Διάλογοι με μια πρώην μου

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Διάλογοι με μια πρώην μου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 06 Οκτ 2020, 20:40

hellegennes έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:38
Cecily Anne έγραψε:
05 Οκτ 2020, 13:40
Δεν με αφορά αν με βρίζουν και τι λένε. Τα διαθέτουν; Ναι. Τα πληρώνουμε και μάλιστα υπερκοστολογημένα; Ναι. Να τσακιστούν να τα φτιάξουν, αλλιώς από'δω πάνε κι άλλοι. Αν κάτι βρίσκεις σε κάθε γωνιά είναι καφέ διαθέσιμο. Σε ό,τι αφορά τα φτυσίματα, τους παρακολουθείς. Αν τυχόν και παιχτεί μαλακία, επί τόπου υγειονομικό. :hebit:
Να πω ότι είμαι 200% με τον Ασέβαστο και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ κόσμο που κάνει αυτήν την δουλειά, του καφετζή, (άλλωστε δίπλα στο μαγαζί μου έχει τέσσερα καφέ), συμφωνούν εξίσου όλοι.

Και δεν είναι υπερκοστολογημένο το προϊόν. Υπερκοστολογημένα είναι τα καλλυντικά που αγοράζετε. Ένα κραγιόν που κάνει 20 ευρώ κοστίζει 20 λεπτά στον κατασκευαστή. Κάτι φθηνιάρικες απομιμήσεις, που κάνουν 1-2 ευρώ, στοιχίζουν 20 λεπτά το κιλό.

Είναι λίγο too much να λες «πληρώνω άρα ο άλλος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει συνταγή που θέλει πτυχίο μοριακής γαστρονομίας». Αρχίδια πληρώνεις. Αν πλήρωνες 10 ευρώ τον καφέ ας το έλεγες. Πρέπει να συνάδουν οι απαιτήσεις σου με το είδος και το κόστος της υπηρεσίας.
:smt023
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 06 Οκτ 2020, 20:41

sys3x έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:37
vantono έγραψε:
05 Οκτ 2020, 18:36
Εγώ ειμαι κυρίως του φρεντοκαπουτσίνου σκέτου με φυτική :oops: Τον φρεντο εσπρέσο που συχνά τιμώ εξίσου με τον φρεντοκαπουτσίνο κατα καιρούς (και τελευταια, όλο και περισσοτερο) τον παίρνω μέτριο με καστανή.
Απο ζεστούς, μόνο ελληνικό*, και μονο μεσα στο καταχείμωνο.

*και ουτε ζάχαρες, ουτε λοιπές φλωριές. Εκεί βάζω λίγο μέλι μόνο. :003:
Δοκίμασε και ένα πιντς κανέλα αλλά καθώς τον βράζεις (μην βάλεις μέλι όμως), θα με θυμηθείς, βρωμοκομθούνθι.
Όχι μην το δοκιμάσεις.

Οι Άραβες τον καφέ τους τον κάνουν με κάρδαμο. Εκεί θα πάθεις πλάκα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Οκτ 2020, 20:42

Cecily Anne έγραψε:
05 Οκτ 2020, 14:16
Σήμερα μάθαμε ότι ο καφές από καφετέρια σε καφετέρια έχει άλλη γεύση, γιατί τα κουταλάκια από καφετέρια σε καφετέρια αλλάζουν, οπότε να μην τον παραγγέλνουμε όπως μας αρέσει, γιατί δε θα βγει ποτέ ολόιδιος.
Θα πιω ξέρω'γω τον καφέ σκέτο, γιατί τα κουταλάκια του γρηγόρη είναι μάρκα α και του κοφι άιλαντ β και των σταρμπακς μάρκα γ και δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα μέτριο. Οι μπαρίστες. Που κάνουν 500 καφέδες τη μέρα για πλάκα.
Μαλακίες λες τώρα. Από το ίδιο μαγαζί παραγγέλνεις καφέ και έχει διαφορά ανάλογα ποιος είναι αυτός που στον φτιάχνει, γιατί δουλεύουν 10 διαφορετικά άτομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 06 Οκτ 2020, 20:42

Gherschaagk έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:41
sys3x έγραψε:
vantono έγραψε:
05 Οκτ 2020, 18:36
Εγώ ειμαι κυρίως του φρεντοκαπουτσίνου σκέτου με φυτική :oops: Τον φρεντο εσπρέσο που συχνά τιμώ εξίσου με τον φρεντοκαπουτσίνο κατα καιρούς (και τελευταια, όλο και περισσοτερο) τον παίρνω μέτριο με καστανή.
Απο ζεστούς, μόνο ελληνικό*, και μονο μεσα στο καταχείμωνο.

*και ουτε ζάχαρες, ουτε λοιπές φλωριές. Εκεί βάζω λίγο μέλι μόνο. :003:
Δοκίμασε και ένα πιντς κανέλα αλλά καθώς τον βράζεις (μην βάλεις μέλι όμως), θα με θυμηθείς, βρωμοκομθούνθι.
Όχι μην το δοκιμάσεις.

Είναι αργά, το έχω δοκιμάσει ήδη και ΓΑΜΑΕΙ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 06 Οκτ 2020, 20:43

sys3x έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:42
Gherschaagk έγραψε:
sys3x έγραψε:

Όχι μην το δοκιμάσεις.

μαλακια ειναι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 06 Οκτ 2020, 20:44

sys3x έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:
sys3x έγραψε:

Όχι μην το δοκιμάσεις.

To κάρδαμο, σαφώς, συμφωνούμε. Η κανέλα πάλι δεν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 06 Οκτ 2020, 20:51

hellegennes έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:38
Cecily Anne έγραψε:
05 Οκτ 2020, 13:40
Δεν με αφορά αν με βρίζουν και τι λένε. Τα διαθέτουν; Ναι. Τα πληρώνουμε και μάλιστα υπερκοστολογημένα; Ναι. Να τσακιστούν να τα φτιάξουν, αλλιώς από'δω πάνε κι άλλοι. Αν κάτι βρίσκεις σε κάθε γωνιά είναι καφέ διαθέσιμο. Σε ό,τι αφορά τα φτυσίματα, τους παρακολουθείς. Αν τυχόν και παιχτεί μαλακία, επί τόπου υγειονομικό. :hebit:
Να πω ότι είμαι 200% με τον Ασέβαστο και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ κόσμο που κάνει αυτήν την δουλειά, του καφετζή, (άλλωστε δίπλα στο μαγαζί μου έχει τέσσερα καφέ), συμφωνούν εξίσου όλοι.

Και δεν είναι υπερκοστολογημένο το προϊόν. Υπερκοστολογημένα είναι τα καλλυντικά που αγοράζετε. Ένα κραγιόν που κάνει 20 ευρώ κοστίζει 20 λεπτά στον κατασκευαστή. Κάτι φθηνιάρικες απομιμήσεις, που κάνουν 1-2 ευρώ, στοιχίζουν 20 λεπτά το κιλό.

Είναι λίγο too much να λες «πληρώνω άρα ο άλλος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει συνταγή που θέλει πτυχίο μοριακής γαστρονομίας». Αρχίδια πληρώνεις. Αν πλήρωνες 10 ευρώ τον καφέ ας το έλεγες. Πρέπει να συνάδουν οι απαιτήσεις σου με το είδος και το κόστος της υπηρεσίας.
Παπάρια, πίνω καλύτερο προϊόν στην γειτονική χώρα μακραν πιο φτηνά. ΚΑΡΑΥΠΕΡΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ, όχι μαλακίες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 06 Οκτ 2020, 20:51

Gherschaagk έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:44
sys3x έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

Όχι μην το δοκιμάσεις.

To κάρδαμο, σαφώς, συμφωνούμε. Η κανέλα πάλι δεν.
Μάλλον δεν στον έχουν κανελώσει πρόπερλι μέχρι στιγμής.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Οκτ 2020, 20:52

Feindflug έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:26
Ο καφές απ' έξω, έχει γίνει το τσιγάρο της εποχής μας. Όλοι με έναν καφέ στο χέρι, αγορασμένο από καταστήματα που βρίσκεις ανά 15 μέτρα.

Πας για ψώνια, παίρνεις κι έναν καφέ. Πας επίσκεψη, να πάρεις κι έναν καφέ για τον δρόμο. Πας ταξίδι, απαραίτητος ο αγοραστός καφές. Πας για καφέ, να μην πάρεις κι έναν καφέ μέχρι να φτάσεις;
Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 06 Οκτ 2020, 20:53

hellegennes έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
Σήμερα μάθαμε ότι ο καφές από καφετέρια σε καφετέρια έχει άλλη γεύση, γιατί τα κουταλάκια από καφετέρια σε καφετέρια αλλάζουν, οπότε να μην τον παραγγέλνουμε όπως μας αρέσει, γιατί δε θα βγει ποτέ ολόιδιος.
Θα πιω ξέρω'γω τον καφέ σκέτο, γιατί τα κουταλάκια του γρηγόρη είναι μάρκα α και του κοφι άιλαντ β και των σταρμπακς μάρκα γ και δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα μέτριο. Οι μπαρίστες. Που κάνουν 500 καφέδες τη μέρα για πλάκα.
Μαλακίες λες τώρα. Από το ίδιο μαγαζί παραγγέλνεις καφέ και έχει διαφορά ανάλογα ποιος είναι αυτός που στον φτιάχνει, γιατί δουλεύουν 10 διαφορετικά άτομα.
Εννοείς ότι σου κάνει λάθος τον μέτριο με τον σκέτο και τον γλυκό ο μπαρίστα; :smt005: Έλεος πια εδώ μέσα, αλήθεια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 06 Οκτ 2020, 20:55

Τύποι και τύπισσες, σταματήστε!

Ελληνικοί με μέλια, φρέντο εσπρέσσο μοκατσινό με 5 ⅔ στέβιες, σε χαμηλό, με πασπάλισμα ανθών χαμομηλιού και φραπέδες με παγάκια από τζίντζερ!

Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Οκτ 2020, 20:58

Cecily Anne έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:53
hellegennes έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
Εννοείς ότι σου κάνει λάθος τον μέτριο με τον σκέτο και τον γλυκό ο μπαρίστα; :smt005: Έλεος πια εδώ μέσα, αλήθεια.
Όχι, εννοώ ότι δεν ρίχνει ακριβώς την ίδια ποσότητα καφέ, δεν τον ανακατεύει το ίδιο, κτλ. Και να φανταστείς ότι πίνω καφέ με στάνταρ ποσότητα ζάχαρης (2 γραμμάρια στέβια, από φακελάκι) και χωρίς ιδιαιτερότητες. Το πολύ-πολύ να «πολύ πάγο» αν κάνει πουτσοζέστη.

Αν παίρνεις συνέχεια από το ίδιο μαγαζί, ξέρεις ποιος από τους υπάλληλους τον πετυχαίνει καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις ακούσει άλλα άτομα να το λένε, ακόμα κι αν δεν σου συμβαίνει προσωπικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 06 Οκτ 2020, 21:00

hellegennes έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:58
Cecily Anne έγραψε:
06 Οκτ 2020, 20:53
hellegennes έγραψε:

Όχι, εννοώ ότι δεν ρίχνει ακριβώς την ίδια ποσότητα καφέ, δεν τον ανακατεύει το ίδιο, κτλ. Και να φανταστείς ότι πίνω καφέ με στάνταρ ποσότητα ζάχαρης (2 γραμμάρια στέβια, από φακελάκι) και χωρίς ιδιαιτερότητες. Το πολύ-πολύ να «πολύ πάγο» αν κάνει πουτσοζέστη.

Αν παίρνεις συνέχεια από το ίδιο μαγαζί, ξέρεις ποιος από τους υπάλληλους τον πετυχαίνει καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις ακούσει άλλα άτομα να το λένε, ακόμα κι αν δεν σου συμβαίνει προσωπικά.
Μπα, έχω ακούσει σχόλια ως προς την ποιότητα του καφέ και στο αν τον κάψανε, γιατί είναι άμπαλοι. Δεν έχω ακούσει σχόλια στο να μην πετυχαίνουν την ζάχαρη ή να μην τους πετυχαίνει η ποσότητα με τα κουταλάκια κλπ. σάχλες που συζητάτε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Οκτ 2020, 21:08

Λογικό, αν πίνετε γλυκίσματα που δεν έχουν σχέση με καφέ, δεν μπορείτε να καταλάβετε αν έχει διαφορετική γεύση ο καφές ή είναι διαφορετική ποσότητα. Είναι σαν να ψάχνετε ποιος από τους παρακάτω πίνακες του Πόλοκ έχει περισσότερη άσπρη μπογιά:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 06 Οκτ 2020, 23:14

Πριν χρόνια και ενόψει μίας συνάντησης που επίκειτο σε μία ώρα, είπα να πιω έναν καφέ από τα περίφημα Μικέλ.
Ήμουν στο Νέο Ηράκλειο. Μπαίνω στο κατάστημα, μου λένε πως χάλασε η μηχανή. Έπικ φειλ, τελικά ρώτησα αν κάνουν χειροκίνητο νες με γάλα, όπως τον φτιάχνουμε και εμείς, και ήπια έναν τέτοιο.
Το κατάστημα έκλεισε μετά από δυο-τρεις μήνες έχοντας ανοίξει σχετικά πρόσφατα.
Βέβαια εκεί υπάρχει πλειάδα καφετεριών με ωραίο περιβάλλον, καφέ, φαγώσιμα κλπ. ώστε ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών