Χουντολαγνεία - τότε και τώρα
- wooded glade
Χουντολαγνεία - τότε και τώρα
Στις 23-24 Γιούλη που γιορτάζομε σήμερα έγινε η πολυπόθητη επιστροφή της χώρας στη νέα δημοκρατία.
Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.
Οι άντρες έχουν γίνει γυναίκες και οι γυναίκες άντρες, όπως είχε πει και ο Αρταξέρξης στη μάχη της Σαλαμίνος.
Άλλος βλεπει εξωγήϊνους στον Υμηττό, άλλος στα Πευκάκια, άλλος στο Σούνιο.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει το λαό να αγαπάει μία χούντα κατά καιρούς ;
Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά υπάρχει και διαοφρετική εξήγηση.
Η πρώτη χούντα, 21st of April, αγαπήθηκε -στο βαθμό που αγαπήθηκε- ξέρετε γιατί ;
Αγαπήθηκε λόγω μπητλομανίας-ρολινγκστοουνομανίας που είχε ενσκήψει και αντίστοιχης πτώσης της δημοτικότητας των ημεδαπών Περπινιάδη-Ρίας Κούρτη-δημοτικών μπαίνουν τα γίδια στο μαντρί.
Με όποιον χουντάκια και να μίλαγες αυτά θα σου έλεγε. Δεν θα σου έλεγε για το κυπριακό (ένωση θέλαμε όλοι), δεν θα σου έλεγε για το μεσανατολικό διότι τόσο ο Μοσέ Νταγιάν όσο και η Γκόλντα Μέγιερ δεν ήταν ποτέ τόσον οι πλέον αντιπαθείς όσον και οι πλέον συμπαθείς παρ' ημίν. Ήταν όμως τα διάσημα σκαθάρια, τα μακρυά μαλλιά και οι στόουνς το μεγάλο πρόβλημα (*).
Εντάξει ήταν και ο διεθνής κομμουνισμός, αλλά θα στεναχωρήσω τους φίλους μου τα κουμούνια λίγο, γιατί ελαχίστη σημασία τους έδινε ο κόσμος εκείνα τα χρόνια (τα προμεταπολιτευτικά). Όσο και να αληθεύει ότι ο Στυλιανός Πατακός χρησιμοποίησε τον κομμουνισμόν σαν άλλοθι για την επανάσταση, άλλο τόσο αληθεύει ότι την εποχή εκείνη ο δημοκρατικός Μάκης από το Παγκράτι συνομιλώντας με τον σκληροπυρηνικό δεξιό Τάκη από την Ηλιούπολη δεν θα διαφωνούσαν ότι η θέσις του ΚΚΕ ήτο εις την Μόσχαν και εις το Νοβοροροσίσκ και πουθενά αλλού. Αργότερα μπορεί να ήταν αλλοιώς, σπεύδω να καθησυχάσω τους φίλους κουμούνια, αλλά τότε ήταν έτσι.
Πάμε τώρα στην χούντα Μόσκοβιτς. Κι αυτή παλιά χούντα, έκανε Δεκεμβριανά, Λιτόχωρο, μετά κατασκοπίες διάφορες και πολλά και διάφορα. Αυτή πως εξηγείται ;
Εξηγείται γιατί πάντα είχε το μαγικό ραβδάκι.
Δεν είχες πλούτη ; Το κόμμα θα εθνικοποιούσε τις Ρολς Ρόϋς.
Δεν είχες γκόμενα ; Ο σοσιαλισμός θα έλυνε αυτό το πρόβλημα.
Δεν κέρδιζες στο τάβλι ; Κι αυτό το πρόβλημα θα το έλυνε ο σοσιαλισμός.
Έτσι λοιπόν το πόπολο άκουγε πάντα εκστατικό τους ινστρούχτορες και καταριόταν τη μαύρη αντίδραση.
Οι δεξιοί το τρώγανε κι αυτοί λίγο το παραμύθι και αντιδρούσαν πολλές φορές σπασμωδικά, λέγοντας "όχι ρε να τους κάνει να κερδίζουν στο τάβλι, πολύ πάει".
Έτσι λοιπόν εξηγείται και αυτή η χούντα, που συνεχίζει ακόμα.
Σειρά έχει η χούντα αβγών. Αυτή μέχρι στιγμής εμφανίζεται σαν νέας μορφής εργαλείο. Θα την πληρώσουν οι μαύροι αλλά δεν θα την πληρώσουν οι άσπροι, εξαγγέλλει. Ίδωμεν.
Θα τελειώσω την σύντομη αναδρομή με την συριζο-καρεκλοχούντα των εσχάτων ημερών.
Σίγουρα είναι περίεργη η ιστορία τους.
Βασικά κάποτε ήταν ήσυχοι, αλλά πρόκειται για ένα φαινόμενο μαζικής μεταφοράς πληθυσμού που τους δημιούργησε (σ.σ. Ταύρος - πλ. Κουμουνδούρου "ουάν γουέϊ τίκετ").
Το μεγάλο παράπονο τους είναι τα όπλα-πυρομαχικά -τα οποία προσπαθούν να αποκτήσουν- αλλά και οι κανονισμοί που προβλέπουν στάση ευρώ αν το πάνε πολύ μακρυά.
(*) και περιέργως ποτέ ο Έλβις - ίσως επειδή ήταν Αμερικάνος
Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.
Οι άντρες έχουν γίνει γυναίκες και οι γυναίκες άντρες, όπως είχε πει και ο Αρταξέρξης στη μάχη της Σαλαμίνος.
Άλλος βλεπει εξωγήϊνους στον Υμηττό, άλλος στα Πευκάκια, άλλος στο Σούνιο.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει το λαό να αγαπάει μία χούντα κατά καιρούς ;
Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά υπάρχει και διαοφρετική εξήγηση.
Η πρώτη χούντα, 21st of April, αγαπήθηκε -στο βαθμό που αγαπήθηκε- ξέρετε γιατί ;
Αγαπήθηκε λόγω μπητλομανίας-ρολινγκστοουνομανίας που είχε ενσκήψει και αντίστοιχης πτώσης της δημοτικότητας των ημεδαπών Περπινιάδη-Ρίας Κούρτη-δημοτικών μπαίνουν τα γίδια στο μαντρί.
Με όποιον χουντάκια και να μίλαγες αυτά θα σου έλεγε. Δεν θα σου έλεγε για το κυπριακό (ένωση θέλαμε όλοι), δεν θα σου έλεγε για το μεσανατολικό διότι τόσο ο Μοσέ Νταγιάν όσο και η Γκόλντα Μέγιερ δεν ήταν ποτέ τόσον οι πλέον αντιπαθείς όσον και οι πλέον συμπαθείς παρ' ημίν. Ήταν όμως τα διάσημα σκαθάρια, τα μακρυά μαλλιά και οι στόουνς το μεγάλο πρόβλημα (*).
Εντάξει ήταν και ο διεθνής κομμουνισμός, αλλά θα στεναχωρήσω τους φίλους μου τα κουμούνια λίγο, γιατί ελαχίστη σημασία τους έδινε ο κόσμος εκείνα τα χρόνια (τα προμεταπολιτευτικά). Όσο και να αληθεύει ότι ο Στυλιανός Πατακός χρησιμοποίησε τον κομμουνισμόν σαν άλλοθι για την επανάσταση, άλλο τόσο αληθεύει ότι την εποχή εκείνη ο δημοκρατικός Μάκης από το Παγκράτι συνομιλώντας με τον σκληροπυρηνικό δεξιό Τάκη από την Ηλιούπολη δεν θα διαφωνούσαν ότι η θέσις του ΚΚΕ ήτο εις την Μόσχαν και εις το Νοβοροροσίσκ και πουθενά αλλού. Αργότερα μπορεί να ήταν αλλοιώς, σπεύδω να καθησυχάσω τους φίλους κουμούνια, αλλά τότε ήταν έτσι.
Πάμε τώρα στην χούντα Μόσκοβιτς. Κι αυτή παλιά χούντα, έκανε Δεκεμβριανά, Λιτόχωρο, μετά κατασκοπίες διάφορες και πολλά και διάφορα. Αυτή πως εξηγείται ;
Εξηγείται γιατί πάντα είχε το μαγικό ραβδάκι.
Δεν είχες πλούτη ; Το κόμμα θα εθνικοποιούσε τις Ρολς Ρόϋς.
Δεν είχες γκόμενα ; Ο σοσιαλισμός θα έλυνε αυτό το πρόβλημα.
Δεν κέρδιζες στο τάβλι ; Κι αυτό το πρόβλημα θα το έλυνε ο σοσιαλισμός.
Έτσι λοιπόν το πόπολο άκουγε πάντα εκστατικό τους ινστρούχτορες και καταριόταν τη μαύρη αντίδραση.
Οι δεξιοί το τρώγανε κι αυτοί λίγο το παραμύθι και αντιδρούσαν πολλές φορές σπασμωδικά, λέγοντας "όχι ρε να τους κάνει να κερδίζουν στο τάβλι, πολύ πάει".
Έτσι λοιπόν εξηγείται και αυτή η χούντα, που συνεχίζει ακόμα.
Σειρά έχει η χούντα αβγών. Αυτή μέχρι στιγμής εμφανίζεται σαν νέας μορφής εργαλείο. Θα την πληρώσουν οι μαύροι αλλά δεν θα την πληρώσουν οι άσπροι, εξαγγέλλει. Ίδωμεν.
Θα τελειώσω την σύντομη αναδρομή με την συριζο-καρεκλοχούντα των εσχάτων ημερών.
Σίγουρα είναι περίεργη η ιστορία τους.
Βασικά κάποτε ήταν ήσυχοι, αλλά πρόκειται για ένα φαινόμενο μαζικής μεταφοράς πληθυσμού που τους δημιούργησε (σ.σ. Ταύρος - πλ. Κουμουνδούρου "ουάν γουέϊ τίκετ").
Το μεγάλο παράπονο τους είναι τα όπλα-πυρομαχικά -τα οποία προσπαθούν να αποκτήσουν- αλλά και οι κανονισμοί που προβλέπουν στάση ευρώ αν το πάνε πολύ μακρυά.
(*) και περιέργως ποτέ ο Έλβις - ίσως επειδή ήταν Αμερικάνος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 23 Ιούλ 2018, 13:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
Re: Χουντολαγνεία - τότε και τώρα
Η επταετία ήταν το βαθύ κράτος που βγήκε ανοικτά στην επιφάνεια λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει.Ότι έγινε στην Ελλάδα από το 49 και μετά,αποτυπώθηκε σε πλήρη διαφάνεια σε όσα είδαμε από το 67 μέχρι και το 74.Σαφέστατα ακόμα και σήμερα υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και η σπορά τους.Δε γίνεται να τους εξαφανίσεις επειδή παριστάνουν τους δημοκράτες όταν πίνουν δυτικό καφέ Κολωνάκι και Κηφισιά.Επίσης το να επιδιώκεις να χρεώσεις όλες τις αμαρτίες σε μικρά περιθωριακά κόμματα της δεξιάς,και να αθωώνεις τη νδ της οποίας είσαι μέλος της κομματικής της βάσης δεν πιάνει.
Όχι σε μένα τουλάχιστον.
Όχι σε μένα τουλάχιστον.
- wooded glade
Πως να πιάσει όταν δεν υπήρχε καν ΝΔ τότε ;Heritage86 έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 12:47Η επταετία ήταν το βαθύ κράτος που βγήκε ανοικτά στην επιφάνεια λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει.Ότι έγινε στην Ελλάδα από το 49 και μετά,αποτυπώθηκε σε πλήρη διαφάνεια σε όσα είδαμε από το 67 μέχρι και το 74.Σαφέστατα ακόμα και σήμερα υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και η σπορά τους.Δε γίνεται να τους εξαφανίσεις επειδή παριστάνουν τους δημοκράτες όταν πίνουν δυτικό καφέ Κολωνάκι και Κηφισιά.Επίσης το να επιδιώκεις να χρεώσεις όλες τις αμαρτίες σε μικρά περιθωριακά κόμματα της δεξιάς,και να αθωώνεις τη νδ της οποίας είσαι μέλος της κομματικής της βάσης δεν πιάνει.
Όχι σε μένα τουλάχιστον.
Εγώ έχω δηλώσει ότι στις 20/04/1967 όλον το 35% της ΕΡΕ ήθελε χούνταν. Στις 22/04/1967 το ίδιο 35% ύβριζεν την χούνταν μετά από την μυστική διαταγή εκ του Τατοϊου. Η ιστορία δεν παραλλάσσεται.
Κεκράκται, χειροκροτηταί-ποδοκροτηταί είσθε εσείς οι αριστεροί και όχι εγώ.
-
Εντάξει μας έπεισες.wooded glade έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 12:50Πως να πιάσει όταν δεν υπήρχε καν ΝΔ τότε ;Heritage86 έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 12:47Η επταετία ήταν το βαθύ κράτος που βγήκε ανοικτά στην επιφάνεια λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει.Ότι έγινε στην Ελλάδα από το 49 και μετά,αποτυπώθηκε σε πλήρη διαφάνεια σε όσα είδαμε από το 67 μέχρι και το 74.Σαφέστατα ακόμα και σήμερα υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και η σπορά τους.Δε γίνεται να τους εξαφανίσεις επειδή παριστάνουν τους δημοκράτες όταν πίνουν δυτικό καφέ Κολωνάκι και Κηφισιά.Επίσης το να επιδιώκεις να χρεώσεις όλες τις αμαρτίες σε μικρά περιθωριακά κόμματα της δεξιάς,και να αθωώνεις τη νδ της οποίας είσαι μέλος της κομματικής της βάσης δεν πιάνει.
Όχι σε μένα τουλάχιστον.
Εγώ έχω δηλώσει ότι στις 20/04/1967 όλον το 35% της ΕΡΕ ήθελε χούνταν. Στις 22/04/1967 το ίδιο 35% ύβριζεν την χούνταν μετά από την μυστική διαταγή εκ του Τατοϊου. Η ιστορία δεν παραλλάσσεται.
Κεκράκται, χειροκροτηταί-ποδοκροτηταί είσθε εσείς οι αριστεροί και όχι εγώ.
- wooded glade
Δύο αφιερωμένα χούντια έχω συναντήσει όλα κι όλα σαν μαθητής του γυμνασίου τω καιρώ εκείνω.
Νομίζω ήταν πρώτα ξαδέρφια αυτοί οι δύο αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Πολλούς που έλεγαν "είναι οξυδερκής ο Παπαδόπουλος" και να είναι γλυψιματίες - αλλά χωρίς να υποστηρίζουν ("ε' αυτή είναι η κατάσταση" έλεγαν).
Γενικώς όλοι φοβόντουσαν.
Θα πρέπει να λεχθεί ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος υπήρξε τιτάνας εκ του γεγονότος ότι κατόρθωσε να σχηματίσει χούνταν με 1% λαϊκή υποστήριξη (σ.σ. 35% προεπαναστατικώς, 1% μετά). Κανένας άλλος. Ο Φράνκο να μην πω ότι αν έκανε ελεύθερες εκλογές στην Ισπανία θα κέρδαγε με κάτω τα λουριά. Οι Γιαρουζέλσκι-Φιντέλ κι αυτοί ένα 10-15% πρέπει να το είχαν.
Το σωστό πρέπει να λέγεται.
Νομίζω ήταν πρώτα ξαδέρφια αυτοί οι δύο αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Πολλούς που έλεγαν "είναι οξυδερκής ο Παπαδόπουλος" και να είναι γλυψιματίες - αλλά χωρίς να υποστηρίζουν ("ε' αυτή είναι η κατάσταση" έλεγαν).
Γενικώς όλοι φοβόντουσαν.
Θα πρέπει να λεχθεί ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος υπήρξε τιτάνας εκ του γεγονότος ότι κατόρθωσε να σχηματίσει χούνταν με 1% λαϊκή υποστήριξη (σ.σ. 35% προεπαναστατικώς, 1% μετά). Κανένας άλλος. Ο Φράνκο να μην πω ότι αν έκανε ελεύθερες εκλογές στην Ισπανία θα κέρδαγε με κάτω τα λουριά. Οι Γιαρουζέλσκι-Φιντέλ κι αυτοί ένα 10-15% πρέπει να το είχαν.
Το σωστό πρέπει να λέγεται.
- omg kai 3 lol
σου ξεφυγε κι ο συντροφος αδολφος αν θες να εισαι ολοσωστος
- wooded glade
Όχι, μονοκούκι ο Άντολφ τα χρόνια εκείνα.omg kai 3 lol έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:00σου ξεφυγε κι ο συντροφος αδολφος αν θες να εισαι ολοσωστος
Πολλά μοντέρνα Γερμανικά έργα με καλούς αξιωματικούς της Βέρμαχτ βλέπεις.
Τελεία & Παύλα !
Χούντα είσαι ...
... λαγνεία.
Χούντα είσαι ...
... λαγνεία.

"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Ο κοσμος γουσταρε την επταετια γιατι ειχε το κεφαλι του ησυχο.Δουλεια,ασφαλεια και μηδεν κομμουνιστες.Καθαρες πολεις.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- wooded glade
Κανένας απολύτως δεν γούσταρε αλλά ήταν χ**ουρες όλοι.
Όσο για δουλειά-ασφάλεια και καθαρές πόλεις δεν ήταν ποτέ υπό αμφισβήτηση τα χρόνια εκείνα, τόσο τα χρόνια της φαυλοκρατίας όσο και τα χρόνια της επαναστάσεως (κάποιοι εκ των μετέπειτα μπορεί να είναι υπέρ της ανεργίας-ανασφάλειας και βρώμικων πόλεων).
- wooded glade
Πάντως το εναλλακτικό προς τη χούντα καθεστώς που βλέπαμε την εποχή εκείνη ήταν το δυτικο-ευρωπαϊκό και σε καμία περίπτωση το πασόκιο-συριζόκιο-κουκουεδόκιο (μας προέκυψαν αυτά αργότερα).
Το 1966 το είχα συζητήσει εγώ με αξιωματικούς φανατικούς παπανδρεϊκούς (μετέπειτα αποπεμφθέντες). Ήταν μία συνάντηση με τον διοικητή των ΤΕΑ και υφιστάμενους σε ένα νησί που είχαμε πάει διακοπές. Ούτε για ... λαοκρατία άκουσα, ούτε για ... τζαμαχιρία αλ αραμπία. Για Europe άκουγα. Ωστόσο υπήρχε μεγάλο τζέρτζελο μεταξύ παπανδρεϊκών και μη.
Το 1966 το είχα συζητήσει εγώ με αξιωματικούς φανατικούς παπανδρεϊκούς (μετέπειτα αποπεμφθέντες). Ήταν μία συνάντηση με τον διοικητή των ΤΕΑ και υφιστάμενους σε ένα νησί που είχαμε πάει διακοπές. Ούτε για ... λαοκρατία άκουσα, ούτε για ... τζαμαχιρία αλ αραμπία. Για Europe άκουγα. Ωστόσο υπήρχε μεγάλο τζέρτζελο μεταξύ παπανδρεϊκών και μη.
- metaxoskolikas
δεν ισχύει αυτό και το λέω εκ πείραςwooded glade έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 12:50Πως να πιάσει όταν δεν υπήρχε καν ΝΔ τότε ;
πτώση δημοτικότητας υπήρξε εξαιτίας πολιτικών παιχνιδιών αλλά αυτό που λες ότι οι ψηφοφόροι της ερε αρχικά υποστήριζαν, μετά όχι δεν ισχύει.
ούτε απολάμβανε η χούντα της υποστήριξης μόνο ενός 1%
1% έγιναν μετά τη χούντα που κανείς δεν ήθελε να στιγματιστεί ως χουντικός, και το παίζανε όλοι αντιστασιακοί, πολύ περισσότερο δε επί πασοκ.
- wooded glade
Δεν τόλμαγε κανένας να κάνει μαγκιές στη χούντα, αυτό είναι σίγουρο.metaxoskolikas έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:43δεν ισχύει αυτό και το λέω εκ πείραςwooded glade έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 12:50Πως να πιάσει όταν δεν υπήρχε καν ΝΔ τότε ;
πτώση δημοτικότητας υπήρξε εξαιτίας πολιτικών παιχνιδιών αλλά αυτό που λες ότι οι ψηφοφόροι της ερε αρχικά υποστήριζαν, μετά όχι δεν ισχύει.
1% έγιναν μετά τη χούντα που κανείς δεν ήθελε να στιγματιστεί ως χουντικός, και το παίζανε όλοι αντιστασιακοί, πολύ περισσότερο δε επί πασοκ.
Αλλά όσο για την κοινοβουλευτική δεξά θα μου πεις εσύ το μπέϊμπυ, εμένα που είχα γνωριμίες με τα πιό μπλακ ντε μπλακ στοιχεία ; Ξέρω τι έγινε στο Τατόϊ στις 22 του Απρίλη.
Μετά, παρέα με τα πρώην μπλάκια κατεβάσαμε το Παλλάς στη Βουκουρεστίου φωνάζωντας "κρα", στη διάρκεια της προβολής των πρώτων χουντικών επικαίρων.
Αν δεν είχατε τον σκληρό πυρήνα της ΕΡΕ τότε ποιούς είχατε οπαδούς ; Το ΚΚΕ ;
- metaxoskolikas
κι εγώ τα έζησα και μάλιστα σε πολύ δεξιά οικογένεια με παρόμοιο κύκλο...wooded glade έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:53Δεν τόλμαγε κανένας να κάνει μαγκιές στη χούντα, αυτό είναι σίγουρο.metaxoskolikas έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:43δεν ισχύει αυτό και το λέω εκ πείραςwooded glade έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 12:50Πως να πιάσει όταν δεν υπήρχε καν ΝΔ τότε ;
Αλλά όσο για την κοινοβουλευτική δεξά θα μου πεις εσύ το μπέϊμπυ, εμένα που είχα γνωριμίες με τα πιό μπλακ ντε μπλακ στοιχεία ; Ξέρω τι έγινε στο Τατόϊ στις 22 του Απρίλη.
Μετά, παρέα με τα πρώην μπλάκια κατεβάσαμε το Παλλάς στη Βουκουρεστίου φωνάζωντας "κρα", στη διάρκεια της προβολής των πρώτων χουντικών επικαίρων.
επίσης εκτός από τους ανοιχτά υποστηρικτές ή γλειψιματίες υπήρχαν πολλοί που ήταν σιωπηλά ευχαριστημένοι με την χούντα, χωρίς παρ ολ αυτά να εκφράζονται και μέχρι και σήμερα μέσα τους την αναπολούν.
με τατόι ήταν φανερό το τί έγινε, αλλά το 35% --->1% που ισχυρίζεσαι είναι ανεδαφικό.
ουδέποτε υπήρξε τέτοια μεταστροφή των δεξιών έναντι της χούντας παρά μόνο μετά τη λήξη της -στα όσα έλεγαν βέβαια- γιατί στην πραγματικότητα πολύ την γούσταραν
- wooded glade
Δεν πας καθόλου καλά.metaxoskolikas έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:57κι εγώ τα έζησα και μάλιστα σε πολύ δεξιά οικογένεια με παρόμοιο κύκλο...wooded glade έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:53Δεν τόλμαγε κανένας να κάνει μαγκιές στη χούντα, αυτό είναι σίγουρο.metaxoskolikas έγραψε: ↑23 Ιούλ 2018, 14:43
δεν ισχύει αυτό και το λέω εκ πείρας
επίσης εκτός από τους ανοιχτά υποστηρικτές ή γλειψιματίες υπήρχαν πολλοί που ήταν σιωπηλά ευχαριστημένοι με την χούντα, χωρίς παρ ολ αυτά να εκφράζονται και μέχρι και σήμερα μέσα τους την αναπολούν.
με τατόι ήταν φανερό το τί έγινε, αλλά το 35% --->1% που ισχυρίζεσαι είναι ανεδαφικό.
ουδέποτε υπήρξε τέτοια μεταστροφή των δεξιών έναντι της χούντας παρά μόνο μετά τη λήξη της -στα όσα έλεγαν βέβαια- γιατί στην πραγματικότητα πολύ την γούσταραν
Οι χουντικοί είχαν γίνει βαπόρια την πρώτη εβδομάδα όταν έμαθαν ότι η Ελένη Βλάχου τους εγκαταλείπει.
Η δε Βραδυνή συνέχισε να βγαίνει αλλά έγινε "αντιστασιακή" - από τον Ιούνιο του 1967 κιόλας.
Για Απογευματινή δεν παίρνω όρκο, αλλά βασικά η χούντα κατέβαινε με Σάββα-Νέα Πολιτεία.
Γλυψιματίες οπωσδήποτε υπήρχαν.
Δύο συμμαθητές μου κατάφεραν ο ένας να υπηρετήσει στο ΣΓΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι από το σπίτι του και ο άλλος στην πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες ! Και δεν ήταν καν από δεξιές οικογένειες αυτοί. Κι εγώ να ήμουνα και να έβρισκα άκρες θα το επιχειρούσα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1614 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
29 Απρ 2025, 01:25
-
-
Νέα δημοσίευση Αν υπαρχουν εξωγηινοι τοτε τι γνωμη εχουν για μας?
από George_V » 20 Απρ 2024, 14:18 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 29 Απαντήσεις
- 2731 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
05 Μάιος 2024, 23:27
-
-
- 305 Απαντήσεις
- 5398 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
25 Ιούλ 2024, 09:30
-