Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου πέθανε απο κορονοϊο, η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου πέθανε απο κορονοϊο, η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Νοέμ 2020, 10:26

Σουβλίτσα έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 00:13
Να το φάω
Αν διαβάζει συντονιστής να το ρίξει
Δεν πρόκειται.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Re: Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου πέθανε απο κορονοϊο, η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 03 Νοέμ 2020, 10:40

Σουβλίτσα έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 10:14
Fluffy έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 07:53
ποιος σας είπε πως αν βλάπτεις συνειδητά το σώμα που έδωσε ο κυριος είναι οκ;
Τί να περιμένεις, πάντα σε σέκτες θα γυρνάς, κοίτα και κάτι Ορθό μια φορά στην ζωή σου
Να κοίτα ένα ορθό:

Εικόνα
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 03 Νοέμ 2020, 10:44

Μπέρδεψες, το νήμα με τις σέλφι είναι αλλού
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 03 Νοέμ 2020, 10:48

Ασέβαστος έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 09:17
Gewponos90 έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 00:12
Σουβλίτσα έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 00:10
Μα το θέμα ήταν εξαρχής οτι θα σε παρακαλούσα να κάνεις ένα έντιτ στο ποστ σου γιατι δεν ήθελα κάτω από το όνομα της Παναγίας να σου γράψω αυτά που θα σου έγραφα και αντί αυτού να τα έστελνα πακέτο στο πμ με την υπόσχεση να φάω το μπαν που θα μου αναλογούσε αν στα έλεγα δημοσίως.

Θες να πούμε στον συντονισμό να φάω ένα μπαν επιτόπου σαν να σε έχω ήδη λούσει από πάνω μέχρι κάτω να τελειώσει το μαράζι σου? Δεν θα κάνω τώρα το τζιχάντι του φόρουμ να βρίζω σε άσχετα ποστ και νήματα :lol::102:
Να φας μπαν.
να μη φαει.

τελικα μου φαινεται επρεπε να κανω αιτηση για συντονιστης, να ψηφιζω συνεχεια εναντια στα μπαν.
Μην τσιμπας. Ούτε αναφορά της έχω κάνει. Πλάκα κανω
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 03 Νοέμ 2020, 10:50

Σουβλίτσα έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 10:44
Μπέρδεψες, το νήμα με τις σέλφι είναι αλλού
Πήρες αμαρτία.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 03 Νοέμ 2020, 10:52

Gewponos90 έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 10:48
Ασέβαστος έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 09:17
Gewponos90 έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 00:12

Να φας μπαν.
να μη φαει.

τελικα μου φαινεται επρεπε να κανω αιτηση για συντονιστης, να ψηφιζω συνεχεια εναντια στα μπαν.
Μην τσιμπας. Ούτε αναφορά της έχω κάνει. Πλάκα κανω

Πώς μπλεχτήκατε έτσι μωρέ?! :lol:

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 03 Νοέμ 2020, 10:53

@ Τζίτζι, γενικά τα έχεις λίγο μπερδεμένα :)

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 03 Νοέμ 2020, 11:31

Επειδή το θέμα έτσι όπως ετέθη δεν άπτεται της θρησκειολογίας -κανένας συντονιστής δεν το κατάλαβε να προτείνει μια διόρθωση? πχ Γκερ?- να πούμε και δυο λόγια επί της ουσίας, εις μνήμην

Εδώ το βιογραφικό του μακαριστού, για όποιον ενδιαφέρεται:
Ποιος ήταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς;
...Υπήρξε πνευματικό ανάστημα του οσίου και ομολογητού π. Ιουστίνου Πόποβιτς....

https://www.pemptousia.gr/2020/11/pios- ... rantovits/
SpoilerShow
Κατά κοινή ομολογία αναγνωρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες πνευματικές μορφές της σημερινής Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Υπήρξε πνευματικό ανάστημα του οσίου και ομολογητού π. Ιουστίνου Πόποβιτς.

Μαυροβούνιος στην καταγωγή, ο κατά κόσμον Ρίστο Ράντοβιτς γεννήθηκε στη Μόρατσα στις 7 Ιανουαρίου 1938. Αποφοίτησε από την Ιερατική Σχολή του Αγίου Σάββα και συνέχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίοτ, από την οποία λαμβάνει το πτυχίο του το 1962. Εκτός από τη Θεολογική επιστήμη σπούδασε και κλασική Φιλολογία.

Με την ολοκλήρωση των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βέρνη και τη Ρώμη. Η είσοδός του στον ιερό κλήρο γίνεται με τον ερχομό τουστην Ελλάδα όπου κήρεται μοναχός στον ναό του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλλονιά και χειροτονείται στο Αργοστόλι, το έτος 1968.

Η παραμονή του στην Ελλάδα αναδεικνύεται ιδιαίτερα καρποφόρος, αφού για πέντε συναπτά έτη μετά την χειροτονία του διακονεί ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής και διακρίνεται για το ποιμαντικό του έργο κυρίως στα Σπάτα και το Κορωπί. Τα ιερατικά του καθήκοντα αντί να σταθούν εμπόδιο, τον εμπνέουν ώστε να αριστεύσει και στις διδακτορικές του σπουδές. Στις 15 Ιουνίου 1973 ανακηρύσσεται Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Το θέμα της διατριβής του ήταν “Το μυστήριον της Αγίας Τριάδος κατά τον άγιον Γρηγόριον Παλαμάν”.

Την πνευματική του συγκρότηση την ενισχύει με την παραμονή του στο Άγιον Όρος για ένα έτος. Εκεί λαμβάνει την πρόσκληση να διδάξει στο ορθόδοξο Θεολογικό ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου, στο Παρίσι για δύο έτη, από το 1974 έως το 1976. Κατά την εκεί διατριβή του προσθέτει στις γνώσεις του και την Γαλλική γλώσσα, η οποία προστίθεται στις πέντε ξένες γλώσσες των οποίων ήταν ήδη κάτοχος.

Επιστρέφει στο Βελιγράδι ως εκλεγμένος Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής στην έδρα της Κατηχητικής και αναλαμβάνει και την διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης για πολλά έτη. Καρπός αυτής της διδακτικής του εμπειρίας ήταν και το έργο του “Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης δια μέσου των αιώνων”. Στη θεολογική Σχολή Βελιγραδίου διετέλεσε για πολλά έτη Κοσμήτορας. Για περισσότερα από δέκα έτη υπηρέτησε την επιστήμη της Θεολογίας και ως καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ του Πανεπιστημίου του Σαράγιεβο.

Η είσοδός του στην Ιεραρχία της Σερβικής Εκκλησίας γίνεται το έτος 1985 όταν εκλέγεται επίσκοπος Μπανάτου με έδρα το Βρσατς. Το 1991 αναλαμβάνει την Μητρόπολη Μαυροβουνίου. Εκεί ανακαίνισε και ανοικοδόμησε πολλές εκκλησίες και μονές. Ενέπνευσε πλήθος νέων ανθρώπων να εισέλθουν στην ιερωσύνη και έτσι αυξήθηκε θεαματικά ο αριθμός των κληρικών της επαρχίας του. Έχοντας πάντοτε ακαδημαϊκή δομή σκέψης, ενδιαφέρθηκε προσωπικά και για την εκδοτική δραστηριότητα της μητροπόλεώς του. Από το πρώτο έτος, με προσωπική του φροντίδα, εκδίδονται δεκάδες βιβλία και εκκλησιαστικό περιοδικό με την ονομασία “Svetigora” (Άγιον Όρος). Σημαντικό βήμα υπήρξε και η ίδρυση και ραδιοφωνικού σταθμού, το έτος 1998, με την ίδια ονομασία. Σταθμός στην ιστορία της επαρχίας του υπήρξε το έτος 1993 όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαυροβουνίου επισκέπτονται τη Μητρόπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης Ρωσίας. Η εμπιστοσύνη της Σερβικής Εκκλησίας στο πρόσωπό του φάνηκε όταν από το καλοκαίρι του 2007 έως και τον Ιανουάριο του 2010 ο Σεβασμιώτατος Αμφιλόχιος Ράντοβιτς ορίζεται ως τοποτηρητής του χηρεύοντος Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας, μετά την εκδημία του Πατριάρχη Παύλου.

Ο μακαριστός πλέον Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος αφήνει πίσω του ένα ογκώδες συγγραφικό έργο. Περισσότερες από τριάντα (30) μονογραφίες η επανέκδοση των οποίων είχε αρχίσει πριν από την εκδημία του. Ικανό αριθμό μεταφράσεων Πατερικών Έργων στη Σερβική. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κατηχήσεις του Κυρίλλου Ιεροσολύμων, το Γεροντικό – Αποφθέγματα των Πατέρων της Ερήμου, Ομιλίες του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, έργα του Ιερού Χρυσοστόμου και τα Δευτεροκανονικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης.

Εκπροσώπησε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία σε πάρα πολλά διεθνή Συνέδρια. Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ως ανά τη χριστιανική οικουμένη έναν από τους περισσότερο αναγνωρισμένους Θεολόγους. Στον χαρακτήρα του υπήρξε πάντοτε συνετός, πρόσγειος, προσηνής, ειρηνικός και αγαπητός. Ανέπτυξε σημαντικούς πνευματικούς δεσμούς και φιλίες με Έλληνες κληρικούς, ιδιαίτερα με το Άγιον Όρος και άλλες Ιερές Μονές στην Ελλάδα, την οποία αγαπούσε ως δεύτερη πατρίδα του.

Αναπαύθηκε εν Κυρίω την 30η Οκτωβρίου 2020.

Οι ευχές του ας σκεπάζουν την Σερβική Εκκλησία και όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Ο συντάκτης του άρθου δρ. Γεώργιος – Νεκτάριος Λόης είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου Singidunum – Βελιγραδίου, Καθηγητής (ΣΕΠ) Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Συντονιστής της ενότητας ΟΡΘ51: Η Ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία από τον 19ο στον 21ο αιώνα».
..........................................................................

Εδώ κάποιες άξιες αναφοράς ιστορίες από την διάρκεια της ζωής και της ποιμαντικής του πορείας:

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: «Στη φυλακή θα ξεκουραστώ»
23 Ιανουαρίου 2011

«Αν με στείλουν στη φυλακή, θα έχω ευκαιρία να ξεκουραστώ καλά!» σχολίασε ήρεμα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαυροβούνιου και Παραθαλασσιάς στην προαναγγελία της εισαγγελέως για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του ακόμη και για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, με αφορμή την «ομιλία μίσους», όπως τη χαρακτήρισε.

Ο Μητροπολίτης παρομοίωσε την επίμονη εναντίωση του μουσουλμάνου βουλευτή Μεχμέτ Μπάρδχι, να παραμείνει η εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην κορυφή του βουνού Ρούμιγια κοντά στην πόλη Μπαρ, με τον πόλεμο των Τούρκων έναντι των ορθοδόξων εκκλησιών...

SpoilerShow
«Αν με στείλουν στη φυλακή, θα έχω ευκαιρία να ξεκουραστώ καλά!» σχολίασε ήρεμα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαυροβούνιου και Παραθαλασσιάς στην προαναγγελία της εισαγγελέως για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του ακόμη και για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, με αφορμή την «ομιλία μίσους», όπως τη χαρακτήρισε.

Ο Μητροπολίτης παρομοίωσε την επίμονη εναντίωση του μουσουλμάνου βουλευτή Μεχμέτ Μπάρδχι, να παραμείνει η εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην κορυφή του βουνού Ρούμιγια κοντά στην πόλη Μπαρ, με τον πόλεμο των Τούρκων έναντι των ορθοδόξων εκκλησιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις των νομικών Στάνκο Μάριτς και Μπλάγκοτα Μίτριτς, αναμένεται η παραπομπή του Μητροπολίτη σε δίκη για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος.

«Δεν θα είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αδικήθηκε ενώπιον Θεού στο δικαστήριο στο Μαυροβούνιο. Επιτέλους, χρειάζομαι ξεκούραση. Αν με στείλουν στη φυλακή στο Σπουζ, είναι μοναδική ευκαιρία για εμένα να ξεκουραστώ λίγο» απάντησε με μειδίαμα προσθέτοντας, ότι οι δηλώσεις του ποτέ δεν είχαν μίσος» και ότι θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο όταν και αν κληθεί.

«Εάν μερικές φορές ο λόγος μου είναι κοφτός, αυτό δε σημαίνει ότι στερείται από αγάπη, αλλά είναι ένας άλλος τρόπος να ξυπνήσει η συνείδηση μέσα στον άνθρωπο και να τον φωτίσει η αγάπη και το έλεος του Θεού. Εάν όμως είναι βαρύς ο λόγος μου, η ευθύνη ανήκει στον Άγιο Πέτρο του Τσέτινιε, του οποίου είμαι ελάχιστος και ταπεινός μαθητής» επισήμανε αναφερόμενος στον άγιο ο οποίος ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σερβικής εθνικής και θρησκευτικής ιστορίας.

Την Παραμονή Χριστουγέννων αναθεμάτισε όσους τολμήσουν να γκρεμίσουν την εκκλησία στο βουνό Ρούμιγια: «Όποιος γκρεμίσει την εκκλησία στη Ρούμιγια, ο Θεός ας γκρεμίσει και αυτόν και τους απογόνους του, κι ας τον κρίνει ο Τίμιος Σταυρός!»

Ο Αμφιλόχιος σχολιάζοντας τον σκληρό λόγο του μερικές φορές, τόνισε πως έχει εμπνευστεί από τις επιστολές του Αγ. Πέτρου και πως ο λόγος του, αν και σκληρός σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι λόγος χωρίς αγάπη.

«Είναι λόγια του Ευαγγελίου, που απευθύνονται στην αντίληψη και στη συνείδηση των ανθρώπων, τους οποίους καλούν σε ό,τι είναι αιώνιο και ουράνιο», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόθεση των εισαγγελικών αρχών του Μαυροβουνίου να ασκήσουν δίωξη εναντίον του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου για λόγους μισαλλοδοξίας και εθνικής αδιαλλαξίας, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φιλοσερβικών κομμάτων που διαμηνύουν, ότι το κράτος του Μαυροβουνίου θα έπρεπε να συλλαμβάνει και να δικάζει μαφιόζους, και όχι τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Η αναγγελία της επικείμενης δίωξης του Μητροπολίτη έσκασε μερικές ώρες μετά τη συνομιλία του κ. Αμφιλοχίου με τον πρωθυπουργό Ίγκορ Λούκσιτς, κατά την οποία ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε μια σειρά από απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Μητρόπολη Μαυροβουνίου.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα, κόμμα αντιπολίτευσης με τη μεγαλύτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία, κάλεσε τις αρχές να σταματήσουν να σπέρνουν διχόνοια στον λαό του Μαυροβουνίου και να σταματήσουν τον διωγμό της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου, στρέφοντας την «κόψη» τους σε εκείνους που, όπως αναφέρουν, λεηλατούν τους πολίτες του Μαυροβουνίου και αποδημούν τις αξίες τους.

«Τη στιγμή που το Μαυροβούνιο ίσταται ένα βήμα πριν από την οριστική μάχη εναντίον οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, το καθεστώς επιχειρεί με αντιπερισπασμό να στρέψει την προσοχή του κοινού σε άλλο χώρο, οξύνοντας εκ νέου τις εντάσεις στη σχέση του με τη Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη», αναφέρει μεταξύ άλλων το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος για την λεηλασία του δημοσίου χρήματος

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος άσκησε σκληρή κριτική για την ανισομερή κατανομή του πλούτου στο Μαυροβούνιο, και κατηγόρησε έμμεσα τις αρχές για τις κοινωνικές ανισότητες, την κατασπατάληση δημόσιας περιουσίας και τη φτώχεια.

«Στην εποχή μας ορισμένοι άνθρωποι στο Μαυροβούνιο έγιναν πάμπλουτοι. Τους ξέρω καλά, ήμασταν μαζί τη δεκαετία του ενενήντα, με συγκεκριμένη περιουσία κι εκείνοι, κι εγώ ως Μητροπολίτης», τόνισε ο κ. Αμφιλόχιος.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι «τώρα βλέπω πως μερικοί από αυτούς δεν ξέρουν τι έχουν, τη στιγμή που ο πολύς λαός ζει μέσα στη φτώχεια και κακομοιριά, δοκιμαζόμενος από ανεργία.»

«Από την άλλη μεριά, οι μέχρι πρόσφατα κομμουνιστές, που ορκίζονταν ότι θα μεριμνήσουν για το καλό όλου του κόσμου και την ισομερή κατανομή του πλούτου, έγιναν μεγαλοαστοί και καπιταλιστές», ανέφερε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.
http://www.diakonima.gr/2011/01/23/%ce% ... ae-%ce%b8/
....................................................................

«Αναμνήσεις μου από τον Άγιο Αμφιλόχιο της Πάτμου»-
«Όταν πρωτοπήγα στην Ελλάδα, το 1966-67, πήγα στην Πάτμο και συνάντησα τον γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή... Ήταν ψηλός, τό πρόσωπό του είχε μία ωραία όψη, ήταν μειλίχιος, με πολλή αγάπη, πάρα πολλή αγάπη.

SpoilerShow
Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του. Εξομολογήθηκα. Θα μου μείνει αλησμόνητη εκείνη η εξομολόγηση. Είχα πάει κοντά του με πολλές φοβερές πληγές από τον κόσμο.

Είχα ήδη στραφεί προς τον μοναχισμό, αλλά δεν είχα πάρει ακόμη την τελική μου απόφαση κι είχα ανάγκη ακριβώς από έναν άνθρωπο για να με τονώσει. Πήγα κοντά του μεέ κάποια διστακτικότητα, γιατί δεν γνώριζα ακόμη καλά την ελληνική γλώσσα.

Κι όμως από την πρώτη στιγμή της εξομολογήσεως, αισθάνθηκα ότι μπορούσα να πω τα πάντα σ’ αυτό τον άνθρωπο. Η παρουσία του και ὁ τρόπος με τον οποίο με αντιμετώπισε, διέλυσαν όλους τους δισταγμούς μου.

Όταν του είπα όλα όσα είχα να πω και ενώ περίμενα να μου βάλει κάποιο επιτίμιο, εκείνος με αγκάλιασε, με προσφώνησε με το βαπτιστικό μου όνομα και μου είπε: “Αδελφέ Χρήστο, να κοινωνήσουμε αύριο;” Περίμενα χίλια δύο άλλα πράγματα και το μόνο που δεν περίμενα ήταν αυτό. Τόση ήταν η αγάπη που είχε μέσα του. Με αγκάλιασε με την αγάπη του, εμένα, τον ερχόμενον προς αυτον. Με την αγάπη του αυτή καταλάβαινες το πνεύμα της Εκκλησίας και την πραγματική πατρότητα.

Εγώ, ένας ξένος, ένας άγνωστος, να πηγαίνω σε έναν άγνωστο τόπο, σε έναν άγνωστο άνθρωπο και να αισθάνομαι ωσάν ο άνθρωπος αυτός να με γνώριζε από την παιδική μου ηλικία και να με αγαπούσε ωσάν να με είχε γεννήσει ο ίδιος».

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΔΡΟΣΟΒΟΛΟΣ ΚΑΥΣΙΣ» Έκδοσις Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Πάτμου. Εκδοτική Παραγωγή ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/is-mn ... rantovits/

Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger » 03 Νοέμ 2020, 20:43

Fluffy έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 20:38
μιλάμε για τέρας
δεν ήταν καν ο χειρότερος από αυτή τη φάρα. Ο χειρότερος ήταν ο παιδεραστής Κατσαβέντα:

https://en.wikipedia.org/wiki/Vasilije_Ka%C4%8Davenda

που είχε ευλογήσει και τα στρατά (ελληνικά και σέρβικα) του Μλάντιτς λίγο πριν τη Σρεμπρένιτσα:

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 03 Νοέμ 2020, 20:43

Fluffy έγραψε:
03 Νοέμ 2020, 20:38
μιλάμε για τέρας
Ισχύει. Λίγοι δολοφόνοι στην ιστορία έχουν καταφέρει να κάνουν το σώμα τους hazard risk ώστε να σκοτώσουν μαζικά κόσμο ακόμα και απ'τον τάφο

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 05 Νοέμ 2020, 11:44

Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), ο Πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την περασμένη Κυριακή χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλοχίου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

https://www.cnn.gr/kosmos/story/241386/ ... -eirinaios
Σουβλίτσα απο που λες να κόλλησε; :)

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 05 Νοέμ 2020, 11:47

Αυτός ο ιός θα στείλει πολλούς παπάδες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 05 Νοέμ 2020, 11:50

Gherschaagk έγραψε:
05 Νοέμ 2020, 11:47
Αυτός ο ιός θα στείλει πολλούς παπάδες.
Εν προκειμένω, οι πάπαδες είναι που θα στείλουν κόσμο.

βλέπεις, αυτός αφού ασπάστηκε το πτώμα-βιολογική το superspreader event και κόλλησε, πήγε αμέσως σε νοσοκομείο και ας είναι "απύρετος με ελαφριά συμπτώματα"

αυτό μάλλον θα τη γλιτώσει. Θα την πατήσει ο άμοιρος που έπρεπε να μπει στο γεμάτο νοσοκομείο αλλά δεν είναι ο πατριάρχης, οπότε είχε άλλο προτεραιότητα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών