klg έγραψε: ↑25 Νοέμ 2020, 21:24
Εντάξει εσύ δεν ξέρεις, εγώ ξέρω έναν ολόκληρο κλάδο που θα το έκανε. Εγώ προσωπικά εαν μπορούσα θα έβαζα με το καλημέρα gentoo + LTO layer και KVM, γενικότερα θα του γάμαγα το σπίτι.
Θες να σου πω και για τον Μ1; Οκ.
Ας μιλήσουμε γιατί κάτι που αφορά την επαγγελματική χρήση που θα έκανες εσύ. Οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιούσες κάνουν utilize κάποιο AVX extension στους x86 επεξεργαστές, ώστε να έχουν όσο καλύτερο performance είναι εφικτό. Το rossetta 2 δεν υποστηρίζει κανένα AVX, οπότε κατα πάσα πιθανότητα αυτή τη στιγμή θα έχεις massive performance regressions σε αυτές τις εφαρμογές (που δεν έχουν κάνει port σε arm). Θα πρέπει λοιπόν να δούμε εάν τα αντίστοιχα extensions του ARM μπορούν να σου δώσουν on-par performance στα workloads που συζητάμε, ωστέ να μην είναι γτπκ η φασή όταν με το καλό (και αν) τα κάνουν port.
Οπότε επανέρχομαι σε αυτό που γράφω εξαρχής για τον Μ1 (το οποίο και conveniently αγνοείς). Ας δούμε πρώτα πώς συμπεριφέρεται σε πραγματικά workloads, γιατί αμφιβάλλω εαν τα benchmarks του anandtech έχουν κάποια τέτοια σύγκριση και είμαι σίγουρος ότι τέτοιες λεπτομέρειες δεν απασχολούν τους enthusiastic youtubers.
Αλλιώς εντάξει, γιούπι παιδιά, θα βλέπουμε netflix σε laptop της Apple, με μπαταρία που κρατάει 22 ώρες !!!!!!!!!!11111
ο κλαδος που αναφερεσε αγοραζει εδω και μια 10ετiα MacBooks για να τα χακαρει ή με την ελπιδα να τα ξεκλειδωσει καποια στιγμη η Apple?
μας λες δηλαδη οτι ο κλαδος σου αγοραζει κατι που ουσιαστικα δεν τον εξυπηρετει, οποτε ασε το αφελες wishful thinking κατα μερος που καταληγει σε γενικολογο ranting, λες και δε ξερεις τη φιλοσοφια της Apple τοσα χρονια και τη θυμηθηκες ξαφνικα με αφορμη τον Μ1
να σου υπενθυμισω οτι o M1 ειναι το πιο low end και το κατωτατο/χειροτερο τσιπακι που θα βγαλει η Apple στο restart που κανει,
αντικαθιστα τον Intel Core i3 1.1GHz σε ενα entry level μηχανημα που δεν προοριζεται καν για επαγγελματικη χρηση,
παρολαυτα στα συγκριτικα με τις επιδοσεις του κοντραρει επαγγελματικα μηχανηματα,
εσυ τα αγνοεις ολα αυτα και το αντιμετωπιζεις λες και ειναι μηχανημα 3.000 & 5.000$, δεν ειναι ομως