλα καλά, αλλά τι να την κάνω την Πόλη εάν κατοικείται από 20 εκατομμύρια Τούρκους; Πρώτα "ξυπνάμε" τους Έλληνες που μένουν στην Τουρκία και μετά πάμε για την Πόλη. Αυτό όμως θέλει χρόνια και σύστημα. Όχι κουκουρούκου πολιτικές του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπών που κυβέρνησαν.
Η δικιά μου εκτίμηση της κατάστασης είναι η εξής:
- Η Τουρκία σε απόλυτους αριθμούς υπερέχει από την Ελλάδα-Κύπρο.
- Φαίνεται να έχει σχεδιασμένη πορεία σε όλες τις κατηγορίες (οικονομία, τεχνητές υποδομές, στρατό, βιομηχανία κ.α.). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Turkish Airlines. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για εμένα και μπράβο τους. Η πολιτικοί τους εργάζονται πάνω στο σχέδιο αυτό.
- Η "ποιότητα" των αριθμών δείχνει μια έτοιμη προς κατάρρευση κατάσταση. Μπορεί να λέμε ότι έχει 70+ εκατομμύρια κατοίκους με τόσο στρατό με τόση οικονομία αλλά η συνοχή όλων είναι μικρή και αυτό το φοβούνται οι ηγέτες της Τουρκίας. Σε αντίθεση με εμάς που η συνοχή μας είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ (ακόμα) και θα είναι περισσότερη εάν συμβεί πόλεμος. ΑΥΤΟ το δεδομένο θέλουν οι εχθροί να αλλοτριώσουν με την είσοδο λαθρομεταναστών, προπαγάνδα κατά τους Έθνους, στρατού κτλ
- Οι πολιτικοί μας εργάζονται στον ωχαδερφισμό, χωρίς σχέδιο, πάντα ότι να 'ναι.
Η ζυγαριά έχει κάποιες μεταβλητές, όπως γράφτηκε, ίδιες και για τα δυο κράτη. Οι τιμές των μεταβλητών παίζουν και δίνουν το αποτέλεσμα. Όταν γείρει η ζυγαριά πέραν κάποιου ορίου θα έρθει ο πόλεμος, μικρός-μεγάλος, γενικευμένος ή μορφή "επεισοδίου", θεωρείται πόλεμος κατ' εμέ.
Όσον αφορά την Πόλη, ακούω κι εγώ προφητείες κτλ, όλα καλά, αλλά τι να την κάνω την Πόλη εάν κατοικείται από 20 εκατομμύρια Τούρκους; Πρώτα "ξυπνάμε" τους Έλληνες που μένουν στην Τουρκία και μετά πάμε για την Πόλη. Αυτό όμως θέλει χρόνια και σύστημα. Όχι κουκουρούκου πολιτικές του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπών που κυβέρνησαν.
-
Γκρίζες ζώνες δεν λένε κάτι.Οι βραχονησίδες και τα νησιά είναι ελληνικά πάει και τελείωσε.
Το ότι βγαίνουν κάποιοι καμμένοι ακροδεξιοί στην Τουρκία και τα αμφισβητούν (στα λόγια φυσικά) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Οι δυο στρατιώτες δεν είναι αιχμάλωτοι αλλά συλληφθέντες, δικαίως ή αδίκως δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά σε καμιά περίπτωση αιχμάλωτοι.
Επαναλαμβάνω, τα περισσότερα από αυτά που γράφετε είναι απλά αναπαραγωγή τρομολαγνικών και καταστροφολογικών σεναρίων των ΜΜΕ και μερίδας πολιτικών.
εγώ νομίζω οτι πιο συγκεκριμένα και στην πράξη πρέπει να πούμε οτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως "ανοικτά θέματα", το οτι δεν έπεσε ακόμα καμια υπογραφή πουθενά που να κατοχυρώνει βραχονησίδα στην Τουρκία (ή ο,τιδήποτε άλλο) δεν σημαίνει οτι ο κίνδυνος έχει εξαλειφθείaspergillus έγραψε: ↑07 Ιούλ 2018, 15:06Γκρίζες ζώνες δεν λένε κάτι.Οι βραχονησίδες και τα νησιά είναι ελληνικά πάει και τελείωσε.
Το ότι βγαίνουν κάποιοι καμμένοι ακροδεξιοί στην Τουρκία και τα αμφισβητούν (στα λόγια φυσικά) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Οι δυο στρατιώτες δεν είναι αιχμάλωτοι αλλά συλληφθέντες, δικαίως ή αδίκως δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά σε καμιά περίπτωση αιχμάλωτοι.
Επαναλαμβάνω, τα περισσότερα από αυτά που γράφετε είναι απλά αναπαραγωγή τρομολαγνικών και καταστροφολογικών σεναρίων των ΜΜΕ και μερίδας πολιτικών.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Δεν θα είναι κακός ένας τεχνητός υποθαλάσσιος ύφαλος, για την ανάπτυξη της χλωρίδας και πανίδας του Αιγαίου!

.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δώστε εναντίον των πειραμάτων σε ζώα
από Εκτωρ » 29 Σεπ 2023, 12:22 » σε Ζώα & άνθρωπος - 0 Απαντήσεις
- 294 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
29 Σεπ 2023, 12:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δώστε 20% στο ΚΚΕ και η ΝΔ, δε θα βγάλει ούτε ένα 6μηνο !!!
από Frappezitis » 24 Μάιος 2023, 23:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 56 Απαντήσεις
- 1710 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
29 Μάιος 2023, 20:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οικονομική συμβουλή, δώστε τα φώτα σας!
από masterridley » 05 Ιούλ 2023, 23:45 » σε Οικονομία - 2 Απαντήσεις
- 319 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
05 Ιούλ 2023, 23:50
-
-
-
Νέα δημοσίευση Νοva ή Cosmote για κινητό? Data & ΗΠΑ. Δώστε τα φώτα σας!
από freak » 03 Οκτ 2024, 21:03 » σε Πληροφορική - 0 Απαντήσεις
- 332 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από freak
03 Οκτ 2024, 21:03
-