Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
-
foscilis
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από foscilis » 22 Δεκ 2020, 11:10
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 10:19
bluerose έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 10:10
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 10:05
μου προτεινε καποιος να νοικιασω εικονικα μια αποθηκη που εχει, για παρανοικα μεγαλο ενοικιο, ετσι ωστε να παρουμε και να μοιραστουμε την κρατικη επιδοτηση.
της πουτανας θα γινει με τις απατες.
Τον φόρο εσυ θα τον πληρώσεις
Δεν γίνεται αυτό που λες
Τα μισά θα παρεις, θα δηλώσεις ποσο κτλ κτλ
ρε τον εστειλα στο διαολο, αλλα γινεται, θεωρητικα.
το νοικιαζω 10.000, το κρατος θα του δινει 6.000 και 2000 υποτιθεται εγω. τα 6 θα τα μοιραστουμε, αυτος θα πληρωσει καποιο φορο εισοδηματος, εγω θα εχω φοροαπαλλαγη επειδη εξοδα. μια χαρα κομπινα.
εκτος φυσικα αν μου πει μετα "εχουμε συμβολαιο, χρωστας 10κ το μηνα". αλλα κι αυτο να μη γινει, παρα ειναι φανερο οτι παιζει απατη και αν ασχοληθει καποιος θα μας δεσουνε.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που είχε 30% αποζημίωση σε κάποιες κατηγορίες με μείωση ενοικίου το Νοέμβριο:
-Η μείωση "σφραγίζεται" καταβάλλοντας τουλάχιστον 1 ενοίκιο. Δηλαδή πρέπει να δώσεις στ' αλήθεια 2000.
-Η αποζημίωση στον ιδιοκτήτη δεν είναι μετρητά, αλλά φορολογική πίστωση. Δηλαδή απλά αυτός μετά έχει να συμψηφίζει 6000 με ό,τι φόρο του βγει για οτιδήποτε. Λογικά όπως κάθε πίστωση μπορείς κάποια στιγμή με πολλή ταλαιπωρίά να την "εξαργυρώσεις" σε επιστροφή, αλλά προφανέστατα περνάς από βαθύτατη κωλοβυθομέτρηση.
Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με αυτόν αλλά άμα ήταν απλά ένας γνωστός πιθανόν ήθελε απλά να σου φάει τα 2.000.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 22 Δεκ 2020, 11:14
EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 10:22
Ασεβαστε αυτό δεν πάει με βάση τα περσινά έσοδα βάσει αποδείξεων κτλ ομως; κάτι τέτοιο θυμάμαι. Δεν ειμαι σίγουρος ότι μπορείς ετσι ερημι να βάλεις ό,τι ποσο θες Αλλα μπορεί να κάνω κ λάθος
ιδεα δεν εχω, και ο τυπακος ειναι καργα απατεωνας που δεν ακουμπαω ουτε με σκουποξυλο τις καλες μερες.
αλλα τι σχεση να εχουν τα εσοδα με το να νοικιασω ενα ακινητο για αποθηκη; δε λεμε για την επιστρεπτεα προκαταβολη.
εχουν βρει ομως ευκαιρια και πολλοι μεγαλοι και μικροι απατεωνες να τσεπωσουν. οι γιουφτοι που εχουν λετζιτ μαγαζια (χαλια κλπ) προσλαμβανουν ολη τη φυλη για να τους βγαλουν καπακι σε αργια και να τσεπωνουν επιδομα.
μπορει ναναι και φημες ολα αυτα, απλως τυχαινει να τα ακουω συχνα...
-
bluerose
από bluerose » 22 Δεκ 2020, 11:18
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 11:14
Ασεβαστε αυτό δεν πάει με βάση τα περσινά έσοδα βάσει αποδείξεων κτλ ομως; κάτι τέτοιο θυμάμαι. Δεν ειμαι σίγουρος ότι μπορείς ετσι ερημι να βάλεις ό,τι ποσο θες Αλλα μπορεί να κάνω κ λάθος
ιδεα δεν εχω, και ο τυπακος ειναι καργα απατεωνας που δεν ακουμπαω ουτε με σκουποξυλο τις καλες μερες.
εχουν βρει ομως ευκαιρια και πολλοι μεγαλοι και μικροι απατεωνες να τσεπωσουν. οι γιουφτοι που εχουν λετζιτ μαγαζια (χαλια κλπ) προσλαμβανουν ολη τη φυλη για να τους βγαλουν καπακι σε αργια και να τσεπωνουν επιδομα.
Κυριε Ελέησον...
Μα τι λέω τόσες μέρες στο νημα;
Έσοδα από ενοίκιο 15% φόρος
Ανεβαίνει αν έχεις κι αλλά έσοδα
Πχ. Αν νοικιαζεις 400 350 πες. Βγάλε ΕΝΦΙΑ 290 πες
Αν έχεις εισόδημα από εργασία άνω των 12000
καλυτερα γκρεμιστο
-
bluerose
από bluerose » 22 Δεκ 2020, 11:20
Συμφαιρει αν νοικιαζεις πανω απο 5 σπίτια
Το ένα αν θεωρήσουμε ότι είναι ενας 4ωρος μισθός των 380...στο μισθό ίσως έχεις κι επιστροφή φόρου, αλλιώς μηδενικό
Στο 380 ενοίκιο σου αφαιρούν 15%
Το 4ωρο δεν τον φορολογουν.
Τον ιδιοκτήτη με ένα, ναι και χωρίς άλλο έσοδο ουτε ευρω
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 22 Δεκ 2020, 11:23
bluerose έγραψε: ↑21 Δεκ 2020, 12:59
Ναι κι εγώ λέω για το άδικο που δεν από ζημιώνουν τους ιδιοκτήτες τους δίνουν τα μισά!!!
Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορεί να φορτωθεί όλο το βάρος της κρίσης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Πρέπει να μοιραστεί το βάρος λειτουργίας σε όλους.
Και σε τελική ανάλυση, είναι δυνατόν να μην σκέφτεσαι να βοηθήσεις την κατάσταση κι εσύ όταν βουλιάζει όλη η Ελλάδα;
-
bluerose
από bluerose » 22 Δεκ 2020, 11:26
stavmanr έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 11:23
Ναι κι εγώ λέω για το άδικο που δεν από ζημιώνουν τους ιδιοκτήτες τους δίνουν τα μισά!!!
Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορεί να φορτωθεί όλο το βάρος της κρίσης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Πρέπει να μοιραστεί το βάρος λειτουργίας σε όλους.
Και σε τελική ανάλυση, είναι δυνατόν να μην σκέφτεσαι να βοηθήσεις την κατάσταση κι εσύ όταν βουλιάζει όλη η Ελλάδα;
Εαν έχω και μπορουν να το δουν αυτό, εισόδημα μονό το ενοίκιο;
Εάν έχω πονταρει σε δάνειο; Πως θα το δώσω;
Μπορουν να τα δουν
Η νυφη μου παίρνει 3 ενοίκια κι εχει κι αλλά έσοδα ας τσοντάρει αυτή.
Πλάκα κάνω.... Ναι... Χαλάλι
Αλλά ο ενοικιαστης ψευτικη αναστολή έβγαλε
Μαυρα δουλευει δεν άλλαξε τίποτα, ήταν απ τους καδ που ήταν στην ευχέρεια του αν θα βγει η όχι Απλά εκμεταλευτηκαν τον νομο
Τι να πω αστο
-
foscilis
από foscilis » 22 Δεκ 2020, 11:28
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 11:14
αλλα τι σχεση να εχουν τα εσοδα με το να νοικιασω ενα ακινητο για αποθηκη; δε λεμε για την επιστρεπτεα προκαταβολη.
Δε γίνονται όλα αυτά. Ας πούμε αν δεις την απόφαση για τις αναστολές του Οκτωβρίου, θέτει διάφορες προϋποθέσεις με βασική να είχαν προσληφθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Αυτό πάει αλυσίδα μέχρι την πρώτη απόφαση για αναστολή. Ο εργοδότης σε καμία περίπτωση δεν αποφεύγει την υποχρέωση να έχει καταβάλει ΙΚΑ, ΦΜΥ (και δώρα) για τουλάχιστον ένα μήνα.
Σίγουρα παίζει πολλή απάτη με επιχειρήσεις που συνεχίζει να δουλεύει ο άλλος μαύρα και τον εμφανίζουν σε αναστολή. Αυτό γκαραντί και έγινε και την άνοιξη και οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι (για την ώρα τουλάχιστον). Αλλά σε κάθε περίπτωση έπρεπε να τον είχαν από πριν.
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 22 Δεκ 2020, 11:59
bluerose έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 11:26
stavmanr έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 11:23
Εαν έχω και μπορουν να το δουν αυτό, εισόδημα μονό το ενοίκιο;
Εάν έχω πονταρει σε δάνειο; Πως θα το δώσω;
Μπορουν να τα δουν
Η νυφη μου παίρνει 3 ενοίκια κι εχει κι αλλά έσοδα ας τσοντάρει αυτή.
Πλάκα κάνω.... Ναι... Χαλάλι
Αλλά ο ενοικιαστης ψευτικη αναστολή έβγαλε
Μαυρα δουλευει δεν άλλαξε τίποτα, ήταν απ τους καδ που ήταν στην ευχέρεια του αν θα βγει η όχι Απλά εκμεταλευτηκαν τον νομο
Τι να πω αστο
Νομίζω ότι το θέμα με τις "ψεύτικες αναστολές" ρυθμίστηκε μετά από παρέμβαση του συλλόγου ιδιοκτητών. Υπήρχαν όντως κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, όπως είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.
Πχ. πολλοί ιδιοκτήτες έχουν "μαύρα" ενοίκια. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος νοικιάζει σπίτι και δίνει 100 ευρώ στα χαρτιά και 400 ευρώ σύνολο, τότε αντί να έχει μείωση 160 ευρώ έχει μείωση 40 ευρώ, κι αντί να δίνει στον εκμισθωτή 240 ευρώ που ορίζει ο νόμος, του δίνει 360.
Σου τα γράφω για να αντιληφθείς ότι δεν μιλάμε για θύματα της μίας πλευράς και θύτες της άλλης. Λαμόγια υπάρχουν με κάθε πιθανή ιδιότητα.
-
bluerose
από bluerose » 22 Δεκ 2020, 12:10
stavmanr έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 11:59
Νομίζω ότι το θέμα με τις "ψεύτικες αναστολές" ρυθμίστηκε μετά από παρέμβαση του συλλόγου ιδιοκτητών. Υπήρχαν όντως κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, όπως είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.
Πχ. πολλοί ιδιοκτήτες έχουν "μαύρα" ενοίκια. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος νοικιάζει σπίτι και δίνει 100 ευρώ στα χαρτιά και 400 ευρώ σύνολο, τότε αντί να έχει μείωση 160 ευρώ έχει μείωση 40 ευρώ, κι αντί να δίνει στον εκμισθωτή 240 ευρώ που ορίζει ο νόμος, του δίνει 360.
Σου τα γράφω για να αντιληφθείς ότι δεν μιλάμε για θύματα της μίας πλευράς και θύτες της άλλης. Λαμόγια υπάρχουν με κάθε πιθανή ιδιότητα.
Δηλαδή;
-
Juno
από Juno » 22 Δεκ 2020, 12:16
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Δεκ 2020, 10:19
ρε τον εστειλα στο διαολο, αλλα γινεται, θεωρητικα.
το νοικιαζω 10.000, το κρατος θα του δινει 6.000 και 2000 υποτιθεται εγω. τα 6 θα τα μοιραστουμε, αυτος θα πληρωσει καποιο φορο εισοδηματος, εγω θα εχω φοροαπαλλαγη επειδη εξοδα. μια χαρα κομπινα.
εκτος φυσικα αν μου πει μετα "εχουμε συμβολαιο, χρωστας 10κ το μηνα". αλλα κι αυτο να μη γινει, παρα ειναι φανερο οτι παιζει απατη και αν ασχοληθει καποιος θα μας δεσουνε.
ΘΑ γίνει! Ακόμα και αν δεν σκοπεύει να το κάνει, ΘΑ αλλάξει γνώμη! Έρχεται μεγάλη κρίση!
-
-
- 37 Απαντήσεις
- 707 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
30 Απρ 2025, 15:38
-
-
- 38 Απαντήσεις
- 2546 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
02 Αύγ 2023, 17:34
-
-
- 304 Απαντήσεις
- 9580 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sid Vicious
16 Σεπ 2023, 16:42
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νατάσα
13 Νοέμ 2024, 21:53
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.