Νομίζω ότι το προσεγγίζεις μάλλον επιφανειακά. Είναι μια χώρα όπου όταν μιλάνε για ''ατομική ευθύνη'' το έχουν γενικώς σαν στάση ζωής, δεν είναι απλά ένα σλόγκαν που πετάνε για να καλύψουν ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Εν προκειμένω, σου λέει αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα, απομονώσου και τέλος, δεν σου χρωστάει σε κάτι η κοινωνία να γαμηθεί πατόκορφα για δεκαετίες προκειμένου να προστατεύσει εσένα. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω και σίγουρα δεν θεωρώ τη Σουηδία κοινωνία-πρότυπο από πολλές απόψεις, αλλά στην περίπτωση του COVID θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 12:58Ειναι αληθεια οτι η περίπτωση της Σουηδίας παρουσιάζει ενδιαφερον κ θα πρεπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος για να κρίνουμε, αυτο το λενε και ο ΠΟΥ και η ΕΕ μεταξυ άλλων, ειναι πολυ σημαντικό case study. Παρ ολα αυτα ειναι επισης αληθεια οτι πηρε ενα μεγαλο ρισκο για τους ευπαθεις. Για εμενα αυτο δείχνει οτι μιλαμε για μια χώρα που ευκολα παιζει στα ζάρια τις ζωες των αδύναμων πρωτίστως, πραγμα που δείχνει μια ξεφτιλισμενη κοινωνία
Η Σουηδία ισοπεδώνει τον COVID
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Η Σουηδία ισοπεδώνει τον COVID
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
-
τι εννοεις ποιος θα γελασει τελευταιος;Scouser έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 13:04Νομίζω ότι το προσεγγίζεις μάλλον επιφανειακά. Είναι μια χώρα όπου όταν μιλάνε για ''ατομική ευθύνη'' το έχουν γενικώς σαν στάση ζωής, δεν είναι απλά ένα σλόγκαν που πετάνε για να καλύψουν ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Εν προκειμένω, σου λέει αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα, απομονώσου και τέλος, δεν σου χρωστάει σε κάτι η κοινωνία να γαμηθεί πατόκορφα για δεκαετίες προκειμένου να προστατεύσει εσένα. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω και σίγουρα δεν θεωρώ τη Σουηδία κοινωνία-πρότυπο από πολλές απόψεις, αλλά στην περίπτωση του COVID θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 12:58Ειναι αληθεια οτι η περίπτωση της Σουηδίας παρουσιάζει ενδιαφερον κ θα πρεπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος για να κρίνουμε, αυτο το λενε και ο ΠΟΥ και η ΕΕ μεταξυ άλλων, ειναι πολυ σημαντικό case study. Παρ ολα αυτα ειναι επισης αληθεια οτι πηρε ενα μεγαλο ρισκο για τους ευπαθεις. Για εμενα αυτο δείχνει οτι μιλαμε για μια χώρα που ευκολα παιζει στα ζάρια τις ζωες των αδύναμων πρωτίστως, πραγμα που δείχνει μια ξεφτιλισμενη κοινωνία
απο οσους ζησουν προφανως.
Ναι, οσοι δεν πεθανουν θα την βγαλουν καλυτερα. Επισης αν στην Ελλαδα πουμε οτι σκοτωνουμε τους μισους συνταξιουζους και ανεβαζουμε την συνταξη κατα 20% σε οσους ζησουν, οσοι επιβιωσουν θα την βγαλουν καλυτερα ενω και η οικονομια θα ανασανει
Το ζητημα ειναι να μην πεθανει κοσμος - αν και προφανως ειναι ενα δυσκολο balancing act. Το να εχει περι τους 10πλασιους νεκρους απο την φινλανδια ομως, χωρις καλυτερο οικονομικο αποτελεσμα
https://www.bloomberg.com/news/articles ... in-quarter
δεν μου φαινεται και πολυ καλη ιδεα
350 η Ελλαδα
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
15,2% η ύφεση στην Ελλάδα, 8% στη Σουηδία.
https://www.ekathimerini.com/256558/art ... ostwar-era
Το ΕΣΥ πόσο θα τον πιεί ως αποτέλεσμα;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
-
στο γραφημα απο πανω βλεπεις οτι η Φινλανδια ειχε 4.5% υφεση και οτι η Σουηδια ειχε την χειροτερη υφεση απο ολες τις γειτονικες της χωρεςScouser έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 13:1215,2% η ύφεση στην Ελλάδα, 8% στη Σουηδία.
8%η υφεση στην Ελλαδα.Scouser έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 13:1215,2% η ύφεση στην Ελλάδα, 8% στη Σουηδία.
Αλλα αν καταλαβα καλα θα προτιμουσες 5500 ακομα νεκρους Ελληνες για να εχεις λιγοτερη υφεση.
Όπου βλέπεις νοσοκομεία με ινδοπακιστανοαραβοαφρικανο κλπ προσωπικο πας άκλαυτος. Δεν σε βλεπουν ουτε καν σαν νούμερο.
Τουλάχιστον στην Ελλαδα ξερεις οτι θα δωσεις το φακελάκι και θα σε προσέχουν κάπως.
Τουλάχιστον στην Ελλαδα ξερεις οτι θα δωσεις το φακελάκι και θα σε προσέχουν κάπως.
Πολύ χαζές όλες οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη που ακολούθησαν διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με αυτή των Σουηδών.
Όπως και να 'χει, η κάθε χώρα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και άρα χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης.
Το μοντέλο των Σουηδών ίσως να μπορούσε να εφαρμοστεί στην ελληνική επαρχία, λογω πυκνώτητας πληθυσμού και μη-τακτικών μετακινήσεων,
με αυστηρότερα μέτρα όμως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και εκεί με διαβαθμίσεις και συνεχή παρακολούθηση. Και μάλλον εκεί θα κινηθεί η κυβέρνηση.
Όπως και να 'χει, η κάθε χώρα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και άρα χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης.
Το μοντέλο των Σουηδών ίσως να μπορούσε να εφαρμοστεί στην ελληνική επαρχία, λογω πυκνώτητας πληθυσμού και μη-τακτικών μετακινήσεων,
με αυστηρότερα μέτρα όμως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και εκεί με διαβαθμίσεις και συνεχή παρακολούθηση. Και μάλλον εκεί θα κινηθεί η κυβέρνηση.
Πέραν από την πλήρη αδιαφορία για τον συνάνθρωπο αλλά και το διεστραμμένο δόγμα «πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή», υπάρχει η μέση οδός. Θα περίμενα δηλαδή τους ηλικιωμένους της Ελλάδος να βγουν και να πουν ότι δεν γίνεται εγώ να ζήσω περισσότερα χρόνια και να βλέπω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να υποφέρουν και να μην έχουν δουλειά ή να πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα και να κυκλοφορούν σαν ζόμπι ούτε μπορώ να δεχθώ για να ζήσω εγώ μερικά χρόνια περισσότερο τα εγγόνια μου να κάνουν μάθημα με φίμωτρο. Ούτε πάλι μπορώ να ανεχθώ να μού κλείσεις τις εκκλησίες για το καλό μου.Scouser έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 13:04Νομίζω ότι το προσεγγίζεις μάλλον επιφανειακά. Είναι μια χώρα όπου όταν μιλάνε για ''ατομική ευθύνη'' το έχουν γενικώς σαν στάση ζωής, δεν είναι απλά ένα σλόγκαν που πετάνε για να καλύψουν ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Εν προκειμένω, σου λέει αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα, απομονώσου και τέλος, δεν σου χρωστάει σε κάτι η κοινωνία να γαμηθεί πατόκορφα για δεκαετίες προκειμένου να προστατεύσει εσένα. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω και σίγουρα δεν θεωρώ τη Σουηδία κοινωνία-πρότυπο από πολλές απόψεις, αλλά στην περίπτωση του COVID θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 12:58Ειναι αληθεια οτι η περίπτωση της Σουηδίας παρουσιάζει ενδιαφερον κ θα πρεπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος για να κρίνουμε, αυτο το λενε και ο ΠΟΥ και η ΕΕ μεταξυ άλλων, ειναι πολυ σημαντικό case study. Παρ ολα αυτα ειναι επισης αληθεια οτι πηρε ενα μεγαλο ρισκο για τους ευπαθεις. Για εμενα αυτο δείχνει οτι μιλαμε για μια χώρα που ευκολα παιζει στα ζάρια τις ζωες των αδύναμων πρωτίστως, πραγμα που δείχνει μια ξεφτιλισμενη κοινωνία
Από 200 στα 1200 κρούσματα η Στοκχόλμη αλλά "ισοπεδωνει" τον κορονοιο
Μόνο που στην Ελλάδα αυξάνονται τα κρούσματα κάθε μέρα, και δεν μειώνονται, όπως στη Σουηδία.
Λεπτομέρεια βέβαια για το λιβανιστίρι του Αδώνιδος.
Καθε ημερα η Σουηδια εχει νεκρους.Περιπου οσους εχουμε και εμεις την ημερα.
Συνολικα εχει 5500 περισσοτερους νεκρους απο την Ελλαδα του Αδωνιδος.
- EKPLIKTIKOS
Οι ηλικιωμένοι ετσι είναι, δηλαδη οι ανω των 80 ξέρω γω. Η γενιά 60-70 ειναι κακομαθημένη μπουμερς, ξέχνα τοPlanis έγραψε: ↑23 Σεπ 2020, 13:18Θα περίμενα δηλαδή τους ηλικιωμένους της Ελλάδος να βγουν και να πουν ότι δεν γίνεται εγώ να ζήσω περισσότερα χρόνια και να βλέπω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να υποφέρουν και να μην έχουν δουλειά ή να πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα και να κυκλοφορούν σαν ζόμπι ούτε μπορώ να δεχθώ για να ζήσω εγώ μερικά χρόνια περισσότερο τα εγγόνια μου να κάνουν μάθημα με φίμωτρο. Ούτε πάλι μπορώ να ανεχθώ να μού κλείσεις τις εκκλησίες για το καλό μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Λάκης Λαζοπουλος ισοπεδώνει Κούλη,Λιάγκα, Πορτοσαλτε
από Μαδουραίος » 05 Φεβ 2025, 23:32 » σε Εσωτερική Πολιτική - 51 Απαντήσεις
- 1031 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
13 Φεβ 2025, 16:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Νίκη Λυμπεράκη ισοπεδώνει κυριολεκτικά τη Συρεγγέλα, τον Κουλη και το αφήγημα της ΝΔ
από Μαδουραίος » 04 Φεβ 2025, 12:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 74 Απαντήσεις
- 1428 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
06 Φεβ 2025, 17:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μακελειό με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Σουηδία...
από student » 04 Φεβ 2025, 19:40 » σε Εγκληματικότητα - 195 Απαντήσεις
- 3543 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
05 Φεβ 2025, 22:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Σουηδία έγινε το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ
από Philip Mortimer » 08 Μαρ 2024, 01:19 » σε Διεθνής πολιτική - 98 Απαντήσεις
- 2348 Προβολές
-