Οταν σου λογοκρίνει το κράτος το internet και σου κλείνει τη φωνή, ή αν μιλήσεις σε κλείνει μέσα εσύ τι καταλαβαίνεις; Πάει καλά η οικονομία...
Τι γνώμη έχετε για το απολυταρχικό κόμμα της Κίνας;
Re: Τι γνώμη έχετε για το απολυταρχικό κόμμα της Κίνας;
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- Golden Age
Ειδικά η συμμαχία τους μαζί της εις βάρος τη ΕΣΣΔ.Maspoli έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:31Είναι τρομερά θρασυ (έστω και άθελά του) να μιλά κάποιος για εξανδραποδισμους που ΘΑ κάνει η Κίνα, όταν η ιστορία έχει τόσα παραδείγματα πράξεων άλλων, ακόμα και εις βάρος της ίδιας της Κίνας.ST48410 έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:23Ναι ήταν δικιές σου. Χρηματοδοτήθηκαν από τα δυτικά κράτη ή τον ιδιωτικό τομέα και ήταν αποτέλεσμα οργάνωσης και υποδομής που πλήρωσαν κυρίως οι φορολογούμενοι Και η προσφορά τους στους Κινέζους σήμαινε μια τεράστια μεταφορά πλούτου που δεν είχε ως μόνο αποτέλεσμα να βγουν αυτοί από την φτώχεια, αλλά και να βυθιστούν πολλοί άλλοι στην φτώχεια εδώ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:13Δηλαδή δεν έγραψες "δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης παραχωρήθηκαν"; Ήταν δικιές σου αυτές οι δεκαετίες ανάπτυξης δηλαδή, αλλά υπέγραψες μια μαλακία και τις έδωσες. Δεν τις έχτισε ο Κινέζος εργάτης.
Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρωτεύον. Το σημαντικό είναι πως δεν αφήνεις να αναπτυχθεί εξωφρενικά κάποιος ο οποίος έχει τρομακτικές φιλοδοξίες και κανένα απολύτως δισταγμό να σε εξανδραποδίσει όταν και αν του δοθεί η ευκαιρία.
Ναι, έγιναν πράξεις άλλων (Δυτικών) εις βάρος της Κίνας. Αλλά οι δυτικές κοινωνίες προχώρησαν και πράγματα που μπορεί να ήταν αποδεκτά πριν 100 χρόνια, δεν είναι σήμερα. Δεν θα βρεις εύκολα Ευρωπαϊκή χώρα που να κάνει σε πολίτες της αυτά που κάνουν αυτοί στους Ουιγούρους. Εδώ δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς τα κάνουν γιατί σε μια τόσο αχανή χώρα πρέπει να λάβεις και πολλά άλλα πράγματα υπόψη σου προκειμένου να κατανοήσεις το πως και το γιατί. Απλώς σου επισημαίνω μια χτυπητή διαφορά.
Δεν είπα ακριβώς αυτό. Η αίσθησή μου ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι να καλύψει το κενό που άφησε μια παράδοση αρχών και αξιών την οποία έχουν προσπεράσει πλέον. Το χρήμα και η επιτυχία ήταν ο θεός εκεί με όποιο νέο άνθρωπο συναναστρεφόμουν σε περιβάλλον πόλης. Και ένα τρελό ντοπάρισμα που γινόταν από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:34Ναι ναι, επειδή δεν είναι θεϊστές είναι ανήθικοι, το διάβασαμε κι αυτό.
Όχι, δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Υπήρξε όμως ανεξέλεγκτη καταπάτηση πατεντών προκειμένου να συντελεσθεί το οικονομικό τους θαύμα. Τι να κάνουμε τώρα; Σκέψου τι θα είχε γίνει αν είχες εργοστάσια στην Ελλάδα που κοπιάριζαν συστηματικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε τιμές χώμα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:34Με ένα μάτσο προκαταλήψεις δηλαδή και την πίστη ότι μόνο εσύ δικαιούσαι πλούτο, θα πορευτείς στον επόμενο αιώνα. Αν επικρατήσει αυτή η άποψη την κάτσαμε από χέρι.
ΥΓ. Έχω την εντύπωση ότι έχουμε συμμετάσχει μαζί σε περισσότερα από ένα νήματα όπου έχω δηλώσει τον θαυμασμό μου για ορισμένα πράγματα που γίνονται εκεί και που θα τα ήθελα και εδώ. Γράφεις σαν να μην το θυμάσαι.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Η Κινα είναι ένα κρατος και κυρίως ένας πολιτισμος που υπάρχει εδω και 2- 3000 χρονια. Δεν είναι ζητημα απολυταρχίσμου , κομμουνισμου και κάθε άλλου -ισμου (που είναι δυτικές εννοιες )Οι κινέζοι ειναι πρωτα απόλα Κινέζοι και διεπονται απο τις αρχες του Κομφουκιανίσμου , όποιος το καταλαβαίνει αυτο μπορει να συνηδητοποιήσει για πιο λόγο κυβερνιούνται όπως κυβερνούνται αλλα και πώς εργάζονται εκπαιδευονται και αναπτυσουν τις οικογενειακές και κοινωνικές τους σχέσεις.
Η λογική του ότι ο κυβερνήτης ή ο προιστάμενος ειναι σαν πατέρας και του οφείλεται σεβασμός είναι ξένη στην δύση . Αντίστοιχα και το ότι ο Κυβερνήτης ή ο προιστάμενος οφείλει να διατηρει αυτο το σεβασμο να ακούει και να λυνει τα προβλήματα των παιδιων του μιας και είναι ο αρχηγός της "οικογένειας". Αν δεν το κάνει ή αν θεωρηθει ανάξιος για το ρόλο (διαφθορα κλπ) πέφτει τσεκούρι
Πράγματα αδιανόητα για τη δύση , όπου συνολικά υπάρχει ατομική θεωρηση της πραγματικότητας σε κάθε επίπεδο, εν αντιθέση με την Κίνα που επικρατει το συλλογικο.
Βέβαια τις τελευταίες δεκαετίες εχει αρχίσει και αλλάζει αυτο κατα τη γνώμη μου, λόγω και της εντονης οικονομικής αναπτυξης και των αντιθέσεων που αυτη δημιουργει
Η λογική του ότι ο κυβερνήτης ή ο προιστάμενος ειναι σαν πατέρας και του οφείλεται σεβασμός είναι ξένη στην δύση . Αντίστοιχα και το ότι ο Κυβερνήτης ή ο προιστάμενος οφείλει να διατηρει αυτο το σεβασμο να ακούει και να λυνει τα προβλήματα των παιδιων του μιας και είναι ο αρχηγός της "οικογένειας". Αν δεν το κάνει ή αν θεωρηθει ανάξιος για το ρόλο (διαφθορα κλπ) πέφτει τσεκούρι
Πράγματα αδιανόητα για τη δύση , όπου συνολικά υπάρχει ατομική θεωρηση της πραγματικότητας σε κάθε επίπεδο, εν αντιθέση με την Κίνα που επικρατει το συλλογικο.
Βέβαια τις τελευταίες δεκαετίες εχει αρχίσει και αλλάζει αυτο κατα τη γνώμη μου, λόγω και της εντονης οικονομικής αναπτυξης και των αντιθέσεων που αυτη δημιουργει
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
ST48410 έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 14:08Δεν είπα ακριβώς αυτό. Η αίσθησή μου ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι να καλύψει το κενό που άφησε μια παράδοση αρχών και αξιών την οποία έχουν προσπεράσει πλέον. Το χρήμα και η επιτυχία ήταν ο θεός εκεί με όποιο νέο άνθρωπο συναναστρεφόμουν σε περιβάλλον πόλης. Και ένα τρελό ντοπάρισμα που γινόταν από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:34Ναι ναι, επειδή δεν είναι θεϊστές είναι ανήθικοι, το διάβασαμε κι αυτό.
Εγώ δεν το είδα αυτό που λες έτσι όπως το λες για τον προϊστάμενο-πατέρα. Μάλιστα αρκετοί Κινέζοι μου είχαν πει ότι προτιμούν να δουλεύουν σε πολυεθνική ή έστω εταιρεία ξένων συμφερόντων γιατί οι εταιρείες που διοικούνται από Κινέζους έχουν πολύ κακές συνθήκες λειτουργίας.Ντρές έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 16:56Η Κινα είναι ένα κρατος και κυρίως ένας πολιτισμος που υπάρχει εδω και 2- 3000 χρονια. Δεν είναι ζητημα απολυταρχίσμου , κομμουνισμου και κάθε άλλου -ισμου (που είναι δυτικές εννοιες )Οι κινέζοι ειναι πρωτα απόλα Κινέζοι και διεπονται απο τις αρχες του Κομφουκιανίσμου , όποιος το καταλαβαίνει αυτο μπορει να συνηδητοποιήσει για πιο λόγο κυβερνιούνται όπως κυβερνούνται αλλα και πώς εργάζονται εκπαιδευονται και αναπτυσουν τις οικογενειακές και κοινωνικές τους σχέσεις.
Εννοείς πως και η δύση πέρασε από αυτό το στάδιο ή κάτι άλλο;dna replication έγραψε: ↑29 Οκτ 2020, 02:01ST48410 έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 14:08Δεν είπα ακριβώς αυτό. Η αίσθησή μου ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι να καλύψει το κενό που άφησε μια παράδοση αρχών και αξιών την οποία έχουν προσπεράσει πλέον. Το χρήμα και η επιτυχία ήταν ο θεός εκεί με όποιο νέο άνθρωπο συναναστρεφόμουν σε περιβάλλον πόλης. Και ένα τρελό ντοπάρισμα που γινόταν από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Οκτ 2020, 13:34Ναι ναι, επειδή δεν είναι θεϊστές είναι ανήθικοι, το διάβασαμε κι αυτό.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
πέρασε και παρέμεινε
ναι, αυτό
ναι, αυτό
Δεν ξέρω. Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Δηλαδή σίγουρα μπορεί να βρεθείς σε μια νεανική παρέα σε κάποια δυτική χώρα και να πέσεις πάνω σε άτομα που το μόνο τους ενδιαφέρον θα είναι δουλειές και λεφτά. Ας πούμε σε μια παρέα αποφοίτων καλής σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του εξωτερικού που όλη τους η ζωή έχει ως κέντρο την πλούσια καριέρα. Αλλά πόσο συχνά συμβαίνει αυτό;
Στην Κίνα, σε πόλεις με απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης ήταν ο κανόνας. Τρελή δίψα για επιτυχία, χρήμα, διάκριση. Σε βαθμό που γινόταν κουραστικό. Αν ρωτούσες πληροφορίες για ιστορία, κουλτούρα (που να πάω να δω αυτό ή εκείνο; κλπ) κανείς δεν ήξερε ή δεν ενδιαφερόταν να σου πει. Κάποια στιγμή ανέφερα ότι μου άρεσαν πολύ τα εκθέματα κάποιου μουσείου τους αλλά όχι η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν (παραμελλημένα και με πάρα πολύ άμμο-σκόνη) γυρνάει ο άλλος γελάει και μου λέει "ποιος ασχολείται με αυτά; Ποιος να πάει να σπουδάσει ιστορία και αρχαιολογία; Εδώ σπουδάζουν ότι έχει λεφτά!"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τι γνώμη έχετε για τον Αθερίδη.
από έργο_μακέτο » 22 Ιουν 2023, 23:53 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 28 Απαντήσεις
- 1270 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από gassim
23 Ιουν 2023, 21:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι γνώμη έχετε για τον Σημιτη?
από George_V » 29 Ιουν 2023, 08:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 42 Απαντήσεις
- 1695 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
29 Ιουν 2023, 20:38
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι γνώμη έχετε για τον Σαράντο Καργάκο ;
από έργο_μακέτο » 26 Μαρ 2024, 20:54 » σε Ιστορία - 39 Απαντήσεις
- 2091 Προβολές
-