Ανατροπή Μακαρίου. Δεν εμπλεκόταν ο Παπαδόπουλος σε αυτό.
20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Golden Age
Re: 20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας
Και πας κάθε χρόνο στο μνημόσυνό του.
Ποιοι; Ο Γκας Αβράκωτος;Golden Age έγραψε: ↑21 Ιούλ 2018, 19:47Τυο είχαν υποσχεθεί ότι θα τον βοηθούσαν να ενώσει την Κύπρο με την Ελλάδα.
Και έπαιξε τη μοίρα της Ελλάδας χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν άλλον (ποιον να συμβουλευτεί; Την πολιτική ηγεσία που την είχε εκτοπίσει ή την είχε κλεισμένη σε απομόνωση;)
Κάποιος ανάλογος είχε υποσχεθεί και στον Γκαλτιέρι της Αργεντινής ότι θα μπορούσε να ενώσει τα Φώλκλαντς.
Κατά σύμπτωση κάποιοι είχαν επίσης υποσχεθεί και στον Γκαλτιέρι ότι δεν θα έκαναν οι Άγγλοι εκστρατεία ανακατάληψης των Φώλκλαντς.Golden Age έγραψε: ↑21 Ιούλ 2018, 19:47Του είχαν υποσχεθει και ότι θα απέτρεπαν ενδεχόμενη τουρκική εισβολή απο την Κύπρο
Πάντα δεξιοί πάντα φάπα (βλ. και 1922 που επίσης κάποιος είχε υποσχεθεί στον Κωνσταντίνο ότι θα είχαν καταστείλει το κίνημα του Κεμάλ).
Μπα. Παραπάτησε και έπεσε ο Μακάριος από τα σκαλοπάτια του Προεδρικού Μεγάρου.Golden Age έγραψε: ↑21 Ιούλ 2018, 19:47Δεν συμμετείχε σε κάποια συνομωσία με στόχο να προκαλέσει κακό στην Κύπρο.
Πως το βρήκες; Πράγματι παίζω μπριτζ στον Περισσό.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!
Golden Age έγραψε: ↑21 Ιούλ 2018, 19:47
Εαν τα θέτεις όλα αυτά τα ερωτήματα καλοπίστως και δεν είναι προπαγανδιστικές κουτοπονηριές που έμαθες στην ΚΝΕ.

Να κάτι φορές που σκέφτομαι πόσο λείπει ο Σεξιλένης
Κανένας όμως δεν τολμά να τις αναλάβει τις ευθύνες του.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 23:03Όλοι έχουν ευθύνες για το τι έγινε στην Κύπρο.Άλλοι λίγες άλλοι πολλές.Το θέμα είναι ότι υπήρξε προδοσία και πεθανε τοσος κόσμος στο νησί.Nameless Ghoul έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 22:59Μην κάνετε πολλές υποθέσεις σχετικά με το τι ακριβώς θα απομυθοποιθεί, μπορεί να εκπλαγείτε πολύ άσχημα. Και οι μεν, και οι δε.
Έχω μια μικρή εντύπωση ότι οι ευθύνες από το πόρισμα θα είναι συντριπτικά για τους χουνταιους πάντως.Και δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το οτιδήποτε γιατί δεν ζει κανείς πλέον.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Σε πάω, ρε.Beria έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 11:39Σάββατο 20 Ιουλίου 1974 κι έχουμε ξεκινήσει για τις διακοπές στην Κεφαλλονιά...Κι εμείς όλη μέρα στο δρόμο σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι ο πόλεμος. Αυτό που οι μεγάλοι σκοτεινιάζουν και φοβούνται και που εμείς γυρνάμε στην πόλη, καλοκαίρι, χωρίς να μας ψάχνει κανείς.SpoilerShowΤο Dauphine είναι φορτωμένο σαν να παίζουμε σε ταινία του Κουστουρίτσα κι ο πατέρας έχει βάλει κασετόφωνο 8track (τεχνολογία αιχμής) που παίζει Χατζηνάσιο νον στοπ.
Σε όλη τη διαδρομή προς την Πάτρα βλέπουμε κόσμο να κάνει ουρές στα βενζινάδικα κι ο πατέρας κοροϊδεύει: "περιμένουν κι άλλη αύξηση στη βενζίνη και στήνονται στις ουρές, λες και θα γλυτώσουν" (πρώτη πετρελαϊκή κρίση).
Στο Αίγιο, πια, σταματάει για βενζίνη και ρωτάει τον βενζινά: "χαμός με τις τιμές της βενζίνης, ε;", "ποια βενζίνη ρε παπάρα, πόλεμο έχουμε!".
Αναστροφή και πίσω για Αθήνα, ούτε Χατζηνάσιος, ούτε Φισκάρδο, ούτε κουβέντες στην επιστροφή.
Στην Καλλιθέα μαυρίλα· οι θείοι επιστρατευμένοι, φήμες ότι 'είναι στο καράβι για Κύπρο', στο ραδιόφωνο μιλάει για βομβαρδισμούς και η Ντόϊτσε Βέλλε παίζει πλέον χωρίς προφυλάξεις. Στο δρόμο σταματάνε αυτοκίνητα, ανοίγουν τις πόρτες και ακούγονται ειδήσεις από τα ραδιόφωνα που παίζουν 'ελεύθερους' σταθμούς χωρίς να νοιάζονται για χούντες και ρουφιάνους.
Το τελευταίο καλοκαίρι της παιδικής ηλικίας τέλειωσε, πριν ξεκινήσει, από έναν πόλεμο. Κανονικό. Τα επόμενα καλοκαίρια θα ζούσαν τον πόλεμο της εφηβείας.
Εκείνη η μέρα πρέπει να έχει στοιχειώσει πολλούς.
Είχα γράψει και στο σχωρεμένο μια απίστευτη ιστορία στην οποία ήμουν παρών, πολύ μικρός μεν για να τη βιώσω, πέρα για πέρα δε αληθινή καθώς είναι καταχωρημένη στην οικογενειακή συλλογική μνήμη.
Το Σάββατο εκείνο ήταν η πρώτη μέρα των διακοπών του Βέροια, εμάς η έβδομη (7η). Επειδή οι γονεϊκές άδειες δεν συγχρονίστηκαν πλήρως, είχαμε κατέβει μόνο με τη μάνα και στις 21 ήταν που θα έφτανε ο πατέρας. Ακριβώς μια βδομάδα πριν είχε γίνει το καθιερωμένο τραπέζι για την άφιξη των Αθηναίων (εννοείται ότι αύριο θα επαναλαμβανόταν ένα αντίστοιχο για τον μοναδικό γαμπρό στο σόι), παρουσία απάντων των μπαρμπάδων, νυφών και ανιψιών, πρωτοστατούντος δε του παππού. Το ζώο ήταν βέβαια από το οικογενειακό κοπάδι (όχι αγοραστό ή κλεψιμέικο - έχει σημασία) κι ο γέρος μπορούσε, λένε, να "διαβάζει την κουτάλα" (ωμοπλάτη) του. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μετά την εξέταση ζήτησε να δει και τη δεύτερη, όλοι πάντως μαρτυρούν ότι συννεφιασμένος την έβαλε πίσω στη φαγιάντζα και δεν ήθελε περαιτέρω κουβέντες. Κατόπιν πιέσεων της κόρης-μάνας, είπε:
Αν ήτονε άλλοι καιροί, θα 'λεγα πως να μπούμε-νε, θέλει, σε πόλεμο.* Μα τρώτε 'δα.
Η άδεια του ΔΥ πατρός ανακλήθηκε, για κάμποσες μέρες κοιμόταν στην υπηρεσία και δεν επιστρατεύτηκε ως ανθυποπλοίαρχος μόνο και μόνο επειδή στις αρχές του μήνα είχε περάσει το ηλικιακό όριο. Σαν όνειρο όμως θυμάμαι ένα μέρος με σκηνές, τον μικρότερο αδελφό της μάνας με παλάσκες και την ίδια μες τα κλάματα, εμένα δε και την κόρη του καθισμένους στα χώματα να σιγοντάρουμε λόγω ότι δεν μας μασιόταν η μπομπότα που μας δώρισε. Ένας πρώτος ξάδελφος του πατέρα ήταν τo τελευταίο "πορτοκάλι" Νίκη (ευτυχώς όχι αυτό που δεν επέστρεψε) στις 22/07 και βάσει πλάνου έτυχε να πετάξει πάνω από το χωριό. Η μάνα του έλεγε ότι κάποια στιγμή εκείνη τη νύχτα τινάχτηκε από τον ύπνο της φωνάζοντάς τον. Είχε κι άλλον γιο στρατιωτικό.
* σημείο 5
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 01:14Κανένας όμως δεν τολμά να τις αναλάβει τις ευθύνες του.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 23:03Όλοι έχουν ευθύνες για το τι έγινε στην Κύπρο.Άλλοι λίγες άλλοι πολλές.Το θέμα είναι ότι υπήρξε προδοσία και πεθανε τοσος κόσμος στο νησί.Nameless Ghoul έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 22:59
Μην κάνετε πολλές υποθέσεις σχετικά με το τι ακριβώς θα απομυθοποιθεί, μπορεί να εκπλαγείτε πολύ άσχημα. Και οι μεν, και οι δε.
Έχω μια μικρή εντύπωση ότι οι ευθύνες από το πόρισμα θα είναι συντριπτικά για τους χουνταιους πάντως.Και δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το οτιδήποτε γιατί δεν ζει κανείς πλέον.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Καμια προδοσία δεν υπήρξε. Ηταν το αποτέλεσμα του εθνικισμού.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:27Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 01:14Κανένας όμως δεν τολμά να τις αναλάβει τις ευθύνες του.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 23:03
Όλοι έχουν ευθύνες για το τι έγινε στην Κύπρο.Άλλοι λίγες άλλοι πολλές.Το θέμα είναι ότι υπήρξε προδοσία και πεθανε τοσος κόσμος στο νησί.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Προφανώς αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση ακόμα η Κύπρος.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:27Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 01:14Κανένας όμως δεν τολμά να τις αναλάβει τις ευθύνες του.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 23:03
Όλοι έχουν ευθύνες για το τι έγινε στην Κύπρο.Άλλοι λίγες άλλοι πολλές.Το θέμα είναι ότι υπήρξε προδοσία και πεθανε τοσος κόσμος στο νησί.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Τι θα άλλαζε αν αναλάμβανε κάποιος τις ευθύνες που του αναλογούν;Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:01Προφανώς αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση ακόμα η Κύπρος.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:27Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.
Δεν ξέρω ακριβώς αλλά θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από σήμερα.Το ίδιο και για την Ελλάδα αν όσοι έκαναν ζημιά στη χώρα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους θα ήταν πολύ καλύτερα η χώρα τώρα. Για την Κύπρο ακόμα και να συνεχιζόταν η κατοχή θα είχε αποδοθεί τουλάχιστον δικαιοσύνη.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:02Τι θα άλλαζε αν αναλάμβανε κάποιος τις ευθύνες που του αναλογούν;Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:01Προφανώς αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση ακόμα η Κύπρος.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:27
Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Τον εθνικισμό ποιοι τον δημιούργησαν;Μόνος του δημιουργήθηκε; Επίσης το Κυπριακό και η εξέλιξη οου πήρε ήταν αποτέλεσμα κι άλλων παραγόντων όχι μόνο του εθνικισμού.μίστερ μαξ έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:33Καμια προδοσία δεν υπήρξε. Ηταν το αποτέλεσμα του εθνικισμού.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:27Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
αν ψάχνεις την πρωταργική αιτια θα πας πισω στο μπιγκ μπανγ. Και αλλοι παραγοντες επαιξαν ρολο στην εξέλιξη του, όμως τον κύριο λογο τον είχει η ξεφρενη εθνικοφροσυνή. Για παράδειγμα η απαίτηση της Ένωσης, ήταν φυσικό να προκαλέσει το κίνημα για το ταξιμ.Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:15Τον εθνικισμό ποιοι τον δημιούργησαν;Μόνος του δημιουργήθηκε; Επίσης το Κυπριακό και η εξέλιξη οου πήρε ήταν αποτέλεσμα κι άλλων παραγόντων όχι μόνο του εθνικισμού.μίστερ μαξ έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:33Καμια προδοσία δεν υπήρξε. Ηταν το αποτέλεσμα του εθνικισμού.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:27
Κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του για την προδοσία της Κύπρου.
Ευκαιρίες για ένωση δόθηκαν αλλά τις δυναμιτισε όλες ο Μακάριος(ο οποίος ανακυρήχθηκε και "εθνάρχης" από την αριστερά του ΑΚΕΛ και στον νεότερο ελληνισμού δυστυχώς εθνάρχης ανακυρήχθηκε/εται όποιος ήταν με την αριστερά) που ήξερε ότι σε περίπτωση ένωσης θα έπαυε να είναι πρόεδρος και θα έμενε σκέτο αρχιεπίσκοπος.μίστερ μαξ έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:45αν ψάχνεις την πρωταργική αιτια θα πας πισω στο μπιγκ μπανγ. Και αλλοι παραγοντες επαιξαν ρολο στην εξέλιξη του, όμως τον κύριο λογο τον είχει η ξεφρενη εθνικοφροσυνή. Για παράδειγμα η απαίτηση της Ένωσης, ήταν φυσικό να προκαλέσει το κίνημα για το ταξιμ.Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:15Τον εθνικισμό ποιοι τον δημιούργησαν;Μόνος του δημιουργήθηκε; Επίσης το Κυπριακό και η εξέλιξη οου πήρε ήταν αποτέλεσμα κι άλλων παραγόντων όχι μόνο του εθνικισμού.μίστερ μαξ έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 22:33
Καμια προδοσία δεν υπήρξε. Ηταν το αποτέλεσμα του εθνικισμού.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Για πες μου μια ευκαιρία για ενωση που δυναμήτισε ο Μακάριος (θα γελάσουμε)Apergos8 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:56Ευκαιρίες για ένωση δόθηκαν αλλά τις δυναμιτισε όλες ο Μακάριος(ο οποίος ανακυρήχθηκε και "εθνάρχης" από την αριστερά του ΑΚΕΛ και στον νεότερο ελληνισμού δυστυχώς εθνάρχης ανακυρήχθηκε/εται όποιος ήταν με την αριστερά) που ήξερε ότι σε περίπτωση ένωσης θα έπαυε να είναι πρόεδρος και θα έμενε σκέτο αρχιεπίσκοπος.μίστερ μαξ έγραψε: ↑05 Νοέμ 2018, 23:45αν ψάχνεις την πρωταργική αιτια θα πας πισω στο μπιγκ μπανγ. Και αλλοι παραγοντες επαιξαν ρολο στην εξέλιξη του, όμως τον κύριο λογο τον είχει η ξεφρενη εθνικοφροσυνή. Για παράδειγμα η απαίτηση της Ένωσης, ήταν φυσικό να προκαλέσει το κίνημα για το ταξιμ.
Beria, Κεφαλλονίτης είσαι;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σαν σημερα 15 Ιουλιου 1974 ξεκινησε η διχοτομηση της Κυπρου!..
από Frappezitis » 15 Ιούλ 2023, 07:08 » σε Εθνικά Θέματα - 61 Απαντήσεις
- 2270 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λευκός Λύκος
24 Ιούλ 2023, 00:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Frida Kahlo, 6 Ιουλίου 1907 - 13 Ιουλίου 1954
από νύχτα » 06 Ιούλ 2024, 19:21 » σε Eικαστικές τέχνες - 10 Απαντήσεις
- 684 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από νύχτα
13 Ιούλ 2024, 16:22
-
-
- 52 Απαντήσεις
- 1012 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
29 Μαρ 2025, 12:26
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 1072 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-