Δεν έχει τόση σημασία η ακριβής ημέρα γέννησης. Περισσότερη νομίζω έχουν τα σημάδια που σχετίζονται με την έλευσή του. Ένα είναι η σύνοδος Δία - Κρόνου. Άλλη είναι η σύνοδος Αφροδίτης - Δία. Σχέση με αυτά έχουν και το που βρίσκονται τα ουράνια σώματα. Για παράδειγμα η σύνοδος του Κρόνου με τον Δία συνέβη στον αστερισμό των Ιχθύων. Είναι γνωστός ο Χριστιανικός συμβολισμός των ιχθύων. Όμως αστρολογικά ο αστερισμός των Ιχθύων σχετιζόταν με την Παλαιστίνη. Έπρεπε λοιπόν βασιλιάς να γεννηθεί στην Παλαιστίνη. Από την άλλη έχουμε την βασιλική μορφή του άστρου του Λέοντα βασιλίσκου και την σύνοδο του Δία(ο βασιλεύς) με τον Βασιλίσκο. Άλλος συμβολισμός για τον βασιλιά. Για την ακριβή ημερομηνία γέννησης έχω άποψη, άποψη που προήλθε από θεωρίες ατόμων που βασίστηκαν στην Αποκάλυψη. Στο σημείο δηλαδή που μιλάει για την γυναίκαι και το θηρίο.Λοξίας έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 21:47Σου διαφεύγουν δύο πράγματα.
Αν δεχθούμε ότι πράγματι υπήρξε ο Χριστός (προσωπικά το δέχομαι), ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει την πραγματική ημερομηνία γέννησής του. Οι περισσότεροι ερευνητές δίνουν το 4 ΠΚΧ και αρκετοί άλλοι το 2 ΠΚΧ. Αλλά κάποιοι άλλοι, επιστήμονες και θρησκευόμενοι χριστιανοί, τοποθετούν την γέννηση το 7 ΠΚΧ, επειδή τότε έγινε πράγματι μια τριπλή σύνοδος. Αυτό όμως είναι μια κλασική λογική πλάνη.
Αν όντως κάποιος ήθελε να αφήσει ένα κοσμικό σημάδι που θα έδειχνε την γέννηση του Χριστού, δεν θα επέλεγε κάτι το τόσο αμφιλεγόμενο, όπως μια κοντινή σύνοδο των Δία και Κρόνου. Αυτό είναι ένα κοσμικό σημάδι που συνέβη δεκάδες φορές ΠΡΙΝ την γέννηση του Χριστού και συνέχισε να συμβαίνει και μετά.
Θα επέλεγε ένα κοσμικο σημάδι τέτοιο, που δεν θα μπορούσα εγώ τώρα να σου λέω ότι γράφεις πατάτες.
Και ΜΗ μου πεις για το δήθεν αυτεξούσιο...
Όμως ας επανέλθουμε στα στοιχεία. Γράφεις για τις αμφιβολίες που μπορεί να έχει κανείς για το τι ακριβώς έχει κωδικοποιηθεί. Έχεις εν μέρη δίκαιο. Για παράδειγμα, Ο Μποβάλ έχει συσχετίσει την κλίση των αεραγωγών με ύψος άστρων κατά την εποχή που ανεγέρθηκαν οι πυραμίδες. Όμως γιατί να μπουν σε τόσο κόπο για να αποτυπώσουν απλώς το ύψος των (φωτεινών) άστρων σε μία χρονική στιγμή. Με τον τρόπο αυτό δεν δίδουν μήνυμα για το μέλλον απλώς στοιχειοθετούν το δικά μας παρελθόν.
Έχεις τότε και το μεγάλο λάθος στην κωδικοποίηση, βλέπετε στοιχεία που παρέθεσα. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Και στον Νότιο αεραγωγό του Διαμερίσματος του Βασιλιά αλλά και στην σηκό του διαμερίσματος της Βασίλισσας κωδικοποιείται η ωραία γωνία των 45 μοιρών. Προϊόν ενός ισοσκελούς ορθογωνίου τριγώνου, ίσο μήκος με ύψος, διχοτόμηση του ουρανού και της Γης. Αν όμως το ύψος του ουρανίου σώματος στην μεσουράνηση ως 45 μοίρες είναι τόσο σημαντικό τότε γιατί δεν κωδικοποίησαν και την κατεύθυνση που ανατέλλει το ουράνιο αυτό σώμα; Κατά Μποβάλ το σώμα αυτό είναι το άστρο ζ Ωρίωνος(αργότερα το άλλαξε σε ε Ωρίωνος για να ταιριάζει καλύτερα).
Ο λόγος είναι ότι αν δεις ένα ουράνιο σώμα σε ένα μέρος να μεσουρανεί σε ύψος 45 μοίρες δεν μπορείς να ξέρεις που ανατέλλει παρά μόνο αν λάβεις υπόψη στου το γεωγραφικό πλάτος του σημείου από το οποίο το παρατηρείς. Το περιβάλλον με τα εμπόδια είναι άλλο θέμα αλλά ας μην κάνουμε τα πράγματα πολύπλοκα.
Έτσι να είσαι σίγουρος ότι οι διάφοροι ερευνητές το έψαξαν και δεν βρήκαν αξιόλογη κωδικοποίηση. Ο λόγος είναι απλός. Τους υπολογισμούς του έκαναν για την Γκίζα. Έτσι σταθμευμένος κανείς στην Γκίζα την εποχή που ανεγέρθηκε η Μεγάλη πυραμίδα του Χέοπος, το άστρο ζ Ωρίωνος ανατέλλει σε επίπεδο περιβάλλον και χωρίς ατμόσφαιρα σε αζιμούθιο 109,79 μοίρες. Η κατεύθυνση αυτή δεν εμφανίζεται σε κάποιο σημαντικό δίδυμοι οροσήμων της Γκίζα.
Τι γίνεται όμως με την δική μου θεωρία για την σύνοδο Δία -Κρόνου του 7 πΧ.
Αν στάθμευε κανείς στο κέντρο της Καδμείας την ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου του 7 πΧ, τότε όπως προ είπα, το μέσο ύψος των πλανητών Δία και Κρόνου όταν μεσουρανούν χωρίς ατμόσφαιρα είναι 44,92°. Αυτό συνέβη 9 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα(σύγχρονη ώρα).
Την ίδια στιγμή όμως, σε επίπεδο περιβάλλον χωρίς ατμόσφαιρα ο Δίας ανατέλλει νωρίτερα σε αζιμούθιο 97,93° στις έξι και δώδεκα το απόγευμα(πριν δύσει ο Ήλιος).
Τι μας λέει όμως η γωνία αυτή;
Ο γρίφος της Σφίγγας.

Η υλοποίηση της κατεύθυνσης:
Λέων ο βασιλεύς του ζωικού βασιλείου και σύμβολο της φυλής του Ιούδα(αστερισμός Λέοντος). Πρόσωπο βασιλέως - Φαραώ.
Ο Κρόνος συμβολίζει την Παλαιστίνη ενώ ο Δίας την Ελλάδα. Και οι δύο αυτοί θεοί είχαν αρχηγικό προφίλ.
Έτσι με βάση την Βικιπαιδία το αζιμούθιο ανάμεσα στην κορυφή της πυραμίδος του Χεφρήνος και της Σφίγγας που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα είναι θ:
θ = 97,842°
Η Σφίγγα λοιπόν συμβολίζει το άστρο της Βηθλεέμ και η σηκός του Διαμερίσματος της Βασίλισσας θα μπορούσε να περιέχει Χριστουγεννιάτικο δένδρο.