Apple, wtf?

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Apple, wtf?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Νοέμ 2020, 16:00

Dwarven Blacksmith έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 15:55
Ακολουθεί, δεν ηγείται, αλλά όταν ακολουθήσει επηρεάζει πολύ τις τάσεις.
καλα οκ :)

έχουμε κινητά με οθόνες αφής και ταμπλετ, αν οδηγούσαν οι αλλοι θα ειχαμε
flopy cdrom λαμπάκια γραφίδες και γυαλιά πρεσβυωπίας δώρο να βλέπουμε το στάρτ.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 16:01

enaon έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 15:47
27 Νοέμ 2020, 15:41
Αν πουλάς το ίδιο iPhone πως σε λένε; :roll:
απλε οκ, αλλα τους το έκανε με το μινι. Το προηγούμενο μοιάζει 3 γενιές πίσω, όποιος το πήρε κλαίει κλπ, τι να κάνουμε :)

τεσπα, απο την μία χουμε:

γκουγλε+μικροσοφτ+αμδ+ιντελ+κουαλκομ+σαμσουυνγκ
και απο την άλλη απλε, μόνη της.

να κονραρει σε κινητά και σταθερά και πλεόν να οδηγεί την αγορά.

Η είναι άχρηστοι όλοι οι άλλοι, η απλά έχουν κάτσει και αρμέγουν χρόνια, και ας λεμε οτι μας αρμεγει η απλε.

Είναι vertically integrated και πετυχαίνει efficiencies μ' αυτόν τον τρόπο. Οι άλλοι δεν είναι.

Τα περι αρμέγματος δεν τα σχολιάζω καν, VFM η Απλ δεν είναι και ούτε σκοπεύει να γίνει. Άλλοι είναι.
Το μακ μίνι και το air είναι στο όριο να τα πεις vfm αυτήν την στιγμή (τέλη του 2020) αλλά αυτό πλέον είναι το τελευταίο που μου έρχεται στο μυαλό σε σχέση με αυτό που έχει καταφέρει η απλ ήδη, δηλαδή παίρνεις ένα κουτάκι αθόρυβο ή ένα πραγματάκι με keyboard και οθόνη επίσης αθόρυβο και κάνεις την δουλειά σου υπερκομπλέ, είναι σχεδόν απίστευτο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Νοέμ 2020, 16:07

enaon έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:00
καλα οκ :)

έχουμε κινητά με οθόνες αφής και ταμπλετ, αν οδηγούσαν οι αλλοι θα ειχαμε
flopy cdrom λαμπάκια γραφίδες και γυαλιά πρεσβυωπίας δώρο να βλέπουμε το στάρτ.
Το Microsoft Tablet PC με οθόνη αφής βγήκε το 2002, το iPad το 2010, μιλάμε για καθυστέρηση 8 ετών στο να ακολουθήσει η Απλ με τη δική της πρόταση.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 27 Νοέμ 2020, 16:10

enaon έγραψε:
ο ψί ειναι απόλαυση, τώρα κατάλαβε οτι ο πυρήνας του μ1 κοντράρει τους ριζεν. :003:
Τι κοντραρει τους περνάει , ειδικά σε avx και ροζέτες :lol:

Άσε που μιλάμε για apples to oranges σύγκριση, αλλά δεν βαριέσαι :lol:

Εκεί που περιμένω να στοκαρουν οι 5950χ , ήρθε σαν δώρο Θεού ο m1 :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 16:19

ST48410 έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 13:04
sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 12:57
Είναι.
Εγώ τους βλέπω ότι για πλάκα θα σαρώσουν την αγορά των home studios και του ημιεπαγγελματία που επεξεργάζεται φωτογραφία και video. Δηλαδή το μόνο εμπόδιο θα είναι τα υπάρχοντα προγράμματα που έχει επενδύσει κάποιος και hardware που πιθανόν δεν είναι συμβατό με mac.

Τώρα στα βαριά projects δεν ξέρω. Εκεί κάποιος μπορεί να θέλει την ελευθερία που του προσφέρει το PC και να αλλάζει components όπως και όποτε γουστάρει χωρίς να έχει το Βεληγκέκα πάνω από το κεφάλι του. Αν πάει τόσο καλά η apple όσο δείχνει αυτό το video προβλέπω να σηκώνουν ακόμα παραπάνω τη μύτη τους. Θα πουλάνε και mousepad με κάνα 500άρικο αν δεν αντιδράσει ο ανταγωνισμός.
Θα σαρώσουν γενικά την αγορά, όχι μόνον εμάς Στάθη.
Το μόνο πράμα που θα κρατήσει πίσω την αγορά ενός καινούργιου μακ είναι το παράδειγμα που έφερα ήδη με τον εαυτό μου, δηλαδή εγώ έφτιαξα ουσιαστικά φέτος ένα ντέσκτοπ το οποίο όχι απλά με καλύπτει της παρούσες ανάγκες μου αλλά ας πούμε στο θέμα της ψηφιακής επεξεργασίας σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ ποτέ στο μέλλον κάτι παραπάνω, αυτά που μπορώ να κάνω ήδη είναι πολύ πολύ παραπάνω από όσα χρειάζομαι, δηλαδή πόσα γαμημένα κανάλια θα χρειαστώ ταυτόχρονα χωρίς να κάνω ούτε ένα bounce;
Στο θέμα της εικόνας είμαι επίσης υπερκαλυμμένος και σε κάθε περίπτωση αν θέλω κάτι παραπάνω κοτσάρω μια καινούργια gpu και είμαι έτοιμος, δηλαδή από άποψη ντέσκτοπ είμαι και θα είμαι κομπλέ για πολλά πολλά χρόνια ακόμη, τώρα όμως μπαίνει στο παιχνίδι η φορητότητα όχι απλά χωρίς συμβιβασμούς στην υπολογιστική δύναμη αλλά με απίθανος χρόνους λειτουργίας για την μπαταρία.
Το λαπ μου που είναι περίπου 8ετίας με καλύπτει στο 98+% των περιπτώσεων γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο έναον πριν η ιντελ δεν πρόσφερε κάτι σπουδαίο τα τελευταία 10 χρόνια και επειδή η απλ χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια τις cpu της ιντελ δεν πήρα και mbp το οποίο δεν θα μου προσέφερε και κάτι παραπάνω, ίσα ίσα με το elitebook που έχω είχα και έχω περισσότερες επιλογές και ευελιξία.
Από εδώ και πέρα όμως αν και όποτε χρειαστώ φορητή συσκευή για το κάτι της παραπάνω ή αν μου χαλάσει ή έστω για το γαμώτο που λέμε τότε ένα air ή όταν με το καλό βγάλει πιο τούμπανο mbp θα είναι μονόδρομος για εμένα και για όλους όσους έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους, δυστυχώς; ευτυχώς; δε ξέρω. Θα δείξει.

.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Νοέμ 2020, 16:23

27 Νοέμ 2020, 16:07
Το Microsoft Tablet PC με οθόνη αφής βγήκε το 2002, το iPad το 2010, μιλάμε για καθυστέρηση 8 ετών στο να ακολουθήσει η Απλ με τη δική της πρόταση.
ελα βρε, έλεος. Αν το πάμε έτσι και τα γουντουζ ειναι αρμ χρόνια. :)

Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά τι λέμε, αρχίζω να θεωρώ οτι χάνουμε τις μνήμες μας. Ειχα ce, το τζορναδα, ακόμα το έχω σαν σειριακή κονσόλα, είχα και χπ αφής, το tc10, ακόμα δουλεύει.

Η διαφορά είναι και ηταν οτι τα απλε δουλεύουν σωστά, τα άλλα είναι proof of concepts, η διαφορά τεχνικά είναι μεγάλη.
SpoilerShow
σου βάζω και αυτό να μην νομίζεις οτι είμαι απλικός, όλα μου αρέσουν, αλλά μην λέμε και τρέλες οκ, άλλο φίλαθλος άλλο οπαδός.

Εικόνα
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 27 Νοέμ 2020, 16:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 27 Νοέμ 2020, 16:25

Όχι σε τέτοια φάση ένα mbp με εικοσαωρο μπαταρία ίσως να αξίζει , και χωρίς ανεμιστήρα και λοιπά κινούμενα παιΖει και να ζήσει για πάντα , αλλά για μένα δεν κάνει , ούτε καν λάπτοπ έχω , δεν μου χρειάζεται.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 16:25

enterprise-psi έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:10
enaon έγραψε:
ο ψί ειναι απόλαυση, τώρα κατάλαβε οτι ο πυρήνας του μ1 κοντράρει τους ριζεν. :003:

Καλά ναι κορόϊδευε εσύ αλλά ακριβώς σε αυτόν τον τομέα τα γάμησε τη μάνα η απλ, αυτή είναι η πρώτη γενιά, με την υλοποίηση του hardware acceleration που κάνει η απλ σε 1 με δύο χρόνια αν δεν κάνουν κάτι πραγματικά συγκλονιστικό η ιντελ και η amd κλάφτα Χαράλαμπε.

.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Νοέμ 2020, 16:27

enaon έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:23
27 Νοέμ 2020, 16:07
ελα βρε, έλεος. Αν το πάμε έτσι και τα γουντουζ ειναι αρμ χρόνια. :)

Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά τι λέμε, αρχίζω να θεωρώ οτι χάνουμε τις μνήμες μας. Ειχα ce, το τζορναδα, ακόμα το έχω σαν σειριακή κονσόλα, είχα και 95 αφής, το tc10, ακόμα δουλεύει.

Η διαφορά είναι και ηταν οτι τα απλε δουλεύουν σωστά, τα άλλα είναι proof of concepts, η διαφορά τεχνικά είναι μεγάλη.
SpoilerShow
σου βάζω και αυτό να μην νομίζεις οτι είμαι απλικός, όλα μου αρέσουν, αλλά μην λέμε και τρέλες οκ, άλλο φίλαθλος άλλο οπαδός.

Εικόνα
Εικόνα
Ε τότε γιατί δεν παραδέχεσαι αυτό που λέω και εγώ. Η Απλ δεν ηγείται, ακολουθεί. Απλά λόγω vertical integration είναι πιο optimized αυτά που φτιάχνει.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 16:28

enterprise-psi έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:25
Όχι σε τέτοια φάση ένα mbp με εικοσαωρο μπαταρία ίσως να αξίζει , και χωρίς ανεμιστήρα και λοιπά κινούμενα παιΖει και να ζήσει για πάντα , αλλά για μένα δεν κάνει , ούτε καν λάπτοπ έχω , δεν μου χρειάζεται.
Βάλιντ πόηντ προς το παρόν, αλλά σκέψου ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το να ψύχεις τον επεξεργαστή σου με τεράστια ραντιέτορς και 85 φουρφούρια σε ένα κουτάκι των 40lt θα φαντάζει, ούτε να το φανταστώ δε μπορώ... :lol:

.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 27 Νοέμ 2020, 16:31

sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:28
enterprise-psi έγραψε:
Βάλιντ πόηντ προς το παρόν, αλλά σκέψου ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το να ψύχεις τον επεξεργαστή σου με τεράστια ραντιέτορς και 85 φουρφούρια σε ένα κουτάκι των 40lt θα φαντάζει, ούτε να το φανταστώ δε μπορώ... :lol:
Εννοείται αλλά τι εννοείς πολύ μικρό χρονικό διάστημα; Γιατί μέχρι να νιώσει η ιντελ και να εξαντλήσουν τα chiplets , μέχρι να φτάσουμε 128 πυρήνες , βλέπω καμιά εικοσαετία ακόμα :003:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Νοέμ 2020, 16:33

enterprise-psi έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:10
enaon έγραψε:

βρε ο μ1 είναι ο φορητός ι7 :lol:

αν δεν μας κάνουν πλακα, και βγάλουν ενα μχ μέσα σε 2 χρόνια 50% πιο γρήγορο απο τον ρίζεν, δεν θα είμαστε χαρούμενοι;
γενικά δεν καταλαβαίνω γιατι υπάρχει γκρίνια, όλοι θα κερδίσουμε αν τα καταφέρουν.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Νοέμ 2020, 16:38

27 Νοέμ 2020, 16:27
Ε τότε γιατί δεν παραδέχεσαι αυτό που λέω και εγώ. Η Απλ δεν ηγείται, ακολουθεί. Απλά λόγω vertical integration είναι πιο optimized αυτά που φτιάχνει.
γιατί να βγάζεις προϊόντα ανέτοιμα σε χρόνο άκαιρο, χωρίς υποστήριξη, χωρίς πλάνο και συνοχή, δεν σε κάνει οδηγό, σε κάνει μικροσοφτ. Η εταιρία που ειχε 15 χρόνια να φτιάξει ένα φορητό σύστημα, κατέστρεψε ολο τον ανταγωνισμό, και έκλεισε το τμήμα στο τέλος γιατί απλά μας ζάλισαν. Και ήρθε η απλε, να μας οδηγήσει στην εποχή της οθόνης αφής.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Νοέμ 2020, 17:00

enterprise-psi έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:31
sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:28
enterprise-psi έγραψε:
Εννοείται αλλά τι εννοείς πολύ μικρό χρονικό διάστημα; Γιατί μέχρι να νιώσει η ιντελ και να εξαντλήσουν τα chiplets , μέχρι να φτάσουμε 128 πυρήνες , βλέπω καμιά εικοσαετία ακόμα :003:
1 με 5 χρόνια.

.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 27 Νοέμ 2020, 17:03

enaon έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 16:33

βρε ο μ1 είναι ο φορητός ι7 :lol:
.
Ναι το κατάλαβα ότι μετά από δέκα χρόνια και δις έρευνες, κατάφερε να κερδίσει τον i7 , που σταμάτησε από το 2014 να ασχολείται η ιντελ 😁

Το Μακ μινι με μ1 είναι φορητό ; :lol:
sys3x έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 17:00
1 με 5 χρόνια
Ναι καλά τα λέμε σε δέκα χρόνια , ζεν 5 ραιζεν 6950 Χ κλπ κλπ 😁

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών