Linux - Γενικα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Re: Linux - Γενικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 11 Δεκ 2020, 15:08

Ας τα πάρουμε ένα-ένα:
Οι πειραματισμοί σε VM είναι απολύτως ασφαλείς κατά συνέπεια έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Elementary (όχι το OS το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχω δοκιμάσει)

Είχα τις εξής επιλογές:

α) Dual boot στον primary, τον καλό, SSD (500 GB), μαζί με Windows 10. Αυτό, ό,τι και να λέμε, έχει ένα βαθμό επικινδυνότητας, μπορεί να μπλέξεις. Επιπλέον καταλαμβάνει χώρο, μειώνεται ο αριθμός των cells για reallocation κ.λπ. και στόχος είναι το longevity του αποθηκευτικού μέσου.

b) Clean install σε μικρό, παλιό, ταλαιπωρημένο SSD (που έχει βγάλει τα λεφτά του και δεν μας είναι απαραίτητος) και πάτημα του F-κάτι κάθε φορά που θα θέλουμε να bootάρουμε σε Linux.

Έλα όμως που από τη μέρα που εγκατέστησα το VM με έχει βολέψει τρομερά. Γιατί πολύ απλά, μπορώ να έχω και τα δύο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο ίδιο monitor.
Κάνω την δουλειά μου κανονικά και παράλληλα τρέχει και το EndeavourOS για τα extra (added layer of security, privacy και άλλα τέτοια).
Αν είχα την οικονομική δυνατότητα (αλλά και το χώρο - ας μην το ξεχνάμε αυτό), να έχω δύο PC ταυτόχρονα, ναι, θα άφηνα αυτό με τα Windows ως έχει και θα έστηνα οτιδήποτε μου γυάλιζε στο 2ο.

Σκεφτόμουν για ένα διάστημα να πάρω ένα Raspberry 4 (τυχαίνει να έχω και κάτι SD cards να κάθονται και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν), αλλά διαβάζοντας σε fora διαπίστωσα πως λειτουργικό & επιδόσεις δεν είναι για πολλά πράγματα.
Στη συνέχεια άρχισα να ψάχνω για mini PC, κανά παλιό μεταχειρισμένο NUC τέτοια πράγματα, κάτι χαμηλού budget.
Και πάλι όμως θα χρειαστώ οθόνη.
Μέχρι που κάποια στιγμή σκέφτηκα να στήσω το 2ο μηχάνημα κανονικά και μετά να το αποσυνδέσω απ’ το monitor δουλεύοντάς το αποκλειστικά μέσω VNC (πρέπει να πω πως οι VNC εφαρμογές μου έχουν λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις)
Ημίμετρα.

Το VM ταιριάζει στις ανάγκες μου -για την ακρίβεια ένα από τα κριτήρια επιλογής distro είναι να έχει ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ σε περιβάλλον Virtual Machine- και αν δεν υπήρχε το θέμα του refresh rate (που δεν προβλέπεται να λυθεί στο μέλλον απ’ ότι διαβάζω) θα είχε κλειδώσει το θέμα...
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 11 Δεκ 2020, 15:09

https://www.theregister.com/2020/12/10/rocky_linux/

Το centos πέθανε, ζήτω το rockyos.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 11 Δεκ 2020, 15:20

Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 15:08
Ας τα πάρουμε ένα-ένα:
Οι πειραματισμοί σε VM είναι απολύτως ασφαλείς κατά συνέπεια έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Elementary (όχι το OS το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχω δοκιμάσει)

Είχα τις εξής επιλογές:

α) Dual boot στον primary, τον καλό, SSD (500 GB), μαζί με Windows 10. Αυτό, ό,τι και να λέμε, έχει ένα βαθμό επικινδυνότητας, μπορεί να μπλέξεις. Επιπλέον καταλαμβάνει χώρο, μειώνεται ο αριθμός των cells για reallocation κ.λπ. και στόχος είναι το longevity του αποθηκευτικού μέσου.

b) Clean install σε μικρό, παλιό, ταλαιπωρημένο SSD (που έχει βγάλει τα λεφτά του και δεν μας είναι απαραίτητος) και πάτημα του F-κάτι κάθε φορά που θα θέλουμε να bootάρουμε σε Linux.

Έλα όμως που από τη μέρα που εγκατέστησα το VM με έχει βολέψει τρομερά. Γιατί πολύ απλά, μπορώ να έχω και τα δύο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο ίδιο monitor.
Κάνω την δουλειά μου κανονικά και παράλληλα τρέχει και το EndeavourOS για τα extra (added layer of security, privacy και άλλα τέτοια).
Αν είχα την οικονομική δυνατότητα (αλλά και το χώρο - ας μην το ξεχνάμε αυτό), να έχω δύο PC ταυτόχρονα, ναι, θα άφηνα αυτό με τα Windows ως έχει και θα έστηνα οτιδήποτε μου γυάλιζε στο 2ο.

Σκεφτόμουν για ένα διάστημα να πάρω ένα Raspberry 4 (τυχαίνει να έχω και κάτι SD cards να κάθονται και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν), αλλά διαβάζοντας σε fora διαπίστωσα πως λειτουργικό & επιδόσεις δεν είναι για πολλά πράγματα.
Στη συνέχεια άρχισα να ψάχνω για mini PC, κανά παλιό μεταχειρισμένο NUC τέτοια πράγματα, κάτι χαμηλού budget.
Και πάλι όμως θα χρειαστώ οθόνη.
Μέχρι που κάποια στιγμή σκέφτηκα να στήσω το 2ο μηχάνημα κανονικά και μετά να το αποσυνδέσω απ’ το monitor δουλεύοντάς το αποκλειστικά μέσω VNC (πρέπει να πω πως οι VNC εφαρμογές μου έχουν λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις)
Ημίμετρα.

Το VM ταιριάζει στις ανάγκες μου -για την ακρίβεια ένα από τα κριτήρια επιλογής distro είναι να έχει ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ σε περιβάλλον Virtual Machine- και αν δεν υπήρχε το θέμα του refresh rate (που δεν προβλέπεται να λυθεί στο μέλλον απ’ ότι διαβάζω) θα είχε κλειδώσει το θέμα...
Dual boot από τον ίδιο δίσκο ξέχνα το, πολλά προβλήματα.
Το rpi4 πλέον μπουτάρει κι από εξωτερικό USB δίσκο, έχει τεράστια διαφορά στην απόδοση και σε συνδυασμό με κάποιο snappy OS όπως το dietpi ή την "ειδική" πάτσα του mint για το rpi τρέχει απροσδόκητα καλά, για daily driver desktop os δεν κάνει, μόνον άμα έχεις ελάχιστες απαιτήσεις.

Τώρα, για τα άλλα θέματα με τα binaries που έλεγες στο προηγούμενο ποστ σου υπάρχουν ήδη τα snap και τα flatpacks όπως και τα dockers για πιο σερβεροκαταστάσεις, αυτά εκτός από διάφορες ευκολίες προσφέρουν ένα επιπλέον layer ασφαλείας (είναι sandboxed εφαρμογές by default) και είναι πιο seamless οι αναβαθμίσεις καθώς όλα τα εξαρτώμενα πακέτα πάνε πακέτο με το αντίστοιχο snap, flatpack, docker κοκ, οπότε δύσκολα θα σε κρεμάσει η php παράδειγμα, από την άλλη δεν έχει την ίδια ευελιξία (αν αυτό σε ενδιαφέρει) με τον παραδοσιακό τρόπο εγκατάστασης των binaries στο box σου.

.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 11 Δεκ 2020, 15:21

SpoilerShow
Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 14:10
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ο sys3x λειτουργεί σαν έμπορος ναρκωτικών, σε δελεάζει με την 1η δόση και προτού το καταλάβεις έχεις βυθιστεί στον κόσμο του Linux. Ταξίδι χωρίς επιστροφή - ΥΠΟΠΤΟΣ ο ρόλος του.

Από το καλοκαίρι έχω που ταλαιπωρούμαι και δεν μπορώ να απεξαρτηθώ.
Και να φανταστείτε πως υπάρχει το δίχτυ ασφαλείας του ΟΚΑΝΑ Oracle VirtualBox...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ PC USERS!

Όπως οι περισσότεροι χρήστες, ξεκίνησα με τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά.
Στην 1η επικίνδυνη ουσία αντέδρασε ο οργανισμός μου και εγκατέλειψα μετά από 2-3 μέρες:
MX Linux και λάθος resolution της οθόνης: Αντί για 2560 x 1440, εμφάνιζε 2560 x χίλιαεξακόσιατόσο
Δοκίμασα τα πάντα, ό,τι ρύθμιση υπήρχε, τόσο μέσα στο OS όσο και στο VirtualBox. Τζίφος.
Αλλά τουλάχιστον δεν είχα επενδύσει πολύ χρόνο, δεν είχα αρχίσει να setάρω προγράμματα, να παραμετροποιώ κ.λπ.

Μετά δοκίμασα την 2η σε δημοτικότητα (αν και αυτά αλλάζουν συχνά) ουσία, το Manjaro.
Και ήμουν απολύτως ικανοποιημένος. Το εγκατέστησα δεκαπενταύγουστο και όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν και αποφάσισα να αλλάξω μέγεθος & τύπο vdi.
Βλέπετε δεν είχα εκτιμήσει σωστά, που να ξέρω ο άνθρωπος κιόλας
(ΔΕΝ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ -> ΠΡΕΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΝΑ Σ’ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΗ ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΕΡΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ)
Όταν το έστηνα είχα κάνει τσιγκουνιές στο θέμα μεγέθους (12 GB αν δεν με απατά η μνήμη μου) και επιπλέον είχα επιλέξει να είναι fixed αντί για dynamic.
Ε, κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Μετά από διαδοχικά updates ενός μήνα, και παρότι έτρεχα την εντολή που καθαρίζει την cache των packages/παλαιότερες εκδόσεις ή libraries (;) προγραμμάτων τι-στον-πούτσο-ήτανε έχω ξεχάσει τώρα, τιγκάρισε.
Εντάξει, δεν ρίχνω το φταίξιμο στη διανομή, nobody’s fault but mine.
Είχα σκοπό να βάλω 5-6 distros ακόμα (ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ; ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΗΣ!), ο secondary SSD για τους πειραματισμούς είναι 240 GB και θα ξέφευγε το πράγμα.
Έφαγα αρκετή ώρα διαβάζοντας guides και how-to και ακόμα και σήμερα αν με ρωτήσεις, νομίζω πως έκανα τη μετατροπή σωστά.
Το Manjaro είχε διαφορετική άποψη.

Έφτανε ως τη login screen και μετά τίποτα. Έμενε σε αυτό το στάδιο εσαεί.

Εικόνα

Τα τεχνάσματα που δοκίμασα για να το ξεμπλοκάρω απέτυχαν και το πήρα απόφαση.
Αυτό συναίσθημα του να έχεις στήσει ένα OS όπως θέλεις, να έχεις φέρει τα πάντα στα μέτρα σου και μια ωραία πρωία να καθίσταται άχρηστο, είναι devastating.
Το χειρότερο δε, είναι πως στο διάστημα αυτό είχα customάρει πλήθος προγραμμάτων ενώ είχα δημιουργήσει και ένα νέο e-mail στο οποία ναι μεν εξακολουθούσα να έχω πρόσβαση αφού είχα φροντίσει να αποθηκεύσω user name & password, θα έχανα όμως τα εισερχόμενα/εξερχόμενα της αλληλογραφία (Thunderbird setαρισμένος POP3 που κατεβάζει τα e-mails τοπικά και αφήνει τον remote server άδειο)
Με έσωσε ένα εκ των IsoBuster ή PowerISO που διαχειρίζονται άψογα τα *.vdi - κατάφερα να κάνω extract ό,τι χρειαζόμουν (.thunderbird, .mozilla και 2-3 ακόμα) τα οποία και μετέφερα επιτυχώς στο τρέχον Archοειδές distro.

«Μα κι εσύ ρε φίλε, κατευθείαν στα βαθειά; Χάθηκε ο κόσμος να βάλεις κάτι Ubuntu-based πιο user-friendly κι από Window$;», θα ρωτήσετε.
- ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ; Θα πρέπει να αστειεύεστε.
Σοβαρά τώρα, μου αρέσει το Arch λογότυπο (μου θυμίζει Sci-Fi movies, Star Trek και τέτοια - δεν ξέρω αν το εμπνεύστηκαν από εκεί, δεν το έχω ψάξει) συν το ότι ήθελα κάτι off the beaten track. Όχι τη διανομή που συγκεντρώνει 5.000 χρήστες παγκοσμίως και αύριο μπορεί να μην υπάρχει, αλλά όχι και το Mint ας πούμε. Κάτι ενδιάμεσο που να έχει γερές βάσεις και το επίπεδο των users του να είναι άνω του μέσου όρου.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Έβαλα λοιπόν EndeavorOS.
Και αυτή τη φορά, λόγω της τραυματικής εμπειρίας με το Manjaro, το έστησα με αυστηρότερες προδιαγραφές.
Dynamic για να μην μπλέκουμε και 24 GB. Που και πάλι λίγο είναι, αλλά τα μαστόρια στις κοινότητες λένε πως το dynamic βρέξει-χιονίσει (η ΑΕΚ θα γαμήσει!) είναι 100% αξιόπιστο και versatile.
Σε γενικές γραμμές δηλώνω ικανοποιημένος.
Δοκίμασα όλες τα διαθέσιμα DE και κατέληξα στον ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Μα είναι τώρα σοβαρά πράγματα αυτά; Να βάζουν ένα σιχαμερό αρουραίο για σήμα; Τέλος πάντων, το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω.

Τα κυριότερα παράπονά μου δεν έχουν να κάνουν με το distro καθαυτό αλλά τη λειτουργία του σε VM περιβάλλον.
Εγκλωβισμένος στα 60Hz. Το scrolling των σελίδων είναι τραγικό.
Μετά είναι τα keyboard shortcuts, επίσης πρόβλημα του Linux εν γένει και όχι της συγκεκριμένης διανομής.
Θα πρέπει να ήταν φοβερός ΣΑΔΙΣΤΗΣ αυτός που αποφάσισε να θέσει διαφορετικές συντομεύσεις για το ΙΔΙΟ πρόγραμμα ανάλογα με το σε ποιο OS τρέχει.
Άντε να μαθαίνεις πάλι απ’ την αρχή. Και να μπερδεύεσαι κιόλας γιατί δουλεύεις παράλληλα τα ίδια apps και σε Windows.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! Είναι σαν τους μαλάκες τους Βρετανούς που ’χουν τα τιμόνια δεξιά ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!
ΒΑΛΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΑΜΩ!
Ακόμα και στην κονσόλα, Terminal Emulator πως το λένε, το copy/paste δεν είναι Ctrl+C/Ctrl+V αλλά Ctrl+Shift+C/Ctrl+Shift+V.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ; ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ;
ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ DEATHWISH; ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ;

Το σημείο στο οποίο αντικειμενικά (;) χωλαίνει το EndeavourOS είναι τα packages. Ίσως να είναι γενικότερο πρόβλημα των Arch-based διανομών, δεν ξέρω.
Αλλά η κατάσταση θυμίζει το «Όλοι οι καλοί μαζί, κι ο ψωριάρης χώρια»
AUR σου λέει, μπες εκεί αν δεν βρίσκεις αυτά που χρειάζεσαι στα άλλα repositories. Ναι, όταν και εφόσον δεήσει ο χ, ψ να κάνει compile πως στον πούτσο το λένε αυτό το πράγμα για να δουλέψει.
ΒΑΛΤΕ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΟΙΝΑ BINARIES ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΩΜΑΚΙ.
ΖΩΑ, Ε, ΖΩΑ!

Και με συγχωρείτε τώρα. Από τη στιγμή που έχω τα hashes απ’ τον developer άρα μπορώ να επαληθεύσω πως το app είναι legit γιατί να μην με αφήνει να το εγκαταστήσω κατευθείαν απ’ το site του;
Ή μήπως γίνεται και δεν το έχω πάρει πρέφα; ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΕΣ ΓΙΝΑΜΕ;

Τι τελευταίες 10 μέρες μου έχει επιτεθεί αυτό το δολοφονικό ερπετό, ο ΠΥΘΩΝΑΣ και επιχειρεί να με συνθλίψει. Αντέχω ακόμα αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα.
Με του μπαίνω στο desktop βλέπω ένδειξη για “182 available updates” - Rolling distro δεν ήθελες; ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΤΩΡΑ!
Εντάξει δεν έγινε τίποτα, 5 λεπτά υπόθεση είναι (σημειωτέον πως 9 στις 10 φορές ζητάει και restart)
Μπαίνει, τα κατεβάζει και μετά...
ΤΟΜΠΟΛΑ!
Ο Πύθωνας δεν μπορεί να καταπιεί το γεύμα του και ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΖΩΝΟΙ.

Εικόνα

που καταλήγει στο...

Εικόνα
:str8jack:
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 11 Δεκ 2020, 15:25

Σταμάτα ρε μλκ.

Για πες τα ευρήματα σου σε παρακαλώ.

.

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 11 Δεκ 2020, 17:12

Δεν περίμενα ποτέ πως δημοσίευσή μου στο section της Πληροφορικής θα εξήπτε τα πάθη κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ε όχι και ζουρλομανδύα, αυτό πια πάει πολύ.
Δηλαδή δεν έχω solid arguments klg, αυτό θέλεις να μας πεις; Τι solid, ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ είναι τα επιχειρήματά μου, ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ κανονικοί.

Στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός. Ένα νεύμα μου και τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ της Δη.Ξα. θα σου... δείξουν.
:p6::p1::smt071:smt068:smt067:smt070

Θα αφαιρέσω τον βόα, τον κροταλία να δω αν θα προχωρήσουν οι ενημερώσεις. Αλλά αυτά είναι workarounds, ματσακονιές, δεν είναι σοβαρά πράγματα.
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 11 Δεκ 2020, 17:39

Υπήρχαν δύο εκδόσεις Python στο σύστημα, 3.8.x και 3.9.x - Έβγαλα την τελευταία και οι ενημερώσεις εγκαταστάθηκαν.
Μου βγάζει βεβαίως αυτό που δεν πρέπει να ’ναι και πολύ καλό:

Εικόνα

Κάποιο leftover ίσως... :smt017

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 11 Δεκ 2020, 19:03

Μακριά από το aur και πόντια πεθερά αδερφέ.

.

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 11 Δεκ 2020, 20:33

Να το δεχθώ αφού εδώ μιλάει η πείρα. Αλλά δεν μου λες σε ποια κατεύθυνση να κινηθώ...
Επίσης, έχω επενδύσει ΧΡΟΝΟ - Δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω κι άλλα distros αλλά θα προτιμούσα να μείνω σε αυτό (όλα όσα χρειάζομαι έχουν setαριστεί).

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 11 Δεκ 2020, 20:38

Εκτός και αν λέγοντας «μακριά απ’ το AUR» αναφέρεσαι μόνο στο repository και θεωρείς τις Arch διανομές ΟΚ.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 11 Δεκ 2020, 23:33

sys3x έγραψε:
11 Δεκ 2020, 19:03
Μακριά από το aur και πόντια πεθερά αδερφέ.
Γιατί ρε χαρχάλιαγκα; Μια χαρά εφαρμογές βρίσκουμε που δεν τις βρίσκουμε αλλού. Τι έχει ψώρα;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 12 Δεκ 2020, 10:26

Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 17:39
Υπήρχαν δύο εκδόσεις Python στο σύστημα, 3.8.x και 3.9.x - Έβγαλα την τελευταία και οι ενημερώσεις εγκαταστάθηκαν.

Εικόνα

Δεν χρησιμοποιείς virtual environments με την python;
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 12 Δεκ 2020, 11:07

parafrwn έγραψε:
12 Δεκ 2020, 10:26

μιλάει και αυτός που όλο το ισταλέησο είναι venv και το αλλάζει γράφοντας sudo :102:

Άβαταρ μέλους
Guybrush Threepwood
Phorum.gr user: Guybrush Threepwood

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Guybrush Threepwood » 12 Δεκ 2020, 11:13

Όλοι οι δεξιοί, Καπιταλιστές και Φασίστες είναι τσιγκούνηδες.

Αντί να δώσουν 50.00 € να πάρουν έναν καινούριο σκληρό για να εγκαταστήσουν κάνα Linux ψάχνουν δικαιολογίες για dual boot, για κανέναν παλιό σκληρό και δεν συμμαζεύεται.
I could really use a breath mint.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 12 Δεκ 2020, 11:14

parafrwn έγραψε:
12 Δεκ 2020, 10:26
Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 17:39

Εικόνα

Προφανώς είχε πακέτα που κάναν depend σε άλλο system version της python.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών