Τζημερος: Ιατρικό δίλημμα - έχεις μια ΜΕΘ και δύο ασθενείς,έναν 65άρη ασφαλισμένο Έλληνα και έναν 30άρη Σομαλό....

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Σενέκας

Re: Τζημερος: Ιατρικό δίλημμα - έχεις μια ΜΕΘ και δύο ασθενείς,έναν 65άρη ασφαλισμένο Έλληνα και έναν 30άρη Σομαλό....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 02 Νοέμ 2020, 11:47

Σουβλίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:44
και ίσως είναι ένας από τους λόγους που δημιουγούν κλίμα και ψυχολογία τρομοκρατίας και ενοχοποίησης για όσους δεν φορούν μάσκες πχ δες τί γίνεται, τηλέφωνα καταγγελιών, πρόστιμα επειδή τρως χωρίς μάσκα στο αυτοκίνητο λολ κτλ
για πες, για πες

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Re: Τζημερος: Ιατρικό δίλημμα - έχεις μια ΜΕΘ και δύο ασθενείς,έναν 65άρη ασφαλισμένο Έλληνα και έναν 30άρη Σομαλό....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 02 Νοέμ 2020, 11:47

Σουβλίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:44
Πώς να πράξουμε?
Μάλλον θα το δούμε στα προσεχώς με το ξύλο που θα πέφτει και ίσως είναι ένας από τους λόγους που δημιουγούν κλίμα και ψυχολογία τρομοκρατίας και ενοχοποίησης για όσους δεν φορούν μάσκες πχ δες τί γίνεται, τηλέφωνα καταγγελιών, πρόστιμα επειδή τρως χωρίς μάσκα στο αυτοκίνητο λολ κτλ
Έχω βάλει στο μάτι μερικούς που 'ξηγιούνταν ρουφιάνικα στην αρχή του αντικαπνιστικού αλλά γάμα το, δεν θα πέσω στο επίπεδό τους.

\Θα ήταν ηδονικό όμως.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 02 Νοέμ 2020, 11:48

Τί να πω Νερο μου?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 02 Νοέμ 2020, 11:50

Σουβλίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:48
Τί να πω Νερο μου?
για την τρομοκρατία που έχεις υπο που έχουν υποστεί όσοι δε φοράνε μάσκες

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Νοέμ 2020, 11:50

Βλήμα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:37
Γενικά, συμφωνώ ότι το δίλημμα είναι ανασφάλιστος νέος ή ασφαλισμένος γέρος κι επειδή δεν έχω δει να πέφτει καμιά καθαρή απάντηση θα πω ξεκάθαρα τι νομίζω ότι έχει προτεραιότητα: ο ανασφάλιστος νέος. Αν αυτοί που κινδύνευαν να πεθάνουν βέβαια ήταν οι γονείς μου θα προσπαθούσα να τους σώσω με κάθε νόμιμο ή παράνομο τρόπο, δίκαιο ή άδικο, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις δικαιοσύνη από άνθρωπο που τον αφορούν άμεσα οι καταστάσεις, αυτός είναι και ο λόγος που όταν γίνεται μια δίκη φροντίζουν ο δικαστής να μην έχει άμεση σχέση με την υπόθεση που εκδικάζεται. Το σωστό είναι να σωθεί ο νέος όμως.

Τώρα που απάντησα το ερώτημα του νήματος θα θέσω κι εγώ μια ερώτηση: αν έχεις μία κυβέρνηση που έχει ξοδέψει πόρους σε ημέτερους και σε φτηνούς εντυπωσιασμούς εν μέσω πανδημίας, αν έχει επιβαρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας προκειμένου να ενισχύσει το ιδιωτικό, αν είναι υπεύθυνη που βρισκόμαστε πολύ περισσότερο απ' όσο θα μπορούσαμε μπροστά σε τέτοια τραγικά διλήμματα όπως αυτό που θέτει το θέμα, πώς πράττουμε;
Η απάντηση που έδωσες όμως είναι κατά της δημόσιας υγείας. Κάτσε και σκέψου γιατί.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 02 Νοέμ 2020, 11:52

Σενέκας έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:50
Σουβλίτσα έγραψε:
Τί να πω Νερο μου?
Άσε τις εξυπναδούλες
Αυτά που γράφω σε άλλον πλανήτη γίνονται, δεν καταλαβαίνω
Δεν παρατηρείς τον υπερ πάντων αγώνα που γίνεται για την χρήση της μάσκας ως θεραπεία δια πάσαν νόσον και μαλακίαν?
Δηλαδή αυτά που γράφω παραπάνω, δεν έγιναν ποτέ και πουθενά?

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 02 Νοέμ 2020, 11:55

Green Dragon έγραψε:
Η απάντηση που έδωσες όμως είναι κατά της δημόσιας υγείας. Κάτσε και σκέψου γιατί.
Δεν ψήνομαι να κάτσω να σκεφτώ τίποτα.
Ή το κάνεις λιανά και μου δίνεις την ευκαιρία ανταπάντησης ή λες βλακείες.

Εναλλακτικά: Όχι δεν είναι, κάτσε και σκέψου γιατί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 02 Νοέμ 2020, 12:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 02 Νοέμ 2020, 11:56

Σουβλίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:52
Σενέκας έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:
Τί να πω Νερο μου?
Άσε τις εξυπναδούλες
Δεν παρατηρείς τον υπερ πάντων αγώνα που γίνεται για την χρήση της μάσκας ως θεραπεία δια πάσαν νόσον και μαλακίαν?
Και που λες Σούβη μου, δεν θεωρείς τον εαυτό σου άξιο να συζητήσεις τι σας λέει πνευματικός για τις μάσκες, αλλά αρχίζω και έχω κάτι σοβαρές υποψίες για το τι περίπου σας λέει. Αρκετά σοβαρές υποψίες...

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Νοέμ 2020, 12:02

Βλήμα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:55
Green Dragon έγραψε:
Δεν ψήνομαι να κάτσω να σκεφτώ τίποτα.
Ή το κάνεις λιανά και μου δίνεις την ευκαιρία ανταπάντησης ή λες βλακείες.

Εναλλακτικά: Όχι δεν είναι, κάτσε και σκέψου γιατί.
Να σε βοηθήσω με μια ωραιότατη καπιταλιστική εξήγηση: Αν πετάξεις έξω τον παππού που πλήρωνε τόσα χρόνια για να βάλεις τον ανασφάλιστο, οι μελλοντικοί παππούδες δεν θα θελήσουν να πληρώσουν για το τίποτα όπως ο σημερινός και θα καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση όπου ξέρουν πως δεν θα συμβεί το ίδιο.

Πιο λιανά δεν έχει, θέμα κινήτρων είναι (το αδύνατο σημείο σας - δεν εκπλήσσομαι).

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 02 Νοέμ 2020, 12:04

Καραμελίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:40
Beria έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 09:28
65χρονο Πυργιωτη, πασοκο, αρνητή μάσκας και γάβρο
Με τους Πυργιώτες τι πρόβλημα έχεις εσύ πάλι;
Από ποιο σύννεφο κατέβηκες εσύ;
Στο φόρουμ είσαι
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 02 Νοέμ 2020, 12:04

Αίλουρος έγραψε:
01 Νοέμ 2020, 19:12
Έχω άλλο ιατρικό δίλημμα.

65άρη ασφαλισμένο Έλληνα ή 30άρη ασφαλισμένο Έλληνα που κόλλησε από λαβίδα της Εκκλησίας;
30άρη από λαβίδα.
Τόπο στα νιάτα.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 02 Νοέμ 2020, 12:06

Σενέκας έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:56
Σουβλίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:52
Σενέκας έγραψε:

Άσε τις εξυπναδούλες
Και που λες Σούβη μου, δεν θεωρείς τον εαυτό σου άξιο να συζητήσεις τι σας λέει πνευματικός για τις μάσκες, αλλά αρχίζω και έχω κάτι σοβαρές υποψίες για το τι περίπου σας λέει. Αρκετά σοβαρές υποψίες...
Ρε συ, αλήθεια, πόσο κολλημένος πρέπει να είσαι για να το γυρνάς εκεί σε αυτήν την κουβέντα? (μπαι δε γουέυ, αυτό το δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο για μπμλα μπλα δείχνει πόσο άσχετα αντιλαμβάνεσαι καποια πράγματα αλλά τέσπα).

Εγώ λοιπόν, ως Σούβη, σου λέω το πολύ απλό οτι καλλιεργείται έντονα μια ενοχική ψυχολογία για την χρήση της μάσκας, δυσανάλογη της αποτελεσματικότητας ή καταλληλότητας κατα περιπτώσεις της χρήσης της.

Πήγαινε εσύ να μου εξηγήσεις τώρα, γιατί πρέπει να πέφτει πρόστιμο σε ανθρώπους που τρώνε στο αμάξι τους χωρίς να φοράνε μάσκα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Νοέμ 2020, 12:08

Σουβλίτσα έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 12:06
γιατί πρέπει να πέφτει πρόστιμο σε ανθρώπους που τρώνε στο αμάξι τους χωρίς να φοράνε μάσκα.
Απ' όσο ξέρω, επισήμως, στο αμάξι δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα εκτός αν έχεις μέσα δεύτερο άτομο που δεν μένει μαζί σου.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 02 Νοέμ 2020, 12:09

Adidas έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 08:59
Υδράργυρος έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 08:44
ή ένα 30χρονςο Σομαλός που δουλεύει με ένσημα νόμιμα σε βενζινάδικο;
Αυτό ηταν νόστιμο χωρατο
:lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές