Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 13 Οκτ 2020, 19:23

Jimmy81 έγραψε:
13 Οκτ 2020, 01:49
Διότι είναι απαραίτητο για την επικοινωνία με το οικιακό και εξωτερικό περιβάλλον του τόπου του καθώς και για την ένταξή του στην κοινωνία. Αντίθετα το αν θα πιστέψει στον Ιεχωβά ή στον Babalú Ayé είναι εντελώς δευτερεύον ζήτημα.
Η θρησκεία δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά και κοινωνικό φαινόμενο. Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των διαπροσωπικων σχέσεων, το πως αντιμετωπίζει ο καθένας το κράτος και κάθε είδους κοινωνική δομή. Άσε δε που λειτουργεί και σαν συγκολλητικο για τις κοινωνίες. Το παράδειγμα της μικρής σοσιαλιστριας Αλβανίας που ήταν το πρώτο επίσημα αθεο κράτος του κόσμου, έχει γινει παράδειγμα προς αποφυγή για τις επόμενες χιλιετίες. Δεν λέω πως αυτή ήταν η αιτία που βυθιστηκαν στα σκατά, αλλα το ποσοκικο παραμυθι του 80 της μικρής σοσιαλιστριας, δεν έχει δράκο πια.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 13 Οκτ 2020, 19:25

Kostis έγραψε:
11 Νοέμ 2018, 14:21
https://www.documentonews.gr/article/ap ... tish-video

Απορώ πώς το επίσημο κράτος δεν έχει απαγορεύσει αυτή την κτηνωδία σε αβουλα και απροστάτευτα βρέφη
η περιτομή είναι κακοποίηση βρέφους? Ή μήπβς φοβόμαστε να στραφούμε κατά μουσουλμάνων και εβραίων μη μας πούνε ρατσιστές?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 13 Οκτ 2020, 19:29

Kostis έγραψε:
12 Νοέμ 2018, 13:10
Athos έγραψε:
12 Νοέμ 2018, 13:06
Kostis έγραψε:

Απορώ πώς το επίσημο κράτος δεν έχει απαγορεύσει αυτή την κτηνωδία σε αβουλα και απροστάτευτα βρέφη
περιτομή σου έχουν κάνει ;
Στα 15 γιατί είχα φιμωση
σε τιμώρισε ο Γιαχβε για την αθεία σου
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Οκτ 2020, 19:41

Lord Brum έγραψε:
13 Οκτ 2020, 19:25
Kostis έγραψε:

η περιτομή είναι κακοποίηση βρέφους? Ή μήπβς φοβόμαστε να στραφούμε κατά μουσουλμάνων και εβραίων μη μας πούνε ρατσιστές?
οι παπαδες που βαφτ σκυλοπνιγουν τα βρεφη θαπρεπε να τιμωρουνται με καναδυο χρονια φυλακη για το καθενα. οσοι τους κανουν περιτομη, με καμμια 20αρια.

σμπουτσαμ πως θα με πουνε. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 13 Οκτ 2020, 19:53

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα , θα πρέπει να ξέρουμε όλα τα δεδομένα για να βγάλουμε συμπέρασμα.
1. Η παιδική βάφτιση ξεκίνησε λόγω ασθενειών και μεγάλης παιδικής θνησιμότητας.
2.Όταν αποφάσισαν να την αλλάξουν ήρθαν οι Οθωμανοί και αντί να την καταργήσουν βάλανε και τα παιδοαραβωνιάσματα με σκοπό την διαφύλαξη του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.
3.Για να γίνει μια βρεφική βάφτιση πρέπει οι γονείς του παιδιού να είναι και οι δύο χριστιανοί και να υπογράψουν το χαρτί της συγκατάθεσης.
4.Να βρεθεί ένας μάρτυρας ανάδοχος (νονός) που σκοπό είχε να γαλουχήσει στον Χριστιανισμό το βρέφος και να ενημερώνει την εκκλησία για αυτό .
5.Όποιος βαφτιστεί δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει θρησκεία.
6.Η δική μας η θρησκεία είναι η πιο δημοκρατική , στην φοιτητική μου ζωή πέρασα από Ευαγγελιστές (σούργελα) , Ιεχωβάδες (πωλητές) και Βουδιστές (δηθενιές), μεγάλη καταπίεση.
Μόνο αυτά ξέρω μου λείπουν πολλά για να βγάλω συμπέρασμα από προσωπική εμπειρία το παιδί μου ναι θα το βαφτίσω.
Δεν μου δημιούργησε καμία καταπίεση η δική μου βάφτιση.
Ευχαριστώ την Εκκλησία μας που μας έχει τόσο ελεύθερους να πηγαινοερχόμαστε κάποιοι να την βρίζουν και πάντα είναι εκεί και μας περιμένει σαν μάνα.

Οι Ιεχωβάδες αν και άλλαξα κινητό δύο φορές πάντα το βρίσκουν και μου στέλνουν ακόμα μηνύματα.
Οι Ευαγγελιστές θέλεις κάρτα για να μπαίνεις στις συνεδρίες τους.

Φανταστείτε να μας βάλει αύριο κάρτα βαφτίσεως η εκκλησία για να μπαίνουμε μέσα στο ναό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 13 Οκτ 2020, 20:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 13 Οκτ 2020, 20:02

Niki έγραψε:
13 Οκτ 2020, 19:53
Είναι πολύ σοβαρό το θέμα , θα πρέπει να ξέρουμε όλα τα δεδομένα για να βγάλουμε συμπέρασμα.
2.Όταν αποφάσισαν να την αλλάξουν ήρθαν οι Οθωμανοί και αντί να την καταργήσουν βάλανε και τα παιδοαραβωνιάσματα με σκοπό την διαφύλαξη του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.
3.Για να γίνει μια βρεφική βάφτιση πρέπει οι γονείς του παιδιού να είναι και οι δύο χριστιανοί και να υπογράψουν το χαρτί της συγκατάθεσης.
4.Να βρεθεί ένας μάρτυρας ανάδοχος (νονός) που σκοπό είχε να γαλουχήσει στον Χριστιανισμό το βρέφος και να ενημερώνει την εκκλησία για αυτό .
6.Η δική μας η θρησκεία είναι η πιο δημοκρατική , στην φοιτητική μου ζωή πέρασα από Ευαγγελιστές (σούργελα) , Ιεχωβάδες (πωλητές) και Βουδιστές (δηθενιές), μεγάλη καταπίεση.
Μόνο αυτά ξέρω μου λείπουν πολλά για να βγάλω συμπέρασμα από προσωπική εμπειρία το παιδί μου ναι θα το βαφτίσω.
Ευχαριστώ την Εκκλησία μας που μας έχει τόσο ελεύθερους να πηγαινοερχόμαστε κάποιοι να την βρίζουν και πάντα είναι εκεί και μας περιμένει σαν μάνα.
Πως μπορείς και τα ξεφτιλιζεις πάντως και σοβαρά θέματα και μη είναι απορίας άξιο.

Τι έκανες πουλάκι μου με Γιεχωβαδες και Βουδιστές ψαχνοσουν;

Πέρα από την πλάκα, παιδική κακοποίηση δεν είναι. Εκτός και αν θεωρούμε παιδική κακοποίηση και το απλό μπάνιο.

Το ότι οι βαφτίσεις προστάτεψαν από την παιδική θνησιμότητα είναι γραφικότητα.
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 13 Οκτ 2020, 20:07

Gewponos90 έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:02
Niki έγραψε:
Πως μπορείς και τα ξεφτιλιζεις πάντως και σοβαρά θέματα και μη είναι απορίας άξιο.
Σε αυτό θα ήθελα ανάλυση είμαι λίγο χαζούλα.

Ναι.

Πέρα από την πλάκα, παιδική κακοποίηση δεν είναι. Εκτός και αν θεωρούμε παιδική κακοποίηση και το απλό μπάνιο.

Δεν έγραψα ότι οι βαφτίσεις προστάτεψαν από την παιδική θνησιμότητα.
Οι βρεφικές βαφτίσεις ξεκίνησαν γιατί είχαμε πολλούς θανάτους αβάφτιστων.
Ο κόσμος τότε έκανε πολλά παιδιά και του πέθαιναν και πολλά.
Οι γονείς που έχαναν ένα παιδί αβάφτιστο πίεζαν την εκκλησία να βαφτίσει όλα όσα ήτανε αβάφτιστα.
Έτσι έπρεπε να μπούνε κανόνες και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Πρίν γράψω την δημοσίευση μου διάβασα όλο το νήμα.
Έτσι απάντησα σε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 13 Οκτ 2020, 20:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 13 Οκτ 2020, 20:11

Ζενίθεδρος έγραψε:Η θρησκεία δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά και κοινωνικό φαινόμενο. Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των διαπροσωπικων σχέσεων, το πως αντιμετωπίζει ο καθένας το κράτος και κάθε είδους κοινωνική δομή. Άσε δε που λειτουργεί και σαν συγκολλητικο για τις κοινωνίες. Το παράδειγμα της μικρής σοσιαλιστριας Αλβανίας που ήταν το πρώτο επίσημα αθεο κράτος του κόσμου, έχει γινει παράδειγμα προς αποφυγή για τις επόμενες χιλιετίες. Δεν λέω πως αυτή ήταν η αιτία που βυθιστηκαν στα σκατά, αλλα το ποσοκικο παραμυθι του 80 της μικρής σοσιαλιστριας, δεν έχει δράκο πια.
Δεν είναι όμως τόσο βασικό όπως η ντόπια γλώσσα για να μπει στο ίδιο τσουβάλι σύγκρισης. Και εγώ μίλησα για την πράξη της βάφτισης στην αρχή. Αυτήν θεωρώ υπερβολή. Για την ντόπια, επικρατούσα θρησκεία σαφώς και είναι χρήσιμο να μάθει κάποια πράγματα το παιδί για την καλύτερη κατανόηση της κοινωνίας του αλλά και για να μπορεί να κρίνει σε πιο ώριμη ηλικία αν καλύπτεται από τη χριστιανική διδασκαλία ώστε να προχωρήσει στη βάφτιση.

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 13 Οκτ 2020, 20:15

Ακόμα κάτι όσοι από σας θέλετε μπορείτε να βαφτίσετε το παιδί σας σε μεγάλη ηλικία δεν σας πιέζει κανείς.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 13 Οκτ 2020, 20:22

Ξέρουμε καλά όμως ότι η πίεση του περίγυρου δεν δίνει πολλές ελπίδες σε αυτό που λες. Ποιος πάει κόντρα στα σόια τώρα...

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 13 Οκτ 2020, 20:22

Niki έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:07
Gewponos90 έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:02
Niki έγραψε:
Σε αυτό θα ήθελα ανάλυση είμαι λίγο χαζούλα.

Ναι.

Δεν έγραψα ότι οι βαφτίσεις προστάτεψαν από την παιδική θνησιμότητα.
Οι βρεφικές βαφτίσεις ξεκίνησαν γιατί είχαμε πολλούς θανάτους αβάφτιστων.
Ο κόσμος τότε έκανε πολλά παιδιά και του πέθαιναν και πολλά.
Οι γονείς που έχαναν ένα παιδί αβάφτιστο πίεζαν την εκκλησία να βαφτίσει όλα όσα ήτανε αβάφτιστα.
Έτσι έπρεπε να μπούνε κανόνες και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Πρίν γράψω την δημοσίευση μου διάβασα όλο το νήμα.
Έτσι απάντησα σε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις.

Το γραφικό δεν πήγαινε σε σένα. Πήγαινε στην βάφτιση αν όντως ξεκίνησε έτσι γιατί πρώτη φορά το ακούω.

Από την άλλη ας σοβαρευτει και η άλλη πλευρά. Κακοποίηση δεν είναι. Γενικά η κακοποίηση ανηλίκου είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και μακάρι να είχαμε όλοι τόσο αύξημενα αντανακλαστικα
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 13 Οκτ 2020, 20:31

Jimmy81 έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:22
Ξέρουμε καλά όμως ότι η πίεση του περίγυρου δεν δίνει πολλές ελπίδες σε αυτό που λες. Ποιος πάει κόντρα στα σόια τώρα...

Άρα το σόι σου θα πιέσει εσένα και την σύζυγο να υπογράψεις το χαρτί της εκκλησίας ότι είσαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι βαφτισμένοι πιστοί και συναινείτε με αίτηση σας να γίνει βρεφική βάφτιση στο παιδί σας.
Στη προκειμένη περίπτωση εσείς ξεγελάτε την εκκλησία.
Αν το πεις αυτό στον Παπά δεν σου το βαφτίζει να χτυπιέσαι.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 14 Οκτ 2020, 02:16

Δεν θα το πεις του παπά ακριβώς επειδή πιέζεσαι από τον περίγυρο. Γενικά είναι δύσκολο για πολλούς που νιώθουν διαφορετικα στο θέμα βάφτιση/θρησκεία να πάνε κόντρα σε μια διαδικασία που μοιάζει πλέον με θεσμό. Το βλέπεις σαν ένα πανηγυράκι και τελειώνει εκεί η υπόθεση.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Οκτ 2020, 09:41

Niki έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:31

Άρα το σόι σου θα πιέσει εσένα και την σύζυγο να υπογράψεις το χαρτί της εκκλησίας ότι είσαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι βαφτισμένοι πιστοί και συναινείτε με αίτηση σας να γίνει βρεφική βάφτιση στο παιδί σας.
ειμαι αθεος. δεν υπεγραψα ποτε τετοιο χαρτι. ο παπας ηξερε οτι ειμαι αθεος, και οτι ειμαι εκει μονο για να παρακολουθω, ψαχνοντας μιση αφορμη να τα κανω πουτανα ολα μεσα στην εκκλησια.

κι ομως μια χαρα το βαφτισε. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 14 Οκτ 2020, 09:51

Ασέβαστος έγραψε:
14 Οκτ 2020, 09:41
Niki έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:31

ειμαι αθεος. δεν υπεγραψα ποτε τετοιο χαρτι. ο παπας ηξερε οτι ειμαι αθεος, και οτι ειμαι εκει μονο για να παρακολουθω, ψαχνοντας μιση αφορμη να τα κανω πουτανα ολα μεσα στην εκκλησια.

κι ομως μια χαρα το βαφτισε. :102:
Απο τη στιγμή που τα πλερώ όλα ο πεθερός μια χαρά τουμπεκιασες. Ποτέ δε θα ερχόταν η αφορμή αφού άλλος έκανε κουμάντο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών