Εγω εχω 2 λαμπες daylight για βαψιμο και ενα μεγαλο μεγενθυντικο απο lidl που ειναι για μοδιστρες αλλα πραγματικα κανει δουλεια και τον χρησιμοποιω μονο οταν σκαλιζω φιγουρες.waldorf έγραψε: ↑25 Οκτ 2020, 17:30Επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν θα με βολέψει τσιγκουνεύτηκα να πάρω απ`το πάνω ράφι (120-150 ευρώ) και πήρα απ`το μεσαίο.
55 ευρώ απ`το Πλαίσιο https://www.plaisio.gr/lifestyle-dora/h ... -8_1610155.
Πήρα και γνώμες από μοντελιστές (κανονικούς,όχι σαν εμένα) που χρησιμοποιούν αυτό και τελικά όντως είναι πολύ καλό για τις ερασιτεχνικές μας ανάγκες.
Χαμηλός φωτισμός (τον βοηθάς όταν χρειάζεται με το δεύτερο φώς),αλλά πολύ καθαρός και ξεκούραστος.
Ο φακός του όμως είναι σούπερ!Έχω 3 διαφορετικούς μεγενθυντικούς φακούς αλλά πρώτη φορά είδα τόσο καθαρά το κομμάτι που δουλεύω,χωρίς να "παίζει" και να "καμπυλώνει" μόλις το βγάλεις 2 mm απ`τη σωστή θέση.
Με λίγα λόγια για τις (μέχρι τώρα) ανάγκες μου είναι η καλύτερη αγορά που θα μπορούσα να κάνω.
Στατικός μοντελισμός
Re: Στατικός μοντελισμός
Αυτο παιζει να εχει κανα 150αρι σε υλικα μονο. Πρεπει να εχει τουλαχιστον 2 κιλα ρητινη και υπαρχουν πολλα που μπορουν να πανε στραβα.
Ακυρο τουλαχιστον 4 κιλα ρητινη τωρα που ειδα καλυτερα το μεγεθος του χαρχαρια.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ίσως το ξεκίνησε μόλις του το ζήτησες και το τέλειωσε τώρα. Τρομερή δουλειά. Να τον χαίρεσαι, και χρόνια πολλά κιόλας!waldorf έγραψε: ↑05 Νοέμ 2020, 19:15Οκ μάλλον δεν έχει και πολύ σχέση με το νήμα,αλλά εδώ θα το βάλω.
Πέρασε πριν λίγο ο πατέρας μου απο`δω και μου δώρισε ένα έργο του:
Πάνω από πενήντα χρόνια αγιογράφος,κι όμως δεν είχα στο σπίτι μου ένα έργο του.
"Ρε πατέρα,φτιάξε μου κάτι να έχω κάτι δικό σου στα ύστερα"
"Θα τα έχεις όταν πεθάνω".
Δεν ξέρω τι τον τσίγκλησε μετά απο πολλά χρόνια και μου έφερε σήμερα τον Άγιο Δημήτριο (το όνομά μου που γιόρταζε πριν λίγες μέρες).
Πολύ με συγκίνησε ο (όχι και τόσο) γεροπατέρας μου.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Σκαλίζεις φιγούρες; Τι κλίμακα; 1/10 Μπούστα;Lord Snow έγραψε: ↑06 Νοέμ 2020, 02:34Εγω εχω 2 λαμπες daylight για βαψιμο και ενα μεγαλο μεγενθυντικο απο lidl που ειναι για μοδιστρες αλλα πραγματικα κανει δουλεια και τον χρησιμοποιω μονο οταν σκαλιζω φιγουρες.waldorf έγραψε: ↑25 Οκτ 2020, 17:30Επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν θα με βολέψει τσιγκουνεύτηκα να πάρω απ`το πάνω ράφι (120-150 ευρώ) και πήρα απ`το μεσαίο.
55 ευρώ απ`το Πλαίσιο https://www.plaisio.gr/lifestyle-dora/h ... -8_1610155.
Πήρα και γνώμες από μοντελιστές (κανονικούς,όχι σαν εμένα) που χρησιμοποιούν αυτό και τελικά όντως είναι πολύ καλό για τις ερασιτεχνικές μας ανάγκες.
Χαμηλός φωτισμός (τον βοηθάς όταν χρειάζεται με το δεύτερο φώς),αλλά πολύ καθαρός και ξεκούραστος.
Ο φακός του όμως είναι σούπερ!Έχω 3 διαφορετικούς μεγενθυντικούς φακούς αλλά πρώτη φορά είδα τόσο καθαρά το κομμάτι που δουλεύω,χωρίς να "παίζει" και να "καμπυλώνει" μόλις το βγάλεις 2 mm απ`τη σωστή θέση.
Με λίγα λόγια για τις (μέχρι τώρα) ανάγκες μου είναι η καλύτερη αγορά που θα μπορούσα να κάνω.
Τον έχω κι εγώ αυτόν το φακό του lidl,αλλά δεν με έχει βολέψει.
Βέβαια εδώ μάλλον κολλάει η λαϊκή ρήση:"της κοντής ψωλής τα μαλιά της φταίνε".
Όχι ρε φίλε.Chilloutbuddy έγραψε: ↑06 Νοέμ 2020, 07:53
Ίσως το ξεκίνησε μόλις του το ζήτησες και το τέλειωσε τώρα. Τρομερή δουλειά. Να τον χαίρεσαι, και χρόνια πολλά κιόλας!
Κάθεται ώρες κάθε μέρα στον πάγκο του.Μπορεί να έχει και εκατό τελειωμένες Αγιογραφίες (είναι συνταξιούχος εδώ και 4-5 χρόνια).
Το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει το 2019 (αναφέρεται στην υπογραφή),απλά τώρα θέλησε να μου το δώσει..
Τι να πεις;
Το πιό αστείο ήταν όταν μου είπε:"Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα το ήθελες,επειδή είσαι άθεος".
Εκεί λίγο σκιάχτηκα ότι τον χάνω το πατέρα μου (που παρεμπιπτόντως είναι κι ο ίδιος άθεος

