Prepon έγραψε: ↑17 Δεκ 2020, 11:15
axilmar έγραψε: ↑17 Δεκ 2020, 11:07
Prepon έγραψε: ↑17 Δεκ 2020, 10:59
Γιατί για τον απλό κόσμο, τον λαουτζίκο, ποιο είναι το νόημα να κάνεις κάτι όταν τα αποτελέσματα του οποίου δεν είναι άμεσα ορατά σε εσένα; Όταν δεν καταλαβαίνεις καν αφηρημένες έννοιες;
Κατι το οποιο αδυνατουν να κατανοησουν σε βαθος οσοι πρεσβευουν 'προηγμενες' ιδεολογιες.
Νομίζω πως είναι ακόμη πιο βαθύ το πρόβλημα.
Νομίζω αδυνατούν να καταλάβουν πως η πλειοψηφία των ανθρώπων αποτελείται από βλακες εγωιστες και ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα γιατί είναι θέμα βιολογικό .
Είμαστε ατελείς, τέλος.
Συμφωνώ για τους ανθρώπους. Αλλά δεν είναι βιολογικό, κάποιος να είναι τεμπέλης και κάποιος εργασιομανής.
Ο πατέρας μου (μέλος του Κόμματος στην ΕΣΣΔ), πιστεύει αφελώς ότι φταίει μόνο η κεντρική διαχείριση. Αν όλη η χώρα, είναι ένα απέραντο ΠΑΣΟΚ, τίποτα δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Ακόμα "τσακώνομαι" με τον πατέρα μου, για το αν 100 άτομα μπορούν να διοικήσουν (συναποφασίζουν) ένα εργοστάσιο. Κατά την γνώμη μου, η ποιότητα ανθρώπων που χρειάζονται, για να λειτουργήσει οποιαδήποτε μορφή κοινοκτημοσύνης, είναι τόσο υψηλή, που θα μπορούσαν να ευημερησουν με οποιοδήποτε σύστημα. Ακόμη και χωρίς κρατικές δομές (Αναρχία;). Δεν υπάρχουν τέτοια όντα.