Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Οκτ 2020, 11:24

Marios έγραψε:
14 Οκτ 2020, 11:17

Ναι αλλα εσύ ψηφίζεις Λαική Συσπέιρωση/ΚΚΕ οπότε δεν ξέρω αν εμπίπτεις στην ίδια κατηγορία με την λοιπή ακροαριστερά.Η μόνη χώρα που απαγόρευσε την βάφτιση ήταν η Αλβανία του Χότζα που ήταν το πιο σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς.
εδω να ενημερωσω οτι εχω ψηφισει και χρυση αυγη, οταν ηταν στο 0.1% η καπου τοσο, γιατι νομιζα οτι θα εχει πλακα να ανεβει καναδυο μοναδες και να φοβουνται ολοι οτι μπορει να μπει και στη βουλη, πραγμα που θεωρουσα αδυναντον. εχω ψηφισει και εναν τυπο που ηταν στο ψηφοδελτιο καβαλα σε αλογο, γιατι ετσι. γενικως δεν ειμαι υπερηφανος για τις ψηφους που εχω ριξει, ειμαι μονο υπερηφανος που δεν εριξα ποτε πασοκ. :8)
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 14 Οκτ 2020, 11:27

Ασέβαστος έγραψε:
14 Οκτ 2020, 11:18
Giorgos έγραψε:
14 Οκτ 2020, 11:14

Κακώς αναφέρεις το ΚΚΕ διότι δεν είναι κατα της βάφτισης.Απόδειξη και ο νονός μου που όπως έχω ήδη πει είναι ανώτερο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ(συν στο ότι στην οικογένεια μου έχω πολλούς που είναι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουν βαφτίσει τα απιδιά τους).Αυτός ο πολιτικός χώρος που είναι επίσημα κατα της βάφτισης νομίζω είναι οι αναρχικοί,ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ(πολύ μικρό όμως) και κάποιο τμήμα τη; ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Αλλα το ΚΚΕ δεν είναι.Είπαμε οτι το ΚΚΕ είναι ανθελληνικό αλλα όχι κι έτσι.
το να ειναι ασχετο το τι κομμα υποστηριζεςι με το τι θεσεις εχεις στα περι θεου, περναει απο το μυαλο σας η μπα;
νομίζεις.ο θεός στηρίζει ελληνική λύση,αλληλογραφεί και με τον βελόπουλο

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 14 Οκτ 2020, 11:58

κοιταξα να δω το ΟΡ για να δω απο που ξεκινησε η κουβεντα αλλα το βιντεο εχει κατεβει

πιθανολογω παντως οτι προκειται για αυτο εδω(προσοχη μιλαμε για σκληρη εικονα - ανοιγετε με δικη σας ευθυνη)

αν θυμαται κανεις αν ειναι αυτο ας ενημερωσει
SpoilerShow
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 14 Οκτ 2020, 12:02

κάνει γκντουπ το κεφάλι στον πάτο.σκληρός πνευματικός ο πάτερ

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 14 Οκτ 2020, 12:19

Η συγκεκριμενη βαφτιση ειναι κακοποιηση. Δεν ειναι ολες οι βαφτισεις ετσι. Η Βαφτιση σαν κονσεπτ δεν ειναι κακοποιηση.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Οκτ 2020, 13:15

nowhere έγραψε:
14 Οκτ 2020, 11:27
Ασέβαστος έγραψε:
Giorgos έγραψε:

Κακώς αναφέρεις το ΚΚΕ διότι δεν είναι κατα της βάφτισης.Απόδειξη και ο νονός μου που όπως έχω ήδη πει είναι ανώτερο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ(συν στο ότι στην οικογένεια μου έχω πολλούς που είναι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουν βαφτίσει τα απιδιά τους).Αυτός ο πολιτικός χώρος που είναι επίσημα κατα της βάφτισης νομίζω είναι οι αναρχικοί,ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ(πολύ μικρό όμως) και κάποιο τμήμα τη; ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Αλλα το ΚΚΕ δεν είναι.Είπαμε οτι το ΚΚΕ είναι ανθελληνικό αλλα όχι κι έτσι.
το να ειναι ασχετο το τι κομμα υποστηριζεςι με το τι θεσεις εχεις στα περι θεου, περναει απο το μυαλο σας η μπα;
νομίζεις.ο θεός στηρίζει ελληνική λύση,αλληλογραφεί και με τον βελόπουλο
σωστο κι αυτο. επισης πρεπει να υπαρχει και καποια συσχετιση με την ομαδα που υποστηριζεις. δηλαδη αμα εισαι χριστιανος, στανταρ αεκ λογω δικεφαλου. κουμουνι ολυμπιακος λογω χρωματος, πασοκ-παο, αθεος-παναχαικη επειδη ετσι :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Οκτ 2020, 13:18

alekhine έγραψε:
14 Οκτ 2020, 11:58
κοιταξα να δω το ΟΡ για να δω απο που ξεκινησε η κουβεντα αλλα το βιντεο εχει κατεβει

πιθανολογω παντως οτι προκειται για αυτο εδω(προσοχη μιλαμε για σκληρη εικονα - ανοιγετε με δικη σας ευθυνη)

αν θυμαται κανεις αν ειναι αυτο ας ενημερωσει
SpoilerShow
δε θυμαμαι, αλλα γαμω το θεο σου, τραγο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Οκτ 2020, 13:23

axilmar έγραψε:
14 Οκτ 2020, 12:19
Η συγκεκριμενη βαφτιση ειναι κακοποιηση. Δεν ειναι ολες οι βαφτισεις ετσι. Η Βαφτιση σαν κονσεπτ δεν ειναι κακοποιηση.
η βαφτιση σαν κονσεπτ ειναι απλως για γελια. ξερογω φτυνεις 3 φορες και φευγει ο διαολος, γιατι φοβαται τις ροχαλες, ενω αμα φτυσεις 2 η 4 μπορει και να μη φυγει. :smt005:

το αν θα ειναι απλως ενα χαζο πανυγηρακι η κακοποιηση, εξαρταται απο τον τραγο και τους γονεις. παιζουν ολα τα σταδια, απο τιποτα μεχρι εγκλημα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 14 Οκτ 2020, 13:25

Marios έγραψε:

Ναι αλλα εσύ ψηφίζεις Λαική Συσπέιρωση/ΚΚΕ οπότε δεν ξέρω αν εμπίπτεις στην ίδια κατηγορία με την λοιπή ακροαριστερά.Η μόνη χώρα που απαγόρευσε την βάφτιση ήταν η Αλβανία του Χότζα που ήταν το πιο σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς.
Επειδή οι θρησκείες είναι πολύ ισχυρές. Για παρόμοιο λόγο η Ισλανδία πήρε πίσω την απαγόρευση της περιτομής. Και δεν αμφιβάλλω ότι αργά ή γρήγορα κάποια ευρωπαϊκή χώρα θα αναγκαστεί να αποδεχτεί τους γάμους 9χρονων ή τις κλειτοριδεκτομές. Ήδη μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ αν είσαι τετραπληγικός πρέπει να στηθείς 6-7 φορές στην ουρά του στρατιωτικού νοσοκομείου και να περάσεις ανάκριση για να απαλλαγείς από τη στρατιωτική υποχρέωση, ενώ αν είσαι άγιος άνθρωπος της "επίσημης" θρησκείας (μοναχός, παπάς, ραββίνος, κοτσιδάκιας) γλιτώνεις κατευθείαν. Αυτό τα λέει όλα για το πόση δύναμη έχουν οι παπάδες και το κοπάδι τους.

Αλλά ότι είναι έγκλημα να προσηλυτίζεις μωρά πριν καν μπορέσουν να μιλήσουν, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Η δύναμη δε σε κάνει να έχεις δίκιο, σε κάνει απλά περισσότερο καθίκι αν έχεις άδικο. Αρκεί να σκεφτείς μουσουλμάνους να το κάνουν στο παιδί σου για να καταλάβεις πόσο σιχαμένο είναι. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να γινόταν αποδεκτό σαν πρακτική αν οι θρησκείες αυτές ξεκινούσαν την ύπαρξή τους τώρα και όχι σε μια εποχή που οι ατομικές ελευθερίες ήταν ανύπαρκτες και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην εκλείψει αυτή η πρακτική με την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 14 Οκτ 2020, 13:29

foscilis έγραψε:
14 Οκτ 2020, 13:25
Marios έγραψε:

Επειδή οι θρησκείες είναι πολύ ισχυρές. Για παρόμοιο λόγο η Ισλανδία πήρε πίσω την απαγόρευση της περιτομής. Και δεν αμφιβάλλω ότι αργά ή γρήγορα κάποια ευρωπαϊκή χώρα θα αναγκαστεί να αποδεχτεί τους γάμους 9χρονων ή τις κλειτοριδεκτομές. Ήδη μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ αν είσαι τετραπληγικός πρέπει να στηθείς 6-7 φορές στην ουρά του στρατιωτικού νοσοκομείου και να περάσεις ανάκριση για να απαλλαγείς από τη στρατιωτική υποχρέωση, ενώ αν είσαι άγιος άνθρωπος της "επίσημης" θρησκείας (μοναχός, παπάς, ραββίνος, κοτσιδάκιας) γλιτώνεις κατευθείαν. Αυτό τα λέει όλα για το πόση δύναμη έχουν οι παπάδες και το κοπάδι τους.

Αλλά ότι είναι έγκλημα να προσηλυτίζεις μωρά πριν καν μπορέσουν να μιλήσουν, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Η δύναμη δε σε κάνει να έχεις δίκιο, σε κάνει απλά περισσότερο καθίκι αν έχεις άδικο. Αρκεί να σκεφτείς μουσουλμάνους να το κάνουν στο παιδί σου για να καταλάβεις πόσο σιχαμένο είναι. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να γινόταν αποδεκτό σαν πρακτική αν οι θρησκείες αυτές ξεκινούσαν την ύπαρξή τους τώρα και όχι σε μια εποχή που οι ατομικές ελευθερίες ήταν ανύπαρκτες και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην εκλείψει αυτή η πρακτική με την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Από την στιγμή που υπάρχει αίτηση των γονέων γραπτή με συναίνεση και οι δύο είναι Χριστιανοί τότε δεν υπάρχει προσηλυτισμός.
Υπάρχει κατήχηση.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 14 Οκτ 2020, 13:32

Ασέβαστος έγραψε:
14 Οκτ 2020, 09:41
Niki έγραψε:
13 Οκτ 2020, 20:31

Άρα το σόι σου θα πιέσει εσένα και την σύζυγο να υπογράψεις το χαρτί της εκκλησίας ότι είσαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι βαφτισμένοι πιστοί και συναινείτε με αίτηση σας να γίνει βρεφική βάφτιση στο παιδί σας.
Στη προκειμένη περίπτωση εσείς ξεγελάτε την εκκλησία.
Αν το πεις αυτό στον Παπά δεν σου το βαφτίζει να χτυπιέσαι.
ειμαι αθεος. δεν υπεγραψα ποτε τετοιο χαρτι. ο παπας ηξερε οτι ειμαι αθεος, και οτι ειμαι εκει μονο για να παρακολουθω, ψαχνοντας μιση αφορμη να τα κανω πουτανα ολα μεσα στην εκκλησια.

κι ομως μια χαρα το βαφτισε. :102:

Μήπως είσαι βαφτισμένος και άλλοι συμπλήρωσαν τα χαρτιά σου;
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 14 Οκτ 2020, 13:42

Niki έγραψε:
14 Οκτ 2020, 13:32

Μήπως είσαι βαφτισμένος και άλλοι συμπλήρωσαν τα χαρτιά σου;
βαφτισμενος ειμαι. χαρτια δεν ξερω αν συμπληρωθηκαν. απο μενα σιγουρα οχι.

επισης, ο παπας ακουσε απο εμενα οτι ειμαι αθεος, και οτι δεν θα ανεχτω πιεση στο παιδι να ακολουθησει το τυπικο. αν κλαιει, κλωτσαει και τετοια, σταματανε μεχρι να ηρεμησει και να δεχτει να μπει στην κολυμπηθρα κλπ ηρεμα. αν οχι, το πηρα κι εφυγα.

Άβαταρ μέλους
Giorgos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos » 14 Οκτ 2020, 14:56

Ασέβαστος έγραψε:
Giorgos έγραψε:

Τα ιδεολογικά πιστεύω σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται και απο τις μεταφυσικές αντιλήψεις του ατόμου. Ερευνες στις ΗΠΑ (το κέντρο του δυτικού κόσμου) έχουν δείξει ότι οι δεξιοί(Ρεπουμπλικανοι) τείνουν να είναι ιδιαίτερα θρήσκοι, οι αριστεροί ελαγχιστο και οι κεντρώοι στο μέσο.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 14 Οκτ 2020, 15:56

Ασέβαστος έγραψε:
14 Οκτ 2020, 13:23
axilmar έγραψε:
14 Οκτ 2020, 12:19
η βαφτιση σαν κονσεπτ ειναι απλως για γελια. ξερογω φτυνεις 3 φορες και φευγει ο διαολος, γιατι φοβαται τις ροχαλες, ενω αμα φτυσεις 2 η 4 μπορει και να μη φυγει. :smt005:

το αν θα ειναι απλως ενα χαζο πανυγηρακι η κακοποιηση, εξαρταται απο τον τραγο και τους γονεις. παιζουν ολα τα σταδια, απο τιποτα μεχρι εγκλημα.
Καλα αλλο θεμα αυτο. Εγω απαντησα για το θεμα της κακοποιησης.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 14 Οκτ 2020, 16:23

Προσπαθηστε να φανταστειτε πως το αντιλαμβανεται το βρεφος ολο αυτο ο πραγμα: ενας αγνωστος με πολυ παραξενη εμφανιση, σε ενα παραξενο μερος με πολυ κοσμο, με πολλους ηλικιωμενους, σε αρπαζει απο τα χερια των γονιων σου, σε αγγιζει, και μετα παει να σε πνιξει. Και μετα σε σωζει.
Εχω ακουσει ιστοριες για παπαδες που τσιμπανε δυνατα το βρεφος γιατι "αμα δεν κλαψει, δεν γινεται σωστα η βαπτιση". Προκειται δηλαδη για μια ειδικα σχεδισμενη τελετη που εχει σοπο να προκαλεσει τρομο θανατου σε τοσο ευαισθητη ηλικια.
Εαν αυτο δεν ειναι κακοποιηση, τοτε δεν ξερω τι αλλο ειναι.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών