Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Scouser » 09 Ιαν 2021, 17:20
Lugozzi έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:02
Ευχομαι να μην ψαρωσει με την εκδουλευση των big tech ο μπαιντεν και να τους τσακίσει.
Οποιος δεν βλέπει τι γίνεται, εθελοτυφλεί.
Κανεις δεν είναι ασφαλής.
Σήμερα εγω, αύριο εσυ.
Υπάρχει βασικά ένα ακαταμάχητο επιχείρημα που έχουν οι big tech, τουλάχιστον ως προς τα social media: το μαγαζί είναι δικό μας και εδώ κάνουμε ότι γουστάρουμε. Μπορούμε να διαγράψουμε τον Scouser γιατί δεν μας αρέσει η φώτο που έχει για προφίλ και να κρατήσουμε ξέρω γω τον Κουφοντίνα γιατί δεν έχουμε πρόβλημα να εξυμνείται η 17Ν στην πλατφόρμα μας. Σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να πάει αλλού ή να φτιάξει το δικό του social media που θα έχει τους δικούς του κανόνες. Δεν μου αρέσει, θα τους κράξω για τα ξεδιάντροπα διπλά τους στάνταρ, αλλά αναγνωρίζω το δικαίωμά τους να το κάνουν και θεωρώ ότι η αμφισβήτησή του μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες, επίσης επικίνδυνες ατραπούς.
Από την άλλη βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο μαγαζί στο εσωτερικό του οποίου λειτουργούν τα μαγαζιά των big tech που λέγεται κράτος και έχει και αυτό το δικαίωμα να βάζει τους δικούς του κανόνες, πχ στη φορολογία από τα ads ή στο αν θα αντιμετωπίζονται οι διαδικτυακές πλατφόρμες με τον ίδιο τρόπο όπως τα ΜΜΕ για τυχόν ποινικά αδικήματα που τελούνται σε αυτές. Υπό αυτή την έννοια, θα ήταν πράγματι ευτύχημα αν ο Μπαϊντεν σε αυτόν τον τομέα προωθούσε μια ατζέντα ενεργού κωλοδάχτυλου προς τα λέσια που κατέχουν τα social media. Έτσι και αλλιώς για υποστηρικτές του πρόκειται, ας δούνε λίγο τη γλύκα του τι σημαίνει στην πράξη ισχυρό κράτος που σε ξεκωλιάζει στους φόρους και σου περιορίζει την ελευθερία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Scouser την 09 Ιαν 2021, 17:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance