sys3x έγραψε: ↑26 Σεπ 2020, 23:58Καλά ρε, είσαι εντελώς άχρηστος;Χαοτικός έγραψε: ↑26 Σεπ 2020, 23:40Ναι ρε άσχετε. Χειμώνας, ψιλοπείνα και υπογλυκαιμία μαζί, ανάγκη για μάσημα κάτι μαλακού. Υπάρχουν φορές που σε στανιάρει, καλύτερα από κάθε τι άλλο. Εξετάζουμε βέβαια και το είδος στανιαρίσματος που επιζητάς. Εγώ ας πούμε τώρα θα στάνιαρα μόνο με μπαστουρμαδόπιττα (γκούντα μέσα),
τυροκροκέτα (αλλά δεν θα έχει λαδίλα και δεν γουστάρω), πίτσα (χωριάτικη με καμιά φέτα κιόλας, Ψητή φέτα, καλτσόνε (με κάνα αυγό μελάτο μέσα που έβαζε η λαφοντανίνα στην Ποσειδώνος και το ονόμαζε "σκαλτσόνε".
Λάδι και τυρί ρε! Και αλλαντικό οπωσδήποτε.
Ούτε μαγειρεύεις ούτε γλυκά κάνεις;
Φτου γαμώτ, και σε είχα και για ξύπνιο άθρωπο (ως γνωστόν οι έξυπνοι άνθρωποι ετοιμάζουν συχνά το δικό τους φαγητό, μαγειρεύουν εν πάση περιπτώσει, τι μάπας είσαι ρε).

Θα γράψω μια λίστα με τι γλυκά έχω φτιάξει μέχρι τώρα. Μπακλαβά (με έτοιμο φύλλο), μπαμπά, κορνε (με έτοιμη σφολιάτα και φόρμες που έφτιαξα από αλουμινοχαρτο) , μιλιφέι (με έτοιμη σφολιάτα), μπουγάτσα (με σφολιάτα που άνοιξα μόνος μου), χαλβά σιμιγδαλενιο, χαλβά Φαρσάλων, τούρτες γενεθλίων σε διάφορα σχεδια (με έτοιμο παντεσπάνι) κρέμα καραμελε (όχι έτοιμη) γαλακτομπούρεκο, τιραμισου (ευκολακι), κέικ, τσουρέκια, ραβανι, μελαχρινή, στρουντελ, ζαχερτορτε, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, πουτιγκες (όχι έτοιμες), ωτια, ροξακια... Στα τηγανητα ομως, οι ικανότητες μου σταματούν στους λουκουμάδες. Για να φτιάξεις κανταΐφι, θέλει ειδικό ταψί. Αν ξαναγεννηθω, θα γίνω ζαχαροπλάστης και θα φτιάχνω ψαχνό απο μύδια με σοκολάτα τυλιγμένο με φύλλα χρυσου.