Τροφοδοτικά, μνήμες, επεξεργαστής

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Τροφοδοτικά, μνήμες, επεξεργαστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 30 Δεκ 2020, 18:24

Δημοκρατικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 18:14
Νon4me έγραψε:
30 Δεκ 2020, 18:07
Δημοκρατικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 18:00

*μεζονέτες.

Δεν καταλαβαίνεις και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορείς να φανταστείς κάτι άλλο εκτός απο desktop και τροφοδοτικά των 450 ή 500 ή και παραπάνω W.

Εδώ δεν κράζουμε τους σερφίστες που θέλουν 50W παραπάνω τροφοδοτικό, αλλά γιατί νομίζουν ότι χρειάζονται πάνω απο 100W σύστημα (μαζί με την οθόνη).
Φυσικα και καταλαβαινω . ( ναι μεζονετα . αυτο ηταν τυπο . ) γιαυτο και ειπα απο την αρχη παιδια ενα 550ρι επωνυμο εχει 50ευρω . αν χρειαστει να παιξει game δε θα σε αφησει στη μεση . καπου εκει ξεκινησες για αεροθερμα προφανως νομιζοντας πως ενα τροφοδοτικο καταναλωνει μονιμως οσο η ονομαστικη του maximum και συνεχιζεις ακομη . σου ειπα εχω χρονο . δε με νοιαζει γιατι ανεβηκες στο βουνο .
Και το αερόθερμο δεν καίει όσο η ονομαστική του ισχύς αν δεν του γυρίσεις το φορτίο στο μάξιμουμ.

Απλά δεν θες να καταλάβεις κάτι έξω απο το πλαίσιο κουτάρα με 2-3 ανεμιστήρια, μητρική με κανονικό επεξεργαστή, γκουμούτσα τροφοδοτικό.

Τα 450, 500, 600 W τροφοδοτικά και η διαφορά 50e που τσαμπουνάς είναι άμεση απόρροια.
2-3 ανεμιστηρια δεν ειναι κουταρα αλλα το ελαχιστο σε ενα desktop σταματα επιτελους τις υπερβολες . ενα εχει ο επεξεργαστης ενα θα εχει το κουτι σιγουρα για εξατμιση και ενα θα εχει το τροφοδοτικο . Αν εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων ειναι +1 η 2 και τα καινουρια κουτια εχουν 2 συνηθως (εισαγωγη - εξατμιση για air flow _ ) μενω πανω απο 10 χρονια μονος και δεν εχω δει διαφορα στο ρευμα απο το desktop πισι . τις λαμπες τις εχω ολες λεντ σε ολα τα δωματια αντι για πυρακτωσεως φυσικα οχι για οικονομια - μονο - αλλα για διαφορους λογους . σκαλωσες στο τροφοδοτικο απο το desktop .

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 30 Δεκ 2020, 18:57

Νon4me έγραψε:
30 Δεκ 2020, 18:24
Δημοκρατικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 18:14
Νon4me έγραψε:
30 Δεκ 2020, 18:07

Φυσικα και καταλαβαινω . ( ναι μεζονετα . αυτο ηταν τυπο . ) γιαυτο και ειπα απο την αρχη παιδια ενα 550ρι επωνυμο εχει 50ευρω . αν χρειαστει να παιξει game δε θα σε αφησει στη μεση . καπου εκει ξεκινησες για αεροθερμα προφανως νομιζοντας πως ενα τροφοδοτικο καταναλωνει μονιμως οσο η ονομαστικη του maximum και συνεχιζεις ακομη . σου ειπα εχω χρονο . δε με νοιαζει γιατι ανεβηκες στο βουνο .
Και το αερόθερμο δεν καίει όσο η ονομαστική του ισχύς αν δεν του γυρίσεις το φορτίο στο μάξιμουμ.

Απλά δεν θες να καταλάβεις κάτι έξω απο το πλαίσιο κουτάρα με 2-3 ανεμιστήρια, μητρική με κανονικό επεξεργαστή, γκουμούτσα τροφοδοτικό.

Τα 450, 500, 600 W τροφοδοτικά και η διαφορά 50e που τσαμπουνάς είναι άμεση απόρροια.
2-3 ανεμιστηρια δεν ειναι κουταρα αλλα το ελαχιστο σε ενα desktop σταματα επιτελους τις υπερβολες . ενα εχει ο επεξεργαστης ενα θα εχει το κουτι σιγουρα για εξατμιση και ενα θα εχει το τροφοδοτικο . Αν εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων ειναι +1 η 2 και τα καινουρια κουτια εχουν 2 συνηθως (εισαγωγη - εξατμιση για air flow _ ) μενω πανω απο 10 χρονια μονος και δεν εχω δει διαφορα στο ρευμα απο το desktop πισι . τις λαμπες τις εχω ολες λεντ σε ολα τα δωματια αντι για πυρακτωσεως φυσικα οχι για οικονομια - μονο - αλλα για διαφορους λογους . σκαλωσες στο τροφοδοτικο απο το desktop .
Desktop, 2-3 ανεμιστηρια, ξεχωριστη καρτα γραφικων, κοκ, για σερφάρισμα στο ίντερνετ :102:
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 30 Δεκ 2020, 19:02

Την καρτα γραφικων δεν την εβαλα . σου ειπα πως αυξανονται τα ανεμιστηρια αν ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΗ . και ναι σερφαρισμα στο ιντερνετ δεν ειναι μονοπυρηνο στο 1ghz για να φορτωνεις μονο φορα . με 4-5-6 καρτελες στο κρομ αν ψαχνεις βιντεο και εχεις και μια ανοιχτη να παιζει ταυτοχρονα κανα ταβλι θες κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις στο μυαλο σου .

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Δεκ 2020, 19:05

Τσακώνεστε για το τίποτα. Κάζουαλ σέρφερ και desktop; Το 2020; Δεν συμβαίνουν αυτά πια. Ο κάζουαλ κυμαίνεται από κινητό μέχρι λάπτοπ.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Δεκ 2020, 22:20

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΙΠΙΓΙΟΥ

Έβλεπα στο μπεστ πράις προχθές κάρτες γραφικών. Εκεί στα φίλτρα έχει να τικάρεις και κάτι που το λέει 3D. Δεν το είχε ποτέ μάλλον το σκρουτζ και μου διέφευγε.
παρατήρησα λοιπόν στα χαρακτηριστικά μετά από διάφορες κάρτες ότι η σειρά RTX που είναι kαι PCIe 4 στο 3D λέει "ΟΧΙ".

Τι σημαίνει αυτό;Δεν είναι για τρισδιάστατα γραφικά. παλιά νόμιζα ότι οι ακριβές κάρτες αυτό ακριβώς προσφέρουν. καλύτερη απόδοση στο 3D. Κι ότι αυτό έχει να κάνει είτε με παιχνίδια είτε ξέρω γω με αυτό το πρόγραμμα... πως το λένε το λινουξάδικο ρε μαλάκες; :smt017 Που σχεδιάζεις ένα μήλο και το γυρνάς... Α Μπλέντερ! (Νομίζω)

Όπως και να χει αναπτύξτε το λίγο οι αιδοιήμονες. Γιατί δεν έχουν οι πιο καινούργιες και πιο ακριβές κάρτες που υπάγονται κιόλας στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων (όπως λένε στα σκρουτζ. Δεν ξέρω αν είναι καμιά επίσημα αναγνωρισμένη κατηγορία).

Τι κάνουν οι κάρτες με 3D δηλαδή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 30 Δεκ 2020, 22:30

Χαοτικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 22:20
Έβλεπα στο μπεστ πράις προχθές κάρτες γραφικών.
Θα παίζεις παιχνίδια ή θα κάνεις τίποτε ρέντερινγκ;
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 30 Δεκ 2020, 22:31

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Δεκ 2020, 19:05
Τσακώνεστε για το τίποτα. Κάζουαλ σέρφερ και desktop; Το 2020; Δεν συμβαίνουν αυτά πια. Ο κάζουαλ κυμαίνεται από κινητό μέχρι λάπτοπ.
Kι όμως :e040:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 31 Δεκ 2020, 01:15

Δημοκρατικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 22:30
Χαοτικός έγραψε:

Το δεύτερο με κερδίζει περισσότερο. αλλά θέλω και να πάρω κανένα παιχνίσι.
Βασικά στον καινούργιο έχω σκεφτεί μέχρι και να αγοράσω γουίντοουζ. Για τα παιδιά. Να μάθουνε όφις και ότι παίζει στην πολυκοσμία, να είναι συντονισμένα στην εποχή τους.
Ένα νήμα, που θα ανοίξω στο εγγύς μέλλον θα αφορά παιχνίδια. Και έχω σκεφτεί να το ρωτήσω έτσι:
"Ρε σεις! Ποια είναι τα 10 πιο διάσημα παιχνίδια που πέρασαν από το 2000 μέχρι σήμερα. Εσάς ποιο σας ικανοποίησε;
ποιο είναι το καλύτερο εγκεφαλικό παιχνίδι. Να μην απαιτεί μόνο τακ τακ τακ τακ γρήγορο και δεξιοτεχνία στα δάκτυλα;
Αλλά και πιο είναι το πιο δύσκολο; Με χειριστήριο σαν του αυτό που είχε το πλέηστέησον 1 υπάρχει φάση για πισί; (Φαντάζομαι δεν θα έχουν αλλάξει τα χειριστήρια αλλά λέω του 1 γιατί το ξέρω σίγουρα)"

Μλκ απωθημένο! :cry Δεν έχω παίξει κάτι άλλο εκτός από ΑΟΕ στο πισί. Θέλω να τα μάθω σε επίπεδο που να καταλαβαίνω το κάθε σχόλιο που περί παιχνιδιών που θα δω στο ίντερνετ.
όμως δεν είναι η βασική μου ανάγκη. Πιο πολύ με νοιάζει να μπορώ να παίζω με εφέ και οπτικά γενικά. Βίντεο κλπ κι όσο μακριά μπορώ να φτάσω.
Αλλά γιατί μπαίνουν σε αντιπαράθεση αυτά δύο; Άμα κερδίζεις στο ένα πρέπει να χάσεις από το άλλο;

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 31 Δεκ 2020, 06:04

Λοιπόν:

3D στην κάρτα γραφικών εννοεί τις παλιές που έπαιρναν τρισδιάστατα γυαλιά , έχει σταματήσει η μόδα , θα το πάρει πρέφα το Σκρουτζ κάπου στο 2030 😁

Είναι η χειρότερη στιγμή τώρα για αγορά κάρτας γραφικών , το ιστορικό τιμών στο Σκρουτζ δείχνει πράγματα.

Το τροφοδοτικό μου είναι 750 watt , αλλά όταν δεν κάνει τίποτα ο 5900χ το wattομετρο δείχνει 70w 😁

Κάτι συγκρίσεις τροφοδοτικού με θερμάστρες κάνω ότι δεν τις είδα 😳
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 31 Δεκ 2020, 12:39

έχω ένα pc με παλιό i3 socket 1155 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών intel 2500 αν θυμάμαι καλά και 8 γιγα DDR3.
και Samsung pro ssd

θυμάμαι οτι είχα διαλέξει με βάση την κατανάλωση και έχει μόνο 55W TDP.
Όλος ο επεξεργαστής μαζί μετην ενσωματωμένη κάρτα.
Υπήρχε και δεύτερος ανεμιστήρα στο κουτί εκτός από τον επεξεργαστή αλλά τον κατήργησα γιατί δε χρειαζόταν

επειδή είπατε για web surfing
ε, μπορώ να έχω ίσως και 60 ανοιχτές καρτέλες ταυτόχρονα στον firefox χωρίς πρόβλημα...

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 31 Δεκ 2020, 12:43

enterprise-psi έγραψε:
31 Δεκ 2020, 06:04
Λοιπόν:

3D στην κάρτα γραφικών εννοεί τις παλιές που έπαιρναν τρισδιάστατα γυαλιά , έχει σταματήσει η μόδα , θα το πάρει πρέφα το Σκρουτζ κάπου στο 2030 😁

Είναι η χειρότερη στιγμή τώρα για αγορά κάρτας γραφικών , το ιστορικό τιμών στο Σκρουτζ δείχνει πράγματα.

Το τροφοδοτικό μου είναι 750 watt , αλλά όταν δεν κάνει τίποτα ο 5900χ το wattομετρο δείχνει 70w 😁

Κάτι συγκρίσεις τροφοδοτικού με θερμάστρες κάνω ότι δεν τις είδα 😳

Ευχαριστώ. :smt023

dna replication έγραψε:
31 Δεκ 2020, 12:39
ε, μπορώ να έχω ίσως και 60 ανοιχτές καρτέλες ταυτόχρονα στον firefox χωρίς πρόβλημα...
Μία απ' αυτές είναι το πορνχαμπ :D

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 31 Δεκ 2020, 17:09

Δημοκρατικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 22:30
Χαοτικός έγραψε:
Ρε μουσταλευριά εσύ! Αφού δεν ξέρεις να εξηγήσεις τι κάνεις την ερώτηση; Έτσι για το ποστάρισμα; Μην το κάνεις. Μαλακία! Το κάνω κι εγώ και ξέρω :102:

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 31 Δεκ 2020, 17:27

Εδώ παίρνουν τέτοια και πάνε μόνο για καφέ , εμείς θα αισθανθούμε τύψεις για μια κάρτα γραφικών; :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 31 Δεκ 2020, 17:32

υπάρχεις στ αλήθεια εσύ?

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 31 Δεκ 2020, 17:34

nowhere έγραψε:
31 Δεκ 2020, 17:32
υπάρχεις στ αλήθεια εσύ?
Ε;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών