Μετράει για σας το τζάκι σε ένα σπίτι;
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Μετράει για σας το τζάκι σε ένα σπίτι;
Για καθαρισμό έχω πάρει την στρογγυλή βούρτσα που χωράει μέσα στις σωλήνες μαζί με τις προεκτάσεις.
Κάθε καλοκαίρι πέφτει αρκετή μακα.
Το θέμα είναι πως κάπου κάνει γωνία στη σωλήνα και εκεί μαζεύει όλη τη βρωμιά.
Σε τζάκι που δεν κάνει γωνία δεν κρατάει σχεδόν τίποτα.
-
-
Αν εχεις σπιραλ εκει,κοιτα να το αλλαξεις με κανονικο κομματι inox αν γινεται.taliban έγραψε: ↑24 Ιαν 2020, 10:58Για καθαρισμό έχω πάρει την στρογγυλή βούρτσα που χωράει μέσα στις σωλήνες μαζί με τις προεκτάσεις.
-
Θελει καθαρισμα.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2020, 09:44.stergiosbik έγραψε: ↑11 Σεπ 2019, 12:36ΔΕΝ κανει να ψηνεις στο τζακι.
Ο λογος ειναι οτι η τσικνα κολλαει στην καμιναδα και ειναι πολυ πιο ευκολο να παρει φωτια.
Η καμιναδα για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν εχεις θεμα με φωτια χρειαζεται καθαρισμα καθε 3-4 τονους καψιματος ξερων ξυλων.
Αν τωρα καψει καποιος πιο χλωρα ξυλα ή ψηνει στο τζακι εννοειται οτι χρειαζεται καθαρισμα πιο συχνα.
Τί σημαίνει φωτιά στή καμινάδα ρέ μεγάλε ;;;
Αν πάρει φωτιά δέν θά καεί δηλαδή η μάκα ;;;
Αυτό δέν θέλουμε ;;;
Αν καί έχω παρατηρήσει πολλές φορές κομμάτια μάκας ξεκολλάνε καί πέφτουν κάτω στήν εστία.....
Εγώ 20+ χρόνια δέν τόχω καθαρίσει ποτέ στή χτιστή καμινάδα.....
Γιά ξήγα.....τί γιατί καί πώς.....
.
Αν βεβαια ειναι τετοια η θεση της καμιναδας που δεν υπαρχουν κοντα ευφλεκτα υλικα τοτε αν παρει φωτια βαλε ενα ουισκακι και απολαυσε το θεαμα που θα βγαινει στην κορυφη.
Μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται διπλή, θα χτιστεί και με τούβλα γύρω-γύρω η ανοξείδωτη.stergiosbik έγραψε: ↑24 Ιαν 2020, 13:57Oχι μονο απο ανοξειδωτη λαμαρινα αλλα και διπλη-μονωμενη δηλαδη-για αποφυγη υγροποιησεων και καλυτερο ελκυσμο.
Μια τέτοια κατασκευή για αντικριστό, νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για ψήσιμο στο τζάκι.
.
.
Κατασκευή δική μου σχέδιο δικό μου. Χτιστό Τζάκι στο σπίτι μου.

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Θεός να τον αναπαύση αυτόν που μού τό έφτιαξε τό 2005,καπου στα 750μ προς τη Ζήρια
φοβερα αποροφητικό χωρίς να κάνει καθόλου κάπνα....τον θυμήθηκα γιατι έφυγε πριν 20 μερες
ενα χωρο 60τμ θερμαίνει τουλάχιστον τα 40τμ
φοβερα αποροφητικό χωρίς να κάνει καθόλου κάπνα....τον θυμήθηκα γιατι έφυγε πριν 20 μερες
ενα χωρο 60τμ θερμαίνει τουλάχιστον τα 40τμ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Who is The 4th man την 01 Νοέμ 2022, 21:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ανοικτό τζάκι = Σπατάλη καυσόξυλων.Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:22Θεός να τον αναπαύση αυτόν που μού τό έφτιαξε τό 2005,καπου στα 750μ προς τη Ζήρια
Αξίζει τον κόπο αν μπορεί να γίνει ενεργειακό και να ζεσταίνει όλα τα δωμάτια.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Μέλη που αποχώρησαν
ξερω 2 με 3 περιπτώσεις πού επενδύσανε τό εσωτερικό τού τζακιού με μαντέμι ενώ βαλανε μεσα καί καζάνι για νερόNandros έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:25Ανοικτό τζάκι = Σπατάλη καυσόξυλων.Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:22Θεός να τον αναπαύση αυτόν που μού τό έφτιαξε τό 2005,καπου στα 750μ προς τη Ζήρια
κι'όμως δεν βγήκε καλό,ό ένας μάλιστα(ιδιοκτήτης σουπερ μαρκετ στη Αθήνα) σε καποια φαση μου είπε "κοντεύω να μπώ
μεσα για να ζεσταθώ" εννοείται ότι το έχει συνδέσει με τα σώματα.
περα απ'το τζάκι έχω στόφα κ' μία ξυλόσομπα....πάντως θα τό'χω υπ'όψιν το ενεργειακό
- Nandros
Δεν είναι έτσι τα ενεργειακά. Αυτό που έκαναν ήταν μια αποτυχημένη πατέντα.Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:35ξερω 2 με 3 περιπτώσεις πού επενδύσανε τό εσωτερικό τού τζακιού με μαντέμι ενώ βαλανε μεσα καί καζάνι για νερόNandros έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:25Ανοικτό τζάκι = Σπατάλη καυσόξυλων.Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:22Θεός να τον αναπαύση αυτόν που μού τό έφτιαξε τό 2005,καπου στα 750μ προς τη Ζήρια
κι'όμως δεν βγήκε καλό,ό ένας μάλιστα(ιδιοκτήτης σουπερ μαρκετ στη Αθήνα σε καποια φαση μου είπε "κοντεύω να μπώ
μεσα για να ζεσταθώ" εννοείται ότι το έχει συνδέσει με τα σώματα.
περα απ'το τζάκι έχω στόφα κ' μία ξυλόσομπα....πάντως θα τό'χω υπ'όψιν το ενεργειακό
Ο λέβητας νερού θα έπρεπε να συνδεθεί με καλοριφέρ και κυκλοφορητή. Επίσης το τζάκι να καλυφθεί με ειδικό γυαλί.
Εγώ έχω ξυλόσομπα υδραυλική, που συνδέεται με 3 σώματα καλοριφέρ και με τον ηλιακό για ζεστό νερό.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
-
- Μέλη που αποχώρησαν
εννοείς με σώματα καλοριφέρ;
μα αυτό είδα να εχουν, και εσωτ.επένδυση με μαντεμι,για κυκλοφορητή νερού δεν ξερω,για ηλιακό έχω κανονίσει να βαλω
ευχαριστώ πάντως
μα αυτό είδα να εχουν, και εσωτ.επένδυση με μαντεμι,για κυκλοφορητή νερού δεν ξερω,για ηλιακό έχω κανονίσει να βαλω
ευχαριστώ πάντως
- Nandros
Κυκλοφορητή νερού έχουν οπωσδήποτε, τόσο τα ενεργειακά τζάκια όσο και οι υδραυλικές ξυλόσομπες.Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:49εννοείς με σώματα καλοριφέρ;
ευχαριστώ πάντως
Επιτακτική ανάγκη να έχουν ή 1/δοχείο εκτόνωσης/διαστολής στην ταράτσα ψηλότερα από τον ηλιακό, αν αυτός θερμαίνεται από το τζάκι, ή 2/ασφαλιστική πίεσης, ή 3/ ασφαλιστική θερμοκρασία ή συνδυασμό των 2+3, όπως έχω εγώ.
Ο λόγος είναι ότι όταν πέσει το ρεύμα και σταματήσει ο κυκλοφορητής, το νερό μέσα στο δοχείο στην εστία θα βράσει, θα ατμοποιηθεί και θα έχουμε έκρηξη. Κάτι που δεν συμβαίνει στον καυστήρα πετρελάιου, ό οποίος σβήνει με την διακοπή ρεύματος.
Εναλλακτική λύση είναι μεταλλικός κουβάς και φτυαράκι, για να αδειάσεις το τζάκι ή σόμπα από τα κάρβουνα και να τα βγάλεις έξω.
- kongrosian
άστον να λέει μωρέ. τι ενεργειακά τζάκια και λέβητες και πελλετς και αρχίδια;Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:49εννοείς με σώματα καλοριφέρ;
ευχαριστώ πάντως
τζάκι. απλό τζάκι.
να μαζευόμαστε όλοι γύρω απ' τη φωτιά. να μιλάμε. να πίνουμε. να ψένουμε κανα κάστανο, κανα κοψίδιο.
και μετά να αποσυρόμεθα στα ενδότερα. στα υπνοδωμάτια, τα μπούζι, με τα κρύα, γεμάτα υγρασία σεντόνια, και να κάνουμε χου χου χου, και να διπλώνουμε την κουβέρτα κάτω απ΄τα πόδια και ξέρεις κάτι; η γιαγιά μου στο τζάκι έβαζε μια πέτρα και ζεσταινόταν, και την έπαιρνε στο κρεβάτι μετά, τυλιγμένη σε μια πετσέτα, να της ζεσταίνει τα πόδια. και σιγά. έτσι μεγαλώσαμε όλοι. μια σόμπα είχαμε σε ένα σημείο, κι όλο το άλλο σπίτι κρύο. να έκανε και ρήμα, που σκατά έχει χαθεί αυτό το Βλήμα;

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έχετε κάνει έρωτα με άψυχα αντικείμενα; (Η χούφτα δε μετράει.)
από Έκτωρ Φοίνιξ » 15 Φεβ 2025, 16:33 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 14 Απαντήσεις
- 423 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Feindflug
16 Φεβ 2025, 14:26
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βαρύ κλίμα στη δεξια πολυκατοικια -"Μετράει μέρες"
από Frappezitis » 27 Ιουν 2024, 05:35 » σε Εσωτερική Πολιτική - 23 Απαντήσεις
- 720 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
28 Ιουν 2024, 17:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
από Casp » 18 Δεκ 2023, 15:06 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 828 Απαντήσεις
- 16810 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
09 Μαρ 2024, 07:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γυρνάτε το μεσημέρι σπιτι...
από George_V » 20 Σεπ 2024, 17:38 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 15 Απαντήσεις
- 498 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
20 Σεπ 2024, 22:13
-