Ο αστερίσκος μου αυτό ακριβώς που έγραψες προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να προλάβει.oldjedi έγραψε: ↑04 Ιαν 2021, 13:51Green Dragon έγραψε: ↑04 Ιαν 2021, 12:08Δύσκολη ερώτηση, δεν ξέρω. Γενικά ο Ερντογάν έκανε πολύ καλό στην Τουρκία μέχρι πρόσφατα αλλά ίσως πλέον να εκτιμούσα ότι γίνεται επικίνδυνος για την χώρα μου (την Τουρκία) λόγω παράλογων επιδιώξεων. Αν θεωρήσουμε ότι όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μου σαν άτομο παρέμεναν σταθερά πάντως θα επέλεγα όποιον μου φαινόταν πιο ειρηνιστής αφού δεν είμαι πολεμοχαρής και δεν πιστεύω στην αλλαγή συνόρων αλλά στην διατήρηση του στάτους κβο.
* Ειρηνιστής δεν σημαίνει ηλίθιος, κάποιοι βγάζουν κακό όνομα σε έναν πολύ θετικό όρο.
Ναι το να εισαι ειρηνιστης ειναι ηλιθιο... Δεν υπαρχει ειρηνη , χωρις να υπαρχει πολεμος, οπως δεν υπαρχει καλο , αν δεν υπαρχει και κακο... Δεν εχει νοημα να εισαι ειρηνιστης , οταν ο απεναντι σου κραταει ενα ροπαλο ... Απλα εισαι χαμενος ...
Οσο για τα συνορα σου , ΑΝ ΔΕΝ εισαι ικανος να τα προστατευσεις ΜΟΝΟΣ σου γρηγορα θα τα χασεις απο καποιον λιγωτερο ειρηνιστη απο εσενα ...
Ειρηνιστής: Δεν θέλει να κάνει επίθεση σε κανέναν, δεν τον ενδιαφέρει να κατακτήσει εδάφη σε παράβαση του status quo, δεν είναι αναθεωρητής και δεν χαρακτηρίζεται από αλυτρωτισμό.
Ηλίθιος: Δεν θέλει να κάνει ποτέ πόλεμο, άσχετα αν αυτός είναι επιθετικός ή αμυντικός και φαντάζεται ότι μόνο η διπλωματία και οι διεθνείς σχέσεις μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Ως εκ τούτου, παραμελεί τον στρατό και δεν αγοράζει όπλα αφήνοντας την χώρα του γυμνή στο έλεος του κάθε παράφρονα και χειρίζεται την διπλωματία με έναν τρόπο ιδεαλιστικό, σα να μην πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα στραβό.
Ελπίζω να έγινα σαφής.