χτες το βράδυ μπήκα λίγο απο γκουγκλ μαπς στη περιοχή και όντως είδα ακριβώς αυτό που λες. Κάθετοι δρόμοι προς στην θάλασσα δεν υπάρχουν μόνο δρόμοι παράλληλοι στη θάλασσα και όλο το τερεν είναι σε ύψωμα πάνω απ'τη θάλασσα.unreal έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 09:41Η περιοχή (μεταξυ ραφηνας και νεας μακρης) για οσους δεν ξερουν ειναι ουσιαστικα μια καταφυτη πλαγια με πευκα, η οποια εχει παραλληλα και αρκετα πυκνη δομηση. Επισης εχει την ιδιαιτεροτητα οτι οι καθετοι δρομοι δεν βγαζουν στην θαλασσα, αλλα υπαρχει συνηθως ενας παραλιακος δρομος παραλληλος με την θαλασσα, απο οπου ξεκινανε μικρα μονοπατακια που οδηγουν στην παραλια. Σε περιπτωση πανικου, η μαζικη διαφυγη ειναι απο δυσκολη ως αδυνατη.
Εφοσον η φωτια περασε την Μαραθωνος με κατευθυνση την θαλασσα και ειχε και μεγαλη ταχυτητα οπως λενε, σε συνδυασμο με την ιδιαιτεροτητα της περιοχης, ηταν βεβαιο οτι θα γινοταν μακελειο.
Εγω απορω, ποσο δυσκολο ηταν να στησουν ενα φραγμα τα πυροσβεστικα επι της Μαραθωνος (4 λωριδες + διαζωμα) για να μην επεκταθει η φωτια προς τα κατω και να γινει ο,τι εγινε; Ντροπη ρε πουστη μου...
Προφανώς για όλο αυτό δεν φταίει μόνο ο Σύριζα. Ο Σύριζα όμως πρέπει να κραχτεί πολλαπλάσια γιατί τη τελευταία 5ετία είναι εκφραστής αστρονομικού μεγέθους ψεμμάτων, γιατί εξαρχής παρουσιάστηκε ως ο απόλυτος γκρεμιστής όλης της διαφθοράς των προηγούμενων και των πάντων, και στην πραγματικότητα εδώ και 3 χρόνια είναι απλά ένας δολιότερος συνεχιστής τους σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως !
Σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση όλοι μας βλέπουμε πως σε όλους τους δήμους γίνονται "έργα" αχρείαστα απλά για να ξοδευτούν κονδύλια σε μίζες ενώ έργα που χρειάζονται αλλά δεν φαίνονται δεν γίνονται και προσπερνιώνται συνεχώς.
Έχω βαρεθεί να βλέπω δρόμους και πεζοδρόμια σε κεντρικά σημεία που φαίνονται να ξηλώνονται 2 και 3 φορές και να ξαναφτιάχνονται χωρίς να έχουν φθορές, ενώ αφανείς δρόμοι σε στενά να είναι σε άθλια κατάσταση για 10ετίες.
Πάντως όπως και στις πλυμμήρες στη Μάντρα έτσι και εδώ, προβλέψεις καιρικών συνθηκών υπήρχαν μια χαρά 24ωρο και 48ωρο πριν, αλλά και πάλι η κρατική δομή κοιμόταν και γιαυτό προφανώς φταίει η κρίση, τα μνημόνια, ο νεοφιλελευθερισμος και οι λαθρομετανάστες ...