Επιδιώκει ο Σύριζα την άνοδο της Χρυσής Αυγής ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Επιδιώκει ο Σύριζα την άνοδο της Χρυσής Αυγής ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 11:34

Ισχύει ότι η Χρυσή Αυγή έλκει τη δύναμη της από παλιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα όσα αβγά ξέρω ήταν παλιά νεοδημοκράτες. Μερικοί από αυτούς πέρασαν από κάποιες λαοτινές καταστάσεις το 2007-8-9, άλλοι κατ' ευθείαν. Μοναδική εξαίρεση που προέρχεται από άλλο κομματικό χώρο και έχει υποπέσει στην αντίληψη μου είναι ο Ρουπακιάς, ο οποίος έχει δηλώσει στην απολογία του ότι είναι πρώην ΚΚΕ.
Ξέρω βέβαια και παλιούς αυριανιστές που δηλώνουν θαυμαστές, αλλά αυτοί δεν ψήφισαν ποτέ Χ.Α. ή δηλώνουν ότι πρόκειται να ψηφίσουν. Αυτό που κάνουν είναι να ονειρεύονται ένα μελλοντικό λαϊκό μέτωπο.

Η πορεία λοιπόν που ακολούθησαν οι ψηφοφόροι της Χ.Α., από Νέα Δημοκρατία προς αβγά, σίγουρα έδωσε τις δύο πρωτιές στον Σύριζα και δεν αποκλείεται βέβαια να του δώσει και τρίτη χωρίς καμία περαιτέρω διαρροή από ΝΔ προς αβγά (αν πάει καλά η "αντεπίθεση"). Αλλά αν γινόταν να πάει ένα έστω 5% ακόμα πάνω η Χ.Α., εις βάρος της ΝΔ, τότε ο Αλέξις θα ήταν οπωσδήποτε πασάς στη Ρούμελη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σύριζα θέλει δυνατό νεοναζιστικό μόρφωμα όσο τίποτα άλλο.
Το ζητούμενο είναι τι μπορεί να κάνει και τι μέθοδες έχει στη διάθεση του γι αυτό το σκοπό.

Ένα που κάνει ο Σύριζα, καιρό τώρα, είναι να ενισχύει την Χ.Α. ψευδογκαλοπικώς. Η "bridging Europe" την έβγαζε δεύτερο κόμμα και την ΝΔ την τοποθετούσε στο 15%.
Άλλο όμως τι μπορεί να κάνει ; Δεν γίνεται βέβαια να πει "νεοδημοκράτες ψηφίστε Χρυσή Αυγή", κυριολεκτώντας.
Θέλει πονηριά.
Μία μέθοδος είναι να αθωώνει τα χρυσά αβγά από τις πολλές και διάφορες κατηγορίες που τα βαρύνουν. Έτσι τα μελλοντικά χρυσά αβγά δεν φοβούνται κάποιες συνέπειες που θα υποστούν συγχρωτιζόμενοι με το κόμμα των Μιχαλολιάκου-Ουρανίας.
Αλλά αυτό που κάνει πιό πολύ απ' όλα είναι η πρόκληση:
Συμφωνία Πρεσπών, γκεϊ παρέηντ, προσβολές κατά της εκκλησίας και άλλα παρόμοια.
Έτσι ακόμα και αν η ΝΔ αντιδρά σ' αυτά δυναμικά και δεν φοβηθεί (όπως π.χ. φοβήθηκε με γκέϊ παρέηντ), κάποιο καπελωματάκι της καταστάσεως θα κάνουν τα αβγά, κάτι θα τσιμπήσουν.

Οι συριζαίοι είναι εθνοπροδότες με όλη τη σημασία της λέξεως.
Ακόμα και τον αγκυλωτό σταυρό αγαπάνε χάριν της εξουσίας.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Drexler

Re: Επιδιώκει ο Σύριζα την άνοδο της Χρυσής Αυγής ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 14 Ιούλ 2018, 11:44

Πλεον δεν ισχυει αυτο,πολλοι πρωην αριστεροι ψηφιζουν Χρυση Αυγη γιαυτο και εχει δυναμη σε παραδοσιακα εργατικες γειτονιες,κοκκινια,πειραια κτλ.Οι Συριζαιοι λογω του ανθελληνικου χαρακτηρα τους ενισχυουν απο σποντα την Χρυση Αυγη η οποια εμφανιζεται ως πατριωτικη δυναμη.Οχι οτι το επιδιωκει αυτο ο Συριζα.
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 11:49

Drexler έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 11:44
Πλεον δεν ισχυει αυτο,πολλοι πρωην αριστεροι ψηφιζουν Χρυση Αυγη γιαυτο και εχει δυναμη σε παραδοσιακα εργατικες γειτονιες,κοκκινια,πειραια κτλ.Οι Συριζαιοι λογω του ανθελληνικου χαρακτηρα τους ενισχυουν απο σποντα την Χρυση Αυγη η οποια εμφανιζεται ως πατριωτικη δυναμη.Οχι οτι το επιδιωκει αυτο ο Συριζα.
Τι από σπόντα ;
Σιγά μην δεν ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα των δημοσκοπήσεων και λειτουργούν από ... σπόντα ;
Πρώην αιστεροπασόκους νυν αβγά αν υπάρχουν εγώ δεν έχω συναντήσει πάντως.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 14 Ιούλ 2018, 11:56

Γιατί δεν έβαλες αυγά στον τίτλο ;
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Drexler

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 14 Ιούλ 2018, 12:00

Αλλο λεω,ο Συριζα φυσικα δεν θελει ανοδο της ΧΑ(απο τη στιγμη που παιρνει και δικους του ψηφους) απλα με την πολιτικη του στρεφει τον κοσμο εκει.Δεν το επιδιωκει,το προκαλει ακουσια.

Εδω υπαρχουν πρωην κομμουνιστες στην ΧΑ δεν θα υπαρχουν πασοκοι?

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 12:13

Drexler έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 12:00
Αλλο λεω,ο Συριζα φυσικα δεν θελει ανοδο της ΧΑ(απο τη στιγμη που παιρνει και δικους του ψηφους) απλα με την πολιτικη του στρεφει τον κοσμο εκει.Δεν το επιδιωκει,το προκαλει ακουσια.

Εδω υπαρχουν πρωην κομμουνιστες στην ΧΑ δεν θα υπαρχουν πασοκοι?
Εγώ αναφέρομαι στις καταστάσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου.
Δεν κάνω λογικά άλματα, δεν έχω την κατάσταση όλων των μελών της ΧΑ.

Ο Σύριζα σαφώς και θέλει την άνοδο εις βάρος της ΝΔ, αλλοιώς είναι δεύτερο κόμμα.
Που βρίσκετε το παράλογο ; Το 90 το Πασόκ ομοίως παρακάλαγε την ώρα που έβγαιναν τα αποτελέσματα να βγει αφ' ενός ο Σαδίκ-Σαδίκ στη Θράκη και αφ' ετέρου η Οικολόγα εναλλακτικιά στην Αττική για να κόψει την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη.

Άβαταρ μέλους
Drexler

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 14 Ιούλ 2018, 12:16

Αυτο θα ισχυε παλιοτερα που η ΧΑ επαιρνε ψηφους μονο απο δεξιους.Τωρα παιρνει απο παντου.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 12:23

Drexler έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 12:16
Αυτο θα ισχυε παλιοτερα που η ΧΑ επαιρνε ψηφους μονο απο δεξιους.Τωρα παιρνει απο παντου.
Εγώ είπα τι ξέρω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιούλ 2018, 12:26

wooded glade έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 11:34
Η πορεία λοιπόν που ακολούθησαν οι ψηφοφόροι της Χ.Α., από Νέα Δημοκρατία προς αβγά, σίγουρα έδωσε τις δύο πρωτιές στον Σύριζα και δεν αποκλείεται βέβαια να του δώσει και τρίτη χωρίς καμία περαιτέρω διαρροή από ΝΔ προς αβγά (αν πάει καλά η "αντεπίθεση"). Αλλά αν γινόταν να πάει ένα έστω 5% ακόμα πάνω η Χ.Α., εις βάρος της ΝΔ, τότε ο Αλέξις θα ήταν οπωσδήποτε πασάς στη Ρούμελη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σύριζα θέλει δυνατό νεοναζιστικό μόρφωμα όσο τίποτα άλλο.
Το ζητούμενο είναι τι μπορεί να κάνει και τι μέθοδες έχει στη διάθεση του γι αυτό το σκοπό.
Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι περισσότεροι νδκράτες πήγαν σύριζα παρά χρυσή αυγή. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 14 Ιούλ 2018, 12:27

Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. ΗΠΑ, Ρώσσοι, Άγγλοι ("πρωτεύουσα αβγών"), Γάλλοι, Προτογάλλοι κλπ μας προωθούν για να χτυπήσουν τη ΝΔ την οποία τρέμει το παγκόσμιο κατεστημένο. Ακούνε Κούλης και κρύβονται στις ντουλάπες.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 12:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 12:26
wooded glade έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 11:34
Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι περισσότεροι νδκράτες πήγαν σύριζα παρά χρυσή αυγή. :lol:
Είπα ποιοί πήγαν στη Χρυσή Αυγή όχι προς τα που είχε τη μεγαλύτερη διαρροή διαχρονικά.
Από ΝΔ σε Σύριζα σαφώς και πήγαν, περνώντας από τη στάση ΓΑΠ το 2009 πρώτα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 14 Ιούλ 2018, 12:41

Golden Age έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 12:27
Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. ΗΠΑ, Ρώσσοι, Άγγλοι ("πρωτεύουσα αβγών"), Γάλλοι, Προτογάλλοι κλπ μας προωθούν για να χτυπήσουν τη ΝΔ την οποία τρέμει το παγκόσμιο κατεστημένο. Ακούνε Κούλης και κρύβονται στις ντουλάπες.
Ε, ο Σύριζα από τον Κούλη θα χάσει, δεν μπορεί να χάσει από τον Μακρόν, ούτε από τη Χίλλαρυ Κλίντον.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών