Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
-
taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από taliban » 13 Οκτ 2020, 10:16
nik_killthemall έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 10:55
taliban έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 10:16
Naranjita έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 09:54
νομίζεις.
έχω tv monitor της samsung.
αυτό συνδέεται με hdmi καλώδιο με τον υπολογιστή.
στο τελευταιο Updade των win 10, εξαφανίστηκε ο ήχος αλλα και η επιλογη να ακουω απο τα ηχεια του μονιτορ. εγώ δεν χρησιμοποιούσα ηχεία γιατι για αυτόν τον λογο ειχα αγορασει το τβ μόνιτορ για να γλιτωσω καλωδια κτλ. τώρα πλέον ο υπολογιστής το αναγνωρίζει ως απλή οθόνη.
drivers δεν υπάρχουν στο δίκτυο γιατι υποτιθεται οτι ειναι plug n play.
η απαντηση της microsoft ηταν να αλλαξω καλωδιο. έβαλα ηχεία.
γκειτς, πως να σου πω ευγενικά οτι γμσαι?

Και μένα μετά από το τελευταίο update άρχισε να μου πετάει μπλε οθόνες.
Δεν ξέρω γιατί.
Έκανα format τα ξαναπέρασα όλα καλά.
Εντάξει μαμιέται.
γενικά και τα 10άρια για το πέος είναι, με κάτι υποχρεωτικά απντέητ που ειναι ουσιαστικά απγκρεηντ των 3 γίγα, που καταλήγουν απλά πράγματα που δούλευαν μια χαρά, μετά να μην δουλεύουν.
Εξωτερική καρτα ήχου με 7άρια γάμαγε, πέταγε και ήταν πανάλαφρη, με 10αρια είναι μέστα προβλήματα όλη την ώρα, ουσιαστικά δεν λειτουργεί κι οπως βλέπω στο ιντερνετ δεν είναι μόνο η δικιά μου. Αν δεν χρησιμοποιούσα web banking, taxisnet κλπ τα 7αρια θα άφηνα 1000 φορές.
Για τα υποχρεωτικά απντέητ νταβάδων έχω βρει αυτό
εδώ για να κάνω μια διαχείριση.
Δεν ξέρω τι κάνουν στα updates.
Μετά το τελευταίο είχα το malware antibytes πως λέγεται τεσπα και ξαφνικά άρχισε να κάνει αλλεργία δεν ξέρω τι και μου πέταγε μπλε οθόνες.
Και είχα ξεκινήσει να ψάχνω πρώτα ραμ μέτρα σσδ .
Γμ την μλκια που τους δέρνει.
-
taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
από taliban » 13 Οκτ 2020, 10:18
a8s έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 09:56
Επειδή δεν το έχει γράψει κανένας, ας είμαι ο πρώτος που θα το κάνει. Βάλε linux ή/και χρησιμοποίησε τα open source/free εναλλακτικά προγράμματα που χρησιμοποιείς ήδη

Υπάρχει μια κακή νοοτροπία όσον αφορά τη χρήση λογισμικού από τους περισσότερους. Νομίζουν πως τα λογισμικά είναι κάποια μασίφ σιδερένια κατασκευή και κρατάνε μια ζωή χωρίς να τα πειράξεις, αλλά δεν είναι έτσι. Το linux οφείλει την επιτυχία του εδώ και τριάντα χρόνια, γιατί υπάρχει κόσμος που το υποστηρίζει διορθώνοντας λάθη του κώδικα και κενά ασφαλείας (όπου κι αυτά με τη σειρά τους, σε λάθη οφείλονται) και τα patches δίνονται δωρεάν. Επιπλέον, τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα είτε δεν μπορούν να τρέξουν σε νέο υλικό, είτε δεν μπορούν να το διαχειριστούν σωστά.
Είχα ψιλοπροσπαθήσει προ 5ετιας με τα ουμπούντου .
Δεν κατάφερα. Δεν με βόλεψαν σε κάτι.
Σε κάθε τι που πήγα να κάνω πέταγε κάτι σαν ερρορ. Μπορεί να μην έκανα εγώ κάτι σωστά.
Αν και το πσ το έχω περισσότερο για γκευμιγκ δεν ξέρω κατά πόσο τα λίνουξ θα με βολέψουν.
-
klg
- Phorum.gr user: klg
από klg » 13 Οκτ 2020, 10:24
a8s έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 10:03
klg έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 09:47
Εσένα κάθε πότε σε πιάνει ο οίστρος για τρολλινγκ; Με το full moon;
Δεν πειράζει τώρα ήρθε ο omg με το TEZA να σας κάνει banish πίσω στο υπόγειο βασίλειό σας.

Γιατί trolling, επειδή πρότεινα μια εναλλακτική; Εσύ με έκανες quote φορτσάτος για το οτι βγήκα από υπόνομους και άλλα κουλά, λες και σου έθιξα τη μάνα. Δεν είμαι evangelist και δεν βγάζω λεφτά με το να σπαμάρω το linux στο ιντεργουέμπ. Στα παπάρια μου τι λειτουργικό δουλεύει ο καθένας, as long as it get's the job done, με γεια του με χαρά του. Εσύ τραβάς ζόρια από το πουθενά λες και κάνουμε κουβέντα για μπάλα.
Ποια εναλλακτική πρότεινες δηλαδή; Να πετάξει όλο το setup που έχει κάνει, να ξεχάσει τις άδειες που είχε πληρώσει, να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύει και κάπως εσύ όλο αυτό το κάνεις rationalize ως εναλλακτική; Επίσης δεν θα κάτσω να σου απολογηθώ που δεν τηρούνται τα βαρετά social pleasantries σε ένα ανώνυμο forum στο internet (lol), άμα θίγεσαι προσωπικά το μόνο που έχω να σου πω είναι να απευθυνθείς στο sys3x ο οποίος μπορεί να κάνει response in kind on your behalf.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Οκτ 2020, 10:40
a8s έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 10:12
omg kai 3 lol έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 10:10
αν δεν εισαι τρολλ και εβαντζελιστ τοτε εισαι απλα ηλιθιος αφου δε κατανοησες τοπ προβλημα του αρχικου ποστ και εξακολουθεις να υπερασπιζεσαι τη μπουρδα που εγραψες
Ρε άι σάλτα γαμήσου πρωί-πρωί.

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
από Chilloutbuddy » 13 Οκτ 2020, 10:48
ούτε με το τυρί στη μακαρονάδα με θαλασσινά τέτοιο μπινελίκι
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.

-
MiGiSukhoI
από MiGiSukhoI » 13 Οκτ 2020, 11:35
Ένας Ιταλός τον Φλεβάρη πουλούσε τις άδειες 3.5 €. eBay πάντα.
Πήρα δέκα για να έχω.
Ήταν 5 διαφορετικά κλειδιά. Δύο για κάθε κλειδί.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...
-
foscilis
από foscilis » 13 Οκτ 2020, 11:58
Chilloutbuddy έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 08:10
Έχω ακριβώς μηδέν λόγους να αναβαθμίσω, ο υπολογιστής δουλεύει ρολόϊ και κάνει ό,τι χρειάζομαι και με το παραπάνω, άσε που έχω και το λάπτοπ της δουλειάς αν χρειαστώ κάτι.
Δεν είναι θέμα τσιγγουνιάς, είναι ότι δε θέλω να ξαναεγκαταστήσω τα πάντα (άσε που έχω χάσει κωδικούς, αν τους είχα και ποτέ)
Αφού δουλεύει δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το αναβαθμίσεις.
Το μοναδικό πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σύστημα θα είναι ευάλωτο σε ιούς και τέτοια αφού δε θα κυκλοφορούν patches. Αυτό δεν πρέπει να το υποτιμάς. Αλλά δεν είναι και να τρελαίνεσαι, απλώς πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο και προσπάθεια και σίγουρα χρήμα στο να στήσεις ένα σωστό πλάνο για backup και restore.
Αν μπορείς να κάνεις restore μια ημέρα πριν προσβληθείς από ransomware (ή και 5 μέρες πριν, σιγά τα ωά) χέστηκες για το ransomware.
-
Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
από Chilloutbuddy » 13 Οκτ 2020, 12:02
foscilis έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 11:58
Chilloutbuddy έγραψε: ↑12 Οκτ 2020, 08:10
Έχω ακριβώς μηδέν λόγους να αναβαθμίσω, ο υπολογιστής δουλεύει ρολόϊ και κάνει ό,τι χρειάζομαι και με το παραπάνω, άσε που έχω και το λάπτοπ της δουλειάς αν χρειαστώ κάτι.
Δεν είναι θέμα τσιγγουνιάς, είναι ότι δε θέλω να ξαναεγκαταστήσω τα πάντα (άσε που έχω χάσει κωδικούς, αν τους είχα και ποτέ)
Αφού δουλεύει δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το αναβαθμίσεις.
Το μοναδικό πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σύστημα θα είναι ευάλωτο σε ιούς και τέτοια αφού δε θα κυκλοφορούν patches. Αυτό δεν πρέπει να το υποτιμάς. Αλλά δεν είναι και να τρελαίνεσαι, απλώς πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο και προσπάθεια και σίγουρα χρήμα στο
να στήσεις ένα σωστό πλάνο για backup και restore.
Αν μπορείς να κάνεις restore μια ημέρα πριν προσβληθείς από ransomware (ή και 5 μέρες πριν, σιγά τα ωά) χέστηκες για το ransomware.
Αυτό θα κάνω, έπρεπε να το είχα κάνει έτσι κι αλλιώς.
Ευχαριστώ!
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.

-
Gordian Knot
- Phorum.gr user: Gordian Knot
από Gordian Knot » 13 Οκτ 2020, 12:12
Έτσι από περιέργεια, μπήκα στο eBay και έκανα αναζήτηση των όρων "Windows 10 Enterprise license".
Ο πρώτος seller που εμφανίζεται, διαθέτει άδειες προς $3,99 αλλά έχει μηδενικό feedback - ενεγράφη πριν από μόλις 9 ημέρες και έως τώρα έχει πουλήσει
13 Product Keys.
Too good to be true μου φαίνεται. Μήπως υπάρχει κάποιος πιο αξιόπιστος, να ’ναι καιρό στην πιάτσα και να ’χει πουλήσει χιλιάδες κλειδιά;
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας
μερσώ μαντάμ,
ορέν ντουβάρ 
-
Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
από Jack Shephard » 13 Οκτ 2020, 12:15
Συγνώμη αλλά πολλά ransomware variants πλέον δεν κρυπτογραφούν απλώς τα δεδομένα.
Ακριβώς επειδή ο στόχος τους είναι πρωτίστως εταιρείες και οργανισμοί και οι σοβαρές εταιρείες και οργανισμοί έχουν πολιτική backup, πλέον εκτός από κρυπτογράφηση γίνεται και υποκλοπή των δεδομένων. Και ο εκβιασμός είναι "δε πα να τα κάνεις restore. Έτσι και δε μας πληρώσεις σε 1-2 ημέρες, θα διαρρεύσουμε τα δεδομένα σου στο internet.". Και το κάνουν.
Πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 0 μηδέν λόγοι να μείνει κανείς σε OS που δεν υποστηρίζεται και μπόλικοι πολύ σοβαροί λόγοι για μη μείνει κάποιος σε αυτό.
Για τα windows 10 θα διαβάσει κανείς διάφορα. Βασικά είναι μια χαρά λειτουργικό, σταθερό και απροβλημάτιστο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Jack Shephard την 13 Οκτ 2020, 12:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
από Jack Shephard » 13 Οκτ 2020, 12:18
Παιδιά, αυτά τα κλειδιά που βρίσκετε είναι από volume licenses. Τυπικά είναι παράνομη η χρήση τους και στο σπίτι και σε εταιρείες που δεν έχουν volume license agreement με την MS.
Πρακτικά η MS κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει την ενεργοποίηση τους. Μόλις ξεπεραστεί ένα αριθμός ενεργοποιήσεων, πολλά τα ακυρώνει και άμα κάνεις format θα φας πόρτα στο επόμενο activation. Μικρό το κακό για οικιακούς χρήστες γιατί αγοράζεις άλλο.
Μη τα χρησιμοποιείτε όμως σε επιχειρήσεις γιατί σε έλεγχο θα σας υποβληθεί πρόστιμο.
-
axilmar
- Phorum.gr user: axilmar
από axilmar » 13 Οκτ 2020, 12:19
Ρε αφηστε ησυχο τον ανθρωπο. Αμα θελει Windows 7, δικαιωμα του. Εδω ξερω αλλους που παιζουν ακομα με msdos.
-
Νon4me
- Phorum.gr user: Νon4me
από Νon4me » 13 Οκτ 2020, 12:19
Και γω στο σταθερο μεχρι πριν 1-2 χρονια ειχα 7ρια ( το λαπτοπ δεν υποστηριζε εξαρχης 7ρια ) τωρα πλεον 10ρια παντου
-
foscilis
από foscilis » 13 Οκτ 2020, 12:21
Jack Shephard έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 12:15
Συγνώμη αλλά πολλά ransomware variants πλέον δεν κρυπτογραφούν απλώς τα δεδομένα.
Ακριβώς επειδή ο στόχος τους είναι πρωτίστως εταιρείες και οργανισμοί και οι σοβαρές εταιρείες και οργανισμοί έχουν πολιτική backup, πλέον εκτός από κρυπτογράφηση γίνεται και υποκλοπή των δεδομένων. Και ο εκβιασμός είναι "δε πα να τα κάνεις restore. Έτσι και δε μας πληρώσεις σε 1-2 ημέρες, θα διαρρεύσουμε τα δεδομένα σου στο internet.". Και το κάνουν.
Αυτό μπορεί να το κάνεις σε έναν server που τα δεδομένα ενδεχομένως αξίζουν εκατομμύρια και η σύνδεση στο Ιντερνετ για να τα υποκλέψεις είναι το μπουρί της σόμπας.
Δε νομίζω ότι αποτελεί ρεαλιστικό κίνδυνο για έναν οικιακό υπολογιστή.
-
Gordian Knot
- Phorum.gr user: Gordian Knot
από Gordian Knot » 13 Οκτ 2020, 12:27
Jack Shephard έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 12:15
Πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 0 μηδέν λόγοι να μείνει κανείς σε OS που δεν υποστηρίζεται και μπόλικοι πολύ σοβαροί λόγοι για μη μείνει κάποιος σε αυτό.
Για τα windows 10 θα διαβάσει κανείς διάφορα. Βασικά είναι μια χαρά λειτουργικό, σταθερό και απροβλημάτιστο.
Ναι αλλά έχουν πάει το
telemetry σε ΑΛΛΟ επίπεδο. Έχω βαρεθεί να κόβω IPs, το TCP Log View χτυπάει κόκκινα.
Ακόμα και με VPN (καλό VPN, όχι οι συνήθεις πούτσες που προωθούνται) βλέπω κίνηση του svchost. Μία όλη κι όλη κατά τη διάρκεια του session, αλλά γίνεται:
40.67.251.132
40.67.254.36
40.90.22.186
Και να φανταστείτε, δεν ελέγχω τα UDP πακέτα...
Jack Shephard έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 12:18
Παιδιά, αυτά τα κλειδιά που βρίσκετε είναι από volume licenses. Τυπικά είναι παράνομη η χρήση τους και στο σπίτι και σε εταιρείες που δεν έχουν volume license agreement με την MS.
Πρακτικά η MS κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει την ενεργοποίηση τους. Μόλις ξεπεραστεί ένα αριθμός ενεργοποιήσεων, πολλά τα ακυρώνει και άμα κάνεις format θα φας πόρτα στο επόμενο activation. Μικρό το κακό για οικιακούς χρήστες γιατί αγοράζεις άλλο.
Μη τα χρησιμοποιείτε όμως σε επιχειρήσεις γιατί σε έλεγχο θα σας υποβληθεί πρόστιμο.
Μπα, μια χαρά ενεργοποιούνται με το KMS_VL_ALL (σκέτο ή στην AIO έκδοση που προτιμώ).
Αλλά αν πρόκειται για ένα τόσο ευτελές ποσό, γιατί να είμαι
νόμιμος;
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας
μερσώ μαντάμ,
ορέν ντουβάρ 
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 522 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
06 Οκτ 2023, 17:43
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 515 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από omg kai 3 lol
09 Ιαν 2024, 20:21
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 647 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
02 Ιουν 2024, 12:16
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 1057 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπίρτο
24 Αύγ 2023, 13:25
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.