Apple, wtf?
- omg kai 3 lol
- bedouin024
- Phorum.gr user: beduin024
Re: Apple, wtf?
Έχει εντυπωσιάσει πραγματικά ο Μ1, έχει ντροπιάσει ανεπανόρθωτα την Ιντέλ. Όταν βγάζει κάτι καινούριο η Απλ συνήθως γεμίζει με γκρίνια το YouTube. Όποιο review δεις όμως για το Μ1 τα σχόλια είναι διθυραμβικά! Το μέλλον του Μακ προβλέπεται λαμπρό. Ειλικρινά δεν κατανοώ τη μιζέρια αυτού του νήματος.
Που σε ρε βεδουίνε, καιρό έχω να δω post σου.bedouin024 έγραψε: ↑20 Νοέμ 2020, 17:32Έχει εντυπωσιάσει πραγματικά ο Μ1, έχει ντροπιάσει ανεπανόρθωτα την Ιντέλ. Όταν βγάζει κάτι καινούριο η Απλ συνήθως γεμίζει με γκρίνια το YouTube. Όποιο review δεις όμως για το Μ1 τα σχόλια είναι διθυραμβικά! Το μέλλον του Μακ προβλέπεται λαμπρό. Ειλικρινά δεν κατανοώ τη μιζέρια αυτού του νήματος.
Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το ότι η Apple έχει κανατήσει literally o μεγαλύτερος καρκίνος του computing. Secure enclaves, notarization, και γενκά ότι πίπα μπορείς να σκεφτείς για να σε κάνουν πραγματικά να μην κάνεις own το 5k+ ευρώ laptop σου. Εμετική κατάσταση, που φτάνει τα όρια δυστοπίας.
Γενικά εμένα τα benchmarks που έχω δει μέχρι στιγμής δεν μου λένε τίποτα, είναι δραματικά εύκολο να τα πας καλά σε συγκεκριμένα benchmarks. Μέχρι να βγάλουν (1st QT 2021?) τα high-end SKUs, που θα τα χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικά workloads (πχ εγώ στο MBP μου τρέχω κάθε μερά parallel builds του webrtc του chromium), έχω τεράστιες επιφυλάξεις. Ναι οκ, όντας ARM SoC, θα είναι απίστευτα πιο power efficient από ο,τιδήποτε της Intel, αλλα who the fuck cares?
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις στο δυστοπικό σενάριο του να χρησιμοποιείς το propriety circle of hell αυτής της μαλακισμένης εταιρείας, επειδή κρατάει παραπάνω η μπαταρία. Ας μην τρελαθούμε εντελώς. Εγώ προσωπικά στο επόμενο iteration σε hardware acquisition που θα κάνουμε στην εταιρεία, παίζει να πάω σε XPS, αν και αφού το έχω για επαγγελματική χρήση και μόνο δεν με πολύ νοιάζει το κομμάτι του hardware, παρόλα αυτά με έχει κουράσει και το απαράδεκτο macOS.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 20 Νοέμ 2020, 22:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ωπ, κηδεία εδώ, ε;omg kai 3 lol έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 05:42
αυτα ειναι συγκριτικα απο το Α14 Bionic της προηγουμενης γενιας που εχει 11.8m transistors, o M1 εχει 16m
https://www.anandtech.com/show/16226/ap ... eep-dive/4
για να φτασει στο Μ1 η Apple επενδυσε πανω απο 10 χρονια και 10δις $ σε R&D, "ψιχουλα" αν αναλογιστει κανεις οτι το 2019 ξοδεψε 16 δις σε R&DΣτην πλευρά της κατανάλωσης, η εταιρεία αναφέρει έως τριπλάσια απόδοση ανά watt συγκριτικά με ένα laptop. Η συνολική του απόδοση μπορεί να φτάσεις έως και δυο φορές ενός laptop, ενώ για να φτάσει στο peak απόδοσης του ίδιου laptop, χρησιμοποιεί μόλις το 25% της ενέργειας - ο M1 αναφέρεται πως καταναλώνει μόλις 10W.
αυτο σημαινει οτι στο peak της αποδοσης του τραβαει το 1/4 την ενεργειας απο ενα αντιστοιχο laptop
φανταστειτε λοιπον να εβαζε 4 τσιπακια μεσα σε ενα laptop για να ισοφαρισει την mainstream καταναλωση και αυτονομια...
φανταστειτε επισης εναν iMac με 4 ή 8 τετοια Μ1 τσιπακια μεσα, να τρεχουν fanless με θερμικη απαγωγη απευθειας πανω στο σασι αλουμινιου...
μολις 1.179,00 € στο Σκρουτζ προπαραγγελια το λαπτοπ με το πανισχυρο chipset που διαλυει το 98% της υπολοιπης αγορας
https://www.skroutz.gr/s/25634434/Apple ... -Gray.html
απο το 0 μεχρι 2ο λεπτο
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- bedouin024
- Phorum.gr user: beduin024
Καλώς σε βρήκαμε φίλε klg Και σόρρυ για την καθυστέρηση. Νομίζω δεν έχεις καταλάβει τη σημασία του Μ1. Είναι ένας επεξεργαστής με απόδοση συγκρίσιμη με τους τοπ x86 επεξεργαστές για λάπτοπ, με ένα κλάσμα της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους. Ουσιαστικά σηματοδοτεί τη μετά-x86 εποχή στους επεξεργαστές.klg έγραψε: ↑20 Νοέμ 2020, 20:28Που σε ρε βεδουίνε, καιρό έχω να δω post σου.bedouin024 έγραψε: ↑20 Νοέμ 2020, 17:32Έχει εντυπωσιάσει πραγματικά ο Μ1, έχει ντροπιάσει ανεπανόρθωτα την Ιντέλ. Όταν βγάζει κάτι καινούριο η Απλ συνήθως γεμίζει με γκρίνια το YouTube. Όποιο review δεις όμως για το Μ1 τα σχόλια είναι διθυραμβικά! Το μέλλον του Μακ προβλέπεται λαμπρό. Ειλικρινά δεν κατανοώ τη μιζέρια αυτού του νήματος.
Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το ότι η Apple έχει κανατήσει literally o μεγαλύτερος καρκίνος του computing. Secure enclaves, notarization, και γενκά ότι πίπα μπορείς να σκεφτείς για να σε κάνουν πραγματικά να μην κάνεις own το 5k+ ευρώ laptop σου. Εμετική κατάσταση, που φτάνει τα όρια δυστοπίας.
Γενικά εμένα τα benchmarks που έχω δει μέχρι στιγμής δεν μου λένε τίποτα, είναι δραματικά εύκολο να τα πας καλά σε συγκεκριμένα benchmarks. Μέχρι να βγάλουν (1st QT 2021?) τα high-end SKUs, που θα τα χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικά workloads (πχ εγώ στο MBP μου τρέχω κάθε μερά parallel builds του webrtc του chromium), έχω τεράστιες επιφυλάξεις. Ναι οκ, όντας ARM SoC, θα είναι απίστευτα πιο power efficient από ο,τιδήποτε της Intel, αλλα who the fuck cares?
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις στο δυστοπικό σενάριο του να χρησιμοποιείς το propriety circle of hell αυτής της μαλακισμένης εταιρείας, επειδή κρατάει παραπάνω η μπαταρία. Ας μην τρελαθούμε εντελώς. Εγώ προσωπικά στο επόμενο iteration σε hardware acquisition που θα κάνουμε στην εταιρεία, παίζει να πάω σε XPS, αν και αφού το έχω για επαγγελματική χρήση και μόνο δεν με πολύ νοιάζει το κομμάτι του hardware, παρόλα αυτά με έχει κουράσει και το απαράδεκτο macOS.
Τα υπόλοιπα που λες για κλειδωμένη πλατφόρμα κτλ είναι άσχετα με το Μ1, και ψιλοάσχετα με το Μακ γενικά. Έχουν κάποια βάση για το iOS, όπου το να εγκαταστήσεις αππ εκτός του Appstore (ή τελοσπάντον χωρίς τις ευλογίες της Απλ) είναι επώδυνη εμπειρία. Στο Μακ όμως είναι γενικά ο κανόνας. Αν αναφέρεσαι στα συστήματα ασφαλείας με το sandboxing, τα signatures και entitlements, είσαι εντελώς άδικος. Καταλαβαίνω ότι κάνουν τη ζωή των developers πιο δύσκολη αλλά δεν είναι και καρκίνος! Αν σε παιδεύουν σα χρήστη μπορείς να τα απενεργοποιήσεις σχετικά εύκολα και να σου "ανήκει" το Μακ σου.
Μου χουν λείψει τα ξεχέσματά μας ρε φίλε.
Μέχρι στιγμής είναι ένας επεξεργαστής που τρέχει καλά στα συνθετικά benchmarks της Apple. Όχι απλά συνθετικά βασικά, benchmarks μόνο για εφαρμογές που έχουν κάνει port σε Arm. Ό,τι έτρεξε το anandtech με το Rosetta 2 έχει δραματικό performance regression. Θέλουν πολύ ακόμα για να φτάσουν στα επίπεδα του χ86 σε πραγματικές εφαρμογές με πραγματικά workloads, στον πραγματικό κόσμο. Όχι ότι με χαλάει να τα πάει καλά ως ARM, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα φτάσουν με τίποτα τους καινούργιους Zen για σοβαρά πράγματα. Εδώ ένα Zoom meeting κάνεις με τον Μ1 και πάνε στο φουλ τα ανεμιστηράκια, τι συζητάμε;bedouin024 έγραψε: ↑22 Νοέμ 2020, 16:01Νομίζω δεν έχεις καταλάβει τη σημασία του Μ1. Είναι ένας επεξεργαστής με απόδοση συγκρίσιμη με τους τοπ x86 επεξεργαστές για λάπτοπ, με ένα κλάσμα της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους. Ουσιαστικά σηματοδοτεί τη μετά-x86 εποχή στους επεξεργαστές.
Το να έχεις propriety cpu, σκοτώνει κάθε δυνατότητα του να τρέξεις κάτι πέρα από το macOS (που το είχαν ήδη σκοτώσει εδώ και καιρό, εδώ μιλάμε για το τελευταίο nail in the coffin), το οποίο είναι ξεκάθαρα ότι πιο απαράδεκτο υπάρχει σε λειτουργκό σύστημα. Πριν το MPB που έχω τώρα, μια χαρά έτρεχα το linux μου και έκανα leverage το αντικειμενικά καλύτερο από κάθε ανταγωνιστή hardware που σου προσέφερε η Apple σε laptop. Και δεν το γράφω ως linux nurd το επιχείρημα, προφανώς αν δεν θες τέτοιο lock μην πάρεις Apple, αλλάς ας μην κοροϊδευόμαστε ότι είναι κάτι θετικό, επειδή "σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης".bedouin024 έγραψε: ↑22 Νοέμ 2020, 16:01Τα υπόλοιπα που λες για κλειδωμένη πλατφόρμα κτλ είναι άσχετα με το Μ1, και ψιλοάσχετα με το Μακ γενικά.
Δεν είμαι καθόλου άδικος. Με πρόσχημα το security του end-user, σου έχουν βάλει έναν coprocessor, ο οποίος η αντικειμενικά υπάρχει για να κάνουν unbreakable DRM. Έχουν βάλει το SIP και τον Gatekeeper και πόσες άλλες μαλακίες για να μην μπορείς να τρέξεις τίποτα που δεν είναι στο walled garden της Apple. Εδώ αυτό το μήνα ανακαλύψαμε ότι στέλνουν telemetry για κάθε εφαρμογή που ανοίγεις επειδή πρέπει να κάνουν verify το signing. Εντάξει ας στέλνουν στην Apple και πότε πάμε για χέσιμο. Το να τα απενεργοποιήσεις όλο αυτά δεν είναι και κάτι το trivial.bedouin024 έγραψε: ↑22 Νοέμ 2020, 16:01Έχουν κάποια βάση για το iOS, όπου το να εγκαταστήσεις αππ εκτός του Appstore (ή τελοσπάντον χωρίς τις ευλογίες της Απλ) είναι επώδυνη εμπειρία. Στο Μακ όμως είναι γενικά ο κανόνας. Αν αναφέρεσαι στα συστήματα ασφαλείας με το sandboxing, τα signatures και entitlements, είσαι εντελώς άδικος. Καταλαβαίνω ότι κάνουν τη ζωή των developers πιο δύσκολη αλλά δεν είναι και καρκίνος! Αν σε παιδεύουν σα χρήστη μπορείς να τα απενεργοποιήσεις σχετικά εύκολα και να σου "ανήκει" το Μακ σου.
Επίσης έχω βαρεθεί το επιχείρημα, "αυτά δεν επηρρεάζουν το μέση χρήστη". Στα αρχίδια μου ο μέσος χρήστης. Ο μέσος χρήστης είναι ο ίδιος τύπος που θα χρησιμοποιεί το τσάμπα facebook/instagram και θα σοκαριστεί μετά από το ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει ότι έχουν στήσει ένα γαμήσι τρισεκατομμυρίων πάνω στην κωλοτρυπίδα του.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Μόνο το air δεν έχει. Το MBP και το mini, ξέρεις αυτά που χρησιμοποιούμε όλοι όσοι δεν θέλουμε απλά να μπαίνουμε στο instagram, μια χαρά ανεμιστηράκια έχουν. Έλεος εδώ μέσα.
Καλά βρε, χάλια ειναι ο μ1, βλακεία κάνανε.

ειδες το τεστ του προ και του αιρ; είναι τα ίδια πλέον. Που διάβασες οτι έχει θέμα με το ζοομ;

Ναι είναι τα ίδια, αλλά το MBP έχει το fan γιατί αλλιώς θα τα έπαιζε. Προφανώς και θα έχει θέμα με το zoom, βασικά έχει θέμα με ότι είναι με rosetta 2 (αναμενόμενο)
https://www.forbes.com/sites/patrickmoo ... t-to-pass/
πολύ γκρίνια το άρθρο, αλλά οκ, ας υποθέσουμε οτι την χρονιά με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία τους, αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν αλλάζοντας αρχιτεκτονική.klg έγραψε: ↑23 Νοέμ 2020, 07:51Ναι είναι τα ίδια, αλλά το MBP έχει το fan γιατί αλλιώς θα τα έπαιζε. Προφανώς και θα έχει θέμα με το zoom, βασικά έχει θέμα με ότι είναι με rosett 2 (αναμενόμενο)
https://www.forbes.com/sites/patrickmoo ... t-to-pass/

Δεν υπάρχει θέμα αυτοκτονίας. Ο τύπος στο άρθρο κάνει review specifically το MBP.
Σε τελική το benefit θα είναι καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, για όταν δεν κάνεις τίποτα. Όταν πας να κάνεις κάτι non-trivial έχεις την ίδια σόμπα με της Intel. Μέχρι να βγάλουν τα high-end specs, εγώ βλέπω breakthrough σε κάτι που δεν με απασχολεί και ξεκάθαρα δεν δικαιολογεί το να μπω στο walled garden τους.
Σε τελική το benefit θα είναι καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, για όταν δεν κάνεις τίποτα. Όταν πας να κάνεις κάτι non-trivial έχεις την ίδια σόμπα με της Intel. Μέχρι να βγάλουν τα high-end specs, εγώ βλέπω breakthrough σε κάτι που δεν με απασχολεί και ξεκάθαρα δεν δικαιολογεί το να μπω στο walled garden τους.
δεν το διάβασα όλο, αλλά αν λέει οτι θα έχεις την ίδια σόμπα, δεν εχει καταλάβει τί έχει γίνει μάλλον. Είναι καλύτερος πολύ ενεργειακά επεξεργαστής, τα άλλα ειναι σαν να λέμε οτι δεν θα πιάσει το ιφονε γιατί εχει μπαταρία μεσα, όχι αποσπώμενη, και δεν θα πιάσει το ιπαντ γιατι δεν εχει φλας, το ιντερνετ ειναι ολο φλας.
αλλά οκ, μπορει και να έκαναν λάθος.
αλλά οκ, μπορει και να έκαναν λάθος.

Μαν θες να απαντήσεις σε κάτι που έγραψα, η απλά να μιλάς με κάποιον δικό σου αχυράνθρωπο;
Σε τίποτα δεν θα πέσει έξω η Apple και δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Η Apple κάνει το καλύτερο για την Apple. Γλυτώνει δισεκατομμύρια και έτσι και αλλιώς εαν μελλοντικά τα μόνα offerings που έχει είναι σε arm, αυτά είναι που θα παίρνουν τα i-sheep. Επίσης ναι είναι η ίδια σόμπα όταν τρέχει rosetta 2, μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τι συμβαίνει.
Αυτό που σχολιάζουμε είναι ότι τα high-end μοντέλα που απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν το laptop τους ως ένα glorified κινητό για το instagram, δεν έχουν ανακοινωθεί, στο MBP με τα specs που ανακοινώσανε δεν μπορείς να τρέξει natively κανένα σοβαρό πρόγραμμα που δεν είναι της Apple, έχει fan (γιατί ο μαγικός energy-efficient arm προφανώς σε real use cases θα παίρνει τον πούλο γιατί δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια use cases, έχει σχεδιαστεί να κάνει preserve τη μπαταρία όσο πιο πολύ μπορεί) και γενικά δεν έχουν παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο για το δικό μου target group.
Επίσης σιγά το breakthrough. Έχω πάρει ένα Pinebook Pro, που είναι καταπληκτικό και μου δίνει και extra δυνατότητες σε σχέση με το Air (πχ μπορώ να κάνω disable course από userspace manually). Μιλάμε για ένα laptop με ακριβώς ίδιο use case με το Air, που κάνει 200$.
Σε τίποτα δεν θα πέσει έξω η Apple και δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Η Apple κάνει το καλύτερο για την Apple. Γλυτώνει δισεκατομμύρια και έτσι και αλλιώς εαν μελλοντικά τα μόνα offerings που έχει είναι σε arm, αυτά είναι που θα παίρνουν τα i-sheep. Επίσης ναι είναι η ίδια σόμπα όταν τρέχει rosetta 2, μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τι συμβαίνει.
Αυτό που σχολιάζουμε είναι ότι τα high-end μοντέλα που απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν το laptop τους ως ένα glorified κινητό για το instagram, δεν έχουν ανακοινωθεί, στο MBP με τα specs που ανακοινώσανε δεν μπορείς να τρέξει natively κανένα σοβαρό πρόγραμμα που δεν είναι της Apple, έχει fan (γιατί ο μαγικός energy-efficient arm προφανώς σε real use cases θα παίρνει τον πούλο γιατί δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια use cases, έχει σχεδιαστεί να κάνει preserve τη μπαταρία όσο πιο πολύ μπορεί) και γενικά δεν έχουν παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο για το δικό μου target group.
Επίσης σιγά το breakthrough. Έχω πάρει ένα Pinebook Pro, που είναι καταπληκτικό και μου δίνει και extra δυνατότητες σε σχέση με το Air (πχ μπορώ να κάνω disable course από userspace manually). Μιλάμε για ένα laptop με ακριβώς ίδιο use case με το Air, που κάνει 200$.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Πάνω που είχα γίνει γουιοντικός λόγω του ουράνιου όφις 365 και του υπερελλάνιου γιουνιφάιντ ιντερφέις, θα με κάνετε να ξανακυλίσω στην απλ ρε ρεμάλια 

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 154 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από stergiosbik
30 Δεκ 2024, 20:54