sys3x έγραψε: ↑05 Νοέμ 2020, 15:39
stavmanr έγραψε: ↑05 Νοέμ 2020, 14:58
sys3x έγραψε: ↑04 Νοέμ 2020, 17:17
Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ μου τέτοια προβλήματα.
Και με παλιό hardware σχετικά (εκτυπωτές, σκάνερ) ποτέ, να ναι καλά η απλ γι' αυτό.
Κάθε διανομή έχει λίστα με υποστηριζόμενους εκτυπωτές και σαρωτές*. Οτιδήποτε πέρα από τα υποστηριζόμενα, απλά δεν υποστηρίζεται.
Επίσης δεν καταλαβαίνω καν τι σημαίνει "δύσκολη ρύθμιση δικτύου"

Ότι ένας αρχάριος σχετικά μπορεί να ρυθμίσει εύκολα κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών στη δουλειά του, στα windows. Δεν θα έλεγα καθόλου το ίδιο για linux.
Πρέπει πάντοτε να σκέφτεσαι ότι ο μέσος χρήστης windows δεν έχει ιδέα από linux, τα οποία απαιτούν προγραμματισμό ακόμη και στα απλούστερα των εργασιών.
Και φυσικά, ελάχιστοι επαγγελματίες θα σπαταλήσουν χρόνο από τη δουλειά τους για να μάθουν προγραμματισμό linux.
*

Τι έχει λέει κάθε διανομή;
Για φέρε μερικά παραδείγματα ρε σταβ να τα δω κ γω.
http://www.openprinting.org/printers
Αν έχεις άλλο μοντέλο, καλή τύχη.
Αν θέλεις εκτυπώσεις δικτύου εργασίας, καλή τύχη.
Όσο για τα scanners, εκεί γίνεται η πραγματική κόλαση και μπορεί να χτυπιέσαι μερόνυκτα πάνω στο sane για να μείνεις sane.
Ακόμη και έτσι να ήτανε

ότι γίνεται σε μία διανομή γίνεται και σε μία άλλη (*x γαρ) και όχι δεν έχω καμμία όρεξη να ανοίξουμε συζήτηση για το systemd.
Το να ανοίξει κάποιος ένα τερματικό και να τρέξει δύο εντολές/σκριπτ δεν είναι προγραμματισμός περ σε, επίσης κανένας δεν πρέπει να φοβάται να ανοίξει ένα τερματικό, τα τέρμιναλ είναι φίλοι μας και όχι όπως είναι φίλοι μας οι Γερμανοί.
Το πρόβλημα με εσάς τους σπασίκλες

είναι ότι δεν καταλαβαίνετε πόση ψυχική ηρεμία μπορεί να καταστρέψει μία απλή ασυμβατότητα σε έναν επιχειρηματία που καίγεται να εκτυπώσει για τον πελάτη του.
Μέχρι να βγει user friendly linux, που είναι πραγματικά plug n work, δεν είναι για επαγγελματική χρήση, παρά μόνο ως server, όπου πραγματικά πετά, εφόσον ξέρει να το στήσει ένας εξειδικευμένος σπασίκλας.