Ήταν η Παναγία Παρθένος;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ήταν η Παναγία Παρθένος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιούλ 2018, 03:09

Τί λέει εδώ ο Ιερόθεος Ναυπάκτου?:
Τέτοιες απόψεις αποτελούν νάρκη στα θεμέλια της ορθοδόξου θεολογίας, γιατί χαρακτηρίζονται από την αιρετική άποψη περί προοδευτικής αποκαλύψεως της Αληθείας, δια μέσου των αιώνων, και ότι η Εκκλησία εμβαθύνει με την πάροδο του χρόνου στην Αποκάλυψη, ενώ η ορθόδοξη διδασκαλία τονίζει εμφανώς ότι η «πάσα αλήθεια» αποκαλύφθηκε εφ᾽ άπαξ την ημέρα της Πεντηκοστή

ΥΓ: για τον όρο νεοπατερικός, σωστά τα λες εν μέρει ως προς την αλλοίωση στην ερμηνεία/προσέγγιση των Πατέρων αλλά δεν χρησιμοποιείται πια, έχει επικρατήσει πια ευρέως ο όρος μετα-πατερικός καθώς οι Πατέρες πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 14 Ιούλ 2018, 08:41

Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 03:08
Συγγνώμη, με το εσείς, σε ποιόν αναφέρεσαι?!!!!!!!!!!!!
Και γιατί δείχνεις να συμφωνείς μαζί μου σε ό,τι λέω, παραθέτοντας μάλιστα τον Ιερόθεο

(μη με τρολάρεις τέτοια ώρα, μου έπεσε βαρύ και το μπριαμ)
Στους Ορθόδοξους αναφέρομαι με το εσείς.
Δεν συμφωνώ μαζί σου.
Για τους όρους νεοπατερικος μεταπατερικος στο έφερα.
Τα υπόλοιπα που γράφει είναι για να υπερασπιστεί την εκκλησία του = δόγμα.
Άρα δεν σημαίνει πως είναι και σωστά.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 14 Ιούλ 2018, 10:52

σουβλίτσα 6:15 και τα μακαρόνια να είναι μίσκο ...

(μάθετε ανάγνωση ρε γμτ ...)
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιούλ 2018, 11:05

taliban έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 02:19
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 01:40
Αλλά για να μην το κουράζουμε με λεκτικά παιχνιδάκια, θεωρείς ότι υπάρχει κάποια σκεπτομορφή που να επηρεάζει περισσότερο το μέγα πλήθος και την εξουσιαστική ρητορία από την σκεπτομορφή του "λαού";
Πιστεύω πως το σύστημα διαμορφώνει την οποία σκέψη και μορφή του κοινωνικού συνόλου (σύστημα = μμε κράτος πολιτική πολυεθνικές κ.ο.κ).
Βρισκόμαστε αυτή την στιγμή σε μεταβατικό στάδιο σε πολλά θέματα.
Κατά το παρελθόν η διαμόρφωση γίνονταν από τις ανάλογες εξουσίες (μεταξύ αυτών και η εκκλησία).
Σήμερα κυριαρχεί η αθεΐα ως μόδα με τον μανδυα του ορθολογισμού.
Η πάλη συνεχίζεται από δύο αντίθετες πλευρές και οι πελάτες τους εμείς.
Όταν λες "κοινωνικό σύνολο" τι εννοείς; Κοινωνία ενός δήμου, κοινωνία μιας χώρας ή κοινωνίας των εθνών κρατών;

Ακριβώς γι' αυτό έβαλα σε εισαγωγικά τη λέξη "λαός". Ο διαφωτισμός, διαφωτισμός :lol: αλλά η συνεχής και επίμονη χρήση αυτού του όρου ακόμη και σήμερα, καλά κρατεί. Γιατί είναι η πιο βολική και ευέλικτη σκεπτομορφή τόσο για τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες. Οι μεν πολιτικοί τη χρησιμοποιούν για να περνάνε το μήνυμα ότι ο ..... "λαός" (βάλε όποιο θετικό ή αρνητικό επίθετο θέλεις στις τελείες) χρειάζεται οπωσδήποτε ηγέτη (οπότε η έννοια του ελεύθερου πολίτη εξοβελίζεται ως αντιδημοκρατική αντίληψη) οι δε πολίτες αποδέχονται πανεύκολα τον τίτλο του όχλου γιατί βαυκαλίζονται με την ιδέα της ισχύος που προκαλεί η οργή του λαού. :lol:
Φοβερή οργή δε λέω, με ένα μπισκότο εδώ και ένα καρότο παραπέρα, διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη.

Κατά τα άλλα, αν από αυτόν τον ιδεολογικό αχταρμά αφαιρεθούν οι θρησκευτικές σκεπτομορφές, θα ανέβει 10 μονάδες το παλλαϊκό αϊκιού, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 14 Ιούλ 2018, 12:22

Κοινωνικό σύνολο = η ελληνική κοινωνία οπως έχει σήμερα.
Γιατι όμως πρέπει σώνει και καλά να ταυτίζουμε αυτές τις έννοιες και τους όρους με διαφωτισμους η κάτι άλλο για να έχουμε να λέμε?Μας φοβίζει το αγνωστο και ψανχουμε την προέλευση μιας οποιασδήποτε άποψης στα status quo πολιτικών ιδεολογιών περασμένων αιώνων(εξ ου και η χρήση του κομμουνιστικού όρου "παλλαϊκου")
Τα συστήματα αυτά ναι δοκιμάστηκαν είδαμε τι είναι και τι δεν είναι.Παμε παρακάτω. Δεν μένουμε εκεί.Ειναι πισωγύρισμα..νοητικό τουλάχιστον.

----
Ε ναι προφανως αν αύριο εξαφανιστούν θρησκευτικές επιρροές και τοξικές πολιτικές ιδεολογιεςθα πάμε 20 βήματα εμπρος στο συλλογικό i.q.
Αυτό έπρεπε να ήταν αυτονόητο αλλα ΔΕΝ....Δυστυχώς.
Με το μπριαμ δεν πάμε πουθενά.... :D

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιούλ 2018, 12:38

συλλογικό i.q
μην τα πετάς έτσι απότομα αυτά, πίνω καφέ και πνίγηκα βρε! :P

(δεν σχολιάζω κάτι άλλο για την ώρα αλλά αυτό με το μπριαμ ήταν κατω από την ζώνη, το μπριαμ αυτό καθεαυτό και μόνο, ήτο μια λύση ανάγκης, ντροπή σου!)

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 14 Ιούλ 2018, 12:43

Καταρχάς θα πρέπει να αισθάνεσαι ντροπη που το ανέφερες ξημερώματα αυτό το φαγητό.
Όσο για τα υπόλοιπα...όσα δεν φτάνει η αλεπού...
Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας γιατί τότε τα θρησκευτικά κατεστημένα και οι πολιτικές αποβλάκωσης είναι αναγκαίες στο κοινωνικό σύνολο.Γιατι η ιστορία αλλα δείχνει.Η αν δεν σας αρέσουν τα προηγούμενα τι έχετε να προτείνετε. Εγώ σας είπα αυτά που πιστεύω είτε αν κρινονται λάθος είτε σωστά.Δεν μπορώ να σχηματισω την γνώμη μου με βάση τι αρέσει στον καθένα ή τι προσταζει η εκκλησία της Ελλάδος ή κάποια ομάδα πολιτικής είτε καποια ιδεολογία. Τι να κάνουμε τώρα? Να τρώμε μπριαμ όλη την ωρα?
-----
Συγγενής όρος το συλλογικό με το παλλαϊκό(για θρησκευτική και πολιτική εκμετάλλευση). Για να απαντήσω στο συμπερασμα της γαλης.
Μην το εκλαμβανεις της μετρητής.Παιζουν και αλλα ρόλο. Απλά τώρα εστιάζουμε σε αυτά τα 2 θέματα (θρησκευτικό και πολιτικό).
Οχι τίποτε άλλο μη γκουρλωθεις και μετά δεν ξαναφας μπριαμ μπουχαχαχα :smt005:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιούλ 2018, 13:00

taliban έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 12:22
Γιατι όμως πρέπει σώνει και καλά να ταυτίζουμε αυτές τις έννοιες και τους όρους με διαφωτισμους η κάτι άλλο για να έχουμε να λέμε?Μας φοβίζει το αγνωστο και ψανχουμε την προέλευση μιας οποιασδήποτε άποψης στα status quo πολιτικών ιδεολογιών περασμένων αιώνων(εξ ου και η χρήση του κομμουνιστικού όρου "παλλαϊκου")
Τα συστήματα αυτά ναι δοκιμάστηκαν είδαμε τι είναι και τι δεν είναι.Παμε παρακάτω. Δεν μένουμε εκεί.Ειναι πισωγύρισμα..νοητικό τουλάχιστον.

----
Ε ναι προφανως αν αύριο εξαφανιστούν θρησκευτικές επιρροές και τοξικές πολιτικές ιδεολογιεςθα πάμε 20 βήματα εμπρος στο συλλογικό i.q.
Σ' αυτό δεν διαφωνώ και όπως έχω πει τόσο εδώ όσο και σε άλλα θέματα, προσωπικώς μπορώ να λειτουργήσω και χωρίς σκεπτομορφές πολιτικού ή θρησκευτικού τύπου.

Απλώς κάπου έχω την αίσθηση ότι πίσω από τις σκεπτομορφές των θρησκειών κρύβεται και η σκεπτομορφή της φοβερής και τρομερής αξίας του κάθε ανθρώπου.
Και κάποιοι διαφυλάττουν αυτήν την ευαίσθητη παρθένα ως κόρη οφθαλμού.

Ναι, ξέρω. Ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι, ο άνθρωπος δημιούργησε τα 7 θαύματα του κόσμου, ο άνθρωπος αυτό, ο άνθρωπος το άλλο. Όλοι μαζί τα κάναμε. :smt005:

Ας γίνει ένα παγκόσμιο μπλακάουτ 7 ημερών και τότε θα δούμε τι εστί βερύκοκο, άνθρωπος κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιούλ 2018, 13:04

Για το μπριαμ, οκ, πάω πάσο και ζητώ και ταπεινά συγγνώμη

ΓΙα τα υπόλοιπα που λες, μόνος σου τα λες: θρησκευτικό κατεστημένο
Ποιός μιλάει για θρησκευτικά κατεστημένα σε κοινωνίες με συλλογική ταυτότητα (προτιμώ αυτόn τον όρο από το "συλλογικό iq") και αυτοσυνειδησία οι οποίες επιλέγουν να οργανώσουν την ζωή τους βάσει κάποιας κοσμοθεωρίας?
Δηλαδή, είναι θρησκευτικό κατεστημένο η Ορθοδοξία στην Ελλάδα αλλά δεν είναι εξίσου θρησκευτικό κτλ κατεστημένο οποιαδήποτε άλλη πολιτική φιλοσοφία η οποία καλλιεργεί και δημιουργεί αξίες και έξεις και ήθη και πάει λέγοντας.
Σα να μου λες δηλαδή, οτι η Οθροδοξία της Σουβλίτσας είναι κατεστημένο αλλά ο νεοφιλελευθερισμός του Πίθηκα δεν είναι και γιατί το ένα οδηγεί σε πολιτικές αποβλάκωσης και το άλλο όχι.
Και σε ρωτώ, γιατί?
Απλώς μάλλον, αυτό που προκύπτει από αυτά που λες είναι ποια μορφή κατεστημένου θα ήθελε ο καθένας να επικρατήσει. Αυτό ακούγεται πιο λογικό και πιο to the point. Αλλά και πάλι βέβαια, έρχεσαι στα λόγια μου :)

Εγώ, δεν τα βλέπω έτσι απόλυτα στην πράξη όπως τα βλέπεις εσύ που αγκιλώνεσαι σε θεωρητικές αναλύσεις.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιούλ 2018, 13:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 13:00

Σ' αυτό δεν διαφωνώ και όπως έχω πει τόσο εδώ όσο και σε άλλα θέματα, προσωπικώς μπορώ να λειτουργήσω και χωρίς σκεπτομορφές πολιτικού ή θρησκευτικού τύπου.

Απλώς κάπου έχω την αίσθηση ότι πίσω από τις σκεπτομορφές των θρησκειών κρύβεται και η σκεπτομορφή της φοβερής και τρομερής αξίας του κάθε ανθρώπου.

Ναι, ξέρω. Ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι, ο άνθρωπος δημιούργησε τα 7 θαύματα του κόσμου, ο άνθρωπος αυτό, ο άνθρωπος το άλλο. Όλοι μαζί τα κάναμε. :smt005:

Ας γίνει ένα παγκόσμιο μπλακάουτ 7 ημερών και τότε θα δούμε τι εστί βερύκοκο, άνθρωπος κλπ

...και πώς έσκουζε αυτή η χήρα ρε παιδιά...

έχει ανοίξει νήμα ο Πίθηκας στην Φιλοσοφία, μιλάμε, γίγαντας της Σκέψης, τί να κλ@σει και ο Λιαντίνης μπροστά του :P

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 14 Ιούλ 2018, 13:21

ΓΑΛΗ έγραψε:
taliban έγραψε:

----

Δίνεις την απάντηση μόνη σου επομένως στο τέλος....Αν είναι να πάμε εκεί τότε απλά πρέπει να θεσπίσουμε νόμους ζούγκλας. Διακρίνω μια απελπισία όμως πως δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο η κάνω λάθος?Μέχρι εδώ? Η περιμένουμε από κάποιον κάτι τέλος πάντων να γίνει?Οπότε πετάμε και την ευθύνη των επιλογών μας στον άλλον;
------
Βέβαια το κρύβεται που γράφεις...μερικές φορές μπορεί να είναι και καλό και κακό.!
Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 13:04
Δηλαδή, είναι θρησκευτικό κατεστημένο η Ορθοδοξία στην Ελλάδα αλλά δεν είναι εξίσου θρησκευτικό κτλ κατεστημένο οποιαδήποτε άλλη πολιτική φιλοσοφία η οποία καλλιεργεί και δημιουργεί αξίες και έξεις και ήθη και πάει λέγοντας.
Σα να μου λες δηλαδή, οτι η Οθροδοξία της Σουβλίτσας είναι κατεστημένο αλλά ο νεοφιλελευθερισμός του Πίθηκα δεν είναι και γιατί το ένα οδηγεί σε πολιτικές αποβλάκωσης και το άλλο όχι.
Και σε ρωτώ, γιατί?
Έχεις ενα θέμα με την ανάγνωση πάντως.
Αυτο λέω στις απαντήσεις μου από χθες. Πώς ειτε θρησκευτικό είτε πολιτικό ένα και το αυτό.Ολα καταλήγουν στην αποβλάκωση. Και πρέπει να απαλλαγούμε απο αυτα είτε να υπάρξει εξέλιξη στον βαθμό που να βγαίνει θεωρητικά κερδισμένος εγώ εσύ και η γαλη (κοινωνικο συνολο)πχ. Και όχι ανώτατες εξουσίες.Διοτι μετα γίνεται ότι και σήμερα.
Θεωρία ξε θεωρία σουβλιτσα αυτό προτείνω. .
Εγώ, δεν τα βλέπω έτσι απόλυτα στην πράξη όπως τα βλέπεις εσύ που αγκιλώνεσαι σε θεωρητικές αναλύσεις.
Εσύ ομως δεν μας λες πως το βλέπεις και τι προτείνεις.αναμενω την δική σου κοσμοθεωρία.
Αν ήμουν αγκιλωμενος στην θεωρία δεν θα σας ρώταγα...θα έκανα μονόλογο.
Οπότε αναμένω την αποψη σου και της γαλης..Και ας μην ξαναφαμε ποτέ μπριαμ ! :lol:

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιούλ 2018, 13:47

Έχεις ενα θέμα με την ανάγνωση πάντως.
Αυτο λέω στις απαντήσεις μου από χθες. Πώς ειτε θρησκευτικό είτε πολιτικό ένα και το αυτό.Ολα καταλήγουν στην αποβλάκωση. Και πρέπει να απαλλαγούμε απο αυτα είτε να υπάρξει εξέλιξη στον βαθμό που να βγαίνει θεωρητικά κερδισμένος εγώ εσύ και η γαλη (κοινωνικο συνολο)πχ. Και όχι ανώτατες εξουσίες.Διοτι μετα γίνεται ότι και σήμερα.
Θεωρία ξε θεωρία σουβλιτσα αυτό προτείνω. .
Δεν λέμε τα ίδια.
Εσύ μιλάς με κάποια δεδομένα θεωρητικά και πάνω σε αυτά προσπαθείς να βρεις λύσεις, γιατί έχεις πάρει ως δεδομένη την πολιτική φιλοσοφία του Διαφωτισμού και αυτό που σου λέμε κι εγώ και η Γαλή ειναι οτι το μόνο που πετυχαίνεις βαδίζοντας έτσι είναι να αλλάξεις τα ρούχα του Μανωλιού.

Ο Διαφωτισμός, σε ένα συγκεριμένο πλαίσιο και υπο συγκεκριμένη οπτική, εναντιώθηκε σε θρησκευτικό κατεστημένο της Παπικής "Εκκλησίας" το οποίο, θέλει μακράν ανάλυση να αναλύσουμε, ήταν αυτό ακριβώς που ήταν: εξουσία θρησκευτική η οποία ζητούσε για τον εαυτό της (τον ανθρώπινο) τον ρόλο του Θεού επί της γης.
Ο χριστιανισμός σαν χριστιαν-ισμός απο κει και πέρα, αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε ως ωφελιμιστική διδασκαλία και πρακτική για να εξυπηρετεί κάθε φορά ανάγκες της κοινωνίας όπως αυτές εξελίχθηκαν βασισμένες στα θρησκευτικά πιστεύω του Διαφωτισμού (εδώ Πάπας=Θεός έγιναν συγκεκριμένες φιλοσοφικές και πολιτικές επιδιώξεις, με το περιτύλιγμα του ανθρωπ-ισμού (του υποστηρικτή του Μιχαλάκη, εν ολίγοις, που 'φαγε μόνος του τ'αρνί κι έσκασε και τον κλαίγει η χήρα).

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις κάποια μορφή εξουσίας, αυτό είναι το θέμα.
Από κει και πέρα, ο καθένας αποφασίζει και επιλέγει ποιό περιεχόμενο και σχημα εξουσίας συμβαδίζει με τα προσωπικά του πιστεύω.

Εγώ δεν προτείνω τίποτα, στο πλαίσιο που το εννοείς εσύ, εγώ είμαι Χριστιανή και κινουμαι με αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς (λολ) καθώς, είμαι σε θέση να αναγνωρίζω πολύ καλά οτι όλα τα συστήματα οργάνωσης μπορούν να καταλήξουν σε απολυταρχικές εξουσίες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εξοβελίσουν τις προσωπικές μου αξίες/πιστεύω.
Εγώ-και η ομάδα που πιστεύουμε τα ίδια-λοιπόν, θα κινηθώ αναλόγως με τον ρου της Ιστορίας, δεν πιστεύω οτι μπορώ να τον καθορίσω στον βαθμό που το ονειρεύεσαι εσύ (το Ευαγγέλιο λέει όλες αυτές τις αληθειες παρεμπιπτόντως :)).
Εαν το Έθνος κράτος μου συνεχίζει να υπάρχει και να κινείται βάσει των πεποιθήσεων που αναγνωρίζω, θα είμαι πολίτης/οπλίτης του
Εαν ξεφύγει σε κάτι άλλο ή καταργηθεί, θα είμαι αντάρτης στις βουνοκορφές και θα πετώ κοτρώνες (και γιαουρτια)

Με λίγα λόγια, εμένα δεν με ενδιαφέρει να διασώσω την δημοκρατία του διαφωτισμού, αυτή είναι ένα αναγκαίο ιστορικό πλαίσιο/αφήγημα και ξεφτίζει από μόνη της.
Εμένα με ενδιαφέρει να διασώσω τα του Δήμου μου.
Εαν δεν το καταφέρω, ας πάει και το παλιάμπελο..θα μείνω ανένταχτη και ακοινώνητη, έχω άλλου είδους πολίτη/οπλίτη προτεραιότητα και αναφορά

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιούλ 2018, 14:20

taliban έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 13:21
ΓΑΛΗ έγραψε:
taliban έγραψε:

----

Δίνεις την απάντηση μόνη σου επομένως στο τέλος....Αν είναι να πάμε εκεί τότε απλά πρέπει να θεσπίσουμε νόμους ζούγκλας. Διακρίνω μια απελπισία όμως πως δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο η κάνω λάθος? Μέχρι εδώ? Η περιμένουμε από κάποιον κάτι τέλος πάντων να γίνει? Οπότε πετάμε και την ευθύνη των επιλογών μας στον άλλον;
------
Βέβαια το κρύβεται που γράφεις...μερικές φορές μπορεί να είναι και καλό και κακό.!
Δεν είμαι καθόλου απελπισμένη γιατί πραγματικά πιστεύω στους ανθρώπους χωρίς όμως να προσδίδω σε όλη την "ανθρωπότητα" τα ίδια χαρακτηριστικά. Αν σήμερα όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα α σημείο εξέλιξης (αναφέρομαι στον μέσο όρο και όχι στην υπάρχουσα ψαλίδα μεταξύ των κόσμων) αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι λίγοι σε όλες τις φάσεις της ιστορίας έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν πράγματα αδιανόητα για τον σημερινό μέσο άνθρωπο. Και δεν αναφέρομαι στα ένδοξα ονόματα αλλά στους ανώνυμους καθημερινούς ανθρώπους που πλήρωσαν/πληρώνουν το βαρύ τίμημα της ανθρωπιάς (όπως και να εννοείται αυτή) με τη ζωή τους ή τη δυστυχία τους αν επέζησαν. Γιατί, ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος, έτσι δεν είναι;

Για να μην συνεχίσω με κουραστικούς ή μελό πλατειασμούς, θα διευκρινήσω τι εννοώ αναφορικά με την απουσία των σημερινών σκεπτομορφών. Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει ο άνθρωπος χωρίς αυτές είναι να χτίσει σε σταθερά θεμέλια την αξία και το νόημα της ύπαρξης του, διαγράφοντας ή κλειδώνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας :003: όλες τις ωραιοποιημένες ή δαιμονοποιημένες σκεπτομορφές του παρελθόντος (θρησκείες και -ισμούς) και να ξεκινήσει από το μηδέν. Ναι, είναι κι αυτό ένας -ισμός αλλά αυτό αντιμετωπίζεται. Ας δώσει στο πρώτο σταθερό βήμα αυτόνομης ύπαρξης ένα όνομα με άλλη κατάληξη, στο δεύτερο επίσης.

Συμφωνείς με την αρχή του μηδενισμού ως θεμέλιο; Όχι όπου βολεύει, παντού.

Βάσει αυτού, μπορείς να καταλάβεις και το αν το "κρύβεται" που έγραψα, είναι καλό ή κακό. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιούλ 2018, 14:29

νεο-διαφωτισμός detected :P

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιούλ 2018, 14:36

Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιούλ 2018, 14:29
νεο-διαφωτισμός detected :P
Ούτε διαφωτισμός, ούτε ηλεκτροδότηση, ούτε ρυθμιζόμενο ημίφως.

Φυσικό φως, φυσικό σκότος, όλα τα ενδιάμεσα κι όπου βγει. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών