Μην παίρνεις προσωπικά την τελευταία γραμμή μου, είναι για γενική χρήση προς τους "καλοθελητές" που ψάχνουν να κολλήσουν ταμπέλες.the_black_planet έγραψε: ↑08 Ιούλ 2018, 23:49Αν είναι εγκριτη η έρευνα πάω πάσο. Το ξέρω ρε συ Nandros ότι δεν είσαι βλαμμένος ρατσιστής εσύ αλίμονο, και ξέρω ότι για να την δημοσιεύεις εσύ θα είναι σοβαρη. Πάντως οι Μινωίτες όπως ξέρουμε ήταν προελληνες μάλλον γιατί δεν μίλαγαν Ελληνικά, ενώ οι Μυκηναίοι μιλούσαν Ελληνικά άρα ήταν Ινδοευρωπαίοι... Και βασικά θυμάμαι ότι στην Κρήτη ήταν αρκετές φυλές, 8 νομιζω; Ετεοκρητες κτλNandros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2018, 23:17Αυτό το Σημίτες από πού προκύπτει; Επειδή άλλα διαβάζω από γενετική έρευνα:the_black_planet έγραψε: ↑08 Ιούλ 2018, 22:42Πάμε πάλι, δεν υπήρχαν Έλληνες το 40000 πΧ. Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα έλεος! Και εσύ Γαλή, πέρα από το ότι πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, το παράδειγμα σου για τους Μινωίτες δεν νομίζω να σε συμφέρει γιατί οι Μινωίτες σίγουρα δεν ήταν Ινδοευρωπαίοι, Σημιτες-προελληνες ηταν.
Επίσης παιδία παίζει να το έχει γράψει ο Ηρόδοτος αυτό ότι οι Αιγύπτιοι Φαραώ ήταν Έλληνες;; Δύσκολο μου φαίνεται, ας το επιβεβαιώσει/διαψεύσει οποίος έχει το βιβλίο.
Η έρευνα κατέληξε στο ότι πρόγονοι των Μινωιτών αλλά και των Μυκηναίων ήταν γηγενείς γεωργικοί πληθυσμοί από τη νεολιθική Δυτική Ανατολία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.
Και οι δύο έχουν μια μικρή επιρροή (10 έως 15%) από τη δυτική Ασία και συγκεκριμένα από αρχαίους Καυκάσιους, Αρμένιους και Ιρανούς. Η διαφορά είναι ότι οι Μυκηναίοι σε αντίθεση με τους Μινωίτες, είχαν στο DNA τους και μια επιρροή από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες της ανατολικής Ευρώπης και της Σιβηρίας. Αυτό συνέβη γιατί οι επιδρομείς από τον Βορρά δεν έφτασαν ποτέ ως την Κρήτη.
Σαφείς ήταν οι ερευνητές ως προς την απόρριψη του συσχετισμού Μινωιτών και Μυκηναίων με Αιγύπτιους και Φοίνικες, καθώς δεν βρέθηκαν κοινά στοιχεία στο γενετικό τους υλικό.
Στην έρευνα πήραν μέρος κορυφαίοι ξένοι επιστήμονες, όπως ο εξελικτικός γενετιστής Ντέηβιντ Ράιχ του Χάρβαρντ και ο Γιοχάνε Κράουζε, διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Μελέτη της Ανθρώπινης Ιστορίας στην Ιένα της Γερμανίας. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης οι Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Δήμητρα Λοτάκη (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Γιάννης Μανιάτης (Εργαστήριο Αρχαιομετρίας «Δημόκριτου»), Μανώλης Μιχαλοδημητράκης (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης), Γιώργος Κορρές (Τμήμα Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) και οι αρχαιολόγοι Γιάννης Τζεδάκης, Αντώνης Βασιλάκης, Αναστασία Παπαθανασίου και Ελένη Κονσολάκη-Γιαννοπούλου.
Και κάτι άλλο που αφορά την σχέση των αρχαίων με τους νεοέλληνες:
Η μελέτη απορρίπτει για πρώτη φορά τη θεωρία πως οι Μυκηναίοι ήταν ένας πληθυσμός με προέλευση πέραν του Αιγαίου, καθώς και τη θεωρία πως οι Μυκηναίοι και οι μετέπειτα αρχαίοι Έλληνες εξαλείφθηκαν κατά τον Μεσαίωνα.
Επιπροσθέτως καταδεικνύει την ιστορική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας από την εποχή των πρώτων γεωργών έως και σήμερα.
Και ΟΧΙ, δεν θεωρώ τον εαυτό μου απόγονο του Περικλή ή άλλων της εποχής!
Και εδώ μέσα κυκλοφορούν από Ελληναράδες μέχρι μισ/ανθέλληνες!

.