Ληγμένα domains

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Ληγμένα domains

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 17 Νοέμ 2020, 04:52

Πως σας φαίνεται αυτή η απίθανη περίπτωση:
Πριν από χρόνια ιστοσελιδάς έγραψε κάτι προσβλητικά εναντίον κάποιου άλλου. Αφορούσε αντίπαλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που ήταν στα μαχαίρια και αυτός πήρε το μέρος της μιάς.
Το μαθαίνει ο θιγόμενος, λέει θα τον πάω στα δικαστήρια.
Ο τύπος όμως με την ιστοσελίδα πεθαίνει. Οι δικοί του, άσχετοι με το αντικείμενο, την εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα.
Φτάνει όμως η αγωγή στα δικαστήρια. Δεν ξέρω αν υπεβλήθη προ του θανάτου ή μετά αλλά φτάνει.
Πέρασε όμως κάποιος καιρός μέχρι να δρομολογηθεί αυτή η αγωγή, να ταυτοποιηθεί η ιστοσελίδα και τα λοιπά.
Σ' αυτό το χρονικό διάστημα ήταν κάτι τύποι που μάζευαν ληγμένα domains και τα έκαναν διαφημιστικά splash page.
Είχαν πάρει κι ενός φίλου μου που βαρέθηκε και το έκαναν splash page με διαφημίσεις για εταιρείες στοιχήματος.
Αλλά παρά ταύτα η αγωγή επιδίδεται σ' αυτούς και ο θιγόμενος επέμενε να την εκδικάσει. Που ξέρεις στην τούρλα του Σαββάτου μπορεί να πετύχει έλεγε και να πάρω αποζημίωση.
Η ιστορία είναι δηλαδή όπως να υπάρχει ένα κατάστημα παντοφλών "ο Πινόκιο" στη Λαμία το οποίο να έχει διάφορα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, να πεθάνει ο Πινόκιο, να λήξει το σήμα του στο Υπουργείο Εμπορίου και να δηλώσω εγώ σήμα "ο Πινόκιο" για μία καφετέρια στον Πειραιά !

Γίνεται όμως η δίκη και ο τύπος που έκανε την αγωγή κερδίζει !
5000 ευρώ η αποζημίωση, τα πληρώνουν οι άλλοι !
Δεν ξέρω αν παρέστησαν καν οι εναγόμενοι -δεν το έμαθα αυτό- αλλά όπως και να έχει έχασαν τη δίκη κατ' αυτόν τον τρόπο !
Έχω τη γνώμη ότι ο αρχικός υπεύθυνος σίγουρα θα καταδικαζόταν γι αυτό το πράγμα αν δεν είχε πεθάνει, αλλά όχι και ο "Πινόκιο Β'" !
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Re: Ληγμένα domains

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 18 Νοέμ 2020, 02:35

Σοβαρά τώρα; Το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για άτομα που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την υπόθεση; :fp:

Και μιας και το ’φερε η κουβέντα, το phorum.gr (το original, χωρίς το πρόσθετο TLD που το κάνει να φαίνεται γύφτικο) πότε επαναδιατίθεται;
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 18 Νοέμ 2020, 02:45

Gordian Knot έγραψε:
18 Νοέμ 2020, 02:35
Σοβαρά τώρα; Το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για άτομα που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την υπόθεση; :fp:

Και μιας και το ’φερε η κουβέντα, το phorum.gr (το original, χωρίς το πρόσθετο TLD που το κάνει να φαίνεται γύφτικο) πότε επαναδιατίθεται;
21-05-2021 αλλά μπορεί αυτός που το έχει να το ανανεώσει.

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 18 Νοέμ 2020, 02:53

Συνήθως υπάρχει grace period προτού δοθεί σε κυκλοφορία, μιας-δυο εβδομάδων ανάλογα με τον registrar.
Το θέμα είναι να δείξει ευσυνειδησία ο κάτοχος και να το μεταφέρει στον Σπύρο - είναι ΑΗΔΙΑ αυτό το .com.gr, θυμίζει μανάβη που έβαλε το ανηψάκι του που «κατέχει τους υπολογιστές» να του φτιάξει site για οπωροκηπευτικά.
ΣΥΦΙΛΙΑΖΟΜΑΙ όταν το βλέπω.
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 18 Νοέμ 2020, 02:54

Δεν φαίνεται ποτε περασε στα χερια των αλλων το σαιτ;

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Νοέμ 2020, 03:06

Gordian Knot έγραψε:
18 Νοέμ 2020, 02:35

Προφανώς οι πονηροί έβαλαν σαν εναγόμενη την ιστοσελίδα που βρήκαν τα στοιχεία της από την Ε.Ε.Τ.Τ. μάλλον.
Δεν έβαλαν κανένα όνομα φυσικού προσώπου, ούτε του πεθαμένου φυσικά που αυτομάτως θα τελείωνε η δίκη.
Αλλά αυτός ο τρόπος δεν τους έδινε την ευκαιρία να την κάνουν τοιχοκόλληση στο δημαρχείο που πάει ο εναγόμενος άκλαυτος γιατί δεν του επιδίδεται και δεν παρίσταται να κάνει υπεράσπιση.
Πιστεύω ότι η αγωγή επεδόθη αλλά οι εναγόμενοι τελικά δεν παρέστησαν, ποιός ξέρει γιατί. Είναι και λαμογιάρηδες γενικώς οι διαφημιστές, κρύβονται.
Ο δικαστής κατεδίκασε την ιστοσελίδα και δεν έψαξε μήπως και κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση. Αλλά ούτε άνοιξε το computer του να τη δει γιατί αν το έκανε θα έπαιρνε πρέφα με τη μία τι έγινε !
Αυτό πρέπει να συνέβη το 2010.
Σ' αυτά υπάρχει και η έφεση αλλά δεν ξέρω αν ακολούθησε έφεση. Αν έγινε πάντως ο ενάγων θα παρίστανε το βλάχο μετά "ιγώ ίντα να ξέρω π'δακ μου - ιέτς μ' τη δώσανε τη διεύθυνση σου".

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Νοέμ 2020, 03:10

Για να πάρεις λεφτά από αγωγές πάντως πρέπει η απόφαση να είναι με απειλή προσωπικής κράτησης.
Αν δεν είναι και λέει έτσι αέρα "επιδικάζεται αποζημίωσις δέκα χιλιάδων ευρώ" μετά άντε ψάχνε τα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Νοέμ 2020, 03:14

nick έγραψε:
18 Νοέμ 2020, 02:54
Δεν φαίνεται ποτε περασε στα χερια των αλλων το σαιτ;
Δεν τάχω δει τα χαρτιά της Ε.Ε.Τ.Τ. προφανώς.
Πιστεύω έλεγε site τάδε, Υπεύθυνος Τάδε Ταδόπουλος, οδός, αριθμός τρεχαρώτα τάδε.
Μπορεί να έλεγε και κάποια ημερομηνία λήξεως, αλλά να έλεγε εν λεπτομερεία "τω πάλαι ανήκε στον δείνα και ημερομηνία αλλαγής η τόση", κάλλιστα μπορεί να μην έλεγε.

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 18 Νοέμ 2020, 03:34

Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το «σπορ» σκύλευσης νεκρών ιστοτόπων.
Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά παραμονεύουν να αρπάξουν domain names που έχουν μία άλφα επισκεψιμότητα και μετά να τους αλλάξουν τα φώτα.
Σημειώνονται δε, και preemptive strikes.
Σε ανύποπτο χρόνο έλαβα mail από [δεν θυμάμαι ποιον] που μου έκανε πρόταση απόκτησης του domainname.COM το οποίο είχε ήδη καπαρώσει και σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως επένδυση.
Εγώ εδώ και χρόνια κυκλοφορούσα με το domainname.anotherTDL και δεν με ενδιέφεραν εναλλακτικά TDL ακόμα και αν οι καταλήξεις ήταν πιο δημοφιλείς.
150 Γιούρια μου ζήτησε ο ΣΚΑΡΜΟΓΥΦΤΟΣ και πήρε τα αρχίδια μου. Να δω τι θα το κάνει τώρα, στον πάτο του το θα το βάλει!

Αλλά κι αυτοί οι registrars ρε παιδί μου, όλο πουστιές είναι.
Κλείνεις domain name σε προσιτή τιμή και σκέφτεσαι «τόσο μου στοίχισε φέτος, πόσο πια να ακριβύνει του χρόνου;»
Και όταν φτάνει η ρημάδα η στιγμή της ανανέωσης, κοιτάς το invoice και βλέπεις αύξηση 300% (που λέει ο λόγος)
1 χρόνος μου κόστισε όσα τα πρώτα 5 (ολογράφως: ΠΕΝΤΕ - να ’ναι οι ώρες τους!) χρόνια.
Και για μένα δεν είναι μπίζνα, το ψώνιο μου κάνω και για αυτό το site είναι καθαρό από πάσης φύσεως διαφημίσεις & ιστορίες.

Την τελευταία φορά μου τη βάρεσε και λέω έτσι είστε ρε πούστηδες; Θα κλείσω το φτηνότερο που θα βρώ για μια 10ετία (αυτό νομίζω πως είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο διάστημα) και να ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!
Είχαν προσφορά ένα TDL .δενμεξέρειούτεημάναμου που ήθελαν να προωθήσουν στα $3. Τρία ΓιουΕς ντόλαρς.
Αλλά άρχισα να ψειρίζω την μαϊμού ο μαλάκας και πέταξε το πουλάκι.
Μετά από καμιά βδομάδα όταν και τελείωσε το promotion, η τιμή κανονικοποιήθηκε.
Μαλακία μου, έπρεπε να το ’χα αποκτήσει και ας έστηνα server της πούτσας απ’ το σπίτι. (Ευκαιρία να διευρύνουμε τις γνώσεις μας)

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 18 Νοέμ 2020, 03:53

Gordian Knot έγραψε:
18 Νοέμ 2020, 03:34
Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το «σπορ» σκύλευσης νεκρών ιστοτόπων.
Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά παραμονεύουν να αρπάξουν domain names που έχουν μία άλφα επισκεψιμότητα και μετά να τους αλλάξουν τα φώτα.
Σημειώνονται δε, και preemptive strikes.
Σε ανύποπτο χρόνο έλαβα mail από [δεν θυμάμαι ποιον] που μου έκανε πρόταση απόκτησης του domainname.COM το οποίο είχε ήδη καπαρώσει και σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως επένδυση.
Εγώ εδώ και χρόνια κυκλοφορούσα με το domainname.anotherTDL και δεν με ενδιέφεραν εναλλακτικά TDL ακόμα και αν οι καταλήξεις ήταν πιο δημοφιλείς.
150 Γιούρια μου ζήτησε ο ΣΚΑΡΜΟΓΥΦΤΟΣ και πήρε τα αρχίδια μου. Να δω τι θα το κάνει τώρα, στον πάτο του το θα το βάλει!

Αλλά κι αυτοί οι registrars ρε παιδί μου, όλο πουστιές είναι.
Κλείνεις domain name σε προσιτή τιμή και σκέφτεσαι «τόσο μου στοίχισε φέτος, πόσο πια να ακριβύνει του χρόνου;»
Και όταν φτάνει η ρημάδα η στιγμή της ανανέωσης, κοιτάς το invoice και βλέπεις αύξηση 300% (που λέει ο λόγος)
1 χρόνος μου κόστισε όσα τα πρώτα 5 (ολογράφως: ΠΕΝΤΕ - να ’ναι οι ώρες τους!) χρόνια.
Και για μένα δεν είναι μπίζνα, το ψώνιο μου κάνω και για αυτό το site είναι καθαρό από πάσης φύσεως διαφημίσεις & ιστορίες.

Την τελευταία φορά μου τη βάρεσε και λέω έτσι είστε ρε πούστηδες; Θα κλείσω το φτηνότερο που θα βρώ για μια 10ετία (αυτό νομίζω πως είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο διάστημα) και να ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!
Είχαν προσφορά ένα TDL .δενμεξέρειούτεημάναμου που ήθελαν να προωθήσουν στα $3. Τρία ΓιουΕς ντόλαρς.
Αλλά άρχισα να ψειρίζω την μαϊμού ο μαλάκας και πέταξε το πουλάκι.
Μετά από καμιά βδομάδα όταν και τελείωσε το promotion, η τιμή κανονικοποιήθηκε.
Μαλακία μου, έπρεπε να το ’χα αποκτήσει και ας έστηνα server της πούτσας απ’ το σπίτι. (Ευκαιρία να διευρύνουμε τις γνώσεις μας)
Καλά γίνονται αυτά.
Είναι και τα google keywords που μπορεί να αποκτήσει το site.
Μιά φορά είχα φτιάξει ένα site για κάποιον και του είπα μετά αυτό είναι, πάρτα όλα τα στοιχεία και κάνε παιχνίδι. Βλακεία μου, έπρεπε να τα κράταγα εγώ, ο μπούφος το ξέχασε στη διετία -έλεγε έλειπα διακοπές στην Κέρκυρα- και μετά φτου κι απ' την αρχή. Ο τύπος που το είχε πάρει για να το κάνει splash page άντε βρέστονα που τον παρακαλέσαμε - δεν απάντησε ποτέ το email του.
Αλλά απορώ τι οικονομικό ώφελος είχαν.
Αυτός με την ιστορία που περιγράφω τα site της "συλλογής" του τα έκανε splash page με μιά διαφήμιση της william hill, την ίδια σε όλα. Τότε επιτρεπόταν σαν διαφήμιση η william hill. Πλήρωσε κάτι για κάθε domain αλλά τελικά τι να πάρει από τη william hill για κάθε splash page ;;;
Εδώ οι εταιρείες σήμερα και πιό παλιά σου λένε κύριε για να σου δώσουμε διαφήμιση θέλουμε επισκεψιμότητα 20,000 τη μέρα και άνω και λίγο μάλλον είναι το 20,000. Δεν καταλαβαίνω.
Το δε άλλο site που είχαν κάνει "hijack", του άλλου φίλου μου, όχι της δικαστικής υποθέσεως, ούτε αυτουνού με τις διακοπές στην Κέρκυρα, ήταν εντελώς της πλάκας. Το εξώφυλλο ενός βιβλίου του εδειχνε όλο κι όλο και το είχε κρατήσει για δύο χρόνια και μετά βαρέθηκε.
Πιστεεύω οι επισκέψεις σ' αυτό το site θα ήταν της μορφής κάποιων άλλων φίλων που θα είπαν κάποια στιγμή "βρε, τι να έγινε ο Γιώργος ; για να δούμε". Μία το χρόνο δηλαδή.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών