1. Εκατό χρόνια μοναξιά, Γκαμπριελ Γκαρσία Μαρκεζ

2. Μπαουντολίνο, Ουμπέρτο Εκο

3. Δημιουργία, Γκορ Βιντάλ

Επίσης έχασα πολλή κλασσική λογοτεχνία μικρός (ρωσική για την ακρίβεια) και δεν μπορώ με τίποτε να διαβάσω μέχρι τέλους όποτε προσπάθησα.
Eπιβάλλεται να το ξαναπιάσεις. Είχα κωλώσει κι εγώdeCaritaine έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 16:06
Επίσης έχασα πολλή κλασσική λογοτεχνία μικρός (ρωσική για την ακρίβεια) και δεν μπορώ με τίποτε να διαβάσω μέχρι τέλους όποτε προσπάθησα.
Αυτό άνετα το είχα βγάλει στα ~20 και μάλιστα με ώθησε να πάρω τα: Επίκουρος, Θεοδωρίδη, και Αγιος Βακχος, Αλ. Σολομου, πολύ καλά βιβλία.
Αυτό το είχα διαβάσει παιδί. Και άλλα της Διδώς Σωτηρίου κατι μπαρουφες όπως "Κατεδαφιζόμεθα" κλπ. Και αντίστοιχα συγγγραφέων όπως Ζωρζ Σαρή κ.α. με θεματολογία χούντες, αγώνες της αριστεράς, θεωρούταν ιδανικά βιβλία επί πασοκισμου στα `80 για την διάπλαση των παίδων, προτεινόμενα στα σχολεία και στις σχολικές βιβλιοθήκες. Θα ήταν ένα αξιόλογο νήμα: σαβούρες που διαβάσαμε σε παιδική ηλικία. Αποκορύφωμα ο Μενέλαος Λουντέμης, ένα παιδί μετράει τα άστρα και τα ρέστα, τυμπανισμένα πτώματα που χρησιμοποιούνταν σαν σωσίβια για απόδραση από την μακρονησο, γύφτοι που τρώνε φασολάδα και αεριζονταν στο τσαντίρι, τσίγκοι που στάζουν στο κρεβάτι του παιδιού, ωραία πράγματαΜατωμενα χωματα.
κάντο μου πενηνταράκια λίγο ρε, τι παίζει δε ξέρω, τελευταία δεν σε πιάνω.
To 1984 προσπάθησα κι εγώ να το διαβάσω , τόσο που πια δεν θυμαμαι καν ότι προσπάθησα.
Δεν μπορώ να φανταστώ άλλον λόγο αν και τον γνωρίζω από άλλα έργα του