ST48410 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 13:04
sys3x έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 12:57
Είναι.
Εγώ τους βλέπω ότι για πλάκα θα σαρώσουν την αγορά των home studios και του ημιεπαγγελματία που επεξεργάζεται φωτογραφία και video. Δηλαδή το μόνο εμπόδιο θα είναι τα υπάρχοντα προγράμματα που έχει επενδύσει κάποιος και hardware που πιθανόν δεν είναι συμβατό με mac.
Τώρα στα βαριά projects δεν ξέρω. Εκεί κάποιος μπορεί να θέλει την ελευθερία που του προσφέρει το PC και να αλλάζει components όπως και όποτε γουστάρει χωρίς να έχει το Βεληγκέκα πάνω από το κεφάλι του. Αν πάει τόσο καλά η apple όσο δείχνει αυτό το video προβλέπω να σηκώνουν ακόμα παραπάνω τη μύτη τους. Θα πουλάνε και mousepad με κάνα 500άρικο αν δεν αντιδράσει ο ανταγωνισμός.
Θα σαρώσουν γενικά την αγορά, όχι μόνον εμάς Στάθη.
Το μόνο πράμα που θα κρατήσει πίσω την αγορά ενός καινούργιου μακ είναι το παράδειγμα που έφερα ήδη με τον εαυτό μου, δηλαδή εγώ έφτιαξα ουσιαστικά φέτος ένα ντέσκτοπ το οποίο όχι απλά με καλύπτει της παρούσες ανάγκες μου αλλά ας πούμε στο θέμα της ψηφιακής επεξεργασίας σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ ποτέ στο μέλλον κάτι παραπάνω, αυτά που μπορώ να κάνω ήδη είναι πολύ πολύ παραπάνω από όσα χρειάζομαι, δηλαδή πόσα γαμημένα κανάλια θα χρειαστώ ταυτόχρονα χωρίς να κάνω ούτε ένα bounce;
Στο θέμα της εικόνας είμαι επίσης υπερκαλυμμένος και σε κάθε περίπτωση αν θέλω κάτι παραπάνω κοτσάρω μια καινούργια gpu και είμαι έτοιμος, δηλαδή από άποψη ντέσκτοπ είμαι και θα είμαι κομπλέ για πολλά πολλά χρόνια ακόμη, τώρα όμως μπαίνει στο παιχνίδι η φορητότητα όχι απλά χωρίς συμβιβασμούς στην υπολογιστική δύναμη αλλά με απίθανος χρόνους λειτουργίας για την μπαταρία.
Το λαπ μου που είναι περίπου 8ετίας με καλύπτει στο 98+% των περιπτώσεων γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο έναον πριν η ιντελ δεν πρόσφερε κάτι σπουδαίο τα τελευταία 10 χρόνια και επειδή η απλ χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια τις cpu της ιντελ δεν πήρα και mbp το οποίο δεν θα μου προσέφερε και κάτι παραπάνω, ίσα ίσα με το elitebook που έχω είχα και έχω περισσότερες επιλογές και ευελιξία.
Από εδώ και πέρα όμως αν και όποτε χρειαστώ φορητή συσκευή για το κάτι της παραπάνω ή αν μου χαλάσει ή έστω για το γαμώτο που λέμε τότε ένα air ή όταν με το καλό βγάλει πιο τούμπανο mbp θα είναι μονόδρομος για εμένα και για όλους όσους έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους, δυστυχώς; ευτυχώς; δε ξέρω. Θα δείξει.