Visual basic
- wooded glade
Visual basic
Η visual basic είναι καλούτσικη γλώσσα και γρήγορη.
Έχω την vb6 και τη χρησιμοποιώ για να φτιάχνω διάφορα apps και επίσης για υπολογισμούς.
Αλλά ξέρετε από πότε είναι ;
Από το ... 1998 είναι !
Φυσικά η Microsoft δεν την υποστηρίζει πιά και επίσης κάποια από τα βοηθητικά αρχεία dll της λείπουν εντελώς από τις νεώτερες εκδόσεις των windows (7.00 - 10.00).
Τι γίνεται ;
Υπάρχουν νεώτερες εκδόσεις - ίσαμε 10.
Έχω εγώ μία του 2006.
Αλλά από την vb6 και μετά είναι όλες οικτρά υποβαθμισμένες.
Έδοξε τω τσιπάκια να είναι οικτρά υποβαθμισμένες.
Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό. Το λένε όλοι και μάλιστα υπάρχουν πολλά φόρουμ vb6 users στο διαδίκτυο όπου συζητιώνται διάφορα προγραμματιστικά θέματα, με βάση την vb6 του 1998 πάντα.
Κάποιο αντίστοιχο νεώτερο προϊόν υπάρχει λοιπόν ή θα μείνουμε με αυτό ;
Έχω την vb6 και τη χρησιμοποιώ για να φτιάχνω διάφορα apps και επίσης για υπολογισμούς.
Αλλά ξέρετε από πότε είναι ;
Από το ... 1998 είναι !
Φυσικά η Microsoft δεν την υποστηρίζει πιά και επίσης κάποια από τα βοηθητικά αρχεία dll της λείπουν εντελώς από τις νεώτερες εκδόσεις των windows (7.00 - 10.00).
Τι γίνεται ;
Υπάρχουν νεώτερες εκδόσεις - ίσαμε 10.
Έχω εγώ μία του 2006.
Αλλά από την vb6 και μετά είναι όλες οικτρά υποβαθμισμένες.
Έδοξε τω τσιπάκια να είναι οικτρά υποβαθμισμένες.
Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό. Το λένε όλοι και μάλιστα υπάρχουν πολλά φόρουμ vb6 users στο διαδίκτυο όπου συζητιώνται διάφορα προγραμματιστικά θέματα, με βάση την vb6 του 1998 πάντα.
Κάποιο αντίστοιχο νεώτερο προϊόν υπάρχει λοιπόν ή θα μείνουμε με αυτό ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Visual basic
Όλες οι γλώσσες που κυκλοφορούν σήμερα είναι πολύ ανώτερες από vb6.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Visual Basic 6 χρησιμοποιώ κι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι την λατρεύω!
Δεν έχω εντρυφήσει στο δικό σου πρόβλημα γιατί τρέχω πολλά πράγματα σε παλιότερα Windows, όπως 98 και XP.
Δεν έχω εντρυφήσει στο δικό σου πρόβλημα γιατί τρέχω πολλά πράγματα σε παλιότερα Windows, όπως 98 και XP.
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχουν πολλές γλώσσες που είναι πολύ παλιότερες από το 1998 και χρησιμοποιούνται ακόμα και αναβαθμιζονται. Δεν φταίει δηλαδή η χρονιά. Η Microsoft πλέον προωθεί την C# η οποία υπάρχει και ως visual αν θες να κάνεις το βήμα σε οικείο περιβάλλον.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην vb που θα ήθελες να βρεις σε άλλη γλώσσα; Θεωρητικά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα πράγματα με javascript τη σήμερον ημέρα, ανάλογα με το πόσο μαζοχιστής είσαι.
Η vb είναι πολυλογάδικη και παρωχημένη, ενώ λειτουργικά εκπληρώνει τον ίδιο ρόλο με τα πολύ πιο εκμοντερνισμένα αδερφάκια του στο .ΝΕΤ, τις C# και F#, οπότε καλώς μας εγκαταλείπει κατά τη γνώμη μου.
Η vb είναι πολυλογάδικη και παρωχημένη, ενώ λειτουργικά εκπληρώνει τον ίδιο ρόλο με τα πολύ πιο εκμοντερνισμένα αδερφάκια του στο .ΝΕΤ, τις C# και F#, οπότε καλώς μας εγκαταλείπει κατά τη γνώμη μου.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Είναι μάλλον παρωχημένος τέτοιος διαχωρισμός σε visual και μη, δεν νοείται γλώσσα το 2020 να μην έχει IDE, να πρέπει δηλαδή να τη βγάζεις με το notepad για προγραμματισμό σε αυτή.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:19Υπάρχουν πολλές γλώσσες που είναι πολύ παλιότερες από το 1998 και χρησιμοποιούνται ακόμα και αναβαθμιζονται. Δεν φταίει δηλαδή η χρονιά. Η Microsoft πλέον προωθεί την C# η οποία υπάρχει και ως visual αν θες να κάνεις το βήμα σε οικείο περιβάλλον.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
- wooded glade
Μα ξέρω αλγόριθμους απ' έξω, κάνω μεταφορές.Stalker έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:26Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην vb που θα ήθελες να βρεις σε άλλη γλώσσα; Θεωρητικά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα πράγματα με javascript τη σήμερον ημέρα, ανάλογα με το πόσο μαζοχιστής είσαι.
Εσύ λες C# για σύγχρονη πιό καλή.
Η python ίσως.
Αλλά σε basic δεν υπάρχει κάτι να ξεφύγει κανείς από τον τσιπάκια ;
- wooded glade
Μπορεί.
Οι νεώτερες εκδόσεις της ms-vb λαίμαι είναι οικτρές.
Η επιλογή της γλώσσας, εξαρτάται και από το περιβάλλον για το οποίο θέλεις να προγραμματίσεις.
- wooded glade
- hellegennes
Μπορείς να φτιάξεις προγράμματα με βασικό windows interface με μερικά κλικ και 5 γραμμές κώδικα. Για πολύ απλά πράγματα είναι δύσκολο να βρεις κάτι που να χρειάζεται λιγότερη επένδυση σε χρόνο και κόπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Dwarven Blacksmith
Νομίζω δεν είναι το IDE το νόημα, είναι ότι δίνει στο πρόγραμμα έτοιμο interface με κουμπάκια, textfields, drop-down κλπ. Αυτό σημαίνει το visual και μάλλον αυτό είναι που έχει συνηθίσει.Stalker έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:28Είναι μάλλον παρωχημένος τέτοιος διαχωρισμός σε visual και μη, δεν νοείται γλώσσα το 2020 να μην έχει IDE, να πρέπει δηλαδή να τη βγάζεις με το notepad για προγραμματισμό σε αυτή.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:19Υπάρχουν πολλές γλώσσες που είναι πολύ παλιότερες από το 1998 και χρησιμοποιούνται ακόμα και αναβαθμιζονται. Δεν φταίει δηλαδή η χρονιά. Η Microsoft πλέον προωθεί την C# η οποία υπάρχει και ως visual αν θες να κάνεις το βήμα σε οικείο περιβάλλον.

Τι εννοείς σε basic; Το θέμα σου είναι ότι προτιμάς begin/end από αγκύλες;wooded glade έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:33Μα ξέρω αλγόριθμους απ' έξω, κάνω μεταφορές.Stalker έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:26Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην vb που θα ήθελες να βρεις σε άλλη γλώσσα; Θεωρητικά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα πράγματα με javascript τη σήμερον ημέρα, ανάλογα με το πόσο μαζοχιστής είσαι.
Η python ίσως.
- wooded glade
Εννοώ πρόγραμμα-ide-compiler-deployer και να μην είναι Microsoft προφανώς.Stalker έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:55Τι εννοείς σε basic; Το θέμα σου είναι ότι προτιμάς begin/end από αγκύλες;wooded glade έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:33Μα ξέρω αλγόριθμους απ' έξω, κάνω μεταφορές.Stalker έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:26Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην vb που θα ήθελες να βρεις σε άλλη γλώσσα; Θεωρητικά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα πράγματα με javascript τη σήμερον ημέρα, ανάλογα με το πόσο μαζοχιστής είσαι.
Η python ίσως.

Εννοούσα αν θέλεις για κινητό, web, desktop κλπ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ας φτιάξουμε μια γλώσσα BASIC ... !
από tanipteros » 06 Δεκ 2023, 01:24 » σε Πληροφορική - 23 Απαντήσεις
- 1376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
18 Δεκ 2023, 19:08
-