Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
-
hellegennes
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από hellegennes » 02 Οκτ 2020, 17:59
Cecily Anne έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 17:31
hellegennes έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 17:13
Τι παθογόνα αντέχουν 2,5 ώρες στους 60 βαθμούς;
1. Το 60 πρόγραμμα, βαριά να φτάνει τους 45-50 βαθμούς στα περισσότερα πλυντήρια (δεν κάνω πλάκα). Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτούς τους βαθμούς βακτήρια γνωστά περιττωμάτων επιβιώνουν.
2. Αυτό το 2.5 ώρες δεν είναι σε αυτή τη θερμοκρασία, βαριά να μείνει μερικά λεπτά σε τόσους βαθμούς, αν τους πιάσει ξαναλέω.
3. Μόνο ένα καλό washing disinfectant θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση (προσωπικά δε χρησιμοποιώ)
4. Τα βρεφικά γι'αυτό το λόγο τα πλένουμε στους 90. Η οδηγία που έχω για τις ποδιές μας είναι επίσης 90. Εγώ τα εσώρουχα τα πλένω στους 90.
1. Δεν το ήξερα. Το γράφουν κάπου οι οδηγίες; Γιατί αν είναι έτσι το βρίσκω παραπλανητικό.
2. Οκέι, αυτό το καταλαβαίνω, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα παθογόνα δεν αντέχουν πολλή ώρα σε υψηλή θερμοκρασία. Λέω παθογόνα και όχι βακτήρια γιατί προφανώς μάς ενδιαφέρουν αυτά που υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να οδηγήσουν σε μολύνσεις.
4. Ναι, αλλά σχεδόν όλα είναι μαύρα ή σκουρόχρωμα. Στους 90 θα τα γαμάει την μάνα. Μόνο λευκά βάζω στους 90.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 02 Οκτ 2020, 18:02
hellegennes έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 17:59
Cecily Anne έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 17:31
hellegennes έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 17:13
Τι παθογόνα αντέχουν 2,5 ώρες στους 60 βαθμούς;
1. Το 60 πρόγραμμα, βαριά να φτάνει τους 45-50 βαθμούς στα περισσότερα πλυντήρια (δεν κάνω πλάκα). Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτούς τους βαθμούς βακτήρια γνωστά περιττωμάτων επιβιώνουν.
2. Αυτό το 2.5 ώρες δεν είναι σε αυτή τη θερμοκρασία, βαριά να μείνει μερικά λεπτά σε τόσους βαθμούς, αν τους πιάσει ξαναλέω.
3. Μόνο ένα καλό washing disinfectant θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση (προσωπικά δε χρησιμοποιώ)
4. Τα βρεφικά γι'αυτό το λόγο τα πλένουμε στους 90. Η οδηγία που έχω για τις ποδιές μας είναι επίσης 90. Εγώ τα εσώρουχα τα πλένω στους 90.
1. Δεν το ήξερα. Το γράφουν κάπου οι οδηγίες; Γιατί αν είναι έτσι το βρίσκω παραπλανητικό.
2. Οκέι, αυτό το καταλαβαίνω, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα παθογόνα δεν αντέχουν πολλή ώρα σε υψηλή θερμοκρασία. Λέω παθογόνα και όχι βακτήρια γιατί προφανώς μάς ενδιαφέρουν αυτά που υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να οδηγήσουν σε μολύνσεις.
4. Ναι, αλλά σχεδόν όλα είναι μαύρα ή σκουρόχρωμα. Στους 90 θα τα γαμάει την μάνα. Μόνο λευκά βάζω στους 90.
Ψάξε το αυτό με τις θερμοκρασίες, το είχα ψάξει εγώ, όταν βγάζαμε οδηγίες για το πλύσιμο των στολών και γι'αυτό το ξέρω. Η Ε. Coli στατιστικά θα επιβιώσει πχ στους 40 κοντά. Τώρα για μεσόφιλα δεν το έχω ψάξει, αλλά εικάζω ότι είναι και τα σπόρια στη μέση που αντέχουν. Πάντως η λύση είναι κάτι σε ντετόλ πλυντηρίου και 40-60 ή 90. Επίσης εγώ δεν αναφέρομαι στα μπλουζάκια τόσο, όσο στα εσώρουχα, διότι αυτά είναι που σε τρέχουν κάθε τρεις και λίγο, αν παιχτεί μαλακία. Δυστυχώς, αγοράζω συχνά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
GoBack
από GoBack » 02 Οκτ 2020, 18:27
Μπορει να τα φοραει και αλλος τα εσωρουχα
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
waldorf
από waldorf » 02 Οκτ 2020, 18:38
Αφού έχει περάσει 1-2 ώρες στο μπάνιο ήρθε και η σειρά μου.
Ντουσάκι και τα απαραίτητα 15-20 λεπτά.
"Ορίστε σε 15 λεπτά τελείωσα,τι έκανες δυό ώρες εκεί `μέσα;"
Και η θεά:"Εσύ δεν έκανες μπάνιο,αγιασμό έκανες".
Nandros έγραψε: ↑26 Αύγ 2024, 17:56
Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
-
Καραμελίτσα
από Καραμελίτσα » 02 Οκτ 2020, 18:41
waldorf έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:38
Αυτό, κανονικό μπάνιο οι περισσότεροι άντρες κάνετε μια φορά την πενταετία και αν.
Και παρεξηγείστε αν σας το λέμε.
Z
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 02 Οκτ 2020, 18:45
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:25
Θα κολλήσεις E. Coli από τον εαυτό σου στον εαυτό σου;
Φίλε το καπάκι της τουαλέτας σου για πλάκα μπορεί να αναπτύξει και να βρεθεί στο εσώρουχο. Ναι μπορεί να κολλησεις εσύ τον εαυτό σου για πλάκα. Αν εσύ δεν σκουπιστείς καλά, κολλάς τον εαυτό σου. Ένα λάθος να κάνεις σαν γυναίκα και να σκουπιστείς από πίσω προς τα μπρος, να ανεβάσεις το βρακί, εκείνη την ώρα να είσαι τίγκα στα γαλακτοβακτήρια και να μην γίνει καμία ζημιά και να σου μεταφέρεται από πλύση σε πλύση, κολλάς τον εαυτό σου την επόμενη μέρα το πρωί που άλλαξε από τυχαίο γεγονός η χλωρίδα του αιδοίου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Cecily Anne την 02 Οκτ 2020, 18:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 02 Οκτ 2020, 18:46
Καραμελίτσα έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:41
Αυτό, κανονικό μπάνιο οι περισσότεροι άντρες κάνετε μια φορά την πενταετία και αν.
Τι είναι κανονικό μπάνιο, αυτό που αντί να πλενεσαι, ξαπλώνεις και σκέφτεσαι τι έπρεπε να είχες απαντήσει στον Κωστακη από το Δ τμήμα όταν ήσουν 9 και σου τράβηξε το κοτσιδι;

Vladimir, STOP!

-
GoBack
από GoBack » 02 Οκτ 2020, 18:57
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:46
Τι είναι κανονικό μπάνιο, αυτό που αντί να πλενεσαι, ξαπλώνεις και σκέφτεσαι τι έπρεπε να είχες απαντήσει στον Κωστακη από το Δ τμήμα όταν ήσουν 9 και σου τράβηξε το κοτσιδι;
Mλκ μια φορα με εβαλε μια καρχια να κανουμε κανονικο μπανιο σε μια στρογγυλη μπανιερα/τζακουζι δεν ξερω τι διαολο ηταν και εβγαλα κατι κοκκινιλες σε ολο το σωμα μεσα σε μιση ωρα.Δεν θυμαμαι ακριβως τι διαλογος εγινε μετα αλλα δεν ηταν καλος.
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 02 Οκτ 2020, 19:00
GoBack έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:57
Mλκ μια φορα με εβαλε μια καρχια να κανουμε κανονικο μπανιο σε μια στρογγυλη μπανιερα/τζακουζι δεν ξερω τι διαολο ηταν και εβγαλα κατι κοκκινιλες σε ολο το σωμα μεσα σε μιση ωρα.Δεν θυμαμαι ακριβως τι διαλογος εγινε μετα αλλα δεν ηταν καλος.
Μπορεί για άπειρους λόγους. Από βρώμικη μπανιέρα μέχρι αλλεργία σε κάποιο σαμπουάν. Μπορεί να είχε ρίξει κάτι παλαβιές άλατα που πουλάτε με μισό ευρώ από το wish.

-
Καραμελίτσα
από Καραμελίτσα » 02 Οκτ 2020, 19:03
Πτωχέ μου dwarven warrior, ούτε καν να φανταστείς δεν μπορείς τί σημαίνει κανονικό μπάνιο.
Z
-
GoBack
από GoBack » 02 Οκτ 2020, 19:06
Cecily Anne έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 19:00
GoBack έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:57
Μπορεί για άπειρους λόγους. Από βρώμικη μπανιέρα μέχρι αλλεργία σε κάποιο σαμπουάν. Μπορεί να είχε ρίξει κάτι παλαβιές άλατα που πουλάτε με μισό ευρώ από το wish.

Δεν θυμαμαι πως το χε πει ο δερματολογος τοτε αλλα δεν μου ειχε δωσει τιποτα,εφυγε σε 2/3 μερες μονο του.Η φαγουρα ομως ηταν απο αλλο πλανητη για κανα 12ωρο,και μιλαμε τωρα απο τον αστραγαλο μεχρι το λαιμο.Ηταν και η τελευταια φορα που εκατσα σε μπανιερα.
-
hellegennes
από hellegennes » 02 Οκτ 2020, 20:12
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 18:25
Θα κολλήσεις E. Coli από τον εαυτό σου στον εαυτό σου;
Ναι, είναι πιθανό. Γενικά είναι πιθανό να κολλήσεις οτιδήποτε από τα περιττώματά σου, γιατί έχει τον χρόνο να πολλαπλασιαστεί σε επικίνδυνες ποσότητες, απλά δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι αυτό (προφανώς όχι και τόσο, αλλιώς θα ήταν ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα, γιατί περιττωματικά βακτήρια υπάρχουν παντού).
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση το θέμα είναι αν δεν πλένεις μόνο δικά σου ρούχα στην ίδια πλύση. Αν πλένεις εσώρουχα πολλών ατόμων θα γίνει διασπορά, με τόσο νερό να τα στροβιλίζει για 2 ώρες. Και πάλι προφανώς ο κίνδυνος δεν είναι ιδιαίτερος, γιατί σοβαρές μολύνσεις τέτοιου τύπου δεν είναι συχνές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
hellegennes
από hellegennes » 02 Οκτ 2020, 20:26
Εμένα τον χειμώνα μ' αρέσει να μουλιάζω στο νερό, απλά γιατί μ' αρέσει η αίσθηση του καυτού νερού. Κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνω τι θα πει «κανονικό μπάνιο». Σκοπός του λουσίματος είναι να αφαιρέσεις από πάνω σου την σκόνη, τα νεκρά κύτταρα και γενικά την βρομιά που έχεις συσσωρεύσει στην διάρκεια της ημέρας. Όλα αυτά γίνονται με σαπούνισμα και ξέπλυμα με νερό. Αυτή η διαδικασία παίρνει μερικά λεπτά. Για την ακρίβεια, κατ' αναλογία με σχολαστικό πλύσιμο χεριών, θα πρέπει να παίρνει 10-20 λεπτά, ανάλογα τις διαστάσεις του ατόμου.
Οτιδήποτε παραπάνω απ' αυτό, δεν αφαιρεί περισσότερη βρομιά ή παθογόνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
ksk
- Phorum.gr user: ksk
από ksk » 02 Οκτ 2020, 20:53
hellegennes έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 16:48
ksk έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 15:42
Cecily Anne έγραψε: ↑02 Οκτ 2020, 15:40
Να κρατήσει τα βρακιά 7 χρόνια; Καλά στους πόσους βαθμούς τα πλένετε και κρατάνε τόσο;
Διαβάζοντας κατάλαβα οτι τελικά τα πέταξε, αχρησιμοποίητα...
Όχι, τα φόρεσα μερικές φορές αλλά ήταν άβολα.
Να σε ξαναδιαβασεις...
Παρατηρητής...
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 537 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
18 Απρ 2025, 15:26
-
-
- 34 Απαντήσεις
- 841 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
29 Σεπ 2024, 19:41
-
-
- 13 Απαντήσεις
- 604 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
09 Μάιος 2023, 17:55
-
-
- 66 Απαντήσεις
- 3836 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
02 Οκτ 2023, 14:11
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.