Καθόλου σωστό δεν είναι. Δεν πληρώνεις νοίκια σε κοράκι. Πληρώνεις σε κρατικό οργανισμό. Ο κρατικός οργανισμός με ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΙΤΗΣΗ έχει αγοράσει το υπόλοιπο δάνειο από την τράπεζα και εισπράττει ΑΥΤΟΣ τα νοίκια. Το δικό σου όφελος είναι ότιΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 06:09Χρηματοοικονομικά μιλώντας, δεν είναι σωστοί οι υπολογισμοί αλλά το σκεπτικό πίσω από αυτούς είναι μάλλον σωστό.Spiros252 έγραψε: ↑25 Οκτ 2020, 07:14Όχι μόνο το σπίτι, όλα τα υπάρχοντα χωρίς διακρίσεις. Και το πατρικό σου στο χωριό, και κανένα χωραφάκι, και το αυτοκίνητο και τις καταθέσεις πέραν των 1.250, και όλα.
Αυτό με τα 12 χρόνια νοίκι στο σπίτι σου, μάλλον στο σπίτι του κορακιού για να το λέμε σωστά, αποσκοπεί σε 2 πράγματα:
α) να έχεις την αίσθηση ότι δεν το έχασες, έτσι ώστε να κατευνάσουν αντιδράσεις.
β) Να σου φάει το κοράκι όσα μπορέσει μέχρι να ανέβουν οι τιμές και να το μοσχοπουλήσει από 10-20 χιλιάρικα που το πήρε από την τράπεζα, στα 200.000 και να μεταφέρει έτσι τεράστιο συγκριτικά και συνολικά ελληνικό κεφάλαιο στο Ντελαγουέρ, στα νησιά Μάρσαλ, στο Λουξεμβούργο και σε άλλους παραδείσους κορακιών.
Η τράπεζα πήρε 10-20 χιλιάδες συν ό,τι είχες αποπληρώσει από κεφάλαιο και τόκους.
Το κοράκι δεν έχει πάρει τίποτα ακόμα πέραν του τίτλου ιδιοκτησίας του δανείου. Οπότε πρέπει να πάρει κι αυτό. Αρχίζει με το να εισπράττει νοίκια.
Ας υποθέσουμε ότι έχεις εξοφλήσει το 80% του δανείου σου στην τράπεζα τα χρόνια προ κρίσης. Για το παράδειγμα παραπάνω αντιστοιχεί σε 160.000€ Αυτά τα πήρε η τράπεζα. Εισπράττει από το κοράκι άλλα 10-20 πουλώντας το δάνειο. Σύνολο περίπου 175.000€
Το κοράκι εισπράττει για 12 χρόνια νοίκι π.χ. 450€ συνολικά 65.000€
Ήδη μέχρι στιγμής έχει βγάλει 325% - 650%
Στη συνέχεια πουλάει το σπίτι και εισπράττει αν ανέβουν οι τιμές τότε (κάποια στιγμή θ' ανέβουν) 300.000€
Συνολικά έσοδα κορακιού: 65.000 + 300.000 = 365.000€ με ένα κεφάλαιο ~15.000€ δηλαδή 350.000€ καθαρά σε 12 χρόνια!!
Τέτοια επένδυση, τέτοιο υπερκέρδος δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη.
Εν τω μεταξύ η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε για το δάνειο αυτό. Δεν έχασε τίποτα, αντιθέτως κέρδισε πολλά.
Όλο αυτό το υπερκέρδος, πραγματικά λεφτά που δόθηκαν από την ελληνική οικονομία μεταφέρονται σε φορολογικούς παραδείσους κορακιών με την εξευτελιστική πώληση ενός ήδη ανακεφαλαιοποιημένου με τα λεφτά του ελληνικού λαού φανταστικού δανείου, αποστραγγίζοντας περαιτέρω την ελληνική οικονομία από ρευστότητα.
Αυτό έφερε ο Σταϊκούρας και ο Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως Σταθάκης). Για αυτό όχι μόνο πρόταση μομφής αλλά ειδικό δικαστήριο χρειάζεται, με ποινή ισόβια.
1) απαλλάσσεσαι από το δάνειο
2) συνεχίζεις να έχεις ένα κεραμύδι πάνω από το κεφάλι σου που υποτίθεται είναι αυτό που ήθελες.
Κάποιος που έχει ένα πατρικό στο χωριό, ένα χωραφάκι, ένα αυτοκίνητο και καταθέσεις να είναι ήσυχος ότι δεν κινδυνεύει καθόλου να το πάθει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δε θεωρείται άπορος. Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει το δάνειό του για να έχει σπίτι. Ο νόμος του λέει αει στο διάολο πούλα το χωραφάκι και τα αυτοκίνητα, βάλε και τις καταθέσεις και χέσε μας.