e-shop ΕΣΠΑ εως 5000 ευρώ

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

e-shop ΕΣΠΑ εως 5000 ευρώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 16 Ιαν 2021, 00:20

Το ΕΣΠΑ επιδοτεί τη δημιουργία e-shop καλύπτοντας το 100% του κόστους, ως το ποσό των 5000 ευρώ.

Παρότι για την επιχείρηση μου το e-shop δε νομίζω ότι προσφέρει πολλά, αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Ωστόσο στο ψάξιμο διαπίστωσα ότι αρκετοί που ασχολούνται με στήσιμο e-shop δεν ξέρουν πως να πάρουν το ΕΣΠΑ.
Οι σύμβουλοι σε πάνε στην δική τους εταιρία.
Οι εταιρίες πάλι που έχουν σύμβουλο, τελικά σου προσφέρουν βασικό πακέτο που κανονικά το βρίσκεις στην αγορά (από 400-900 ευρώ) και το χρεώνουν 5000. Συνήθως αυτές οι εταιρίες δεν έχουν και σοβαρό ιστορικό να επιδείξουν.

Έχει κανείς καμία συμβουλή; Έστω ότι παίρνω την επιδότηση και στήνω ένα e-shop, μπορώ έπειτα να αλλάξω συνεργάτη/τεχνικό ή θα πρέπει να στήσω από την αρχή τα πάντα;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: e-shop ΕΣΠΑ εως 5000 ευρώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 16 Ιαν 2021, 00:45

Η συμβουλη μου ειναι οτι καλυτερα να πας σε μια υπηρεσια σαν αυτη:

https://merchants.skroutz.gr/merchants/ ... ew_offline

Δεν πολυαξιζει να στησεις eshop αν δεν σκοπευεις να ασχολεισαι εντατικα με αυτο και συμφωνω οτι δεν πολυγεμιζουν το ματι αυτοι που προσφερουν πακετο ΕΣΠΑ και eshop.

Αν δεις οτι σου φερνει τζιρο το σκρουτζ μπορεις να το ξαναεξετασεις. Πρωτα να παρεις πισω εσυ καποιο κομματι της διαχειρισης, ή δυνητικα και ολο, να στησεις εντελως δικο σου που ή θα συνεργαζεται με το σκρουτζ ή και οχι. Αλλα θα το κανεις πιο πληροφορημενα και ξεροντας πλεον σε τι μεγεθη κινεισαι.

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 16 Ιαν 2021, 00:53

foscilis έγραψε:
16 Ιαν 2021, 00:45
Η συμβουλη μου ειναι οτι καλυτερα να πας σε μια υπηρεσια σαν αυτη:

https://merchants.skroutz.gr/merchants/ ... ew_offline

Δεν πολυαξιζει να στησεις eshop αν δεν σκοπευεις να ασχολεισαι εντατικα με αυτο και συμφωνω οτι δεν πολυγεμιζουν το ματι αυτοι που προσφερουν πακετο ΕΣΠΑ και eshop.

Αν δεις οτι σου φερνει τζιρο το σκρουτζ μπορεις να το ξαναεξετασεις. Πρωτα να παρεις πισω εσυ καποιο κομματι της διαχειρισης, ή δυνητικα και ολο, να στησεις εντελως δικο σου που ή θα συνεργαζεται με το σκρουτζ ή και οχι. Αλλα θα το κανεις πιο πληροφορημενα και ξεροντας πλεον σε τι μεγεθη κινεισαι.
Ευχαριστώ πολύ! Το σκρούτζ έχει μπει ήδη στο προγραμματισμό. Ωστόσο μέχρι να δω τι γίνεται από κει, θα έχει λήξει η επιδότηση. Βεβαίως αν δω ότι αξίζει, πλέον δεν απαιτούνται και τρελά λεφτά για το στήσιμο e-shop. Απλά φοβόμουν ότι μου χαρίζουν γάιδαρο και εγώ κάθομαι και τον κοιτάω στα δόντια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Ιαν 2021, 08:09

περιμενε, ακομη δεν εχει ανοιξει η πλατφορμα, και δεν ξερεις τις προυποθεσεις.

επισης, το σκρουτζ ειναι ψιλοαπατεωνες, χρεωνουν υπερβολικα πολλα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 16 Ιαν 2021, 21:10

Όντως κάτι 10% ανά προϊόν βλέπω https://merchants.skroutz.gr/merchants/ ... arketplace
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 16 Ιαν 2021, 21:19

enterprise-psi έγραψε:
16 Ιαν 2021, 21:10
Όντως κάτι 10% ανά προϊόν βλέπω https://merchants.skroutz.gr/merchants/ ... arketplace
Εαν υπολογίσεις το κόστος κατασκευής και συντήρησης ενός eshop και κυρίως το κόστος προώθησης*, τότε το κόστος του Σκρουτζ είναι λογικό

*εκτός εάν έχεις μοναδικό προϊόν, που δεν χρειάζεται να SEO για να φτάσει στον καταναλωτή
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 16 Ιαν 2021, 21:34

Θεωρητικά 10% είναι πολύ αλλά μου φαίνεται εντάξει για την προσφερόμενη υπηρεσία και για μικρό αριθμό πωλήσεων. Ειδικά για τη δική μου κατηγορία προϊόντων είναι μια χαρά. Αν δω ότι πάει πια τόσο καλά ώστε το 10% είναι κλοπή, κάνω δικό μου e-shop.

Ομοίως, οι χρεωστικές και οι πιστωτικές παλιά είχαν κάτι τρελές προμήθειες (με την american express να χτυπά 4+%), αλλά από το να μην πουλήσεις...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Ιαν 2021, 13:16

Belisarius έγραψε:
16 Ιαν 2021, 21:34
Θεωρητικά 10% είναι πολύ αλλά μου φαίνεται εντάξει για την προσφερόμενη υπηρεσία και για μικρό αριθμό πωλήσεων. Ειδικά για τη δική μου κατηγορία προϊόντων είναι μια χαρά. Αν δω ότι πάει πια τόσο καλά ώστε το 10% είναι κλοπή, κάνω δικό μου e-shop.

Ομοίως, οι χρεωστικές και οι πιστωτικές παλιά είχαν κάτι τρελές προμήθειες (με την american express να χτυπά 4+%), αλλά από το να μην πουλήσεις...
ναι, αναλογα το ειδος.

αν το ειδος δουλευεται με 30% η παραπανω, τρωγεται. ειδη που τα δουλευεις με 20 η και 15% δε γινεται να τα πουλησεις.

αλλα ακομη και ειδη με μεγαλο κερδος, αν υπαρχουν ανταγωνιστες που πουλανε το ιδιο, μεσα στο σκρουτζ, δεν γινεται να το πουλησεις αν δεν εισαι ο πιο φτηνος, οποτε θα περιορισεις το κερδος, και τελικα θα φτασεις να δουλευεις για 1% εσυ και 10% το σκρουτζ. :smt005:

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 18 Ιαν 2021, 13:32

Ασέβαστος έγραψε:
18 Ιαν 2021, 13:16
Belisarius έγραψε:

ναι, αναλογα το ειδος.

αν το ειδος δουλευεται με 30% η παραπανω, τρωγεται. ειδη που τα δουλευεις με 20 η και 15% δε γινεται να τα πουλησεις.

αλλα ακομη και ειδη με μεγαλο κερδος, αν υπαρχουν ανταγωνιστες που πουλανε το ιδιο, μεσα στο σκρουτζ, δεν γινεται να το πουλησεις αν δεν εισαι ο πιο φτηνος, οποτε θα περιορισεις το κερδος, και τελικα θα φτασεις να δουλευεις για 1% εσυ και 10% το σκρουτζ. :smt005:
Το θέμα είναι πως για να φτιάξεις e-shop σοβαρό που θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, θα πρέπει να σκάσεις χιλιάδες ευρώ σε διαφημίσεις, πλειστηριασμό key-words, φωτό κτλ. Αν δεν είσαι μεγαθήριο δεν συμφέρει. Ακόμα και το 1% είναι καλύτερο από το 0%. Επιπλέον δεν είναι μόνο το θέμα να κερδίσεις εσύ. Ακόμα και με 0% είναι προτιμότερο να δώσεις εσύ το εμπόρευμα από το να κερδίσει 1% ο ανταγωνιστής γιατί αυτός ισχυροποιείται και τελικά θα τον βρεις μπροστά σου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Ιαν 2021, 13:44

Belisarius έγραψε:
18 Ιαν 2021, 13:32
Ασέβαστος έγραψε:
18 Ιαν 2021, 13:16
Belisarius έγραψε:

ναι, αναλογα το ειδος.

Το θέμα είναι πως για να φτιάξεις e-shop σοβαρό που θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, θα πρέπει να σκάσεις χιλιάδες ευρώ σε διαφημίσεις, πλειστηριασμό key-words, φωτό κτλ. Αν δεν είσαι μεγαθήριο δεν συμφέρει. Ακόμα και το 1% είναι καλύτερο από το 0%. Επιπλέον δεν είναι μόνο το θέμα να κερδίσεις εσύ. Ακόμα και με 0% είναι προτιμότερο να δώσεις εσύ το εμπόρευμα από το να κερδίσει 1% ο ανταγωνιστής γιατί αυτός ισχυροποιείται και τελικά θα τον βρεις μπροστά σου.
απο την αλλη ο πελατης θα παρει με 1% αυτο το οποιο ισως να επαιρνε παλι απο εσενα, με λογικο κερδος.

δεν ξερω τι εμπορευεσαι, εγω πουλαω μερικες εκατονταδες διαφορετικα ειδη, με διαφορετικα ποσοστα κερδους, και εγω καταληξει οτι εκειμεσα ειναι τοσο χαοτικα, που ενας ανθρωπος μονος δεν μπορω να τα ακολουθησω. θα επρεπε να προσλαβω καποιον να κανει αυτη τη δουλεια καθε μερα, να τσεκαρει τιμες ανταγωνιστων σε ολα τα προιοντα, και να προσαρμοζει τις δικιες μου αναλογα.

καποτε που ειχα ορεξη και εψαξα, βρηκα απο προιοντα που τα πουλανε διπλη τιμη απο οτι εγω στο μαγαζι, μεχρι αλλα που τα πουλανε φτηνοτερα απο οτι αγοραζω.
εκεινη την εποχη χρεωναν με το "κλικ" δηλαδη ειτε εκανα πωληση ειτε οχι, αν ο πελατης κλικαρε το μαγαζι μου, πλερωνα.
το συγκρινα αυτο με την εμπορικη πολιτικη του ebay, οπου πληρωνεις κατι σε 1-2%, και νομιζω μονο αν κανεις πανω απο ορισμενο αριθμο πωλησεων το μηνα, και εκρινα τους σκρουτζηδες εξ απαντος "απατεωνες"

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 18 Ιαν 2021, 13:59

Ασέβαστος έγραψε:
18 Ιαν 2021, 13:44
απο την αλλη ο πελατης θα παρει με 1% αυτο το οποιο ισως να επαιρνε παλι απο εσενα, με λογικο κερδος.

δεν ξερω τι εμπορευεσαι, εγω πουλαω μερικες εκατονταδες διαφορετικα ειδη, με διαφορετικα ποσοστα κερδους, και εγω καταληξει οτι εκειμεσα ειναι τοσο χαοτικα, που ενας ανθρωπος μονος δεν μπορω να τα ακολουθησω. θα επρεπε να προσλαβω καποιον να κανει αυτη τη δουλεια καθε μερα, να τσεκαρει τιμες ανταγωνιστων σε ολα τα προιοντα, και να προσαρμοζει τις δικιες μου αναλογα.

καποτε που ειχα ορεξη και εψαξα, βρηκα απο προιοντα που τα πουλανε διπλη τιμη απο οτι εγω στο μαγαζι, μεχρι αλλα που τα πουλανε φτηνοτερα απο οτι αγοραζω.
εκεινη την εποχη χρεωναν με το "κλικ" δηλαδη ειτε εκανα πωληση ειτε οχι, αν ο πελατης κλικαρε το μαγαζι μου, πλερωνα.
το συγκρινα αυτο με την εμπορικη πολιτικη του ebay, οπου πληρωνεις κατι σε 1-2%, και νομιζω μονο αν κανεις πανω απο ορισμενο αριθμο πωλησεων το μηνα, και εκρινα τους σκρουτζηδες εξ απαντος "απατεωνες"
Αντικειμενικά είναι πάρα πολλά. Εδώ πολλά είναι το <1% που παίρνει το pos. Απλά στο δικό μου είδος, αφενός ένα ποσοστό χάνεται έτσι και αλλιώς στο παζάρι (το ποσοστό που παίρνει το Σκρούτζ και παραπάνω) και οι περισσότεροι πελάτες ψωνίζουν από το κατάστημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται κάποιος κοντά σε μένα και να αγοράσει από το Σκρούτζ. Απλά προτιμώ να μην αφήσω να μοιράζονται λίγοι τη διαδικτυακή πίτα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών