Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδι

Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδι
Το καλύτερο ψητό χταπόδι στη ζωή μου το έφαγα σε καΐκι στην Κρήτη.Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:15Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδι(σε μερίδα όπως την σέρβιραν από τον κατάλογο για μεζέ η οποία ήταν σοβαρή ποσότητα). Παρεμπιπτόντως, εκεί ήταν που έφαγα το καλύτερο ψητό χταπόδι στην ζωή μου!
αχχχχχχ
Επιβεβαιώνω ότι οι παλιότερες γενιές απέφευγαν ψάρια (ή θαλασσινά γενικότερα) με τυρί ή αυγό. Προσωπικά έχω τύχει να φάω αρκετές φορές(αν και τις περισσότερες το αποφεύγω) και δεν έχω πάθει τίποτα αλλά δεν είμαι αλλεργικός γενικά. Θεωρώ όμως ότι υπήρχε έδαφος πίσω από το ότι απέφευγαν οι παλιότεροι αυτόν τον συνδυασμό, δεν ήταν απλά κάτι τυχαίο.Zarkadaki έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 10:32Όχι δεν είναι μύθος, το ψάρι (και κατ' επέκταση τα θαλασσινά) ανήκει στις πιο αλλεργιογόνες τροφές, ο συνδυασμός με το τυρί αυξάνει τις πιθανότητες εντονης δηλητηρίασης.
Να και ένα λινκ που το γράφει: https://www.cheeselovers.gr/tyri-diatro ... CE%B1.html
Για να είμαστε ρεαλιστές, με τα ψαροθαλασσινά δεν χορταίνεις. Χορταίνεις με τα περιφερειακά.Planis έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:12Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:06Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν τρελλαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρόνι, ενώ οι γαριδομακαρονάδες μου αρέσουν.
Το σίγουρο είναι ότι προτιμώ όλα τα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς προσμίξεις και όσο το δυνατόν πιο απλό μαγείρεμα. Και νομίζω ότι αν έχεις καλό ψαροθαλασσινό, είναι κρίμα να το "καταστρέφεις" για να του δώσεις "γεύση". Γούστα.
Και ΠΕΤΑΧΤΑ.
δοκιμασε στιφαδο.
επειδη ειναι ακριβα, βαζουν λιγο στη μεριδα. αλλιως, μια χαρα χορταινεις.
Οποία σύμπτωσις! Κι εγώ το αλησμόνητο χταπόδι στα κάρβουνα, στην Πάτμο.Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:15Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδι(σε μερίδα όπως την σέρβιραν από τον κατάλογο για μεζέ η οποία ήταν σοβαρή ποσότητα). Παρεμπιπτόντως, εκεί ήταν που έφαγα το καλύτερο ψητό χταπόδι στην ζωή μου!
αχχχχχχ
Μια χαρά χορταίνεις αν φας ποσότητα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:26Για να είμαστε ρεαλιστές, με τα ψαροθαλασσινά δεν χορταίνεις. Χορταίνεις με τα περιφερειακά.Planis έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:12Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Οκτ 2020, 13:06
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν τρελλαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρόνι, ενώ οι γαριδομακαρονάδες μου αρέσουν.
Το σίγουρο είναι ότι προτιμώ όλα τα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς προσμίξεις και όσο το δυνατόν πιο απλό μαγείρεμα. Και νομίζω ότι αν έχεις καλό ψαροθαλασσινό, είναι κρίμα να το "καταστρέφεις" για να του δώσεις "γεύση". Γούστα.