Linux - Γενικα
Re: Linux - Γενικα
Τέταρτον. Για κουτιά μιλάω τώρα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Tι αλλο ρε, σε βιρτουαλ μασιν ανεβαζει το ντιπιν, αυτο καταλαβα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Τροφοδοτικό τσεκ, πολύ καλή επιλογή, σε είπα ήδη για nvme και cpu, και η ram σου είναι οκ.
Τώρα για κουτί, out of the box (pi) δοκιμασμένα, χωρίς προβλήματα, με ικανό χώρο κτλ κουτάκια έχω δύο να σου προτείνω.
Fractal design r6 (r5; το τελευταίο τέλος πάντων, λίγο μεγάλο αλλά έχει καλή θερμική συμπεριφορά αν τηρήσεις κάποιους κανόνες και σχετικά "αθόρυβο"), Phanteks eclipse p500 (κι αυτό πολύ καλό και πιο συμμαζεμένο, μικρό δηλαδή, αφήνει περισσότερο θόρυβο να "ξεφύγει" από το κουτί βέβαια αλλά θέλει συζήτηση αυτό, δεν αποφασίσαμε ακόμη τι θα βάλεις, αερόψυξη για υδρό).
Τώρα για κουτί, out of the box (pi) δοκιμασμένα, χωρίς προβλήματα, με ικανό χώρο κτλ κουτάκια έχω δύο να σου προτείνω.
Fractal design r6 (r5; το τελευταίο τέλος πάντων, λίγο μεγάλο αλλά έχει καλή θερμική συμπεριφορά αν τηρήσεις κάποιους κανόνες και σχετικά "αθόρυβο"), Phanteks eclipse p500 (κι αυτό πολύ καλό και πιο συμμαζεμένο, μικρό δηλαδή, αφήνει περισσότερο θόρυβο να "ξεφύγει" από το κουτί βέβαια αλλά θέλει συζήτηση αυτό, δεν αποφασίσαμε ακόμη τι θα βάλεις, αερόψυξη για υδρό).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Το μιντ σαν περιβαλλον φαινεται καλυτερο παντως απο το ουμπουντου.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Όχι βρε, καμμία σχέση τα de με τα vm's.
Απλά πάνω το Ubuntu μπορείς να περάσεις (σχεδόν) ότι de θέλεις και μάλιστα μπορείς να έχεις πολλαπλά και να διαλέγεις με ποιο θα τρέξεις τον x.
Συνήθως κάποιος τα έχει πακετάρει ήδη για εσένα και το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις τα σωστά πακέτα με τον εκάστοτε διαχειριστή πακέτων, που εδώ που τα λέμε είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις διανομές, δηλαδή είναι μάλλον το βασικότερο χαρακτηριστικό μιας διανομής και την κάνει να διαφέρει με οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση λίνουξ, που όπως είπαμε ήδη σε επίπεδο εφαρμογών - κώδικα είναι θεωρητικά 100% συμβατές κατά τα άλλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 08 Νοέμ 2020, 21:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
.
.
Ενταξει δεν θα καταληξω ποτε.... Με εχετε σκισει...
Σταμάτα.

Έχουμε και λέμε.
Deepin δοκίμασες πάμε στο επόμενο (και σε αυτό μπορούμε να κάνουμε το πρίντερ να δουλεύει αλλά πάμε παρακάτω).
Σε προτείνουμε:
Mint (με mate λέει η λουλού)
Ubuntu studio (με KDE plasma).
Elementary OS (έχει το δικό του de, pantheon νομίζω, τώρα είδα η τελευταία του έκδοση, του OS, λέγεται Hera

Όλα είναι Ubuntu based, ότι δουλεύει σε αυτό που έχεις τώρα θα δουλεύει το ίδιο και σε αυτά, μπορείς να το εξακριβώσεις και μόνος σου με ένα bootable live στικάκι.

*α ναι, και open Suse σε πρότεινε ο άλλος.

.
.
Μαλακίες.Χαοτικός έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 21:18Δεν είναι pcie 4.0 λέμε.sys3x έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 21:12Για nvme σε είπα, παίζουν και οι p660 της ίντελ, δύο παίρνεις σχεδόν με τα ίδια φταλέ, τα ρέστα να πας με καμμιά πουτάνα της προκοπής όμως.Χαοτικός έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 18:52
5900 ρε. Είπαμε αποφάσισα να πάρω ότι σοκαριστικόΜου ήρθε η μνημούλα https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Ski ... 16GFX.html και περιμένω να έρθουν το τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/14549882/Corsa ... -2018.html και ο δίσκος https://www.skroutz.gr/s/19395558/Corsa ... 0-1TB.html.
Για κουτί ψάχνομαι τώρα. Πες κάτι στο νήμα.
Κουτιά.
Και δεύτερον τον έχω παραγγείλει τώρα.
Τρίτον είδες ταχύτητες ανάγνωσης, εγγραφής και IOS;
.
.
Τα διάβασες; Δεν δικαιούσαι άλλο δια να ομιλείς.
Είναι χίλιες φορές καλλίτερα να έχεις δύο nvme έστω και αυτούς τους φτηνούς της ίντελ που σε είπα από έναν για το σύνολο των σεναρίων που μπορώ να σκεφτώ.
Αυτό ακριβώς έκανα κ γω, ο ένας είναι για το OS και τις εφαρμογές ο άλλος σαν scratch drive, δεν υπάρχει λάθος.
.
.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Θελει να μονταρει 8κ βίντεο γι'αυτό θέλει nvme pci 4 , αλλιώς δεν υπάρχει άλλος λόγος 

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Θέλω να νιώθω ότι έχω τη δυνατότητα να κάνω είτε επεξεργασία βίντεο είτε κανένα περίεργο παιχνίδι με απαιτήσεις. Το πιθανότερο βέβαια να μην κάνω τίποτα κι απλά να ποστάρω στο φόρουμ. θα κράζω τα νουδουλικά μέσα από εφτά νανόμετρα ρε!enterprise-psi έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 22:43Θελει να μονταρει 8κ βίντεο γι'αυτό θέλει nvme pci 4 , αλλιώς δεν υπάρχει άλλος λόγος
Συς, λογικό αυτό που λες. Το άκουσα και για τις μνήμες. Αλλά στην τελική κάποια στιγμή βάζω έναν ακόμα.
Εβαλα το Μint τελικα και ολα παιζουν σουπερ. Το περιβαλλον ειναι τελειο! θενξ!!!!
Πραγματικα μεχρι στιγμης ειναι σουπερ. Ομορφο DE κονφιγκιουραρεται ευκολα, οτι εχω σκεφτει μεχρι στιγμης το εχω βρει και το εχω κανει. Ιμπρεσσντ!!!!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 602 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
09 Φεβ 2025, 08:18
-
- 18 Απαντήσεις
- 1431 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από NoMoreLice
05 Νοέμ 2024, 00:10
-
-
Νέα δημοσίευση Περιοδικά φυσικής ή γενικά επιστημονικά.
από Antares » 28 Αύγ 2023, 16:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 993 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
28 Αύγ 2023, 16:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
από Μαδουραίος » 15 Αύγ 2024, 16:27 » σε Θρησκειολογία - 380 Απαντήσεις
- 6741 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
18 Αύγ 2024, 17:37
-