Διαβάσεις πεζών σε φώτα τροχαίας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
- Casper -

Διαβάσεις πεζών σε φώτα τροχαίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 05 Οκτ 2020, 23:35

Αυτό που λέει ο τίτλος. Υπάρχουν στην Ελλάδα;

Υπάρχουν αρκετά σημεία στην Κύπρο (στην πόλη μου σίγουρα) που η διάβαση είναι ακριβώς στο τέρμα των φώτων τροχαίας. Οκ αυτό από μόνο του δεν είναι τόοσο πρόβλημα. Σκεφτείτε όμως να είμαι στην απέναντι πλευρά, να θέλω να στρίψω, να ανάβει πράσινο, να έχω μπει ήδη στην μέση του δρόμου (το αμάξι από πίσω ξεκίνησε ήδη δηλαδή) και τσουπ να ανάβει ο Γρηγόρης και να μπαίνει ο πεζός απ' το πουθενά στον δρόμο. Πάντα κοιτάω, πάντα έχω τριπλή έγνοια στα σημεία που ξέρω πως υπάρχει διάβαση αλλά όλα γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Μπήκε μέσα, παλούκωσα το αμάξι και μου κόρναρε ο από πίσω. Τι να έκανα ρε άνθρωπε; Να πατούσα τον πεζό; Κι' αυτός με γρηγόρη πέρασε. Γενικά θεωρώ πως κάποια σημεία που γίνονται διαβάσεις είναι πάρα πολύ επικίνδυνα και δεν φταίει κανένας από τους 2. Δεν έτρεχα, πρόλαβα να σταματήσω. Άναψε πράσινο, ήμουνα ήδη στην μέση του δρόμου, απλά κινδύνευα να μου χτυπήσει ο πίσω. Ούτε ο πεζός έφταιγε. Και αυτό το πράγμα συμβαίνει σε διάφορα σημεία μες την πόλη και πολλοί δεν σταματάνε καν σε διαβάσεις, πού να τρέχουν κιόλας. Θα θερίσουνε κοσμάκη. :-?

Δεν θυμάμαι αν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Και βασικά δεν ξέρω καν αν ήταν καλή η περιγραφή μου :lol:

Adidas

Re: Διαβάσεις πεζών σε φώτα τροχαίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas » 06 Οκτ 2020, 06:48

τύπισσα δεν ξέρω πώς το έχετε στις αραβικές χώρες αλλά όταν υπάρχει σήμα στον πεζό "πέρνα" ενώ ταυτόχρονα στρίβουν αμάξια, πρώτον αναβοσβήνει για να του δείξει ότι έρχεται πιθανον και αμάξι από κάθετο δρόμο και δεύτερον ο οδηγός βλέπει πορτοκαλί βέλος όχι πράσινο, άρα αν δεν περνάει μηχανικά, είναι προετοιμασμένος να παραχωρήσει προτεραιότητα

μου έχει τύχει δεκάδες φορές όχι να κορνάρει ο πίσω επειδή φρέναρα για πεζό (αυτό 100000 φορές, στην φάση που πηγαίνει ο πίσω μηχανικά και ούτε έχει σκεφτεί ότι σταματάς για πεζό) αλλά να συνεχίζει να κορνάρει συνεχόμενα και αφού δει ότι υφίσταται πεζός

αυτές τις δεκάδες φορές, ο πίσω ήταν Η πίσω
ΧΙΧΙΧΙΧΙ

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 06 Οκτ 2020, 08:35

Εδω περνανε οι πεζοι με οτι να ναι και κοιτάνε και το κινητο

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 06 Οκτ 2020, 08:48

- Casper - έγραψε:
05 Οκτ 2020, 23:35
Δεν θυμάμαι αν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Και βασικά δεν ξέρω καν αν ήταν καλή η περιγραφή μου :lol:
Όταν έχει πράσινο η κατεύθυνση σου έχει πράσινο κι ο πεζός στην ίδια κατεύθυνση. Είναι φυσιολογικό αυτό, μόνον στην Ελλάδα (και Κύπρον :lol: ) δημιουργεί απορίες
georgeamfi έγραψε:
06 Οκτ 2020, 06:48
τύπισσα δεν ξέρω πώς το έχετε στις αραβικές χώρες αλλά όταν υπάρχει σήμα στον πεζό "πέρνα" ενώ ταυτόχρονα στρίβουν αμάξια, πρώτον αναβοσβήνει για να του δείξει ότι έρχεται πιθανον και αμάξι από κάθετο δρόμο και δεύτερον ο οδηγός βλέπει πορτοκαλί βέλος όχι πράσινο, άρα αν δεν περνάει μηχανικά, είναι προετοιμασμένος να παραχωρήσει προτεραιότητα

μου έχει τύχει δεκάδες φορές όχι να κορνάρει ο πίσω επειδή φρέναρα για πεζό (αυτό 100000 φορές, στην φάση που πηγαίνει ο πίσω μηχανικά και ούτε έχει σκεφτεί ότι σταματάς για πεζό) αλλά να συνεχίζει να κορνάρει συνεχόμενα και αφού δει ότι υφίσταται πεζός

ΧΙΧΙΧΙΧΙ

Το πορτοκαλί (βελάκι δεξιά) που λες ότι αναβοσβήνει δεν είναι κανόνας σε διασταύρωση. Οι περισσότερες δεν έχουν έξτρα φανάρι για στροφή, ή μπορεί να έχουν και να ανάβει απλά πράσινο. Δεν έχει καμία σημασία όμως διότι ο οδηγός που δεν είναι λοβοτομημένος θα πρέπει να περιμένει πως οι πεζοι στην ίδια κατεύθυνση έχουν το ίδιο σήμα, όποτε αφού θα στρίψει θα τους βρει να διασχίζουν τον δρόμο. Όμως του ελ οδηγού πάντα του προκαλεί έκπληξη αυτό και αποφαίνεται πως «είναι χαλασμένα τα φανάρια και ανάβουν ταυτόχρονα πράσινο» κουνώντας το κεφάλι σκεπτικά.

Στην Ελλάδα δεν τηρείται ο κοκ, δεν σταματάει κανένας σε διαβάσεις έτσι κι αλλιώς. Με το ζόρι σταματάνε στο κόκκινο (μερικά μέτρα μετά το φανάρι και πάνω στην διάβαση των πεζών φυσικά).

Γι αυτήν την κατάσταση έχουμε να ευχαριστήσουμε τα σκληρά εργαζόμενα παλληκάρια μας στην τροχαία και την δημοτική αστυνομία :smt038
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 06 Οκτ 2020, 09:10

Εσύ να κοιτάς μπροστά, να κάνεις αυτο που νομίζεις εσύ ασφαλές με προβλέψιμες κινήσεις, και άσε τους απο πίσω να βαράνε τον κώλο τους κάτω. Ο καλός οδηγός ξέρει να περιμένει και να εκτιμά. Ο μαλάκας οδηγός πατάει κόρνες, φωνάζει, λέει εξυπνάδες. Δε θα κάνεις εσύ πράματα που θεωρείς οτι είναι επικίνδυνα επειδή ο από πίσω είναι μαλάκας οδηγός. Να πάει να κάνει κανα μάθημα οδήγησης. Γράφτους. Και να φωνάζουν μην τους δίνεις σημασία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Υδράργυρος την 06 Οκτ 2020, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Σπανοβαγγελοδημήτρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανοβαγγελοδημήτρης » 06 Οκτ 2020, 09:33

- Casper - έγραψε:
05 Οκτ 2020, 23:35
Πρώτη φορά βλέπω να έχουν πρότυπο την μπανανία! :lol:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 06 Οκτ 2020, 10:03

perseus έγραψε:
06 Οκτ 2020, 08:35
Εδω περνανε οι πεζοι με οτι να ναι και κοιτάνε και το κινητο
Οι χειρότεροι είναι οι Πακιστανοί. Κινούνται σαν κοπάδια που νομίζουν ότι βρίσκονται στα βοσκοτόπια της χώρας τους.

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 06 Οκτ 2020, 17:33

georgeamfi έγραψε:
06 Οκτ 2020, 06:48

ΧΙΧΙΧΙΧΙ
Δεν υπάρχει αυτό που λες εδώ. Πολλές φορές μου συμβαίνει αυτό ακριβώς που περιγράφω. Να είναι και τα 2 πράσινα και να πρέπει να σταματήσεις στην μέση με κίνδυνο να σε χτυπήσουν από πίσω, ή να περάσει ο χρόνος και να ανάψει πράσινο και για τους υπόλοιπους.
Υδράργυρος έγραψε:
06 Οκτ 2020, 09:10
Εσύ να κοιτάς μπροστά, να κάνεις αυτο που νομίζεις εσύ ασφαλές με προβλέψιμες κινήσεις, και άσε τους απο πίσω να βαράνε τον κώλο τους κάτω. Ο καλός οδηγός ξέρει να περιμένει και να εκτιμά. Ο μαλάκας οδηγός πατάει κόρνες, φωνάζει, λέει εξυπνάδες. Δε θα κάνεις εσύ πράματα που θεωρείς οτι είναι επικίνδυνα επειδή ο από πίσω είναι μαλάκας οδηγός. Να πάει να κάνει κανα μάθημα οδήγησης. Γράφτους. Και να φωνάζουν μην τους δίνεις σημασία.
Καλά ναι αυτό εννοείται. Δεν θα προκαλέσω εγώ ατύχημα και να έχω τύψεις όλη μου την ζωή για μερικά μαλακισμένα :lol:
Λίνο Βεντούρα έγραψε:
06 Οκτ 2020, 08:48

Όταν έχει πράσινο η κατεύθυνση σου έχει πράσινο κι ο πεζός στην ίδια κατεύθυνση. Είναι φυσιολογικό αυτό, μόνον στην Ελλάδα (και Κύπρον :lol: ) δημιουργεί απορίες

...

Στην Ελλάδα δεν τηρείται ο κοκ, δεν σταματάει κανένας σε διαβάσεις έτσι κι αλλιώς. Με το ζόρι σταματάνε στο κόκκινο (μερικά μέτρα μετά το φανάρι και πάνω στην διάβαση των πεζών φυσικά).
Δεν είπα πως δεν είναι φυσιολογικό. Λέω πως το βρίσκω επικίνδυνο ακριβώς για τον λόγο που παραδέχεσαι και ο ίδιος. Δεν είμαστε στην Ελβετία.

Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 06 Οκτ 2020, 17:36

νομίζω πως όχι, είναι κάποιο θέμα της Μ. Ανατολής
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 06 Οκτ 2020, 17:42

elchav έγραψε:
06 Οκτ 2020, 17:36
Μπορεί :smt058

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 06 Οκτ 2020, 17:43

elchav έγραψε:
06 Οκτ 2020, 17:36
Το'χουμε και στην Β.Μακεδονία. Ομολογουμένως, τα φανάρια στην Ελλάδα είναι καλύτερα σχεδιασμένα.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών