Gewponos90 έγραψε: ↑16 Οκτ 2020, 19:49
vantono έγραψε: ↑16 Οκτ 2020, 19:42
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑16 Οκτ 2020, 19:32
Και γενικώς θα έπρεπε να απαγορεύεται η κατοχή πιτ μπουλ και δευτερευόντως ροτβάιλερ.

Ή τις παραπάνω σκυλοράτσες να τις έχουν στην κατοχή τους αποκλειστικά και μόνο εξειδικευμένοι διπλωματούχοι σκυλοεκπαιδευτές, ή έστω καποιος ράντομ ιδιοκτήτης που να έχει όμως παρακολουθήσει μαθήματα/σεμινάρια συμπεριφοράς/εκπαίδευσης σκύλων τέτοιας ράτσας από εξειδικευμένους διπλωματούχους σκυλοεκπαιδευτές συμπεριφοροαναλυτές (αν υπάρχει και ειναι εφικτό κατι τέτοιο), έχοντας και κάποιο τσερτιφικάτο στην κατοχή τους που να το αποδεικνύει αυτο.
Ρε φίλε για τα ροντβαιλερ δεν ξέρω, αλλά έχω δει πιτ Μπουλ που οι ιδιοκτήτες τους δεν νομίζω να έχουν παρακολουθησει σεμινάρια και είναι ψυχουλες . Τέτοια ράτσα δεν θα έπαιρνα ποτέ, αλλά πιστεύω πως έχει να κάνει κυρίως με τον ιδιοκτήτη. Δηλαδή επειδή όντως οι περισσότεροι το παίρνουν για μόστρα ( όπως όλοι σχεδόν που προτιμούν να πληρώσουν μια περιουσία για ένα καθαρόαιμο αντί να υιοθετήσουν δωρεάν ένα αδέσποτο από κάποια φιλοζωική), γίνεται ότι γινεται
Το (οποιοδήποτε) σκυλί είναι ο καθρέφτης του ιδιοκτήτη του, το έχω γράψει εκατοντάδες φορές αυτο, στο πχορουμ. Αν ειναι μαλάκας αυτος, θα μεταδώσει τη μαλάκυνσή του και σε αυτό το καημενούλι, δυστυχώς. Φυσικά και δεν παίζει πάντοτε ρόλο η ράτσα. Ενα πιτμπουλάκι σαφώς και μπορεί να ειναι πολύ πιο ψυχολογικά ισορροπημένο απο ένα πιντσεράκι ή τσιουάουα πχ. Και ο αδερφός μου ειχε ενα ημίαιμο πιτμπουλ παλιότερα, που το μάζεψε απο φιλοζωική, και ηταν οντως τρομερή ψυχή, απόλυτα ισορροπημένο και φιλικότατο και με τα παιδιά.
Το θεμα ομως δεν ειναι μόνο η συμπεριφορά του σκύλου, αλλά και οι σωματικές του ικανοτητες, που δυστυχώς το καθιστούν θανάσιμα επικίνδυνο. Πχ, όσο μαλακισμένο κι αν ειναι το τσιουάουα σε συμπεριφορά, μπροστά σε ενα πιτμπουλ, η ζημιά που ενδεχομένως θα σου κάνει το δεύτερο, αν τυχει καμια στραβή, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ειναι μη αναστρέψιμη. Ενω το τσιουαουα οσο επιθετικά και μαλακισμένο και να ειναι, αντε να σου κανει καμιά γρατσουνίτσα. Αν μιλάμε για ενήλικα ανθρωπο, τουλαχιστον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
vantono την 16 Οκτ 2020, 19:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.