Απλά επιβεβαίωσα για άλλη μιά φορά ότι είμαι πράγματι δικό του παιδί.

"Εμείς γι`αλλού κινήσαμε γι`αλλού,κι αλλού η ζωή μας πάει".
Οπότε απ`το "εδώ άρχισαν όλα",έφτασα στο "εδώ τέλειωσαν όλα":

Αστοχίες στην κατρασκευή με οδήγησαν στο ρημαδιό.
Πολύ παραπάνω δουλειά,πολύ παραπάνω λεπτομέρεια,πολύ παραπάνω fun time!
Αν δεν βάλω όριο αυτό μπορεί να τραβήξει κανά μήνα χρόνο ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί...
Σίγουρα θέλω 5-7-12-.... μέρες για να πιάσω το μίνιμουμ της "ρεαλιστικής" απεικόνισης.
(Θα προσπαθήσω να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες στα επόμενα βήματα).
Οπότε απ`το "εδώ άρχισαν όλα",έφτασα στο "εδώ τέλειωσαν όλα":

Αστοχίες στην κατρασκευή με οδήγησαν στο ρημαδιό.
Πολύ παραπάνω δουλειά,πολύ παραπάνω λεπτομέρεια,πολύ παραπάνω fun time!
Αν δεν βάλω όριο αυτό μπορεί να τραβήξει κανά μήνα χρόνο ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί...
Σίγουρα θέλω 5-7-12-.... μέρες για να πιάσω το μίνιμουμ της "ρεαλιστικής" απεικόνισης.
(Θα προσπαθήσω να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες στα επόμενα βήματα).
Τ-34/76 winter camo.
Ξεκίνησα προσπαθώντας να αναπαραστήσω τα χυτά μέρη και τις (άγαρμπες Σοβιετικές) κολλήσεις:

Προχώρησα στο λευκό (που σχεδόν ακύρωσε τη δουλειά που είχα κάνει στο βασικό χρώμα):

Και σήμερα έφτασα εδώ:

Μ`αρέσουν αρκετά κάποιες λεπτομέρειες,οπότε πιστεύω ότι στα επόμενα στάδια θα πάει καλά:

Έκανα και μιά αποτυχημένη προσπάθεια για αναπαράσταση χοντρής λασπουριάς στο κάτω μέρος,αλλά κι`αυτή κάπως θα τη φέρω τελικά:

Ξεκίνησα προσπαθώντας να αναπαραστήσω τα χυτά μέρη και τις (άγαρμπες Σοβιετικές) κολλήσεις:

Προχώρησα στο λευκό (που σχεδόν ακύρωσε τη δουλειά που είχα κάνει στο βασικό χρώμα):

Και σήμερα έφτασα εδώ:

Μ`αρέσουν αρκετά κάποιες λεπτομέρειες,οπότε πιστεύω ότι στα επόμενα στάδια θα πάει καλά:

Έκανα και μιά αποτυχημένη προσπάθεια για αναπαράσταση χοντρής λασπουριάς στο κάτω μέρος,αλλά κι`αυτή κάπως θα τη φέρω τελικά: