Νομίζω ότι ο Περσέας σάς τον δίνει κανονικότατα:Ερμής έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 11:42Το 90 και ύστερα. Ήθελαν κάτι να τους πιάνει και με ένα σουβλάκι να την περνάνε δύο μέρες.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;
*** σαντουιτς ***
- hellegennes
Re: *** σαντουιτς ***
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν έχω εγώ πρόβλημα, εσύ είσαι που επιμένεις για κάτι που είναι ήδη ζήτημα λυμένο και λήξαν. Τα τυλιχτά προϋπήρχαν του σάντουιτς. Πώς τα έλεγαν πριν τον λόρδο Σάντουιτς δεν ξέρω, πάντως μια φορά σάντουιτς δεν τα λέγανε.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 12:56Μαλάκα, έχεις πρόβλημα. Δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη εκτός από την Αθήνα αυτός ο ηλίθιος ορισμός, μπορείς να το δεις παντού με μια γκουγκλιά και επιμένεις.Γιάννης έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 07:21Αλλόκοτος ορισμός είναι ο δικός σου, που υπάρχει μόνο στη Νότια Βουλγαρία που κατοικοεδρεύεις. Όσο για το αν και πόσο έχω ταξιδέψει, χαχαχά, πλάκα έχεις, τι ωραία που τα λες.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 02:17
Παντού στον κόσμο ισχύουν αυτά, δεν είναι μία πηγή. Γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς ότι μόνο στο βλαχοχώρι που λέγεται Αθήνα υπάρχει αυτός ο αλλόκοτος ορισμός του σάντουιτς που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην οικουμένη;
Πρώτα απ' όλα, έχεις ταξιδέψει ποτέ σε καμμιά άλλη χώρα να δεις ότι όλα αυτά τα λένε σάντουιτς;
Πού το λένε σάντουιτς; Την πίτα με κεμπάπ στην Ιταλία τη λένε piadina, και στη Γερμανία Pitta Gyros, ή Kebap im Fladenbrot, οι Τούρκοι τον γύρο σε πίτα λεχματζούν dürüm döner.
Ordem e Progresso.
- Cecily Anne
Πιαντίνα δεν είναι η πίτα με κεμπάμπ σε καμία περίπτωση, είναι αυτό με ό,τι θες μέσα από ποικιλία σαν να βρίσκεσαι σε τοστάδικο.

ενώ κεμπάμπ, θεωρούν αυτό:

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 14 Νοέμ 2020, 20:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Κάποιοι έβαζαν και πατάτες, και αν ήθελες σου έβαζαν πολλοί. Αλλά δεν ήταν το τυπικό αθηναϊκό σουβλάκι. Το αθηναϊκό σουβλάκι ήταν πίτα, κρέας, μαϊδανός, ντομάτα, κρεμμύδι, αλατοπίπερο.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 13:05Νομίζω ότι ο Περσέας σάς τον δίνει κανονικότατα:Ερμής έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 11:42Το 90 και ύστερα. Ήθελαν κάτι να τους πιάνει και με ένα σουβλάκι να την περνάνε δύο μέρες.hellegennes έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 21:52
Το 1986; Απέδρασαν από τον κομμουνισμό για να έρθουν να ανοίξουν φαγάδικα στην Ελλάδα;
Ordem e Progresso.
Εγώ όταν στην Ιταλία πάω να φάω στους Πακιστάνους γύρο, piadina το βλέπω στη λίστα. Τόσα χρόνια έτσι το παραγγέλνουμε.Cecily Anne έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 20:46Πιαντίνα δεν είναι η πίτα με κεμπάμπ σε καμία περίπτωση, είναι αυτό με ό,τι θες μέσα από ποικιλία σαν να βρίσκεσαι σε τοστάδικο.
Ordem e Progresso.
- Cecily Anne
To πανίνο όντως είναι το πιο κοντινό τους σε σάντουιτς.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Panino είναι ένα ψωμάκι με οτιδήποτε μέσα, ή χωρίς τίποτα μέσα. Κυριολεκτικά σημαίνει το ψωμάκι. Το στρογγυλό εννοείται, αυτό είναι panino.
Ordem e Progresso.
- Cecily Anne
Εσύ παραγγέλνεις πιαντίνα με γύρο και όχι κεμπάμπ. Η πιαντίνα δεν είναι με γύρο, είναι με ό,τι θες μέσα και αφορά τη ζύμη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κεμπαμπ ή πίτα δικιά μας. Aσε που συνήθως έχει και λαρδί η πίτα.Cavaliere έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 20:49Εγώ όταν στην Ιταλία πάω να φάω στους Πακιστάνους γύρο, piadina το βλέπω στη λίστα. Τόσα χρόνια έτσι το παραγγέλνουμε.Cecily Anne έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 20:46Πιαντίνα δεν είναι η πίτα με κεμπάμπ σε καμία περίπτωση, είναι αυτό με ό,τι θες μέσα από ποικιλία σαν να βρίσκεσαι σε τοστάδικο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Piadina
- Καραμελίτσα
Αυτό, όσοι ξέρω το ίδιο λένε. Και ότι το τζατζίκι μπήκε αρχές 70ς. Και η πατάτα πολύ πιο μετά.Cavaliere έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 20:48Κάποιοι έβαζαν και πατάτες, και αν ήθελες σου έβαζαν πολλοί. Αλλά δεν ήταν το τυπικό αθηναϊκό σουβλάκι. Το αθηναϊκό σουβλάκι ήταν πίτα, κρέας, μαϊδανός, ντομάτα, κρεμμύδι, αλατοπίπερο.
Z
Κάποιοι έβαζαν σάλτσα ντομάτας, είναι ένας στο Περιστέρι που το φτιάχνει ακόμα έτσι.Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 20:52Αυτό, όσοι ξέρω το ίδιο λένε. Και ότι το τζατζίκι μπήκε αρχές 70ς. Και η πατάτα πολύ πιο μετά.
the end
- hellegennes
Και τα ζυμαρικά προϋπήρχαν των μακαρονιών, αλλά σήμερα τα λέμε όλα μακαρόνια.Γιάννης έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 16:42Δεν έχω εγώ πρόβλημα, εσύ είσαι που επιμένεις για κάτι που είναι ήδη ζήτημα λυμένο και λήξαν. Τα τυλιχτά προϋπήρχαν του σάντουιτς. Πώς τα έλεγαν πριν τον λόρδο Σάντουιτς δεν ξέρω, πάντως μια φορά σάντουιτς δεν τα λέγανε.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 12:56Μαλάκα, έχεις πρόβλημα. Δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη εκτός από την Αθήνα αυτός ο ηλίθιος ορισμός, μπορείς να το δεις παντού με μια γκουγκλιά και επιμένεις.
Σου έδειξα τι ισχύει διεθνώς. Σάντουιτς είναι και μπέργκερ και το τοστ και ο γύρος. Get over it.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εσείς εκεί πάνω στο Σαλονίκοβο μπορεί να τα λέτε όλα μακαρόνια, ο υπόλοιπος κόσμος ζυμαρικά τα λέει. Επίσης λέτε όλα τα αλλαντικά "σαλάμια", αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 21:45Και τα ζυμαρικά προϋπήρχαν των μακαρονιών, αλλά σήμερα τα λέμε όλα μακαρόνια.Γιάννης έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 16:42Δεν έχω εγώ πρόβλημα, εσύ είσαι που επιμένεις για κάτι που είναι ήδη ζήτημα λυμένο και λήξαν. Τα τυλιχτά προϋπήρχαν του σάντουιτς. Πώς τα έλεγαν πριν τον λόρδο Σάντουιτς δεν ξέρω, πάντως μια φορά σάντουιτς δεν τα λέγανε.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 12:56
Μαλάκα, έχεις πρόβλημα. Δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη εκτός από την Αθήνα αυτός ο ηλίθιος ορισμός, μπορείς να το δεις παντού με μια γκουγκλιά και επιμένεις.
- hellegennes
Α, δηλαδή εσύ λες «κοφτό ζυμαρικό» και «ζυμαρικά με κιμά» και «αστακοζυμαρικάδα».Γιάννης έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 22:34Εσείς εκεί πάνω στο Σαλονίκοβο μπορεί να τα λέτε όλα μακαρόνια, ο υπόλοιπος κόσμος ζυμαρικά τα λέει. Επίσης λέτε όλα τα αλλαντικά "σαλάμια", αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 21:45Και τα ζυμαρικά προϋπήρχαν των μακαρονιών, αλλά σήμερα τα λέμε όλα μακαρόνια.
Εμείς δεν λέμε όλα τα αλλαντικά σαλάμια. Δεν ξέρω από πού σου ήρθε αυτό. Εσείς λέτε ζαμπόν όλα τα αλλαντικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 1266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Αύγ 2024, 16:05
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28
-
- 521 Απαντήσεις
- 8899 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
03 Απρ 2025, 20:09
-
-
Νέα δημοσίευση Το κλείνω γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς
από Frappezitis » 27 Μάιος 2023, 21:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 1300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
27 Μάιος 2023, 21:58
-