Apple, wtf?

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Re: Apple, wtf?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 26 Νοέμ 2020, 01:06

klg έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 21:24

Εντάξει εσύ δεν ξέρεις, εγώ ξέρω έναν ολόκληρο κλάδο που θα το έκανε. Εγώ προσωπικά εαν μπορούσα θα έβαζα με το καλημέρα gentoo + LTO layer και KVM, γενικότερα θα του γάμαγα το σπίτι.

Θες να σου πω και για τον Μ1; Οκ.

Ας μιλήσουμε γιατί κάτι που αφορά την επαγγελματική χρήση που θα έκανες εσύ. Οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιούσες κάνουν utilize κάποιο AVX extension στους x86 επεξεργαστές, ώστε να έχουν όσο καλύτερο performance είναι εφικτό. Το rossetta 2 δεν υποστηρίζει κανένα AVX, οπότε κατα πάσα πιθανότητα αυτή τη στιγμή θα έχεις massive performance regressions σε αυτές τις εφαρμογές (που δεν έχουν κάνει port σε arm). Θα πρέπει λοιπόν να δούμε εάν τα αντίστοιχα extensions του ARM μπορούν να σου δώσουν on-par performance στα workloads που συζητάμε, ωστέ να μην είναι γτπκ η φασή όταν με το καλό (και αν) τα κάνουν port.

Οπότε επανέρχομαι σε αυτό που γράφω εξαρχής για τον Μ1 (το οποίο και conveniently αγνοείς). Ας δούμε πρώτα πώς συμπεριφέρεται σε πραγματικά workloads, γιατί αμφιβάλλω εαν τα benchmarks του anandtech έχουν κάποια τέτοια σύγκριση και είμαι σίγουρος ότι τέτοιες λεπτομέρειες δεν απασχολούν τους enthusiastic youtubers.

Αλλιώς εντάξει, γιούπι παιδιά, θα βλέπουμε netflix σε laptop της Apple, με μπαταρία που κρατάει 22 ώρες !!!!!!!!!!11111

ο κλαδος που αναφερεσε αγοραζει εδω και μια 10ετiα MacBooks για να τα χακαρει ή με την ελπιδα να τα ξεκλειδωσει καποια στιγμη η Apple?
μας λες δηλαδη οτι ο κλαδος σου αγοραζει κατι που ουσιαστικα δεν τον εξυπηρετει, οποτε ασε το αφελες wishful thinking κατα μερος που καταληγει σε γενικολογο ranting, λες και δε ξερεις τη φιλοσοφια της Apple τοσα χρονια και τη θυμηθηκες ξαφνικα με αφορμη τον Μ1

να σου υπενθυμισω οτι o M1 ειναι το πιο low end και το κατωτατο/χειροτερο τσιπακι που θα βγαλει η Apple στο restart που κανει,

αντικαθιστα τον Intel Core i3 1.1GHz σε ενα entry level μηχανημα που δεν προοριζεται καν για επαγγελματικη χρηση,
παρολαυτα στα συγκριτικα με τις επιδοσεις του κοντραρει επαγγελματικα μηχανηματα,
εσυ τα αγνοεις ολα αυτα και το αντιμετωπιζεις λες και ειναι μηχανημα 3.000 & 5.000$, δεν ειναι ομως

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Νοέμ 2020, 01:21

Από την επόμενη γενιά και μετά ότι φορητή - ημιφορητή (μακ μίνι) συσκευή* πάρω μάλλον θα είναι m*.

Η απλ απλά γάμησε.

*εκτός από iPhone.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 26 Νοέμ 2020, 12:00

Έχει και η intel arm license 😁
Όλα τα λεφτά στην nvidia , να φοράει μόνο δερμάτινα ο Μπος 🤣
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Νοέμ 2020, 12:51

enterprise-psi έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 12:00
Έχει και η intel arm license 😁
Όλα τα λεφτά στην nvidia , να φοράει μόνο δερμάτινα ο Μπος 🤣
Το γεγονότο είναι ότι από του χρόνου η απλ θα παίζει χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό αρχικά στις φορητές - χαμηλής κατανάλωσης - υψηλής απόδοσης συσκευές και πολύ πιθανό στο σύνολο του computing μείον τα σερβερόπουλα.
Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράμα.

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 26 Νοέμ 2020, 12:53

sys3x έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 12:51
Το γεγονότο είναι ότι από του χρόνου η απλ θα παίζει χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό αρχικά στις φορητές - χαμηλής κατανάλωσης - υψηλής απόδοσης συσκευές και πολύ πιθανό στο σύνολο του computing μείον τα σερβερόπουλα.
Υπήρξε κάτι σε επίπεδο σχεδίασης/αρχιτεκτονικής που δεν μπορούν να αντιγράψουν οι άλλοι ή πιστεύεις ότι θα τους πάρει χρόνο;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Νοέμ 2020, 13:09

ST48410 έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 12:53
sys3x έγραψε:
Υπήρξε κάτι σε επίπεδο σχεδίασης/αρχιτεκτονικής που δεν μπορούν να αντιγράψουν οι άλλοι ή πιστεύεις ότι θα τους πάρει χρόνο;
Θα πάρει αρκετό χρόνο και δεν είναι τόσο απλό γενικά, η απλ ανέκαθεν (κι αυτό ήτανε και είναι το μεγάλο ατού της) έκανε κορυφαίο optimization στον συνδυασμό hardware software που χρησιποιούσε με αποτέλεσμα να κάνει υπερκοστολογημένα μεν αλλά αποδοτικά μηχανήματα, τώρα εκτός από το ότι έχει πάει σε άλλα επίπεδα το optimization της φτιάχνει το δικό της silicon (δεν είναι απλά μια cpu, είναι πολλά παραπάνω) όπως έκανε εδώ και 10+ χρόνια με την cpu από το iPhone 5 και μετά, τώρα πήρε αυτό το πετυχημένο παράδειγμα και το μεταφέρει και στις υπόλοιπες πολύ πιο απαιτητικές συσκευές της, στα μακ.
Το τρομερό είναι ότι εκτός από τον m1 που καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια χτυπώντας στα ίσια τις cpu desktop συστημάτων έχει καταφέρει ήδη το software της ασχέτως αρχιτεκτονικής να τρέχει σχεδόν το ίδιο καλά στο νέο της silicon, είναι ήδη καμμιά δεκαετία μπροστά και δύσκολα κάποιος άλλος θα την φτάσει και στα δύο επίπεδα (software - hardware).
Φυσικά θα συνεχίσει ίσως και ακόμη πιο επιθετικά στο μέλλον να ξεζουμίζει τους πελάτες της.
Τώρα βέβαια τα τρία αρχικά μοντέλα της τα έχει πλασάρει αριστοτεχνικά στην αγορά τόσο σαν επιλογές των συγκεκριμένων προϊόντων όσο τιμολογιακά (τα πουλάει ελάχιστα μεν αλλά φθηνότερα έχοντας όμως καταφέρει ήδη τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα).
Με λίγα λόγια, μέχρι και με ένα μακ μίνι οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας απροβλημάτιστα και σίγουρα δεν θα μείνει στο μακ μίνι η απλ, η δεύτερη γενιά θα είναι τόσο καλή που νομίζω ότι το πελατολόγιο της θα διευρυνθεί σε απίστευτο βαθμό.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Νοέμ 2020, 13:16

Έχει καταφέρει να κάνει πιο relevant από ποτέ τα δύο ίσως πιο άχρηστα προϊόντα της, το air και το Mac mini, κυρίως το air. Το Mac mini με ψήνει ήδη απίστευτα χωρίς να το χρειάζομαι καν.

.

Άβαταρ μέλους
bedouin024
Phorum.gr user: beduin024

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bedouin024 » 26 Νοέμ 2020, 15:03

sys3x έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 13:16
Έχει καταφέρει να κάνει πιο relevant από ποτέ τα δύο ίσως πιο άχρηστα προϊόντα της, το air και το Mac mini, κυρίως το air. Το Mac mini με ψήνει ήδη απίστευτα χωρίς να το χρειάζομαι καν.
Ακόμη κι εσύ έχεις εντυπωσιασθεί φίλε sys3x. Θα μείνουν στο τέλος μόνοι τους ο Πσι και ο klg να ζεσταίνονται μπροστά στις σόμπες.

Αν είναι να διαλέξεις μεταξύ air και mini, πάρε το air να ευχαριστηθείς και 20ωρη μπαταρία. Κι εγώ τα λιμπίζομαι αλλά είναι ίσως σοφότερο να περιμένουμε το 15-16ιντσο προ (ακόμα σοφότερο το δεύτερης γενιάς προ σε 2-3 χρόνια). Τα προϊόντα της Απλ έχουν συνήθως μεγάλες βελτιώσεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης γενιάς. Ως τότε θα στρώσει και η πλατφόρμα.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 26 Νοέμ 2020, 16:12

Εγώ έχω πειστεί από το 1000 ευρώ Σταντ , δεν περίμενα m1 και μαλακίες , μόνο apple 🍎🍎🍎
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Νοέμ 2020, 16:55

bedouin024 έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 15:03
sys3x έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 13:16
Ακόμη κι εσύ έχεις εντυπωσιασθεί φίλε sys3x. Θα μείνουν στο τέλος μόνοι τους ο Πσι και ο klg να ζεσταίνονται μπροστά στις σόμπες.

Αν είναι να διαλέξεις μεταξύ air και mini, πάρε το air να ευχαριστηθείς και 20ωρη μπαταρία. Κι εγώ τα λιμπίζομαι αλλά είναι ίσως σοφότερο να περιμένουμε το 15-16ιντσο προ (ακόμα σοφότερο το δεύτερης γενιάς προ σε 2-3 χρόνια). Τα προϊόντα της Απλ έχουν συνήθως μεγάλες βελτιώσεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης γενιάς. Ως τότε θα στρώσει και η πλατφόρμα.
Αυτό που εντυπωσίασε κυρίως είναι το γεγονός ότι από το πρώτο iteration από όσο φαίνεται τα κατάφερε ΚΑΙ στο κομμάτι του software, αυτό πραγματικά δεν το περίμενα σε αυτό το βαθμό, για το hardware επειδή παρακολουθώ στενά την φάση χρόνια λίγο πολύ το περίμενα αν και πάλι με εντυπωσίασε ότι καταφέρνει τόσα πολλά με τόσο μικρή κατανάλωση που στην τελική είναι από τα κυριότερα πόηντ της όλης φάσης. Φαινότανε θέλω να πω ότι από το iPhone 5s και μετά ότι θα κάνει παπάδες σε αυτό το κομμάτι αλλά και πάλι το ξαναλέω δεν περίμενα τόσο μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας γενιά.
Τώρα όσον αφορά το πότε αξίζει να αγοράσει κάποιος αυτό έχει να κάνει με το πότε το χρειάζεται, μια καλή μου φίλη που θέλει λαπ άμεσα πχ τις πρότεινα κάποια μοντέλα της Lenovo με τον 4700u, αυτή χρησιμοποιεί ήδη την πλατφόρμα της απλ και έχει γανιάσει με διάφορα θέματα και με είπε να της προτείνω ότι πιστεύω ότι θα ήτανε καλύτερο γι αυτήν, αυτό ελάχιστα πριν βγει ο m1 στην αγορά.
Ε με το που άρχισα να βλέπω reviews κτλ την λέω το και το, φρίκαρε διότι νόμιζε ότι έχω by default κακή εικόνα για την απλ όπως μάλλον εσύ. Της εξήγησα ότι η κυριότερη ένσταση μου δεν είναι απλά η τιμολογιακή της πολιτική αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ξεζουμίζει τους πελάτες της. Από τότε δε που έφυγε από τα powerpc η πλατφόρμα της για ανθρώπους σαν εμένα ήταν σχεδόν άχρηστη αν δεν έσκαγες κάθε λίγο φράγκα για κάτι το οποίο έσκασες ήδη πάρα πολλά εξαρχής, αυτό που διαχρονικά άξιζε σαν προϊόν από την απλ για εμένα είναι τα top tier mbp της αλλά κι αυτό τα τελευταία 10 χρόνια έπαψε να είναι relevant, ε λοιπόν από τα τέλη του 2020 και μετά ξαναγίνεται relevant όσο δεν ήτανε ποτέ, αυτή είναι η όλη φάση.

Και τώρα μια χαρά είναι για κάποιον να χτυπήσει ένα air ή ένα Mac mini εφόσον το χρειάζεται τώρα, δεν θα συμβούλευα κανέναν να περιμένει την επόμενη γενιά ούτε καν θα τον έλεγα να προτιμήσει pc αν είναι οκ με τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψει αυτό βέβαια, και η φίλη μου τελικά θα πάρει το Lenovo γιατί ξεφεύγει πολύ στην τιμή ένα air ας πούμε με τα spec που χρειάζεται, την δουλειά της θα την κάνει έτσι κι αλλιώς και με το ένα και με το άλλο.
Εγώ πάλι ναι, θα περίμενα την επόμενη γενιά αλλά δεν ξέρω αν και τότε πραγματικά θα χρειάζομαι κάτι εξτρά για το δικό μου workflow, αν χρειαστώ όμως έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα το πιο πιθανό και λογικό θα ήταν να πάρω ένα mac, 100% σίγουρο αν μιλάμε για portable φάσεις.

.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 26 Νοέμ 2020, 20:03

ST48410 έγραψε:
sys3x έγραψε:

εσυ τι λες; η Apple ξοδεψε 10 δις και 10 χρονια σε R&D για να φτασει σαυτο το αποτελεσμα, τα chipsets και η αρχιτεκτονικη τους δεν αντιγραφονται

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Νοέμ 2020, 20:30

ST48410 έγραψε:
Η ιντελ φτιάχνει τα τσιπάκια της, οι υπόλοιποι (amd,qualcomm,apple) τα στέλνουν στην tsmc της ταιβάν.
H ταιβάν φτιάχνει τσιπακια στα 5νμ για την απλε και στα 7νμ για την κουαλκομ και την αμδ, η ιντελ είναι στα 14 και θέλει να πάει στα 10.
Η απλε ειναι συνιδρυτής της arm μαζί με την acorn.
η νβιντια αγοράζει την arm, εκτός της αρμ κίνας που έγινε ανεξάρτητο τμήμα.
τέλος υπάρχει και η χουαγει, αρμ και εκείνη, τα φτιάχνει μόνη της στα 7νμ, μάλλον ο πιο σοβαρός ανταγωνιστής της απλε, αλλά την κανόνισαν καταλλήλως.
SpoilerShow
In 2020, the U.S. instituted rules that require American firms providing certain equipment to HiSilicon or non-American firms who use American technologies that supply HiSilicon to have licenses[7] and Huawei announced it will stop producing its Kirin chipset from September 15, 2020 onwards.[8]
Το μέλλον μοιάζει αρμ, καιρό τώρα. Η μικροσοφτ φτιάχνει τα αρμ10 απο το 2017 σε συνεργασία με την κουαλκομ, τα πάει όπως ξέρουμε για μικροσοφτ, χαοτικά. Αυτό που κάνει η ροζέτα ντροπιάζει την μς.

Γενικά δεν θα την πιάσουν πλεον μάλλον, ειναι ο βασιλιάς των αρμ, θα τρέξουν όλοι τώρα, η κουαλκομ είναι σε καλό στάδιο, αλλά η ψαλίδα δεν εχει λόγο να κλείσει, μάλλον θα ανοίξει.

Στην ουσία δεν ειναι θέμα απλε vs μς ή κάτι άλλο νομίζω για τους πολλούς, αν πείς στον πσι να βάλει την καλή κουαλκομ και την καλή μς με αρμ, αλλά θα παιζει τρίλιζα 3δ για παιχνίδια, θα γίνει απλικός. Θα δούμε πρώτα παιχνίδια στο μακ μέσα στην διετία, κα μετά ναι ίσως μιλάμε για αλλαγή εποχής.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 01:47

enaon έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 20:30
Θα δούμε πρώτα παιχνίδια στο μακ μέσα στην διετία, κα μετά ναι ίσως μιλάμε για αλλαγή εποχής.
Υποθέτω ότι εδώ θα παιχθούν πολλά. Γιατί από την στιγμή που δυνάμωσαν επαρκώς τα PC στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, ποιοι ήταν αυτοί που σε οικιακό περιβάλλον ήθελαν δυνατό μηχάνημα;

Κάποιοι χομπίστες μουσικοί (για να δουλεύουν με περισσότερα κανάλια και effect plug-ins σε real time), κάποιοι χομπίστες της φωτογραφίας και αργότερα του video που έκαναν περιστασιακό editing και κυρίως οι gamers. Η μία οθόνη γινόταν 2, ανέβαινε η ανάλυση και άλλαζες κάρτα, μπορούσες να συνδέσεις κι άλλες οθόνες και αγόραζες επιπλέον κάρτα γραφικών κι έφτασαν και οι 4Κ αναλύσεις και φτου κι απ΄την αρχή.

Ένα οικοσύστημα σαν της apple που upgrade σημαίνει κυρίως νέα (ακριβή) συσκευή δεν βλέπω πως θα δώσει τέτοιους κύκλους αγορών. Από την άλλη μεριά αν πάρει μεγάλο μερίδιο των gamers διευρύνει το πελατολόγιό της σημαντικά. Και να βάλει όλους του επαγγελματίες να ξαναψωνίσουν ίσως της αρκεί και της περισσεύει. Αναμφισβήτητα σπουδαία νέα.

ΥΓ. Εγώ πάντως περιμένω με ενδιαφέρον να σαλέψει ο δεινόσαυρος.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 27 Νοέμ 2020, 11:29

omg kai 3 lol έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 01:06
klg έγραψε:
25 Νοέμ 2020, 21:24

Εντάξει εσύ δεν ξέρεις, εγώ ξέρω έναν ολόκληρο κλάδο που θα το έκανε. Εγώ προσωπικά εαν μπορούσα θα έβαζα με το καλημέρα gentoo + LTO layer και KVM, γενικότερα θα του γάμαγα το σπίτι.

Θες να σου πω και για τον Μ1; Οκ.

Ας μιλήσουμε γιατί κάτι που αφορά την επαγγελματική χρήση που θα έκανες εσύ. Οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιούσες κάνουν utilize κάποιο AVX extension στους x86 επεξεργαστές, ώστε να έχουν όσο καλύτερο performance είναι εφικτό. Το rossetta 2 δεν υποστηρίζει κανένα AVX, οπότε κατα πάσα πιθανότητα αυτή τη στιγμή θα έχεις massive performance regressions σε αυτές τις εφαρμογές (που δεν έχουν κάνει port σε arm). Θα πρέπει λοιπόν να δούμε εάν τα αντίστοιχα extensions του ARM μπορούν να σου δώσουν on-par performance στα workloads που συζητάμε, ωστέ να μην είναι γτπκ η φασή όταν με το καλό (και αν) τα κάνουν port.

Οπότε επανέρχομαι σε αυτό που γράφω εξαρχής για τον Μ1 (το οποίο και conveniently αγνοείς). Ας δούμε πρώτα πώς συμπεριφέρεται σε πραγματικά workloads, γιατί αμφιβάλλω εαν τα benchmarks του anandtech έχουν κάποια τέτοια σύγκριση και είμαι σίγουρος ότι τέτοιες λεπτομέρειες δεν απασχολούν τους enthusiastic youtubers.

Αλλιώς εντάξει, γιούπι παιδιά, θα βλέπουμε netflix σε laptop της Apple, με μπαταρία που κρατάει 22 ώρες !!!!!!!!!!11111

ο κλαδος που αναφερεσε αγοραζει εδω και μια 10ετiα MacBooks για να τα χακαρει ή με την ελπιδα να τα ξεκλειδωσει καποια στιγμη η Apple?
μας λες δηλαδη οτι ο κλαδος σου αγοραζει κατι που ουσιαστικα δεν τον εξυπηρετει, οποτε ασε το αφελες wishful thinking κατα μερος που καταληγει σε γενικολογο ranting, λες και δε ξερεις τη φιλοσοφια της Apple τοσα χρονια και τη θυμηθηκες ξαφνικα με αφορμη τον Μ1
Εγώ δεν είπα τίποτα από όλα αυτά όμως. Είπα ότι υπάρχει ένας κλάδος που αν μπορούσε να τους αλλάξει τα φώτα θα το έκανε, όχι ότι τα αγοράζει με την ελπίδα να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο στο απώτερο μέλλον.

omg kai 3 lol έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 01:06
να σου υπενθυμισω οτι o M1 ειναι το πιο low end και το κατωτατο/χειροτερο τσιπακι που θα βγαλει η Apple στο restart που κανει,

αντικαθιστα τον Intel Core i3 1.1GHz σε ενα entry level μηχανημα που δεν προοριζεται καν για επαγγελματικη χρηση,
παρολαυτα στα συγκριτικα με τις επιδοσεις του κοντραρει επαγγελματικα μηχανηματα,
εσυ τα αγνοεις ολα αυτα και το αντιμετωπιζεις λες και ειναι μηχανημα 3.000 & 5.000$, δεν ειναι ομως
Δεν έκανα όμως καμια τέτοια σύγκριση. Έγραψα ότι περιμένω τα offerings για high-end offerings τους και ότι το πώς τα πάει στο συνθετικό benchmark που τρέξανε δεν λέει κάτι για την πραγματική χρήση του μηχανήματος.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 11:37

Βγήκανε πάρα πολλά reviews klg τις τελευταίες μέρες, τηρουμένων των αναλογιών στον πραγματικό κόσμο δεν τα πάει απλά καλά.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών