Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
NikosVy

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 18 Ιούλ 2018, 12:21

argouen έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 12:07
Οκ ευχαριστώ, δεν είχα ιδέα και δεν είχα ασχοληθεί με το πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε τέτοιες συζητήσεις.
Ξέρεις αν ανεβαίνουν (βιδεο) πουθενά μετά? :roll: Αναμένουμε σχόλια εφόσον θα είσαι εκεί :wave:
Δεν έχω δει πουθενά τέτοιο βίντεο, μέσα από το ΥΠΕΞ, αλλά δεν το αποκλείω.

Θα είναι 8 ώρες, πάρα πολύ για να κάθεται κανείς να τα ακούει όλα. Βέβαια θα προσφέρουν και μεζεδάκια και ποτά στα διαλείμματα. Στην έναρξη - όπως γίνεται συνήθως - θα εμφανιστεί ο Κοτζιάς με τον Κατρούγκαλο να διασχίζουν θριαμβευτικά τον αριστερό διάδρομο ανάμεσα στο κοινό και να είναι ιδιαίτερα διαχυτικοί και ομιλητικοί σε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά τους. Θα χαμογελάνε επειδή θα είναι μπροστά σε κάμερες ακόμα και αν κάποιος αγανακτισμένος τους βρίσει, για λόγους image, επειδή θα υπάρχουν ενδεχομένως και κάποιοι ξένοι διπλωμάτες ή ανταποκριτές για να σχηματίσουν μια άποψη πως η ελληνική κοινωνία προβληματίζεται για τη συγκεκριμένη Συμφωνια.

Στην πρώτη ενότητα, που έχει το ιστορικό της διαφοράς, ίσως την κοπανίσω επειδή θα μας φλομώσουν στα ψέμματα, ότι δηλαδή η γλώσσα είχε αναγνωριστεί με απόφαση του ΟΗΕ το 1977.

Θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του καθηγητή Α. Συρίγου ο οποίος αν και έχει τοποθετηθεί γενικά υπέρ της Συμφωνίας την κρίνει προβληματική, επομένως το θέμα της Ημερίδας που είναι οι νομικές διαστάσεις θα πρέπει να τον κάνει να μας τα πει με λεπτομέρειες που τα έχει σκατώσει η ελληνική πλευρά.

Δύσκολο βλέπω να γίνουν παρεμβάσεις από το κοινό που να τονίζουν τα αρνητικά σημεία της Συμφωνίας. Δεν το αποκλείω όμως επειδή θα έχουν προσκληθεί σίγουρα πολλοί σημαίνοντες της αντίθετης γνώμης.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen » 18 Ιούλ 2018, 18:40

Νήφε και μέμνησο απιστείν

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 18 Ιούλ 2018, 18:42

Είσαι απίθανος Argouen, τη βρήκες και την απευθείας αναμετάδοση.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen » 18 Ιούλ 2018, 18:47

Έτυχε βρε, :wave: το είδα πριν λίγο που χαζευα τουίτερ
είδες καμιά φορά! :003:

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 18 Ιούλ 2018, 19:10

argouen έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 18:47
Και πως θα μπορούσαμε να αιχμαλωτίσουμε την αναμετάδοση και να την μετατρέψουμε σε βιντεάκι; ( 8 ώρες :roll: )

Εγώ θα πάω, αλλά 8 ώρες είναι πολλές. Ούτε το κομπιούτερ δεν μπορώ να το έχω στη διάθεσή μου τόσες ώρες.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 18 Ιούλ 2018, 20:44

NikosVy έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 19:10
argouen έγραψε:
Και πως θα μπορούσαμε να αιχμαλωτίσουμε την αναμετάδοση και να την μετατρέψουμε σε βιντεάκι; ( 8 ώρες :roll: )

Εγώ θα πάω, αλλά 8 ώρες είναι πολλές. Ούτε το κομπιούτερ δεν μπορώ να το έχω στη διάθεσή μου τόσες ώρες.
Από την στιγμή που θα το μεταδώσουν μέσω youtube, λογικά θα το ανεβάσουν κιόλας.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 18 Ιούλ 2018, 21:59

vagabondo έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 20:44
NikosVy έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 19:10
argouen έγραψε:

Από την στιγμή που θα το μεταδώσουν μέσω youtube, λογικά θα το ανεβάσουν κιόλας.
8 ώρες βίντεο; Στο youtube 8 ώρες μόνο κάτι για relaxation ή ύπνωση έχω συναντήσει.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 18 Ιούλ 2018, 22:06

NikosVy έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:59

8 ώρες βίντεο; Στο youtube 8 ώρες μόνο κάτι για relaxation ή ύπνωση έχω συναντήσει.
Κι αυτό, για ύπνωση το κόβω. :003:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 18 Ιούλ 2018, 22:16

vagabondo έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 22:06
NikosVy έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:59

Κι αυτό, για ύπνωση το κόβω. :003:
Εγώ που έχω προγραμματίσει να πάω, οκτώμισι ώρες (12,30-20,30) είναι πολλές για μένα. Θα αποκοιμηθώ στο κάθισμα, ιδιαίτερα το μεσημέρι αν τσιμπήσω και κάτι. Και είναι τα καθίσματα με τα έδρανα έτσι φτιαγμένα που για να βγεί ένας από τη μέση πρέπει να σηκώνονται όρθιοι όλοι οι άλλοι μέχρι να φτάσει στο διάδρομο.

Καλύτερα είναι οι πλαϊνοί εξώστες με τα μονά καθίσματα. Εκεί μπορείς να κοιμηθείς και λίγο. Μόνο που δεν έχεις μικρόφωνο μπροστά σου αν θέλεις να κάνεις καμιά ερώτηση οπότε θα πρέπει να ουρλιάζεις για να σε ακούσουν. Και αν δεν με πετύχει ο ύπνος την ώρα που θα εξετάζουν την θεματική ενότητα θέλω να τους ρωτήσω: "Ποιος ο λόγος να ανακατέψουμε στη διαπραγμάτευση το θέμα της εθνικότητας και της γλώσσας αφού ούτως ή άλλως θα χάναμε σ' αυτά και επί πλέον ήταν έξω από την εντολή διαπραγμάτευσης που είχε πάρει από τον ΟΗΕ ο κ. Νίμιτς;"

Με πιάνει πολλές φορές η νύστα σε δημόσιους χώρους ιδιαίτερα στο θέατρο όπου έχω κοιμηθεί και στην πρώτη σειρά μάλιστα. Τώρα αν προσβληθεί ο Κοτζιάς που θα ακουστεί και κανένα ροχαλητό μου, τι να κάνουμε. Ελπίζω να μη φανεί στο βίντεο.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 19 Ιούλ 2018, 01:39

Νικος βι, επειδή δεν τα θυμάμαι αναλυτικά αυτά που αναφέρεις στο μπολνταρισμένο, αν θες, κάνε το λίγο πιο συγκεκριμένο ως προς τις αναφορές σου

Εγώ τώρα διάβασα κάτι άλλο, ένας ελληνοαμερικανός πρώην πολιτικός έκανε προ ημερών την εκτίμηση οτι η Ρωσία, ανεξαρτήτως Τσίπρα και Ζάεφ και των συμφωνηθέντων αναμεταξύ των, θα ασκήσει βέτο στον ΟΗΕ για χώρα με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία", ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα, ο Λαβρώφ επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική διάσκεψη με τον Κοτζιά.

Επίσης, σε μέρος από την συνέντευξη ειπώθηκαν τα εξής:
Ρωτήσαμε τον κ. Κρις Σπύρου γιατί τις τελευταίες ημέρες έγινε αναφορά σε πιέσεις των ΗΠΑ ή άλλων παραγόντων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Μας είπε: «Εάν αυτά τα λέγανε για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια με ονομασία που περιείχε τη λέξη Μακεδονία, την είχε ήδη! Δεν χρειαζότανε όλο αυτό που έγινε. Μπορούσαν να το κάνουν στην Σύνοδο Κορυφής, με το FYROM. ’Όπως η Ελλάδα βγήκε από το 2ο Μνημόνιο το 2015, έτσι μπήκε και η FYROM στο ΝΑΤΟ. Αλλά, ούτε η Ελλάδα βγήκε από το 2ο Μνημόνιο το 2015, ούτε η FYROM μπήκε στο ΝΑΤΟ το 2018…»

Με βάση τα ανωτέρω, θελήσαμε να κάνουμε ένα τελευταίο ερώτημα στο κ. Κρις Σπύρου: Τότε τι χρειαζότανε το «Βόρεια Μακεδονία»;

«Στο ερώτημα αυτό, που είναι και η ουσία του όλου θέματος», μας είπε ο κ. Σπύρου, «θα μου επιτρέψετε να δώσω τεκμηριωμένη απάντηση την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 στις 7:45 το βράδυ. Θα είμαι κεντρικός ομιλητής και η ερώτηση θα είναι: Ποιός ο λόγος της «Συμφωνίας των Πρεσπών»
https://greek1.blogspot.com/2018/07/bl ... z5LP4cT6Kv

Η ομιλία θα γινόταν σήμερα (εχθές) αλλά δεν έχω βρει κατι στο διαδίκτυο προς το παρόν

Γενικά, δεν ξέρω ποιός είναι και τί ρόλο έχει γενικότερα ο κύριος Σπύρου αλλά αυτά που ανέφερε στην παρούσα συνέντευξη νομίζω είναι ενδιαφέροντα ως απόψεις
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 19 Ιούλ 2018, 08:43

Σουβλίτσα έγραψε:
19 Ιούλ 2018, 01:39
Νικος βι, επειδή δεν τα θυμάμαι αναλυτικά αυτά που αναφέρεις στο μπολνταρισμένο, αν θες, κάνε το λίγο πιο συγκεκριμένο ως προς τις αναφορές σου
Θα τα ακούσουμε προφανώς σήμερα, ας κάνουμε υπομονή, αν και προσωπικά πιστεύω πως ο Κοτζιάς θα έχει οργανώσει τη συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνει η δική του άποψη από τον συσχετισμό των καθηγητών κάθε ενότητας. Ο ίδιος προέρχεται από τον κλάδο των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών και λογικό θα είναι να έχει μια αντιπάθεια προς τους διπλωμάτες που τόσα χρόνια βρίσκονταν σε πρωτοκαθεδρία στο χώρο του.

Με βάση την ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να μην προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ) με βάση το προσωρινό όνομα (να μπει δηλαδή ως ΠΓΔΜ). Πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα πήρε καταδικαστική απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με προσφυγή των Σκοπίων, επειδή είχε προβάλει βέτο το 2008, και η ελληνική πλευρά (Ντόρα Μπακογιάννη) τα μάσαγε "εμείς δεν προβάλαμε βέτο, αλλά απλά δεν υπήρξε ... ομόφωνη απόφαση για ένταξη των Σκοπίων".
Σουβλίτσα έγραψε:
19 Ιούλ 2018, 01:39
Γενικά, δεν ξέρω ποιός είναι και τί ρόλο έχει γενικότερα ο κύριος Σπύρου αλλά αυτά που ανέφερε στην παρούσα συνέντευξη νομίζω είναι ενδιαφέροντα ως απόψεις
Το 2010 είχε οργανώσει ένα καραβάνι από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη, με παπάδες, γριούλες, εθνικιστές κλπ (σαν την ταινία "Οι Γενναίοι του Μπρανκαλεόνε") για να μπει με τον τσαμπουκά στην Αγία Σοφία και να λειτουργήσει με παπά, .... όταν ο Ερντογάν ήταν Δήμαρχος της Κωνταντινούπολης. Είχε μετάσχει και ένας φίλος μου παρόλο που έκανα ότι μπορούσα να τον μεταπείσω. Έλεγε "εγώ πάω για συμπαράσταση επειδή πάει ο φίλος ο Μανώλης" και εγώ του υπενθύμιζα την ταινία "το εξπρές του Μεσονυχτίου". Τελικά τους έπεισαν στα σύνορα να μην προχωρήσουν. Ο φίλος μου με τον φίλο του πέρασαν στην Τουρκία ως ιδιώτες και πήγαν στην Κωνσταντινούπολη όπου κανένας ξενοδόχος δεν τους δέχτηκε, επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία και γύρισαν το ίδιο βράδυ ξενυχτισμένοι και κουρασμένοι.
https://olympia.gr/2010/09/17/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF/ έγραψε: Έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα προσπάθεια ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου για τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία. Τη ματαίωση ανακοίνωσε με δήλωση του ο Σπύρου προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Σε σχετικό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ανέφερε πως σε δήλωση που έκανε ο κ. Σπύρου στην Αλεξανδρούπολη, από όπου το πρωί θα ξεκινούσε το ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη, είπε πως έλαβε «από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική». Ο Σπύρου είπε πως «το έγγραφο έχει σχεδόν το χαρακτήρα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία» και ότι εξαιτίας της εξέλιξης αυτής ματαιώθηκε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη. (ΑΠΕ)

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 19 Ιούλ 2018, 10:03

Και ο καθηγητής Δικαίου Θάλασσας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που δεν δείχνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον τρόπο διοργάνωσης της Ημερίδας
Πρόσκληση και Πρόγραμμα Ημερίδας για Συμφωνία Πρεσπών : Νομικά Ζητήματα έγραψε:
Eίναι προφανές, σε μένα τουλάχιστον, ότι μέσα από το σύνθετο και δυσνόητο ,για τους πολλούς, χαρακτήρα που έχουν οι νομικές πτυχές της «Συμφωνίας», προσπαθεί η Κυβέρνηση να την νομιμοποιήσει (ως νομικό κατασκεύασμα) απέναντι στο λαό που αντιδρά ,και να φέρει αντιμέτωπη την επιστημονική κοινότητα (ή μέρος της) με το λαικό αίσθημα, που συντριπτικά καταδικάζει την ετεροβαρή και επικίνδυνη αυτή συμφωνία.

Προσπαθεί δηλαδή να κάνει πράξη αυτό που ο Ν.Μέρτζος ισχυρίσθηκε,ότι δηλαδή «οι επαίοντες γνωρίζουν»!
Κλασσική θέση της Αριστεράς, βέβαια, είναι ότι στις αταξικές κοινωνίες που ονειρεύονται, η Ιντελιγκέντσια αποφασίζει και η Πλέμπα υπακούει…!

Αποφεύγουν επιμελώς φυσικά να εξετάσουν τις πολιτικές πτυχές του ζητήματος , που μια και πρόκειται για θέματα κυριαρχικής φύσεως,θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην αξιολόγηση των καταστροφικών επιλογών Τσίπρα και Κοτζιά κατά την διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς ομολόγους τους.

Βέβαια, με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις ως « φύλλο συκής», έχουν φροντίσει να επιλέξουν ομιλητές που είτε ανήκουν στα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥπΕξ, είτε έχουν δημοσίως εκφρασθεί υπερ της συμφωνίας,είτε γιατί είναι γνωστοί ότι αποφεύγουν την όποια πολιτική αξιολόγηση για να μη συγκρουσθούν με την εκάστοτε Κυβέρνηση, είτε τέλος γιατί απλούστατα είναι ΣΥΡΙΖΑίοι.
Ας μην αναφέρω παραδείγματα παραλειφθέντων γιατί είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ…
Καλά ξεμπερδέματα και καλό αγώνα σε όλους μας!

ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen » 19 Ιούλ 2018, 21:16

Για πες πήγες τελικά? Εντυπώσεις?
Ο Κοτζιας μιλάει τωρα αλλά ξερναω δεν αντέχω να τον ακουσω

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 19 Ιούλ 2018, 21:31

Οταν βλεπεις ποιοι συνασπιζονται στην αντιδραση κατα της συμφωνιας βλεπεις πού παει το πραγμα: Ρωσοι πρακτορες, Ρωσθκη εκλλησια, Ιβαν Σαββιδηδες και το λουρι της μανας..

Μαζι στην Ελλαδα και οι διαφοροι Ρωσοδουλοι..

Μιλαμε για τους Ρωσους που εχουνε αναγνωρισει τα Σκοπια με το ονομα Μακεδονια...Ειναι λεει κατα της συμφωνιας..

Οι δε "χρησιμοι ηλιθιοι" που δουλευουνε γι'αυτους στην μπανανια πιστευουνε οτι υπηρετουνε εθνικο..συμφερον..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 19 Ιούλ 2018, 21:53

Κάπως έτσι ήταν ο Κοτζιάς σήμερα στην Ημερίδα στο ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια οι καθηγητές Συρίζος και Χατζηβασιλείου, απαγόρευσε τις ερωτήσεις του Κοινού και προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση με το δικό του μονόλογο.

Όμως του πήρε με τον τσαμπουκά το μικρόφωνο ο Ζουράρης λέγοντας "το πρόγραμμα γράφει ερωτήσεις με συμμετοχή του κοινού" και εγινε το έλα να δεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών