Γιατί η μειονότητα στη Θράκη αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική και όχι τουρκική;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
adon99

Re: Γιατί η μειονότητα στη Θράκη αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική και όχι τουρκική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 07 Δεκ 2020, 15:42

Bλεπουμε στον χαρτη και την τεραστια επιτυχια του "εθναρχη" βενιζελου οπου τo κιτρινο δεξια εξαλειφτηκε κατα 99% ενω το πρασινο στην Ελλαδα παρεμεινε κατα 90%

Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Re: Γιατί η μειονότητα στη Θράκη αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική και όχι τουρκική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 07 Δεκ 2020, 15:59

sman5 έγραψε:
06 Δεκ 2020, 00:25
Φυσικα Τούρκοι ενιωθαν και νιώθουν. Γιατί με τη συνθήκη της Λωζανης δεν αναγνωρίστηκαν ως τετοιοι;
Έχει και Πομάκους που δεν ήταν "τούρκοι" αλλά πρώην βούλγαρικο φύλο που εξισλαμίστηκαν γύρω στο 1700.
Μιλάνε βουλγάρικο ιδίωμα, "μετατράπηκαν" σε τουρκους με την αρωγή του ελληνικού κράτους και τα σχολεία που
ελέγχουν οι τούρκοι κλπ.

Τώρα βέβαια, μια γνωστή μας Πομάκα, όταν πήγαινε Αδριανούπολη να ψωνίζει προικιά και δαχτυλίδια, έλεγε στην πρώην σύζυγό μου
πως "μας έπιασαν οι έλληνες στα σύνορα", δηλαδή οι "έλληνες" όπως θα έλεγαν δυο έλληνες ότι μας έπιασαν στα σύνορα οι Τούρκοι τελωνειακοί.
Η πρώην σύζυγός μου είχε καταγωγή από Γιουγκοσλαβία (Σκόπια) και μιλούσε καταλάβαινε βουλγάρικα,με την γειτόνισσα την Πομάκα που είχαμε μιλούσαν και αλληλοκαταλαβαίνονταν στα βουλγάρικα.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 07 Δεκ 2020, 16:07

Esperos έγραψε:
07 Δεκ 2020, 15:59
sman5 έγραψε:
Φυσικα Τούρκοι ενιωθαν και νιώθουν. Γιατί με τη συνθήκη της Λωζανης δεν αναγνωρίστηκαν ως τετοιοι;
Έχει και Πομάκους που δεν ήταν "τούρκοι" αλλά πρώην βούλγαρικο φύλο που εξισλαμίστηκαν γύρω στο 1700.
Μιλάνε βουλγάρικο ιδίωμα, "μετατράπηκαν" σε τουρκους με την αρωγή του ελληνικού κράτους και τα σχολεία που
ελέγχουν οι τούρκοι κλπ.

Τώρα βέβαια, μια γνωστή μας Πομάκα, όταν πήγαινε Αδριανούπολη να ψωνίζει προικιά και δαχτυλίδια, έλεγε στην πρώην σύζυγό μου
πως "μας έπιασαν οι έλληνες στα σύνορα", δηλαδή οι "έλληνες" όπως θα έλεγαν δυο έλληνες ότι μας έπιασαν στα σύνορα οι Τούρκοι τελωνειακοί.
Η πρώην σύζυγός μου είχε καταγωγή από Γιουγκοσλαβία (Σκόπια) και μιλούσε καταλάβαινε βουλγάρικα,με την γειτόνισσα την Πομάκα που είχαμε μιλούσαν και αλληλοκαταλαβαίνονταν στα βουλγάρικα.
Γιατί χωρισατε; για το Μακεδονικό; :102:

Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus » 07 Δεκ 2020, 16:10

Η επιρροή του προξενείου είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς οι περισσότεροι πομάκοι πλέον αυτοπροσδιορίζονται σαν τουρκοι... Μόνο οι ηλικιωμένοι και οι πολύ απομονωμένες κοινότητες του ορεινου ογκου δηλώνουν πομάκοι. Όσοι κατεβαίνουν στις πόλεις και τα χωριά της πεδιάδας για δουλειά ή κάνουν μικτούς γάμους με άλλους μειονοτικούς αποποιούνται της πομακικής ιδιότητάς τους που θεωρείται από την υπόλοιπη τουρκόφωνη κοινότητα σαν πολύ οπισθοδρομική..

Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 07 Δεκ 2020, 16:23

EKPLIKTIKOS έγραψε:
07 Δεκ 2020, 16:07
Esperos έγραψε:
sman5 έγραψε:
ελέγχουν οι τούρκοι κλπ.

Με είχε πρήξει και με αυτό το θέμα αλλά δεν χωρίσαμε για "πολιτικά-ιστορικά" ζητήματα, εγώ έφταιγα, ασυμφωνία χαρακτήρων που λένε, δεν συμφωνούσα με αυτά που μου υπαγόρευε, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση, μιλάμε και ελπίζω να τα ξαναβρούμε, δεν έχουμε πάρει διαζύγιο.
Δηλαδή ένα εισιτήριο να βγάλω να πάω και απλώς να μην βρώ κανέναν άλλον μέσα.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

sman5

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sman5 » 07 Δεκ 2020, 16:30

Esperos έγραψε:
sman5 έγραψε:
ελέγχουν οι τούρκοι κλπ.
Γενικα Τούρκοι δεν ενιωθαν οι εξισλαμισμένοι ντόπιοι των Βαλκανίων επι τουρκοκρατίας; Δες τους δικούς μας Τουρκοκρητικους, Βαλαχαδες κλπ που φύγανε με την ανταλλαγή.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 07 Δεκ 2020, 16:33

Esperos έγραψε:
07 Δεκ 2020, 16:23
EKPLIKTIKOS έγραψε:
07 Δεκ 2020, 16:07
Esperos έγραψε:

ελέγχουν οι τούρκοι κλπ.

Με είχε πρήξει και με αυτό το θέμα αλλά δεν χωρίσαμε για "πολιτικά-ιστορικά" ζητήματα, εγώ έφταιγα, ασυμφωνία χαρακτήρων που λένε, δεν συμφωνούσα με αυτά που μου υπαγόρευε, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση, μιλάμε και ελπίζω να τα ξαναβρούμε, δεν έχουμε πάρει διαζύγιο.
Δηλαδή ένα εισιτήριο να βγάλω να πάω και απλώς να μην βρώ κανέναν άλλον μέσα.
Μετά την πανδημία, είναι ευκαιρία. :)
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 07 Δεκ 2020, 16:42

Japetus έγραψε:
07 Δεκ 2020, 16:10
Μόνο οι ηλικιωμένοι και οι πολύ απομονωμένες κοινότητες του ορεινου ογκου δηλώνουν πομάκοι. Όσοι κατεβαίνουν στις πόλεις και τα χωριά της πεδιάδας για δουλειά ή κάνουν μικτούς γάμους με άλλους μειονοτικούς αποποιούνται της πομακικής ιδιότητάς τους που θεωρείται από την υπόλοιπη τουρκόφωνη κοινότητα σαν πολύ οπισθοδρομική..
pomax not dead, just live on the mountains

έγραφε ένας γνωστός μου πάνκ πομάκος με μαρκαδόρο στους τοίχους
sman5 έγραψε:
07 Δεκ 2020, 16:30
Γενικα Τούρκοι δεν ενιωθαν οι εξισλαμισμένοι ντόπιοι των Βαλκανίων επι τουρκοκρατίας; Δες τους δικούς μας Τουρκοκρητικους, Βαλαχαδες κλπ που φύγανε με την ανταλλαγή.
δες και τους τουρκόφωνους χριστιανούς ορθόδοξους που ήρθαν με την ανταλλαγή

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 08 Δεκ 2020, 09:29

Leporello έγραψε:
07 Δεκ 2020, 15:34
dna replication έγραψε:
07 Δεκ 2020, 15:05
Leporello έγραψε:
07 Δεκ 2020, 14:40
Oλοι Πομάκοι είναι εκεί. Εσύ μέτρησες πόσοι από αυτούς λένε ότι είναι Τούρκοι;
που να το λένε?
στην οικογένεια? στο καφενείο? όταν πηγαίνουν για ψώνια ή σπουδές στην Τουρκία
όταν αντίστοιχα πηγαίνουν για ψώνια ή σπουδές σε άλλα μέρη στην Ελλάδα? στη Βουλγαρία?
σε υποθετικό ερώτημα σε απογραφή? (δεν τέθηκε ποτέ)

η ταυτότητες είναι περίεργο πράγμα
Που να ξέρω εγώ; Ο Υδράργυρος λέει όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν Πομάκοι, είναι ελάχιστοι. Κάπου θα το άκουσε ότι λένε πως είναι Τούρκοι και όχι Πομάκοι.
Ο υδράργυρος σου λέει για εκτίμηση του στέιτ ντιπάρτμεντ

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 08 Δεκ 2020, 09:38

sman5 έγραψε:
06 Δεκ 2020, 00:30
πατησιωτης έγραψε:
06 Δεκ 2020, 00:28
Επειδή έτσι γράφει η συνθήκη της Λωζάννης.
Ε ναι αλλά γιατί το έγραψε έτσι; Το ότι ενιωθαν Τούρκοι ήταν αυτονόητο.
Γιατί οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Δεκ 2020, 09:42

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
06 Δεκ 2020, 00:41
Νομίζω πως έγινε ψηφοφορία και για μια ψήφο δεν έγινε η μειονότητα ελληνική
:D

Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης » 08 Δεκ 2020, 09:58

adon99 έγραψε:
07 Δεκ 2020, 15:42
Bλεπουμε στον χαρτη και την τεραστια επιτυχια του "εθναρχη" βενιζελου οπου τo κιτρινο δεξια εξαλειφτηκε κατα 99% ενω το πρασινο στην Ελλαδα παρεμεινε κατα 90%
Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης αλλά και χωρίς τον Βενιζέλο αμφιβάλλω αν θα υπήρχε ακόμα . Τουλάχιστον κάμποσοι μετακόμισαν αριστερά , και όχι προς τα ... ουράνια .

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών