Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Ιούλ 2018, 21:30

Heritage86 έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:26
Πληροφοριακά σου απάντησα,αλλά μου σβήσαν τη δημοσίευση.Δε θα σου απαντήσω σε άλλη.Καλή τύχη σε ότι κάνεις.
Στον μηχανικό απάντησες και είχε προσβλητικό χαρακτηρισμό για εμένα, sorry.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 » 18 Ιούλ 2018, 21:36

Juno έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:30
Heritage86 έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:26
Πληροφοριακά σου απάντησα,αλλά μου σβήσαν τη δημοσίευση.Δε θα σου απαντήσω σε άλλη.Καλή τύχη σε ότι κάνεις.
Στον μηχανικό απάντησες και είχε προσβλητικό χαρακτηρισμό για εμένα, sorry.
Δε χρειάζονται συγγνώμες και υποκριτικοί καλοί τρόποι.Ο καθένας είναι αυτό που είναι.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 18 Ιούλ 2018, 21:38

Juno έγραψε:
17 Ιούλ 2018, 19:43
gassim έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 14:38
.....
Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που τα εκμεταλλεύονται μέσω διαδικτύου είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις παροχές και με το πόσο ανταποκρίνεται η περιγραφή σε αυτό που προσφέρουν, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και μια αρνητική κριτική αρκεί για να σε καταποντίσει.
Τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τους υπολογίζει κανείς;
Που πρέπει να ανέχονται πάρτι κάθε μέρα γιατί ο ξένος έρχεται για άντε μία εβδομάδα, αλλά είναι σε διακοπές και θα κάνει και τη φασαρία του στο μπαλκόνι μεταμεσονύκτια μια που αυτός δεν θα ξυπνήσει χαράματα για να πάει στη δουλειά;
Που ανεβαίνουν τα κοινόχρηστα πχ άντε βάλε-βγάλε βαλίτσες στο ασανσέρ κάθε 4-5 μέρες; Δεν είναι ίδια η συντήρηση.

Μπορεί ο airbnbάκιας να είναι ιδιοκτήτης του διαμερίσματός του, αλλά είναι συνιδιοκτήτης στην πολυκατοικία.

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να βγάζει έτσι λεφτά ο διπλανός μου, αν όμως οι τουρίστες μας δημιουργούσαν πρόβλημα, θα υπήρχε θέμα. Και μιλάμε για κανονικό σαμποτάζ.
Υπάρχει ο κανονισμός της πολυκατοικίας που λέει τι χρήση επιτρέπεται στα διαμερίσματα και στα μαγαζιά του ισογείου.
Αν είναι λεπτομερής λέει μέχρι τι χρώματα τέντες επιτρέπονται, που επιτρέπεται να απλώνονται ρούχα, τι απαγορεύονται στα μπαλκόνια (π.χ. πλαστικές ντουλάπες, κεραίες) και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Το πρόβλημα είναι ότι παλιά που έγιναν οι κανονισμοί δεν υπήρχε το airbnb, αλλιώς θα μπορούσε να απαγορεύει την <τουριστική> χρήση των διαμερισμάτων.

Κάτι σχετικό. Συνήθως (όχι πάντα) ο κανονισμός επιτρέπει την ενοικίαση των διαμερισμάτων για επαγγελματική στέγη μηχανικού, δικηγόρου, γιατρού, λογιστή, ... που και σε αυτές τις περιπτώσεις ανεβοκατεβαίνει μέσα στην πολυκατοικία πολύς ξένος κόσμος, περισσότερος από τα airbnb.

Άμα έχεις καλό μηχανικό όταν φτιάχνεται το κτίριο, πολλά μπορούν να προβλεφθούν. :D

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Ιούλ 2018, 21:44

Μηχανικός έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:38
Υπάρχει ο κανονισμός της πολυκατοικίας που λέει τι χρήση επιτρέπεται στα διαμερίσματα και στα μαγαζιά του ισογείου.
Αν είναι λεπτομερής λέει μέχρι τι χρώματα τέντες επιτρέπονται, που επιτρέπεται να απλώνονται ρούχα, τι απαγορεύονται στα μπαλκόνια (π.χ. πλαστικές ντουλάπες, κεραίες) και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Το πρόβλημα είναι ότι παλιά που έγιναν οι κανονισμοί δεν υπήρχε το airbnb, αλλιώς θα μπορούσε να απαγορεύει την <τουριστική> χρήση των διαμερισμάτων.

Κάτι σχετικό. Συνήθως (όχι πάντα) ο κανονισμός επιτρέπει την ενοικίαση των διαμερισμάτων για επαγγελματική στέγη μηχανικού, δικηγόρου, γιατρού, λογιστή, ... που και σε αυτές τις περιπτώσεις ανεβοκατεβαίνει μέσα στην πολυκατοικία πολύς ξένος κόσμος, περισσότερος από τα airbnb.

Άμα έχεις καλό μηχανικό όταν φτιάχνεται το κτίριο, πολλά μπορούν να προβλεφθούν. :D

Στα παλιά κτίρια όμως το κακό έγινε.

Δεν έχω συμφέρον από τέτοια επιχείρηση γιατί δεν ασχολούμαι ούτε έχω προβλήματα από aibnb στη γειτονιά, άρα θεωρώ πως μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά: είναι απαράδεκτο να μην βρίσκουν σπίτια οι συμπολίτες μας επειδή κάποιοι τα νοικιάζουν σε ξένους.

Και ειδικά στα νησιά που όλο κλαίγονται πως είναι ξεχασμένοι από την Πολιτεία, αλλά το θύμα που παίρνει μετάθεση εκεί, πού θα μείνει; Κανονικά πρέπει να αδειάσουν τα νησιά από εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες για να στρώσουν χαρακτήρα.

Απαράδεκτο είναι και οι συμπολίτες μας που είναι ιδιοκτήτες και έχουν στην καθημερινότητά τους φασαρίες σε ώρες κοινής ησυχίας και επιβαρυμένα κοινόχρηστα λόγω airbnb.

Μηχανικέ, ίσως ενδιαφέρει κάποιους που το διαβάζουν, αλλάζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας μετά από ψηφοφορία;
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 18 Ιούλ 2018, 21:51

Juno έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:44
Μηχανικέ, ίσως ενδιαφέρει κάποιους που το διαβάζουν, αλλάζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας μετά από ψηφοφορία;
Πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και των μαγαζιών του ισογείου.

Συνήθως ο κανονισμός της πολυκατοικίας, που ξέχασα να πω ότι καθορίζει και τα ποσοστά κάθε ιδιοκτησίας στα κοινόχρηστα έξοδα, γίνεται συγχρόνως με την σύσταση των οριζοντίων ιδιοκτησιών και είναι στο ίδιο έγγραφο. Το έχει ο συμβολαιογράφος στο αρχείο του και το υποθηκοφυλακείο.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 18 Ιούλ 2018, 22:56

Ερμής έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 09:55
Μη γελιόμαστε το να έχεις εταιρεία δεν είναι απλό, ειδικά οι ανώνυμες. Μόνο το κόστος του λογιστή ξέρεις πόσο είναι για μια εταιρεία που τηρεί τρίτης κατηγορίας βιβλία;
Ναι για ένα ή δύο σπιτάκια ενώ στο κράτος θα πλήρωνε λιγότερα, δεν αξίζει για την γραφειοκρατία και το κόστος του λογιστή.
Αλλά στο κράτος θα πλήρωνε λιγότερα. Το κόστος του λογιστή δεν είναι έσοδα του κράτους.

Ερμής έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 09:55
Έχω μια άλλη απορία όμως, εφόσον ο μεγαλοξενοδόχος πληρώνει λιγότερο φόρο (λόγω της εταιρείας) απο τα ενοικιαζόμενα, τότε γιατί τα ενοικιαζόμενα δεν τα λειτουργούν ως εταιρείες.
Ο βασικός λόγος είναι γιατί δεν ξεκινάει τώρα από το μηδέν η επιχείρηση, τα σπίτια τα έχει ήδη στην κατοχή του.
Για να κάνει τώρα εταιρία,θα ΠΟΥΛΗΣΕΙ τα σπίτια του στην εταιρία του και θα πληρώσει ένα σκασμό φόρους.
Αντίθετα άμα κάποιος έχει τώρα το κεφάλαιο και ξεκινάει να φτιάχνει ή να αγοράζει σπίτια για να τα νοικιάζει με Airbnb, κάνει εταιρεία έστω και για δύο τρία σπίτια.
Το κόστος κατασκευής ή αγοράς των σπιτιών, μαζί με όλο τον εξοπλισμό θα αφαιρούνται από τον τζίρο. Και αφού αφαιρεθούν και όλα τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των σπιτιών, ότι μένει θα φορολογείται.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 19 Ιούλ 2018, 09:48

Πολ. Μηχ πρώτα απο όλα ποιος είπε οτι το κόστος λογιστή είναι έσοδο του κράτους, λίγο μυστήρια μου τα λες τελευταία.

Τωρα στα υπόλοιπα δε μου κάνει κάτι εντύπωση σε αυτά που λες, λογικό μου ακούγεται είναι που τα θέλετε όλα στο τζάμπα, όπως γινόταν τόσα χρόνια.

ΓΙα πες τώρα πόσο δίκαιο σου ακούγεται να πληρώνεις προκαταβολή φόρου για αυτά που ΘΑ βγάλεις, να θες να πάρεις τα φορολογημένα λεφτά σου, να πληρώνεις φόρο για να τα πάρεις και μετά να ΞΑΝΑπληρώνεις για τα διπλά φορολογημένα λεφτά σου, σα φόρο εισοδήματος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Nameless Ghoul

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul » 19 Ιούλ 2018, 10:12

Ερμής έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 11:53
Ναι συμφωνώ να μην υπάρχει πρόπερτι ταξ, αλλα αντίστοιχα θα πρέπει να καταργηθεί η προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρος μερισμάτων κλπ κλπ κλπ
Καμμία αντίρρηση.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 19 Ιούλ 2018, 13:09

Να εχεις ενα διαμέρισμα σε airbnb δε συμφαιρει αν για παράδειγμα αυτο ειναι Χαλκιδική κι εσυ Θεσσαλονίκη
Θα τα ξοδευεις στο πανε ελα. Η θα νοικιασεις άλλο για να μένεις εσύ κι αφήσεις τη δουλεια σου να κανεις διακοπές ολη τη σεζόν. Ποιο το κερδος;

Κανενα

Πανω απο 5 διαμερισματα εκτος αυτο που θα μένεις κανεις εταιρια. Άλλωστε θα γινει αναγκαστικα λογω εσοδων. Ασχετο αν χρειαζεται να εχεις ατομο να τα διατηρεί με κλειδια. κτλ

Για ενα διαμερισμα και δυο ακομη αν τα δωσεις και πρεπει να εισαι Χαλκιδική και που θα μενεις δλ δε συμφέρει
Για δυο αντε να πεις τη γειτονισσα παρε τα κλειδια κι ανοιγοκλεινε στους τουριστες. Κατι λιγα θα εχεις κερδος.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 19 Ιούλ 2018, 15:40

Εκτός από το οικονομικό να συνυπολογιστεί ότι θα γνωρίσεις και κάποιες ωραίες τουρίστριες αν έχεις σπίτια σε airbnb. :D

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 19 Ιούλ 2018, 15:47

Εγω που εχω ενα και αντε πες ξεκουναει ο πατερας απο κει. Τη θεια που κολλησε σαν αγαλμα πως τις λες να φυγει;
Βρε μανια. Αντε παντε σπιτι σας.
Βεβαια για να ορισω τη πραγματικοτητα δε μου λες, αν ειναι να πηγαινοερχομε με 15 βενζινη 2 φορες...προχθες σαββατο έμεινα κι απο λαδι δυο κιλα ηθελα. Συν να φας κατι εφοσον πλεον θα ειναι ενοικιαστές μεσα..συν του οτι θα βαλουν διόδια για Χαλκιδική..
Και να το νοικιαζω 35 τη βραδυα...συμφαιρει; Οχι

Εχει μια 5..ναι 5....ε αυτη τα νοικιάζει κι εβαλε και μια να ανοιγοκλείνει
Εγω η δολια θα πρεπει να κοιμαμε στο αμαξι

Δε συμφαιρει 1 σπιτι
Εκτος αν ειναι στο κεντρο και μένεις κοντα κι εχεις συμπλήρωμα ακομη ενα σπιτι
Για Θεσσαλονικη Χαλκιδικη κι 1...μπα

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 19 Ιούλ 2018, 15:49

Το ρίχνει στην τρελίτσα τώρα ο πολ.μηχ.

blue τι γράφεις; :smt100
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 19 Ιούλ 2018, 15:52

Ερμής έγραψε:
19 Ιούλ 2018, 15:49
Ο Άγις μου έδωσε την ιδέα.

Μηχανικός @ οι γυναίκες θέλουν φιλίες με άνδρες ενω οι άνδρες μόνο σεξ

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 19 Ιούλ 2018, 15:54

Ερμής έγραψε:
19 Ιούλ 2018, 15:49

blue τι γράφεις; :smt100
Λεω..μου ηρθε κι εμενα η ορεξη να κανω airbnb το σπιτακι στη καλικρατεια
Τα 2 προβληματα πατερας και θεια οκ θα το ξεκουνισουν δλ φυγουν πες απο κει. Δε παταει κανεις
Ωραια. Πεταω οτι σαβουρα μαζεψε ο πατερας και το φτιαχνω κομπλε. Ενταξει του 2005 ειναι αλλα απ τη σαβουρα δε φαινεται. Οτι περισσιο ειχαν εκει το πηγαν

Μετα λεω....που θα κοιμαμε;;; Ποιος θα ειναι εδω να ανοιγοκλεινει στους τουριστες

Τα εβαλα κατω και δε συμφαιρει

Ηθελα να πω αν εχεις κανα 2 η 3 οκ συμφαιρει προς ενοικιαση τετοιου τυπου ο ενας μπαινει ο αλλος φευγει. Γιατι πρεπει να εισαι εκει

Αν το εκανε καποιος Θεσνικη Χαλκιδικη να μας πει τον τρόπο. Δλ πανε ελα η κοιματε σε αντισκηνο

Εντωμεταξυ φουλ βουλγαρους ειχε απ οτι ειδα το σαββατο στη βολτα

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 19 Ιούλ 2018, 19:14

Μηχανικός έγραψε:
18 Ιούλ 2018, 21:38

Μιά χαρά τα λες.Ο κανονισμός της πολυκατοικίας έχει ισχύ "συντάγματος" στην πολυκατοικία.
Φυσικά δεν είναι ανώτερος των νόμων του κράτους.
Παράδειγμα (άσχετο με το νήμα αλλά πολύ σαφές όσων αφορά την δύναμη του καταστατικού):
Το καταστατικό απαγορεύει τα κατοικίδια (σκυλιά-γατιά) στην πολυκατοικία.
Ο νόμος επιτρέπει μέχρι δύο κατοικίδια σε κάθε σπίτι (υπό προϋποθέσεις προφανώς).
Μάντεψε τι θα γίνει αν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας απαιτήσει να διώξεις τον σκύλο σου,βάση καταστατικού.
Nandros έγραψε:
26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών