Γιατί να μην έχουμε όλοι λεφτά ;
- wooded glade
Γιατί να μην έχουμε όλοι λεφτά ;
Παρατηρώ το εξής:
Πάω στην παραλία να αγοράσω πατατάκια και μου έχουν 1.5 ευρώ τα Lays !
Είναι νόμιμη αισχροκερδεία βέβαια -το αναγνωρίζουν όλοι- αλλά αν πάω στο σουπερμάρκετ τα αγοράζω προς 1 ευρώ.
Όμως και το 1 ευρώ είναι φορτωμένο με φόρους. 45 λεπτά έπρεπε να κάνουν.
Μ' αυτά και μ' αυτά, τα χρήματα τσέπης που έχουμε εξαντλούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και κλαίμε μετά.
Γιατί όμως ;
Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά πρέπει να εκλείψουν και να υπάρχει ένας και μοναδικός φόρος: Στο καθαρό εισόδημα.
Πάω εγώ παραδείγματος χάριν να πουλήσω Ελβετικούς σουγιάδες - ανοιχτήρι.
Πουλάω δέκα, σύνολο είσπραξης 149 ευρώ.
Το κόστος = 119 ευρώ, άρα η καθαρή είσπραξη = 30 ευρώ.
20% φόρος = 6 ευρώ, τα πληρώνω από το POS και τέλος. Δεν υπάρχουν άλλοι φόροι.
Σ' αυτήν την περίπτωση θα ήταν βέβαια περισσότερο από 6 ευρώ ο συνολικός κρατικός φόρος, γιατί και ο κατασκευαστής των Ελβετικών σουγιάδων-ανοιχτήρι από τα 119 ευρώ θα πλήρωνε κι αυτός κάποιο φόρο.
Τώρα όμως έχουμε το συριζο-μνημονιακό σύστημα σε λειτουργία, το οποίο έχει και πολλούς θαυμαστές καθ' ότι επιτρέπει τη δημιουργία των στρατειών των τζαμπατζήδων στο δημόσιο.
Στο κομμουνιστικό σύστημα τώρα πως θα δούλευαν όλα αυτά ;
Το καθαρό κομμουνιστικό, όχι το λέμε για να λέμε.
Δεν θα υπήρχαν λοιπόν τα 149 ευρώ καθόλου στο κομμουνιστικό σύστημα. Μπορεί να μην υπήρχαν και οι σουγιάδες ανοιχτήρι αλλά αν υπήρχαν, τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο πωλητής θα δούλευαν για ένα πιάτο καλαμπόκι όλη τη μέρα.
Ή λοιπόν θα έχουμε το συριζο-μνημονιακό ή το κουκουέδικο. Έτσι πάει.
Είναι νόμιμη αισχροκερδεία βέβαια -το αναγνωρίζουν όλοι- αλλά αν πάω στο σουπερμάρκετ τα αγοράζω προς 1 ευρώ.
Μ' αυτά και μ' αυτά, τα χρήματα τσέπης που έχουμε εξαντλούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και κλαίμε μετά.
Γιατί όμως ;
Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά πρέπει να εκλείψουν και να υπάρχει ένας και μοναδικός φόρος: Στο καθαρό εισόδημα.
Πάω εγώ παραδείγματος χάριν να πουλήσω Ελβετικούς σουγιάδες - ανοιχτήρι.
Πουλάω δέκα, σύνολο είσπραξης 149 ευρώ.
Το κόστος = 119 ευρώ, άρα η καθαρή είσπραξη = 30 ευρώ.
20% φόρος = 6 ευρώ, τα πληρώνω από το POS και τέλος. Δεν υπάρχουν άλλοι φόροι.
Σ' αυτήν την περίπτωση θα ήταν βέβαια περισσότερο από 6 ευρώ ο συνολικός κρατικός φόρος, γιατί και ο κατασκευαστής των Ελβετικών σουγιάδων-ανοιχτήρι από τα 119 ευρώ θα πλήρωνε κι αυτός κάποιο φόρο.
Τώρα όμως έχουμε το συριζο-μνημονιακό σύστημα σε λειτουργία, το οποίο έχει και πολλούς θαυμαστές καθ' ότι επιτρέπει τη δημιουργία των στρατειών των τζαμπατζήδων στο δημόσιο.
Στο κομμουνιστικό σύστημα τώρα πως θα δούλευαν όλα αυτά ;
Το καθαρό κομμουνιστικό, όχι το λέμε για να λέμε.
Δεν θα υπήρχαν λοιπόν τα 149 ευρώ καθόλου στο κομμουνιστικό σύστημα. Μπορεί να μην υπήρχαν και οι σουγιάδες ανοιχτήρι αλλά αν υπήρχαν, τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο πωλητής θα δούλευαν για ένα πιάτο καλαμπόκι όλη τη μέρα.
Ή λοιπόν θα έχουμε το συριζο-μνημονιακό ή το κουκουέδικο. Έτσι πάει.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- wooded glade
Re: Γιατί να μην έχουμε όλοι λεφτά ;
Φυσικά και τα αβγά είναι εναντίον των λεφτών υπάρχουν για τους φτωχούς.
Πως το μεγάλο μαγαζί θα κλείσει το μικρό ;
Αλλά εκτός από το μεγάλο μαγαζί που κλείνει το μικρό λένε κι άλλα.
Μιά φορά στο Αγγλίος είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να γίνει flat fare στον υπόγειο σιδηρόδρομο, δηλ. ενιαίο κόστος εισιτηρίου όπως το 1.20 ευρώ που έχουμε εδώ. Τώρα είναι ανάλογα πόσο μακρυά θα πας η τιμή του εισιτηρίου εκεί. Τα τόρια λοιπόν αντέδρασαν με το επιχείρημα ότι "θα αλλάξει η ... κοινωνική δομή των πόλεων". Δηλαδή οι φτωχοί θα κατέβαιναν στο Westminster για βόλτα ξέρω γω και θα αναμιγνυόντουσαν τα τόρια με την μπασκλασαρία.
Πως το μεγάλο μαγαζί θα κλείσει το μικρό ;
Αλλά εκτός από το μεγάλο μαγαζί που κλείνει το μικρό λένε κι άλλα.
Μιά φορά στο Αγγλίος είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να γίνει flat fare στον υπόγειο σιδηρόδρομο, δηλ. ενιαίο κόστος εισιτηρίου όπως το 1.20 ευρώ που έχουμε εδώ. Τώρα είναι ανάλογα πόσο μακρυά θα πας η τιμή του εισιτηρίου εκεί. Τα τόρια λοιπόν αντέδρασαν με το επιχείρημα ότι "θα αλλάξει η ... κοινωνική δομή των πόλεων". Δηλαδή οι φτωχοί θα κατέβαιναν στο Westminster για βόλτα ξέρω γω και θα αναμιγνυόντουσαν τα τόρια με την μπασκλασαρία.
Με μέτρο το τσίπουρο
wooded glade έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 17:50Παρατηρώ το εξής:
Γιατί όμως ;
wooded glade έγραψε: ↑17 Αύγ 2020, 20:28Λέει:Δημιούργησα μια νέα ομάδα Whatsapp, ειδικά για ενήλικες. Υπάρχουν πολλά μόνο κορίτσια χωρίς χρήματα τσέπης. Όταν είστε μέσα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πιο πρόσφατα βίντεο και να γνωρίσετε οποιοδήποτε κορίτσι θέλετε. εγγραφείτε εδώ
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ο Γούντυ κατηγορεί το ΦΠΑ απ' ότι κατάλαβα.
Δεν θα του δώσω άδικο σ' αυτό, ούτε εγώ είμαι υπέρ του ΦΠΑ παρόλο που δεν είμαι fan της χαμηλής φορολογίας σώνει και καλά. Κατά βάση ο ΦΠΑ χρησιμοποιείται για έλεγχο του πληθωρισμού.
Δεν θα του δώσω άδικο σ' αυτό, ούτε εγώ είμαι υπέρ του ΦΠΑ παρόλο που δεν είμαι fan της χαμηλής φορολογίας σώνει και καλά. Κατά βάση ο ΦΠΑ χρησιμοποιείται για έλεγχο του πληθωρισμού.
- wooded glade
Ε ναι, το ιντερνέτ βοηθάει στον εμπλουτισμό της Ελληνικής γλώσσης.Beria έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:50wooded glade έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 17:50Παρατηρώ το εξής:
Γιατί όμως ;wooded glade έγραψε: ↑17 Αύγ 2020, 20:28Λέει:Δημιούργησα μια νέα ομάδα Whatsapp, ειδικά για ενήλικες. Υπάρχουν πολλά μόνο κορίτσια χωρίς χρήματα τσέπης. Όταν είστε μέσα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πιο πρόσφατα βίντεο και να γνωρίσετε οποιοδήποτε κορίτσι θέλετε. εγγραφείτε εδώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 21 Οκτ 2020, 19:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- wooded glade
Δεν προσδιόρισα καν το μέγεθος της φορολογίας. Πως πρέπει να προκύπτει η φορολογία εξειδίκευσα.Green Dragon έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:53Ο Γούντυ κατηγορεί το ΦΠΑ απ' ότι κατάλαβα.
- Dwarven Blacksmith
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Το ξέρω, απλά λέω. Συμφωνώ.wooded glade έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:56Δεν προσδιόρισα καν το μέγεθος της φορολογίας. Πως πρέπει να προκύπτει η φορολογία εξειδίκευσα.Green Dragon έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:53Ο Γούντυ κατηγορεί το ΦΠΑ απ' ότι κατάλαβα.
- wooded glade
Αλλά δεν είναι μόνο τα κουμούνια, τα αβγά και τα τόρια υπέρ της βάναυσης φορολογίες.
Λένε και το εξής:
Λένε αυτός ο μπ*νές και ο ξεφτ*λ*ισμ*νος με τα σουγιαδάκια θα τα ράψει τα 24 ευρώ. Θα πάει στο σπίτι του και θα φάει ένα μπηφ ριζότο που έχει από προχτές στην κατσαρόλα και θα τα ράψει. Επομένως του κάνουμε γιούργια και τον βαράμε στο σταυρό γέρακα.
Έτσι όμως επέρχεται παραμόρφωση της αγοράς. Διότι ισχύει λεφτά = σουγιαδάκια-ανοιχτήρι και σουγιαδάκια-ανοιχτήρι = λεφτά.
Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Λένε και το εξής:
Λένε αυτός ο μπ*νές και ο ξεφτ*λ*ισμ*νος με τα σουγιαδάκια θα τα ράψει τα 24 ευρώ. Θα πάει στο σπίτι του και θα φάει ένα μπηφ ριζότο που έχει από προχτές στην κατσαρόλα και θα τα ράψει. Επομένως του κάνουμε γιούργια και τον βαράμε στο σταυρό γέρακα.
Έτσι όμως επέρχεται παραμόρφωση της αγοράς. Διότι ισχύει λεφτά = σουγιαδάκια-ανοιχτήρι και σουγιαδάκια-ανοιχτήρι = λεφτά.
Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
- wooded glade
Ε ναι ρε μεγάλε, παραλία έχει εδώ, τι θες να σου κάνω ;
Μας φρακάρησε ο Σύριζα με την απεργία του.
Τη Δευτέρα γυρνάω Αθήνα, στο κορονοβιρούτι.
Μιας και αναφέρθηκαν τα χρήματα τσέπης εγώ θα προτιμούσα κάτι άλλο. Θα προτιμούσα να προσανατολιστούμε ως σύνολο προς την έννοια της ανταλλαγής. Είναι διαφορετικά να έχεις να κάνεις μια συναλλαγή με αντικείμενα και διαφορετικά με το χαρτί. Τα ευρώ, τα δολλάρια. Μπαίνεις στην διαδικασία να αναλογιστείς την πραγματική αξία των αντικειμένων σου. Των Ελβετικών σουγιάδων σου για παράδειγμα. Γίνεσαι πιο δημιουργικός και ευρύνοος αντίθετα με τη ψυχρή συναλλαγή "πάω στο περίπτερο να πάρω τόστ και κόκα-κόλα". Μια άλλη ιδέα θα ήταν να ανταλλάσουμε ενέργεια. Αλλά δε ξέρω πολλά πάνω σε αυτό.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
Μέχρι 20 Οκτωβρίου διακοπές ρε μούτρο;wooded glade έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 19:04Ε ναι ρε μεγάλε, παραλία έχει εδώ, τι θες να σου κάνω ;
Μας φρακάρησε ο Σύριζα με την απεργία του.
Τη Δευτέρα γυρνάω Αθήνα, στο κορονοβιρούτι.
Εύγε!!
- wooded glade
Πως θα γίνει αυτό ;Mansko έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 19:06Μιας και αναφέρθηκαν τα χρήματα τσέπης εγώ θα προτιμούσα κάτι άλλο. Θα προτιμούσα να προσανατολιστούμε ως σύνολο προς την έννοια της ανταλλαγής. Είναι διαφορετικά να έχεις να κάνεις μια συναλλαγή με αντικείμενα και διαφορετικά με το χαρτί. Τα ευρώ, τα δολλάρια. Μπαίνεις στην διαδικασία να αναλογιστείς την πραγματική αξία των αντικειμένων σου. Των Ελβετικών σουγιάδων σου για παράδειγμα. Γίνεσαι πιο δημιουργικός και ευρύνοος αντίθετα με τη ψυχρή συναλλαγή "πάω στο περίπτερο να πάρω τόστ και κόκα-κόλα". Μια άλλη ιδέα θα ήταν να ανταλλάσουμε ενέργεια. Αλλά δε ξέρω πολλά πάνω σε αυτό.
Ένα ψάρι ίσον μισό κιλό σταφίδες ;
Γιατί ;
Γινόντουσαν αυτά στην κατοχή. Η μάνα μου έλεγε ότι πήγε στο Κορωπί στους γύφτους και της πήραν όλα τα κοσμήματα για ένα τσουβάλι ρύζι.
Αλλά και έστω ότι κάτι επιννοήσαμε (κάτω από την μύτη των τσάρων).
Για τις συναλλαγές εξ αποστάσεως τι κάνουμε ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 198 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης