Τώρα το ξέρεις ότι αυτό είναι σφάλμαhellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:08Δεν μπορείς να διαλέγεις τι θεωρείς από την θεωρία κάποιου ότι είναι σωστό. Ή έλεγε μαλακίες ο Μαρξ ή όχι. Διάλεξε.

Τώρα το ξέρεις ότι αυτό είναι σφάλμαhellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:08Δεν μπορείς να διαλέγεις τι θεωρείς από την θεωρία κάποιου ότι είναι σωστό. Ή έλεγε μαλακίες ο Μαρξ ή όχι. Διάλεξε.
Τα αιτια δεν ειναι οικονομικα.Νομιζεις οτι τους λαθρο δεν τους θελουν μονο οι φτωχοι ανειδικευτοι ; Αυτοι ειναι τα πρωτα θυματα.Yochanan έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:08Δεν κανω αξιακη κριση - σου εξηγω γιατι υπάρχει το ζητημα. Απο κει και περα το αν πρεπει να μοιραστει η πιτα ή όχι αφορα πολιτική αποφαση. Αλλα το γεγονος οτι αυτου του ειδους οι αποψεις εχουν πλεον τετοια απηχηση εχει ξεκαθαρα οικονομικα αιτια. Παντα υπηρχαν αυτες οι αποψεις - για τους λογους πουο αναφερεις εσυ - αλλα τωρα γιγαντωθηκαν για τον λογο που σου εξηγησα.
Ποιες είναι αυτές οι μελέτες και τι λένε ακριβώς;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 11:39Από τη στιγμή λοιπόν που όντως συμβαίνει αυτό γιατί κάποιες "μελέτες" επιμένουν σ' αυτά που έγραψα;hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 01:35Δεν δυσχεραίνει από την μετανάστευση, δυσχεραίνει από την μετατόπιση του πλούτου σε πρώην υποανάπτυκτες χώρες.
Και τι θα πει "δεν δυσχεραίνει από τη μετανάστευση"; Δεν είναι "μετανάστευση". Είναι παράνομη μετακίνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε περιοχές που ήδη υφίστανται κλυδωνισμούς από τη μετατόπιση πλούτου που αναφέρεις και από την αύξηση υπηρεσιών που δεν βασίζονται πλέον στα "εργατικά χέρια" που κάνουν μεγαλύτερο το άνοιγα της ψαλίδας, δηλαδή καθιστούν μη ελκυστικούς ή άχρηστους τους μη εξειδικευμένους μεταξύ των γηγενών του κάθε κράτους. Αν δεν ήταν παράνομη, παράτυπη ή λαθρο η μετανάστευση, δεν θα χρειάζονταν όλες αυτές οι διαδικασίες για εξακρί8ωση στοιχείων και όλοι θα ήταν πάρα πολύ χαρούμενοι που δεν θα αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εργασίας τους. Θα δούλευαν όλοι ένα τρίωρο και όλα θα πήγαιναν καλά.
Αφενός συμβαίνει, δεν είναι ότι «πρέπει», αφετέρου, η Δύση το δικό της κομμάτι το έφτιαξε εκμεταλλευόμενη για αιώνες τους άλλους. Δεν έτυχε να βρεθούν όλα τα πλούτη της Γης στην Ευρώπη.under έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:04Αφενος γιατι πρεπει να μοιραστει η πιτα ; Εννοω,γιατι η Δυση θα πρεπει να μοιρασει το δικο της κομματι με καποιους αλλους ;Yochanan έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 12:59Τωρα η εισροη μεταναστων λαθρο η μη ειναι απλως το κερασακι στην τουρτα γιατι μια πιτα που ειναι ηδη μικρη και δεν μεγαλωνει πρεπει να την μοιραστουν με αλλους. Αν η πιτα ηταν μεγαλη ή μεγάλωνε δεν θα υπηρχε τετοιο προβλημα αλλα με την κριση η πιτα πηρε τον πουλο και βγηκε ολο το προβλημα στην επιφανεια.
Συμβαινει γιατι η Δυση το επιτρεπει.hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:19Αφενός συμβαίνει, δεν είναι ότι «πρέπει», αφετέρου, η Δύση το δικό της κομμάτι το έφτιαξε εκμεταλλευόμενη για αιώνες τους άλλους. Δεν έτυχε να βρεθούν όλα τα πλούτη της Γης στην Ευρώπη.
Όχι, δεν είναι. Μπορεί κάποιος να έχει πει σπουδαία πράγματα και τρομερές μαλακίες, αλλά όταν κρίνεις ένα πράγμα που έχει πει και αφορά κάποιο μοντέλο ή μια θεωρία, αν κάτι είναι λάθος η θεωρία χωλαίνει και ό,τι περιέχει είναι υπό αμφισβήτηση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα είναι λάθος στην θεωρία, αλλά ότι δεν μπορείς να απορρίπτεις ό,τι θες και να κρατάς ό,τι θες, με βάση τα προσωπικά σου κριτήρια. Ο under εδώ κάνει μερική επίκληση στην αυθεντία. Σημασία δεν έχει αν το είπε ο Μαρξ αλλά αν ισχύει μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας του. Από την στιγμή που απορρίπτει την θεωρία του, δεν μπορεί να δέχεται ότι το συγκεκριμένο ισχύει μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας του.Χαοτικός έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:10Τώρα το ξέρεις ότι αυτό είναι σφάλμαhellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:08Δεν μπορείς να διαλέγεις τι θεωρείς από την θεωρία κάποιου ότι είναι σωστό. Ή έλεγε μαλακίες ο Μαρξ ή όχι. Διάλεξε.(αλλά τέλος πάντων)
Καλά, εσύ δεν θα ένιωθες τύψεις για τίποτα. Αλλά λάθος λέξεις διαλέγεις. Η λέξη που ψάχνεις είναι δίκαιο, όχι τύψεις. Δεν νιώθω τύψεις για κάτι που δεν έκανα εγώ, αλλά νιώθω ότι είναι δίκαιο να μην υπάρχει αυτή η ανισοκατανομή πλούτου, επειδή κάποιοι, κάποτε, την είχαν δει γαμιάδες του σύμπαντος.under έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:21Συμβαινει γιατι η Δυση το επιτρεπει.hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:19Αφενός συμβαίνει, δεν είναι ότι «πρέπει», αφετέρου, η Δύση το δικό της κομμάτι το έφτιαξε εκμεταλλευόμενη για αιώνες τους άλλους. Δεν έτυχε να βρεθούν όλα τα πλούτη της Γης στην Ευρώπη.
Κατα τα αλλα γιατι πρεπει να νιωθουμε τυψεις αν η Δυση κυριαρχησε και πλουτισε ακομα και εις βαρος αλλων ;
Και οι αλλοι το ιδιο θα εκαναν αν μπορουσαν και οποτε μπορεσαν το εκαναν.
Γυμνασιοπαις νεοφωτιστος κνιτης σε εκθεση δευτερας γυμνασιου ;hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:27Καλά, εσύ δεν θα ένιωθες τύψεις για τίποτα. Αλλά λάθος λέξεις διαλέγεις. Η λέξη που ψάχνεις είναι δίκαιο, όχι τύψεις. Δεν νιώθω τύψεις για κάτι που δεν έκανα εγώ, αλλά νιώθω ότι είναι δίκαιο να μην υπάρχει αυτή η ανισοκατανομή πλούτου, επειδή κάποιοι, κάποτε, την είχαν δει γαμιάδες του σύμπαντος.
Εσύ πάλι λες «αφού τα έκλεψαν οι προπαππούδες μου, τώρα είναι δικαιωματικά δικά μου και δεν θα αφήσω κανέναν να μου τα πάρει, έστω και νόμιμα».
Φαντάζομαι επίσης ότι ψωνίζεις αποκλειστικά τοπικά προϊόντα, για να μην στέλνεις τα λεφτά σου στην Ανατολή.
Το μαθηματικό πρόβλημα προκύπτει από αυτό που εσύ ο ίδιος ισχυρίζεσαι πιο πάνω. Από τη στιγμή που διαπιστώνεται μεταφορά πλούτου εκτός Ευρώπης, αυτό σημαίνει ότι οι γηγενείς ήδη υφίστανται τις οικονομικές/κοινωνικές απώλειες που συνεπάγεται αυτό. Η οποιαδήποτε επιβάρυνση σ' αυτήν την κατάσταση καθίσταται προβληματική, γιατί όλα τα κρατικά βοηθήματα που μπορούν να εξισορροπήσουν αυτήν την κατάσταση για τους "ανειδίκευτους" πλέον γηγενείς (ακόμα και στους έχοντες ακαδημαϊκά προσόντα που δεν είναι πλέον ελκυστικά στις σημερινές απαιτήσεις), μοιράζεται /απορροφάται στην ενίσχυση των προσφύγων. Και το συγκεκριμένο ποσοστό δεν είναι 1%.hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:16Ποιες είναι αυτές οι μελέτες και τι λένε ακριβώς;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 11:39Από τη στιγμή λοιπόν που όντως συμβαίνει αυτό γιατί κάποιες "μελέτες" επιμένουν σ' αυτά που έγραψα;hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 01:35
Δεν δυσχεραίνει από την μετανάστευση, δυσχεραίνει από την μετατόπιση του πλούτου σε πρώην υποανάπτυκτες χώρες.
Και τι θα πει "δεν δυσχεραίνει από τη μετανάστευση"; Δεν είναι "μετανάστευση". Είναι παράνομη μετακίνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε περιοχές που ήδη υφίστανται κλυδωνισμούς από τη μετατόπιση πλούτου που αναφέρεις και από την αύξηση υπηρεσιών που δεν βασίζονται πλέον στα "εργατικά χέρια" που κάνουν μεγαλύτερο το άνοιγα της ψαλίδας, δηλαδή καθιστούν μη ελκυστικούς ή άχρηστους τους μη εξειδικευμένους μεταξύ των γηγενών του κάθε κράτους. Αν δεν ήταν παράνομη, παράτυπη ή λαθρο η μετανάστευση, δεν θα χρειάζονταν όλες αυτές οι διαδικασίες για εξακρί8ωση στοιχείων και όλοι θα ήταν πάρα πολύ χαρούμενοι που δεν θα αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εργασίας τους. Θα δούλευαν όλοι ένα τρίωρο και όλα θα πήγαιναν καλά.
Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι είναι παράνομη η μετανάστευση, ότι δεν έχουν δηλαδή χαρτιά. Άρα για σένα είναι τυπικό το πρόβλημα, γραφειοκρατικό.
Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο από την αρχή του '14 ως το τέλος του '17 ήταν 4,5 εκ., σε χώρες με εγκατεστημένο πληθυσμό 510 εκατομμύρια. Βαριά-βαριά δηλαδή 1%. Θέλω να μου πεις με ποιου είδους μαθηματικά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η αγορά εργασίας απ' αυτό.
Ξέρω ότι έχεις την απαραίτητη λογική για να διαπιστώσεις ότι μαθηματικά δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα.
Σαν αυτούς που έκαψαν τους ανθρώπους στην Marfin και όλο το σινάφι σας που τους κάλυψε.Χαοτικός έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:09Δεξιό.hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:04Αφενός δεν ξέρω ποιος είναι ο under, για να καταλάβω αν πνίγεται και φυσικά, ακόμα κι αν ήξερα, θα ήταν αδύνατον να το καταλάβω από την ακτή. Αφετέρου εννοείται πως δεν θα τον άφηνα να πνιγεί. Τι είδους ζώο πρέπει να είναι κάποιος για να αφήσει έναν άλλον άνθρωπο -όποιον άνθρωπο- να πνιγεί;
Μια και το ανέφερες, εσύ τον πλένεις μετά το χέσιμο ή μόνο σκούπισμα;Μηχανικός έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:56Σαν αυτούς που έκαψαν τους ανθρώπους στην Marfin και όλο το σινάφι σας που τους κάλυψε.Χαοτικός έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:09Δεξιό.hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:04
Αφενός δεν ξέρω ποιος είναι ο under, για να καταλάβω αν πνίγεται και φυσικά, ακόμα κι αν ήξερα, θα ήταν αδύνατον να το καταλάβω από την ακτή. Αφετέρου εννοείται πως δεν θα τον άφηνα να πνιγεί. Τι είδους ζώο πρέπει να είναι κάποιος για να αφήσει έναν άλλον άνθρωπο -όποιον άνθρωπο- να πνιγεί;
Ανθρωπιστές του κώλου.
Φαντάζομαι ότι συμφωνείς και με τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου. Αφού τα πήρε ο Έλγιν τότε, τώρα είναι δικαιωματικά δικά τους.under έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:46Γυμνασιοπαις νεοφωτιστος κνιτης σε εκθεση δευτερας γυμνασιου ;hellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:27Καλά, εσύ δεν θα ένιωθες τύψεις για τίποτα. Αλλά λάθος λέξεις διαλέγεις. Η λέξη που ψάχνεις είναι δίκαιο, όχι τύψεις. Δεν νιώθω τύψεις για κάτι που δεν έκανα εγώ, αλλά νιώθω ότι είναι δίκαιο να μην υπάρχει αυτή η ανισοκατανομή πλούτου, επειδή κάποιοι, κάποτε, την είχαν δει γαμιάδες του σύμπαντος.
Εσύ πάλι λες «αφού τα έκλεψαν οι προπαππούδες μου, τώρα είναι δικαιωματικά δικά μου και δεν θα αφήσω κανέναν να μου τα πάρει, έστω και νόμιμα».
Φαντάζομαι επίσης ότι ψωνίζεις αποκλειστικά τοπικά προϊόντα, για να μην στέλνεις τα λεφτά σου στην Ανατολή.
Μπλεξαμε και τα μαθηματικά τώρα στην κουβένταhellegennes έγραψε: ↑13 Ιούλ 2018, 14:16
Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο από την αρχή του '14 ως το τέλος του '17 ήταν 4,5 εκ., σε χώρες με εγκατεστημένο πληθυσμό 510 εκατομμύρια. Βαριά-βαριά δηλαδή 1%. Θέλω να μου πεις με ποιου είδους μαθηματικά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η αγορά εργασίας απ' αυτό.
Ξέρω ότι έχεις την απαραίτητη λογική για να διαπιστώσεις ότι μαθηματικά δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα.