Linux - Γενικα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Re: Linux - Γενικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 12 Δεκ 2020, 12:23

Οι ΔΕΞΙΟΙ μικρό μου pony στο ροζ σπιτάκι, κάνουν συνετή χρήση των πόρων και δεν ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ από εδώ κι από εκεί.
Ούτε φυσικά έπαιρναν ποτέ εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και τηςψωλήςμουοχαβάςδάνεια.
Για τους Φασίστες-Καπιταλιστές (ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΚΚΕ, Παπαδημούληδες, ΜΚΟ και λοιπά αποβράσματα) τους λεγόμενους «αριστερούς με δεξιές τσέπες», τα ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ του τόπου, η κατάσταση είναι αντίστροφη.

Αυτή είναι η έννοια του συντηρητισμού, κρατάς ό,τι είναι χρήσιμο* και προχωράς σε μικρές βελτιώσεις για τα υπόλοιπα μετά από ενδελεχή έλεγχο.
Συναντάται και ως «αξιολόγηση».

* HDD circa 2004 που δουλεύει ακόμα και μάλιστα χωρίς ούτε ένα bad sector, χρησιμοποιείται ως cold storage. Γιατί να τον πετάξω;
Αρχαίο flashάκι των 4GB (που όταν το είχα αγοράσει το 2008 στοίχιζε ένα 20άρκο και βάλε) βγάζει δουλίτσα με περασμένο GParted ή Parted Magic (αν και το 2ο στην τελευταία έκδοση έχει ξεφύγει από τον αρχικό του σκοπό και θα πρέπει να θεωρείται ως κανονική διανομή και όχι partitioning tool)
Εντάξει την Amiga που είχα στο πατάρι την πούλησα στα τέλη της περασμένης δεκαετίας για €50 αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο αγοραστής ήταν aficionado που γυάλιζε το μάτι του. Πήγε σε καλά χέρια, έπιασε τόπο.

Και μιας και το θυμήθηκα:
ΘΑΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ,

Εικόνα

ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ
ΣΤΑ VIDEOS ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΑΦΘΟΝΟ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΘΙΖΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ.
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 12 Δεκ 2020, 12:27

Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 20:38
Εκτός και αν λέγοντας «μακριά απ’ το AUR» αναφέρεσαι μόνο στο repository και θεωρείς τις Arch διανομές ΟΚ.
Αυτό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 13 Δεκ 2020, 19:44

Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 17:12
Δεν περίμενα ποτέ πως δημοσίευσή μου στο section της Πληροφορικής θα εξήπτε τα πάθη κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ε όχι και ζουρλομανδύα, αυτό πια πάει πολύ.
Δηλαδή δεν έχω solid arguments klg, αυτό θέλεις να μας πεις; Τι solid, ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ είναι τα επιχειρήματά μου, ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ κανονικοί.

Στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός. Ένα νεύμα μου και τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ της Δη.Ξα. θα σου... δείξουν.
:p6::p1::smt071:smt068:smt067:smt070

Θα αφαιρέσω τον βόα, τον κροταλία να δω αν θα προχωρήσουν οι ενημερώσεις. Αλλά αυτά είναι workarounds, ματσακονιές, δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Ποία είναι τα solid arguments σου δηλαδή; Ότι είναι εθιστικό το distro-hopping; Ακόμα δεν έχω καταλάβει καν γιατί θες να βάλεις linux, η μόνη εξήγηση μέχρι στιγμής είναι ότι έπεσες θύμα του ανελέητου trolling του sys3x.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Δεκ 2020, 20:43

Μπορεί απλά να θέλει να είναι Κύριος του λογισμικού του, βέβαια πρώτα πρέπει να κάνει vanilla install κ όχι vm.
:102:

Ακόμα με το πορτ σκαν ρε;
Μπαίνεις με τορ πάντως, μ' αρέσεις.

.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 13 Δεκ 2020, 20:50

sys3x έγραψε:
13 Δεκ 2020, 20:43
Μπορεί απλά να θέλει να είναι Κύριος του λογισμικού του, βέβαια πρώτα πρέπει να κάνει vanilla install κ όχι vm.

Είχα τσεκάρει το domain από το whonix. Έτσι και αλλιώς το scan από την IP μου είναι. Θες να στο φάω το server ή απλά ένα assessment;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 14 Δεκ 2020, 00:37

klg έγραψε:
13 Δεκ 2020, 20:50
sys3x έγραψε:
13 Δεκ 2020, 20:43

Είχα τσεκάρει το domain από το whonix. Έτσι και αλλιώς το scan από την IP μου είναι. Θες να στο φάω το server ή απλά ένα assessment;
Άμα είχες βρει τρύπα θα έμπαινες, για πε, πως το κόβεις;

.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 14 Δεκ 2020, 02:18

Κάνα linux με εργαλεία για να επαναφέρουμε διαγραμμένα αρχεία από usb και hard drives;
Όχι χακευτικά τύπου κάλι, κάτι πιο εξιδεικευμένο υπάρχει; Το redo rescue είναι για αυτήν την δουλειά;
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 14 Δεκ 2020, 10:40

Null έγραψε:
14 Δεκ 2020, 02:18
Κάνα linux με εργαλεία για να επαναφέρουμε διαγραμμένα αρχεία από usb και hard drives;
Όχι χακευτικά τύπου κάλι, κάτι πιο εξιδεικευμένο υπάρχει; Το redo rescue είναι για αυτήν την δουλειά;
Είπαμε, CAIN.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 14 Δεκ 2020, 10:42

klg έγραψε:
13 Δεκ 2020, 19:44
Gordian Knot έγραψε:
11 Δεκ 2020, 17:12
Δεν περίμενα ποτέ πως δημοσίευσή μου στο section της Πληροφορικής θα εξήπτε τα πάθη κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ε όχι και ζουρλομανδύα, αυτό πια πάει πολύ.
Δηλαδή δεν έχω solid arguments klg, αυτό θέλεις να μας πεις; Τι solid, ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ είναι τα επιχειρήματά μου, ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ κανονικοί.

Στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός. Ένα νεύμα μου και τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ της Δη.Ξα. θα σου... δείξουν.
:p6::p1::smt071:smt068:smt067:smt070

Θα αφαιρέσω τον βόα, τον κροταλία να δω αν θα προχωρήσουν οι ενημερώσεις. Αλλά αυτά είναι workarounds, ματσακονιές, δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Ποία είναι τα solid arguments σου δηλαδή; Ότι είναι εθιστικό το distro-hopping; Ακόμα δεν έχω καταλάβει καν γιατί θες να βάλεις linux, η μόνη εξήγηση μέχρι στιγμής είναι ότι έπεσες θύμα του ανελέητου trolling του sys3x.
Ο sys κάνει επανάσταση από μέσα. Θα σας κάνει να σιχαθείτε όλοι την τεχνολογία αφού πρώτα χαθείτε σε εκατομμύρια γραμμές κώδικα.
Επιστροφή στον κασμά και τη λεκάνη πλυσίματος.

Ανοιχτός κώδικας = κάτσε μάθε πληροφορική και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής σου σε μία καρέκλα προσπαθώντας να κάνεις το ποντίκι να κουνηθεί.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 14 Δεκ 2020, 12:40

stavmanr έγραψε:
14 Δεκ 2020, 10:42
Ανοιχτός κώδικας = κάτσε μάθε πληροφορική και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής σου σε μία καρέκλα προσπαθώντας να κάνεις το ποντίκι να κουνηθεί.
Fun fact, με τον i3 κάνεις ακριβώς αυτό, πχ για το media keyboard πρέπει να στήσεις τα keybindings ώστε να καλούν το pactl για το volume και μετά το πρόγραμμα που θες για play/resume/stop etc. Τα οποία έκανα wrap σε ένα custom python script όπου τραβάω τα acpi events και μιλάω με το dbus απευθείας. (because why not)

Γενικά πιστεύω ότι το σε ποιούς απευθύνεται το linux το περιγράψαν πολύ καλά στο linenoise του phrack #69, στο hacker luddites.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 14 Δεκ 2020, 12:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 14 Δεκ 2020, 12:41

Να τα διαβάζει αυτά ο omg και να παθαίνει εγκεφαλικά με λίγα λόγια.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 14 Δεκ 2020, 13:38

klg, το καινούργιο σου λάπτοπ

.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 15 Δεκ 2020, 01:58

klg έγραψε:
14 Δεκ 2020, 10:40
Null έγραψε:
Είπαμε, CAIN.
Πες μας και κανένα πρόγραμμα. Ξέρω το PhotoRec για ανάκτηση φωτογραφιών.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 15 Δεκ 2020, 11:12

Null έγραψε:
15 Δεκ 2020, 01:58
klg έγραψε:
14 Δεκ 2020, 10:40
Null έγραψε:
Είπαμε, CAIN.
Πες μας και κανένα πρόγραμμα. Ξέρω το PhotoRec για ανάκτηση φωτογραφιών.
sleuth toolkit, foremaster

arisordeath

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από arisordeath » 25 Απρ 2021, 12:47

ενδιαφερομαι να βαλω λινουξ,ποιο να βαλω,πως να το βαλω,απο που το κατεβαζω,τι διαφορες εχει με γουιντοουζ,θα μπορεσω ευκολα να το εγκαταστησω αν δεν γνωριζω και παρα πολλα;
αυτα τα λιγα ειναι τα ερωτηματα μου :003: ,ευχαριστω εκ των προτερων..

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών