Ο Κωστας Πλευρης εξηγει την προελευση της λεξης "πουστης"
Re: Ο Κωστας Πλευρης εξηγει την προελευση της λεξης "πουστης"
"Δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω" > παστό χοιρινό και πάστα αμυγδάλου κλπ.
- περαστικος
Καλα, ο hellegennes εχει τους δικους του κρυφους λογους για να τα παιρνει στο κρανιο με τον Πλευρη.
Απο οτι εχω διαπιστωσει την φυσαει την αχνη απο τους κουραμπιεδες που πουλαει στο μπακαλικο του...

Ζενίθεδρος έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 22:16Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Η ετυμολόγηση που προτείνει για τη συγκεκριμένη λέξη θυμίζει Γκας Πορτόκαλο. Η απίθανη αυτή ιστορία που αναφέρει περί αστυνομικών που καταδίωκαν ομοφυλόφιλους και ρωτούσαν "πού στη;" δεν αναφέρεται από κανέναν αρχαίο συγγραφέα και η λέξη "πούστης" δεν απαντά σε κανένα αρχαίο κείμενο.περαστικος έγραψε: ↑03 Οκτ 2020, 21:54Τρια πτυχια εχει ο "μαλακας" και μιλαει απταιστως αγγλικα-γαλλικα και εχει εκδωσει καμια 65ρια βιβλια αλλα νταξ, ο καθενας με τις αποψεις του...hellegennes έγραψε: ↑03 Οκτ 2020, 18:07Κι επειδή είναι ενότητα γλωσσολογίας και όχι φαντασιοπληξίας, να λείπουν οι ψευδοετυμολογήσεις του κάθε μαλάκα. Δεν υπήρχε τέτοια λέξη ή έκφραση στα αρχαία ελληνικά ούτε και θα μπορούσε άλλωστε, γιατί το «πού στή» είναι τόσο ελληνικά όσο είναι αγγλικά το "Me speak England very best".
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Νταρνάκας
Aυτό ακριβώς θα' λεγα κι εγώ. Το "στη" είναι υποτακτική αορίστου και δε χρησιμοποιούνταν ποτέ σε τέτοια ερώτηση αντί για τον τύπο της οριστικής Ενεστώτα.Leporello έγραψε: ↑03 Οκτ 2020, 23:472. Οτι είναι διατυπωμένη σωστά στα ελληνικά η ερώτηση "πού στή" στον ενεστώτα γιά να ρωτήσουμε που είναι κάποιος φυγάς. Μήπως είναι άτοπη και εννοιολογικά ή μπας κι'έχει γραμματικά λάθη, μήπως έπρεπε να είναι π.χ. "που ίστησι" (εγώ δεν ξέρω, φιλόλογος δεν είμαι, ο Πλεύρης με τα 3 πτυχία του θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα).
Αλλά βασικά μου φαίνεται απίθανο να χρησιμοποιούνταν στα αρχαία ελληνικά το συγκεκριμένο ρήμα για να ρωτήσουν πού βρίσκεται κάποιος. Το πιο συνηθισμένο θα ήταν να έλεγαν "πού εστί;".
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Νταρνάκας
Δωρισμός δεν είναι όμως το "πᾷ"; Δε νομίζω να το έλεγαν οι Αθηναίοι.
- Υδράργυρος
Το αξιοσημειωτο δεν ειναι οι μαλακιες που ελεγε ο πλευρης, αλλα το γεγονος οτι επι εκσυγχρονιστικου πασοκ υπηρχαν τουλαχιστον 5 παρανομα καναλια που προβαλανε ατομα σαν τον πλευρη. Και που θα μπορουσε καλλιστα να τα ειχε κλεισει ο σημιτης την πρωτη μερα που εκπεμψανε. Αλλα φαινεται οτι το σημιτικο πασοκ ηθελε να προβαλλονται οι πλευρηδες. Και ο καρατζαφερης επι σημιτη απεκτησε καναλι και αναδειχθηκε
Μας λενε και για ιδεολογικη κυριαρχια της αριστερας.
Μας λενε και για ιδεολογικη κυριαρχια της αριστερας.
Και αφού είναι τόσο εύκολο να δείξει κανείς ότι όσα λέει ο Πλεύρης είναι ανοησίες, αναρωτιέμαι πόσο στόκοι πρέπει να είναι όσοι τον πιστεύουν.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
τον περαστικό λες?πολύ
Το διανοητικό χάσμα μεταξύ των πιο έξυπνων, σοφών, μορφωμένων ανθρώπων και των ανθρώπων κατώτερης πνευματικής υποστάθμης στην εποχή μας είναι κολοσίαιο. Οι άνθρωποι που εντάσσονται στη δεύτερη κατηγορία είναι πολύ πολύ περισσότεροι.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- Obi Wan Iakobi
Σας γλενταει δεκαετιες.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Άσχετο, αλλά πως καταφέρνει να είναι ασπρόμαυρος σε
μια έχρωμη εκπομπή; Τέλοσπαντων, καλή η προέλευση του πούστη. Για την πουτάνα ισχύει κάτι ανάλογο. Το γνωστό "που είν η Άννα;".
μια έχρωμη εκπομπή; Τέλοσπαντων, καλή η προέλευση του πούστη. Για την πουτάνα ισχύει κάτι ανάλογο. Το γνωστό "που είν η Άννα;".
- περαστικος
Σιγουρα λιγοτερο απο αυτους που πιστευουν οτι τα "βορειομακεδονικα" ειναι καποια ξεχωριστη γλωσσα και οχι βουλγαρικα.
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 22:16Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
- περαστικος
Και ολοι θεουσοι.
- hellegennes
Χρειάζεται ένα πτυχίο νομικής, το οποίο δεν είναι τίποτα. Διδάσκεται πώς να λέει μαλακίες για να γλυτώσει τον πελάτη του. Ούτε επιστήμη είναι ούτε σημαντικές γνώσεις.περαστικος έγραψε: ↑03 Οκτ 2020, 23:32Ο δικηγορος τι ειναι ρε μπακαλη; Δεν χρειαζεται πτυχια;hellegennes έγραψε: ↑03 Οκτ 2020, 23:21Τα αρχίδια μου ξέρει απταίστως και αρχίδια πτυχία έχει. Δικηγόρος είναι.περαστικος έγραψε: ↑03 Οκτ 2020, 21:54Τρια πτυχια εχει ο "μαλακας" και μιλαει απταιστως αγγλικα-γαλλικα και εχει εκδωσει καμια 65ρια βιβλια αλλα νταξ, ο καθενας με τις αποψεις του...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν τα παίρνω στο κρανίο, απλά διαπιστώνω ότι λέει μαλακίες ως άτομο που οι γνώσεις του στα ελληνικά είναι επιπέδου κάτω του μετρίου.περαστικος έγραψε: ↑04 Οκτ 2020, 01:09Καλα, ο hellegennes εχει τους δικους του κρυφους λογους για να τα παιρνει στο κρανιο με τον Πλευρη.
Απο οτι εχω διαπιστωσει την φυσαει την αχνη απο τους κουραμπιεδες που πουλαει στο μπακαλικο του...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 169 Απαντήσεις
- 6219 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
11 Νοέμ 2023, 07:04
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι αγγλισμός η χρήση της λέξης "θέμα" ως συνώνυμο της λέξης "πρόβλημα";
από Έκτωρ » 27 Μαρ 2024, 22:28 » σε Γλωσσολογία - 10 Απαντήσεις
- 1270 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
15 Ιουν 2024, 14:06
-
-
- 107 Απαντήσεις
- 5633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
28 Μάιος 2024, 07:41