Ερμής έγραψε: ↑14 Οκτ 2020, 10:14
εσύ είχες πει στο παλιό οτι πλερώ ο πεθερός γιαυτο και το δέχτηκες.
Και αν ο τράγος το έβαζε μέσα και σου έριχνε κανένα βλέφαρο ο πεθερός πάλι θα καθόσουν φρόνιμα.
ΜΟυ θυμίζεις κάτι τύπους που τους χουν κάνει μαύρους στο ξύλο, τους έχουν πατήσει και έναν και μετά γυρνάνε και λένε "Αν με έφτυνε στα μουτρα θα τον γαμαγα"
Δε λέω στην πάρτη σου εσύ κάνεις κουμάντο, αλλά κόψε τα "αν γινόταν αυτό θα τα έκανα πουτάνα", δε θα τα έκανες απο τη στιγμή που στη φάση έκανε άλλος κουμάντο γιατί αν δεν έκανε, θα έκανες εσύ αυτο που ευχαριστούσε την ψυχούλα σου. Θες να το πιστεύεις οτι σε υπολόγισε κανείς εκείνη τη φάση; πιστευε το.
δεν επετραψα τη βαφτιση
επειδη πλερω ο πεθερος. επετρεψα επειδη με χιλιοπαρακαλεσαν, ολοι, η γυναικα, οι γονεις μου, τα πεθερικα ακομη και φιλοι.
και το εκανα με απλους ορους. δεν βασανιζετε το παιδι, και δεν βασανιζετε εμενα με τα διαδικαστικα. μερος των διαδικαστικων ηταν και οι πληρωμες, οι οποιες δεν εγιναν αποκλειστικα απο τον πεθερο, αλλα και απο τη γυναικα μου, και τους γονεις μου, καποια πραγματα νομιζω εθιμικα πληρωνει και ο κουμπαρος, και βασικα ουτε ξερω ουτε με ενοιαξε ποτε.
η αποψη σου οτι οποιος πληρωνει κανει κουμαντο ειναι εντελως στρεβλη. φυσικα κανει κουμαντο στο ποιος θα κατσει σε ποιο τραπεζι, τι φαγια θα φανε, τι χρωμα θα ειναι τα ρουχα και ολα αυτα.πραγματα που ποτε δεν ενδιαφερθηκα να ελεγξω.
δεν κανει κουμαντο στο πως θα φερθει ο τραγος στο παιδι. το οτι θα τα εκανα πουτανα ολα, ηταν δεδομενο απο 20 χρονια πριν, οταν ειχα πρωτογνωρισει τη γυναικα μου, και για ολο αυτο το διαστημα ηξερε τις αποψεις μου και την πιθανη συμπεριφορα μου. δεν υπηρξε ποτε καμμια αμφιβολια για αυτο, απο κανεναν. το "πουτανα ολα" δεν ηταν να λυσσαξω και να σπασω την εκκλησια. ηταν να παρω το παιδι ηρεμα αγκαλια και να φυγω, αφηνωντας τους ολους συξυλους. συννενοημανα, μιλημενα, κανονισμενα απο πριν αυτα.
και επειδη μαλλον προσπαθεις να με βγαλεις τσιπη, οτι για να μην πλερω τα εκανα αυτα, να πω οτι εδωσα σαν εναλλακτικη, να μην γινει η βαφτιση αλλα να γινει γαμος (που δεν εχει γινει, ποτε) να υποστω εγω ολο το καραγκιοζιλικι (και το αναλογο κοστος) αλλα να γλυτωσει το παιδι απο την ταλαιπωρια. δε θελανε