τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Athina__P

Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 10 Ιούλ 2018, 09:34

Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα σήμερα, που ο οποιοσδήποτε "φεύγει" και αν φύγει για λόγο που θα το γράψουν οι εφημερίδες, μπορεί πάλι ο οποιοσδήποτε να μπει στα προφίλ των φίλων του και να αντιγράψει φωτό, μηνύματα κλπ και να παρουσιαστούν αυτά ως ρεπορτάζ. Δεν έχει ενοχλήσει μέχρι τώρα αυτό το φαινόμενο, παγκοσμίως θα έλεγα. Προσωπικά με έχει προβληματίσει στο παρελθόν, αλλά με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο δεν με ενοχλεί, καλύτερα να φανεί σε αυτή τη γενιά ότι είναι και αυτό ένα θέμα που αξίζει να το συζητάμε. Δεν θα συζήταγαν τα παιδιά το γεγονός στα σόσιαλ με κάποιον τρόπο; Θα έλεγαν κάτσε να το επεξεργαστούμε πρώτα; Κάποιος κάνει την αρχή και ξεκινάει μετά ο διάλογος, όπως σε οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 10 Ιούλ 2018, 09:36

Τι να πω, αυτό που λες εναον μπορεί να ήταν το ιδανικό να πούμε, αλλά παιδιά είναι και αυτά. Μήπως είχαν φανταστεί τις συνέπειες;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιούλ 2018, 09:38

Athina__P έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:34
Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα σήμερα, που ο οποιοσδήποτε "φεύγει" και αν φύγει για λόγο που θα το γράψουν οι εφημερίδες, μπορεί πάλι ο οποιοσδήποτε να μπει στα προφίλ των φίλων του και να αντιγράψει φωτό, μηνύματα κλπ και να παρουσιαστούν αυτά ως ρεπορτάζ. Δεν έχει ενοχλήσει μέχρι τώρα αυτό το φαινόμενο, παγκοσμίως θα έλεγα. Προσωπικά με έχει προβληματίσει στο παρελθόν, αλλά με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο δεν με ενοχλεί, καλύτερα να φανεί σε αυτή τη γενιά ότι είναι και αυτό ένα θέμα που αξίζει να το συζητάμε. Δεν θα συζήταγαν τα παιδιά το γεγονός στα σόσιαλ με κάποιον τρόπο; Θα έλεγαν κάτσε να το επεξεργαστούμε πρώτα; Κάποιος κάνει την αρχή και ξεκινάει μετά ο διάλογος, όπως σε οποιοδήποτε άλλο θέμα.
πάλι σάλτσες νομίζω λες. Στην ουσία εγώ έχω θέμα. Δεν διαβάζω πουθενά οτι ζητάνε συγνώμη απο τον φίλο τους που ήταν κότες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να νιώθει τύψεις ο μαλάκας που τον κορόιδευε, και όχι ο φίλος που έκανε την πάπια. Νομίζω είναι πέρα απο το θράσος αυτό που διαβάζω, σταρχιδισμός με επικάλυψη φιλίας.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 10 Ιούλ 2018, 09:42

Το συμπέρασμα ότι δεν τον υπερασπιστηκαν αν οι φίλοι του όσο ζούσε, από που το βγάλαμε;

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 10 Ιούλ 2018, 09:43

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες enaon. Δηλαδή θα μπορούσαν να είχαν φερθεί αλλιώς όσο ήταν καιρός. Ωστόσο δεν θα τους έβαζα στο ίδιο τσουβάλι με τους θύτες. Είναι μεγάλη κουβέντα γιατί οι κανονικοί, ούτε θύματα ούτε θύτες, ανέχονται καταστάσεις bullying. Υποθέτω ότι αν δρούσαν οι κανονικοί, δεν θα μιλάγαμε τώρα για όλα αυτά καν. Αλλά είναι και αυτή η κατάσταση μια πραγματικότητα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2018, 09:45

enaon έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:30
καλά έχουν βγάλει και τις κακιές λέξεις απο το κείμενο, μουν΄και τέτοια, γενικά πολύ μάγκας ο φίλος, τώρα βέβαια, αφού πέθανε ο φίλος του.
Aπλώς όσο ζούσε ο "φίλος" ήταν με την πλευρά των δυνατών.
Σιγά μη γίνουν ρεντίκολα στο φέις.

Τώρα θα αρχίσουν τα κεράκια, τα λουλουδάκια, τα μηνυματάκια "ζεσουιφίλος" κλπ Αυτό δεν είναι το τελετουργικό;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 09:45

Daje έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 15:27
Δεν γνωριζουμε τους πραγματικους λογους της αυτοκτονιας ή τουλαχιστον δεν τους γνωριζω εγω αφου δεν θελω να διαβασω καν το αρθρο γιατι με θλιβει πολυ η ολη ιστορια.
Η εμπειρια παντως λεει οτι συνηθως φταινε ολοι απο λιγο.
Λιγο οι γονεις του παιδιου που δεν τον οπλισαν με τα καταλληλα "οπλα", λιγο το σχολειο, λιγο το ιδιο το παιδι που δεν καταλαβε οτι δεν αξιζει ν'αυτοκτονησεις ουτε για τον ιδιο σου τον εαυτο -ποσο μαλλον για τον καθε μαλακα που κυκλοφορει πανω σ'αυτον τον πλανητη-, λιγο οι συμμαθητες και λιγο οι γονεις των συμμαθητων...

Η ουσια οτι ο πιτσιρικας δεν υπαρχει πια, δεν θα μπορεσει να ζησει, να ερωτευτει, να διασκεδασει, να στεναχωρεθει, να γραψει μαλακιες σε φορουμ, τιποτα.
αυτο.

αν δεν ξερουμε τις λεπτομερειες, δεν υπαρχει κατι να πουμε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 10 Ιούλ 2018, 09:47

Αφού δείχνουν ότι ξέρουν, πχ περιστατικά επιβαρυντικά για τους θύτες, θα μπορούν να υποστηρίξουν το φίλο τους αν χρειαστεί, εκεί που θα χρειαστεί. Δεν ξέρω βέβαια τι μπορεί να προβλέπεται για τους θύτες, υποθέσαμε νομίζω οι περισσότεροι τίποτα, γιατί είναι παιδιά, γιατί δεν μπορεί να αποδειχτεί κάτι, γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με ΕΝΗΛΙΚΕΣ που έκαναν μπούλινγκ στη σχολή γαλακτοκομικής κλάιν γιατί παιδάκια είναι καλέ και οι φοιτητές... Θα τους δασκαλέψουν λοιπόν οι πατεράδες τους τους φίλους να κάνουν ότι δεν ξέρουν για να μη μπλέκουν με ανακρίσεις και τέτοια.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιούλ 2018, 09:52

Athina__P έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:47
Αφού δείχνουν ότι ξέρουν, πχ περιστατικά επιβαρυντικά για τους θύτες

απο το κείμενο δεν μοιάζει να υπάρχουν θύτες, μιλάει στο πρώτο πρόσωπο σαν να είναι ένας ο κακός.

Τεσπα οκ δεν ξέρω, άλλα εγώ μέχρι εδώ θα ήθελα η αστυνομία να ελέγξει αν οι φίλοι έχουν γονική συγκατάθεση να μπαίνουν φβ, και να γίνουν τα προβλεπόμενα αν τελικά λένε μαλακίες.

κακώς νομίζουμε οτι τα παιδια μπορούν να μπαίνουν φβ και να λένε ο,τι νομίζουν, έγινε γιατί εμείς είμαστε για τα μπάζα, αλλά απο τον Μάιο ξέγινε, πλέον έχουμε νομική ευθύνη εμείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 10 Ιούλ 2018, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 10 Ιούλ 2018, 09:54

enaon έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:52
Athina__P έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:47
Αφού δείχνουν ότι ξέρουν, πχ περιστατικά επιβαρυντικά για τους θύτες

απο το κείμενο δεν μοιάζει να υπάρχουν θύτες, μιλάει στο πρώτο πρόσωπο σαν να είναι ένας ο κακός.

Τεσπα οκ δεν ξέρω, άλλα εγώ μέχρι εδώ θα ήθελα η αστυνομία να ελέγξει αν οι φίλοι έχουν γονική συγκατάθεση να μπαίνουν φβ, και να γίνουν τα προβλεπόμενα αν τελικά λένε μαλακίες.

Μιλάς για ουσία και η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι αν το 15χρονο έχει τη γονική συγκατάθεση να μπαίνει στα σόσιαλ :o:o:roll: και αν μιλάει πολύ και όχι κάτι άλλο από όλο αυτό το σκηνικό;

Αυτή να είναι η ΠΡΩΤΗ δουλειά της αστυνομίας σε όλο αυτό το σκηνικό; Γιατί;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιούλ 2018, 09:57

Athina__P έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:54
Μιλάς για ουσία και η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι αν το 15χρονο έχει τη γονική συγκατάθεση να μπαίνει στα σόσιαλ :o:o:roll: και αν μιλάει πολύ και όχι κάτι άλλο από όλο αυτό το σκηνικό;
ναι αυτό βλέπω εγώ για ουσία μέχρι εδώ. Βλέπω μεγάλους ανθρώπους να λένε για μπούλινγκ λες και ξέρουμε τί είναι αυτό το πράγμα και πιτσιρίκια να βαράνε ντέφι στο φβ, τσίρκο.

το πρώτη απο περιέργεια που το διάβασες;

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 10 Ιούλ 2018, 09:59

enaon έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:32
Athina__P έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:30
Μιλάς για τη σημερινή γενιά, που ποστάρουν και πόση ζάχαρη βάλαν στον καφέ σήμερα. Να σιωπήσουν λοιπόν για αυτό το θέμα, να μη λένε τίποτα. Μάλιστα.
Να μην σιωπήσουν, να πούνε συγνώμη στον φίλο τους και στους γονείς του κλπ που ήταν κότες, στους εαυτούς τους που ήταν κότες, να δώσουν και μία υπόσχεση οτι δεν θα είναι κότες στο εξής κλπ. Το ανέβασαν και συντονισμένα οι κότες, έλεος.
Εαν δεν κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι, δεν οφείλουν συγνώμη. Οργανωμένη κοινωνία είμαστε,αν είναι να κάνει ο καθένας τον Ζορό,γαμα τα.Και εγώ όταν πήγαινα σχολείο και αργότερα στρατό, έβλεπα πολλά σκηνικά. Δεν ήμουν από τα παιδιά που τους ενοχλούσε κανένας,ούτε ενοχλούσαν. Δεν μου άρεσε αυτό που γινόταν,αλλά δεν μπλεκόμουν ποτέ για ξένες υποθέσεις, όχι γιατί φοβόμουν και με τους τραμπούκους καλές σχέσεις είχα, απλά τι να κάνουμε δεν είμαι ηρωικός χαρακτήρας και κοιτάω την δουλειά μου.
Πρόσφατα πριν κανα χρόνο, μόνο φέρω βαρέως που δεν αντέδρασα όσο έπρεπε, βλέποντας μια ηλικιωμενη που πουλούσε βότανα στην λαική, να τις φέρονται σαν σκουπίδι δυο δημοτικόμπατσοι, μόνο και μόνο γιατί ήταν Ελληνίδα, την ώρα που δίπλα της μαυροι,γυφτοι,σκουροι πουλούσαν ότι ήθελαν. Ενώ σταμάτησα και τους έκραξα χοντρά,ζήτησα τα στοιχεία τους και προέτρεψα την γρια να τους τραβήξει μήνυση με εμένα μάρτυρα γιατί τα ζώα την έσπρωξαν κι όλας, μετα βαρέθηκα, έπιανα και δουλειά,σηκώθηκα και έφυγα. Η λιποταξία μου, μου είχε χαλάσει το κέφι καμιά εβδομάδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2018, 09:59

Custom_F έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:42
Το συμπέρασμα ότι δεν τον υπερασπιστηκαν αν οι φίλοι του όσο ζούσε, από που το βγάλαμε;
Ο πιτσιρικάς το Σάββατο είχε πάει σε πάρτυ συμμαθητών.
Ένα παιδί που θέλει να αυτοκτονήσει δεν πάει σε πάρτυ. Και αν μη τι άλλο, δείχνει διάθεση ενσωμάτωσης. Κάτι παίχτηκε εκεί.
Μπορεί να ήταν κάποια στημένη φάση με κοριτσάκι ή ποτό ή οτιδήποτε για να γελάσουν οι υπόλοιποι με το "χαζό" της παρέας.
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αν αντιδράσει έστω κι ένας ή μία λέγοντας "κόφτε την πλάκα" ακόμη και τα προβατάκια που ακολουθούν πειθήνια τους αρχηγούς ψιλοεπανέρχονται στην πραγματικότητα. Και το κυριώτερο ο μικρός καταλαβαίνει ότι έχει έστω κι έναν φίλο. Του αρκεί.

Τα αναφορικά με το πάρτυ είναι υπόθεση. Τα υπόλοιπα όμως αφορούν στην καθημερινότητα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 10 Ιούλ 2018, 10:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:59
Custom_F έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:42
Ο πιτσιρικάς το Σάββατο είχε πάει σε πάρτυ συμμαθητών.
Ένα παιδί που θέλει να αυτοκτονήσει δεν πάει σε πάρτυ. Και αν μη τι άλλο, δείχνει διάθεση ενσωμάτωσης. Κάτι παίχτηκε εκεί.
Μπορεί να ήταν κάποια στημένη φάση με κοριτσάκι ή ποτό ή οτιδήποτε για να γελάσουν οι υπόλοιποι με το "χαζό" της παρέας.
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αν αντιδράσει έστω κι ένας ή μία λέγοντας "κόφτε την πλάκα" ακόμη και τα προβατάκια που ακολουθούν πειθήνια τους αρχηγούς ψιλοεπανέρχονται στην πραγματικότητα. Και το κυριώτερο ο μικρός καταλαβαίνει ότι έχει έστω κι έναν φίλο. Του αρκεί.

Τα αναφορικά με το πάρτυ είναι υπόθεση. Τα υπόλοιπα όμως αφορούν στην καθημερινότητα.
Ισχύει.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιούλ 2018, 10:02

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:59
Εαν δεν κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι, δεν οφείλουν συγνώμη. Οργανωμένη κοινωνία είμαστε,αν είναι να κάνει ο καθένας τον Ζορό,γαμα τα.
αν είναι φίλοι του εννοούσα αλλά οκ, σταματάω γιατί το κάνω σαπουνόπερα και εγώ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών