η πιο τρομακτική ταινία που είδατε

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Re: η πιο τρομακτική ταινία που είδατε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 02 Ιουν 2020, 20:03

Εφιάλτης στον δρόμο με τις λέυκες; Χαχα.
Η πρώτη ταινία τρόμου που είδα. Καλοκαιρινή προβολή σε μια αυλή πριν πολλά χρόνια, όταν είχε πρωτοβγεί. Παιδί ήμουν. Χέστηκα πάνω μου.

Την επόμενη φορά που τρόμαξα ήταν με το The Grudge (2004) https://www.imdb.com/title/tt0391198/
Αλλά ήμουν σε περίεργη φάση. Κάπως ευάλωτη.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 02 Ιουν 2020, 20:08

Με το Φρέντυ Κρούγκερ δεν έκοψα την τουαλέτα, ούτε έχασα τον ύπνο μου. Ναι μεν εντυπωσιάστηκα, αλλά δεν τρελάθηκα να χεστώ. Χέστηκα με το Omen, με αυτή τη γαμημένη μουσική. Και τη Mrs.Baylock. Με βρυκόλακες δεν φοβήθηκα. Κι επειδή ήμουν μικρός, φοβήθηκα στη σκηνή του κλάουν στο Poltergeist. Επίσης μια σκηνή του David Lynch με έχει κάνει και έκλασα μαλλί.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 02 Ιουν 2020, 20:17

Εξορκιστής φυσικά, κάποιο από τις Προφητείες (εκείνο με το παιδάκι
και την νταντά που έπεσε από το παράθυρο, νομίζω), κι ένα ακόμη που
ένα πνεύμα είχε κάνει κατάληψη σ έναν καθρέφτη και ο καθρέφτης έσπασε
και σε κάθε κομματάκι υπήρχε κακό πνεύμα και εξαπλωνόταν και.... :e040:
(αν κατάλαβε κάποιος ποιο είναι αυτό το τελευταίο, ας ενημερώσει)

όλα φυσικά τα είχα δει σε τρυφερή ηλικία, ωστόσο κάθε φορά που βλέπω
τον Εξορκιστή και ως ενήλικας, μπορώ να πως πως φοβάμαι το ίδιο έντονα
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 02 Ιουν 2020, 20:22

Αυτή η μουσική της Προφητείας είχε γαμήσει κόσμο και κοσμάκη.
Ordem e Progresso.

kingstonian
Phorum.gr user: kingstonian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kingstonian » 21 Ιουν 2020, 14:10

Στο εκτη αισθηση στην σκηνη που ο μικρος ειναι συον διαδρομο του σχολειου...εχει ησυχια και ξαφνικα ακουγεται ενα ντονκ και βγαινει ο πεθαμένος...κρεμασμενος τι ητανε.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 21 Ιουν 2020, 14:14

Μια σκηνή με άλογα που μπαίνουν σε ένα σπίτι χλιμιντριζοντας και σηκώνοντας τα πόδια
δεν θυμάμαι πόσο ημουν

Άβαταρ μέλους
SpAcE_PaNtHeR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SpAcE_PaNtHeR » 23 Οκτ 2020, 08:21

Εχω κόψει τις τρομακτικές ταινίες χρόνια τώρα..Επειδή το σπίτι μου είναι σε χωριο σε δάσος( no joke ) και δεν θα θέλατε να νοιωθατε οπως νιώθω αν δω μια τρομακτική ταινία και κλείσω το φως για να παω για ύπνο
:vp27: https://www.techgame.gr/ <---ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GAMING NEWS SITES!!!(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ) :urock:

Άβαταρ μέλους
Puma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Puma » 23 Οκτ 2020, 08:29

Εξορκιστής. Είναι η μόνη ταινία που με επηρέασε τόσο που την σκεφτόμουν ακόμα και την ημέρα.

Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισα ήταν ότι δεν είχε μουσική υπόκρουση, κάτι που την έκανε να μοιάζει πιο αληθοφανή και ρεαλιστική.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Οκτ 2020, 08:32

SpAcE_PaNtHeR έγραψε:
23 Οκτ 2020, 08:21
Εχω κόψει τις τρομακτικές ταινίες χρόνια τώρα..Επειδή το σπίτι μου είναι σε χωριο σε δάσος( no joke ) και δεν θα θέλατε να νοιωθατε οπως νιώθω αν δω μια τρομακτική ταινία και κλείσω το φως για να παω για ύπνο
Μέσα στο δάσος; και δεν έχει άλλα σπίτια δίπλα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SpAcE_PaNtHeR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SpAcE_PaNtHeR » 23 Οκτ 2020, 08:36

Naida έγραψε:
23 Οκτ 2020, 08:32
SpAcE_PaNtHeR έγραψε:
Έχει ,αλλά είναι σε απόσταση 60-100 μέτρων το ένα απ' τ άλλο
:vp27: https://www.techgame.gr/ <---ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GAMING NEWS SITES!!!(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ) :urock:

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 23 Οκτ 2020, 09:08

νύχτα έγραψε:
02 Ιουν 2020, 20:17
Εξορκιστής φυσικά, κάποιο από τις Προφητείες (εκείνο με το παιδάκι
και την νταντά που έπεσε από το παράθυρο, νομίζω)
Το βλέπαμε πιτσιρικάδες σε βιντεοκασέτα. Στην συγκεκριμένη σκηνή σηκώθηκα έφυγα από το σπίτι.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Οκτ 2020, 09:23

SpAcE_PaNtHeR έγραψε:
23 Οκτ 2020, 08:36
Naida έγραψε:
23 Οκτ 2020, 08:32
SpAcE_PaNtHeR έγραψε:
Έχει ,αλλά είναι σε απόσταση 60-100 μέτρων το ένα απ' τ άλλο
Πωωω ανατριχίλα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 23 Οκτ 2020, 09:28

Αυτές είναι οι πιο τρομακτικες ταινίες θρίλερ, σύμφωνα με έρευνα που μετρά τους παλμούς
Η έρευνα με τίτλο «Science of Scare Project» μέτρησε τους παλμούς θεατών σε πάνω από 100 ώρες ταινιών τρόμου και εντόπισε τις 35 πιο τρομακτικές.

Μία έρευνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα αποκάλυψε ποιά είναι η πιο τρομακτική ταινία, μετρώντας τους παλμούς των θεατών. Είναι, άλλωστε, η κατάλληλη εποχή – με τον εορτασμό του Χάλογουιν – για να ψυχαγωγηθούν οι…horror σινεφίλ, με τις καλύτερες ταινίες τρόμου.

Η έρευνα

Πρόκειται για την έρευνα με τίτλο «Science of Scare Project» από το Broadband Choices, κατά την οποία μέτρησαν τους χτύπους της καρδιάς 50 ατόμων διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πάνω από 100 ώρες ταινίες τρόμου, ενώ τους είχαν προσαρμόσει ένα monitor καταμέτρησης των παλμών για να υπολογίσουν τον μέσο όρο αύξησής τους σε κάθε ταινία.

Πρώτη στα αποτελέσματα και άρα η πιο τρομακτική ταινία προέκυψε ότι είναι το «Sinister» του Σκοτ Ντέρικσον του 2012. Ενώ ο μέσος όρος των παλμών σε ήρεμη κατάσταση των θεατών ήταν 65 BPM (παλμοί ανά λεπτό), στην νούμερο ένα ταινία της λίστας έφτασαν τους 86 BPM, παρατηρήθηκε δηλαδή αύξηση 32%.
Από τα τελικά αποτελέσματα σχηματίστηκε μια λίστα με τις 35 πιο τρομακτικές ταινίες.

Η πιο τρομακτική ταινία σύμφωνα με την έρευνα

Το «Sinister» με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ είναι, λοιπόν, η πιο τρομακτική ταινία. Ακολουθεί την ιστορία ενός ξεπεσμένου συγγραφέα- ερευνητή αληθινών εγκλημάτων, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα σπίτι, το οποίο μόνο εκείνος γνωρίζει ότι είναι το σπίτι που διαπράχθηκαν τα εγκλήματα της νέας υπόθεσης που ερευνά. Στο σπίτι ανακαλύπτει κάποιες μπομπίνες με έναν προτζέκτορα που αποκαλύπτουν φρικτά εγκλήματα και μια σατανική φιγούρα. Από εκεί και πέρα η ταινία παίρνει την πιο σκοτεινή και τρομακτική τροπή της…

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2012 και αποτέλεσε μια τεράστια εμπορική επιτυχία. Τα κέρδη της έφτασαν τα 87,7 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το budget των 3 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε. Ακολούθησε ένα sequel της ταινίας το 2015 με τίτλο «Sinister 2».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας

Πέρα από το νούμερο ένα, το top 10 περιλάμβανε από το 2 έως το 10 τις εξής ταινίες:
Sinister
Insidious
The Conjuring
Hereditary
Paranormal Activity
It Follows
The Conjuring 2
The Babadook
The Descent
The Visit
Στην δεκάδα αυτή ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν ανακηρύσσεται «Βασιλιάς του Horror» με τρεις ταινίες του να βρίσκονται στο top 10 (Ιnsidious, Conjuring 1 & 2). Ακόμη κατέκτησε τον «τίτλο» για το πιο τρομακτικό jump scare στο «Insidious» με τους παλμούς να αγγίζουν τους 133 BPM.

Κατά βάση βλέπουμε ταινίες της τελευταίας δεκαετίας και πολλές και της προηγούμενης όπως το «The Ring» που έφτασε στην 11η θέση. Έπειτα επικρατούν στην δεύτερη δεκάδα ορισμένες κλασικές slasher ταινίες των 80s όπως το «Nightmare on Elm Street», το «The Texas Chainsaw Massacre» και το «Halloween». Στην 17η θέση σκαρφαλώνει το κατά κοινή ομολογία τρομακτικό μέχρι σήμερα «The Exorcist», ενώ η διαχρονική ταινία τρόμου του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «The Shining» βρίσκεται στην 33η θέση.

Η αξιοπιστία της έρευνας

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας Ντάνιελ Κλίφορντ «με τους περισσότερους ανθρώπους πλέον να βρίσκονται για το Χάλογουιν στο σπίτι, η έρευνά μας σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τις πιο επιστημονικά εμπεριστατωμένες τρομακτικές ταινίες που έγιναν ποτέ, να τους γλιτώσουμε χρόνο από το να ψάχνουν ανάμεσα στους χιλιάδες τίτλους σε streaming πλατφόρμες όπως η Αmazon, το Netflix και το Shudder».

Δεν έχει άδικο στο ότι είναι μια πολύ καλή λίστα με 35 τρομακτικές ταινίες, που όντως θα προσφέρουν τρόμο και ενδιαφέρουσες πλοκές στους θεατές. Ωστόσο, η έρευνα και τα αποτελέσματά της κατά πόσο αυτές είναι οι πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Το δείγμα των μόλις 50 συμμετεχόντων είναι πολύ μικρό για μια καθολική γενίκευση.
Ακόμη, οι ταινίες που επιλέχθηκαν είναι κατά βάση πολύ καινούριες και παρμένες από λίστες όπως οι 50 ταινίες με τις υψηλότερες βαθμολογίες του IMBD, του Rotten Tomatoes και Reddit. Μιλάμε συνεπώς για τις πιο εμπορικές και πρόσφατες ταινίες των τελευταίων ετών.

Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές χώρες – πέραν των χολιγουντιανών παραγωγών – με εξαιρετική βιομηχανία παραγωγής ταινιών τρόμου και με τεράστια επιτυχία στο να καταφέρνουν να τρομάζουν τους θεατές!

https://www.monopoli.gr/2020/10/22/prom ... s-palmous/

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 24 Οκτ 2020, 18:59

Puma έγραψε:
23 Οκτ 2020, 08:29
Εξορκιστής. Είναι η μόνη ταινία που με επηρέασε τόσο που την σκεφτόμουν ακόμα και την ημέρα.

Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισα ήταν ότι δεν είχε μουσική υπόκρουση, κάτι που την έκανε να μοιάζει πιο αληθοφανή και ρεαλιστική.
Τζάμπα δηλαδή κάθονταν ο Mike Oldfield και ασχολούνταν με τα όργανα.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 24 Οκτ 2020, 19:01

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
26 Μαρ 2019, 22:53
ρε παιδιά θέλω να δω μια ταινία και να με τρομάξει πραγματικά
να μη μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ από φόβο
οι νέες ταινίες τρόμου είναι της πλάκας, τα σύγχρονα εφε καταστρέφουν τον τρόμο (με μόνη εξαίρεση ίσως το paranormal activity 1)
οπότε γυρνάμε στα 60s-70s-80s

μπαίνω στα σαιτ και ψάχνω λίστες και βλέπω τα ίδια και τα ίδια
κάποια σαιτ μάλιστα θεωρούν τρομακτική ταινία το jaws και το american psycho (!)
έχει κανείς σας να προτείνει κάτι πραγματικά τρομακτικό;
για μένα, το horror πρέπει να έχει κάτι paranormal, ταινίες με σχιζοφρενείς δολοφόνους κτλ είναι απλά slashers και όχι horror
μια ταινία που θεωρώ (ή μάλλον θεωρούσα) τρομακτική είναι το nightmare on elm street το πρώτο
τι προτείνετε εσείς;
Μόνο γιαπωνέζικα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών